Ja cu ici najvjerovatnije.. P.S. Receno mi je da ne sirim ovaj info za besplatan ski pass i parking, jer je planirano da to bude iznenadjenje :sm004: Haha... Pretrgli su se, za jednu stazu od 200m :)
Pogled za štampanje
Ja cu ici najvjerovatnije.. P.S. Receno mi je da ne sirim ovaj info za besplatan ski pass i parking, jer je planirano da to bude iznenadjenje :sm004: Haha... Pretrgli su se, za jednu stazu od 200m :)
A jel ima snijega gore..?
Mogu li topovima to nabacit , na to malo staze ?
Sumnjam da ima snijega dovoljno , a da ne ostetis skije . Bjese prije neku noc na tv - u reportaza sa skijalista, vidi se ono trnje da viri i to dobro ...
A snijega ima nesto malo.. Vjerovatno su nabacili i nakupili malo za ski lift Jezerine, jer ce on sigurno raditi. Ocemo li Dalibore, da se spustimo po 2 puta, cisto da nas zelja mine? :)
Ne bih da vas razbijam u namjeri da se upisete, ali me strah da cete nagrditi skije, jer i sami znati kakvog kamenja zna biti gore, a snijega nema bas puno.Ona 2 topa su do ovih godina samo bili dekor, a sumnjam da su i sad nesto drugo.
Aj da ne ispadne da spamujem, ali kod nas nigdje snijega a u Kairu posle 100godina pao...
Slazem se sa tobom Ex, ipak cemo ja i ovaj drugar iz Snowhunters-a na Vucje, pozvani smo tamo na otvaranje sezone.. Nece ni tamo biti skijanja, ali eto, da obidjemo to.. A snijega kod nas nece prije Nove biti izgleda..
Evo jedna od danas, sa Jezerina.. Sa FB stranice skijalista..
Rekao bih da je bilo snijega , sasvim dovoljno ...
Koje sam srece , radim 6 vikenda za redom da bih jedan bio slobodan, tako da sam i sjutra na poslu. Morat cu radnim danima gore , a i manje je guzve tada .
Hoce li raditi ovaj ski lift radnim danima od sada ?
Nisam siguran za radne dane.. A snijega nema dovoljno, nego su napravili nesto vjestackog na ovom dijelu staze sa ona 2 topa sto imaju..
Jesu li i sjutra besplatani ski pas i parking...
E u to nisam siguran! Bi li isao?
Sta je ovo pored pocetne stanice dvosjeda?Da nisu korpe?
Da, da. Ja mislim da jesu, da jos nisu namontirane. Negdje cuh da ce bit u funkciji za 10 dana.. Ne daj Boze da ih je neki poveci snijeg iznenadio:)
Evo sa zvanicne stranice info:
:: Kolasin 1450 :: PROMO ::
**Ski Pass Adults 10 EUR*
**Ski Pass Children 5 EUR*
:))
Za kad se ovo odnosi..?
Vjerovatno dok ne padne snijeg i stave sve u pogon.. ;)
Gledah maloprije na TV-u prilog sa Jezerina, uz 2 topa vele uspjeli su napraviti snijega za otvaranje da bi ljudima priustili uzivanje na snijegu.A u sustini bas malo snijega, ni za sankanje nema dovoljno.Spremni a korpe dvosjeda na zemlji.
Ski pass povoljniji biti ne moze za 100m staze.
:)
Hteli smo da napravimo neku akciju da skoknemo do Kolasina, nisam bio tamo od YU Ski Fest-a '95 CCC Da zezancija bude veca ponovili bi akciju iz '95. Pruga BG-Bar polazak iz Valjeva i dolazak u Kolashin :D
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...39216288_n.jpg
Poslao sam sinoc mail na zvanicni sajt u vezi prevoza od Kolashina do Bjelasice i dobio sam info da bus ide od hotela Bianca i da je urachunata karta samo za goste hotela i dali su mi broj hotela da se raspitam. Da li ima neki drugi bus, u kojim terminima ide, koja je cena i gde kupi putnike?
Koliko znam od ove godine su neki promotivni paketi koji ukljucuju i prevoz iz grada.
Ako vas ide 3,4 uzmite taxi. Skijaliste je udaljeno oko 9,10km od KL-a. Ne bi trebalo da bude skuplje od 10€
Za bus opet nisam siguran ali mislim da nema nista organizovano, vec pokusajte da se dogovorite sa busom od hotela sto ide.
@Grimani,
do ovih godina je bus bio na svakih sat (prvi u 9 mislim) do skijalista, a zadnji sa skijalista u 16 i 30. Ja nisam odavno njim isao ali misli da nema promjena. Bus je zvanicno namijenjen samo za goste Bjanke i Lipke, ali ulaze svi i niko te ne pita da li si gost ili nisi. Ista stvar i kad se vracas sa skijalista.
Znaci moja preporuka je da se pravis lud, udjes u bus i ustedis te novce za vino ili sendvic. Jos bih ti rekao i da ne kreces dok ne padne snijeg i dok ne vidis info sa foruma da je sa stazama sve OK, jer ako bi slusao zvanicnike, razocarao bi se jer definitivno znaju dati neistinitu informaciju u vezi snijega i ostalog bitnog da bi se uzivalo u potpunosti.
Vidjeces da se mnogo stosta promijenilo od te 95-te.
:)
@Ex, ja mislim da nema vise toga busa.. Sjecam se i ja da je tako bilo.. Sada mozda ima po jedan/dva polaska u oba pravca. Evo, provjericu, pa pisem.
+1
Ja jos juce htedoh da napisem, al' k'o velim ima Vas pozvanijih,
takodje mislim da je samo ujutru tamos po podne vamos
Hoće li biti dovoljno sniježnih padavina u četvrtak i petak da provedemo praznike na skijama ili bordovima???
Jeli najavljen snijeg pred vikend ?
Tesko do sredine januara da ce biti snijega
Ovo su slike sa web kamera s Jezerina danas:
http://abload.de/img/bj125.12.2013.vffkr.jpg
http://abload.de/img/bj825.12.2013.ehcwh.jpg
Bijeli se... Jeste da je snijeg mali, ali da se radi o zaista uspješnom preduzeću, tj. skijalištu sve staze bi radile bez problema. Da podsjetim da je taj dio Bjelasice bogat vodom, u podnožju teče veliki potok, u srednjem i gornjem dijelu ima više potočića i izvora - idealnih za pravljenje akumulacija i vještačko osnježavanje. Nažalost, Ski centar je preduzeće u stečaju i pred bankrotom i da nema ''dobre volje'' države u vidu odlaganja prispjelih obaveza vjerovatno bi odmah moglo da stavi katanac na sezonu. Htjeli mi to da priznamo ili ne, skijanje u Crnoj Gori je ''umrlo'', razni Grbovići i Bećirovići su upropastili ono što je postojalo, od novog nažalost nije bilo ništa... Plus, mizeran standard onemogućava običnom domaćem čovjeku da skija, oni koji to sebi mogu da priušte ne žele (više) da se zamaraju problemima tzv. ski centara (da li je čist put, da li ima struje, da li rade sve staze itd.) O ozbiljnijem privlačenju strane klijentele iluzorno je trošiti riječi.
Narednih par dana bi moglo biti solidnog snijega (vjerovatno preko 20cm), nažalost samo u najvišim dijelovima skijališta - iznad 1700m. U podnožju će i ovo malo otići ili se pretvoriti u kašu. Ali, staza na Ključu, čije je dno na 1786m biće skoro sigurno u solidnom stanju. Naravno, kada bi se sređivala i kada bi se do nje moglo doći, jer dvosjed nije u funkciji. :sm022:
Da ne budem skroz negativan, a da ipak potvrdim moju gornju priču, pogledajte današnju sliku iz Kranjske gore, u neuporedivo lošijim uslovima od bjelasičkih (bez prirodnog snijega, uz toplo i kišovito vrijeme) se skijalo:
http://abload.de/img/kranjskagora25.12.201e8uwj.jpg
Najvljena je kiša danas i sjutra u Kolašinu, a vjerujem da će na Jezerinama da trpa snijeg...
@stit Ipak su to Slovenci, velika je razlika u pristupu bilo kojem poslu između nas i njih.. Da ne govorim o privatizaciji i upravljanju našim skijalištima.. Bjelasica i ostale crnogorske planine su bogate snijegom, šteta je što sve to ne koristimo na pravi način..
Pogledah sad najavu na sajtu 1450 ski resort , i za vikend bez snijega. Nadam se da ce posle 5. januara napadati .
Sjecam se da je i prije desetak godina bilo ovako toplo za Novu Godinu , i mi smo sa bordovima isli pjeske do na Carev Do i spustali se , skijasi nijesu mogli zbog pancerica ...
Izgleda kada sam odlucio da se vratim planini, nema snijega ...
Za Jezerine:
http://www.kolasin1450.com/webcams
@Stit: danas je stvarno žalosna situacija gore :sm008:
8c je trenutno u Pg , a na skijalistu samo tri stepena manje ?
Nema dok neki sjeverac ne obori temperaturu .
Juče sam bio u Kolašinu, negdje oko 2 popodne. Padala je kiša i ličilo je da bi moglo biti snijega na planini, ali na žalost ništa. Zvali smo momka koji radi na skijalištu, mrka kapa. Prognoze nisu ni malo optimistične, bar ove na kraći rok. Ostaje da se nadamo da će naletjeti neki talas pa da bapne za noć 50centi kao što je znalo biti ranijih godina.
Nadat se samo tome ...
Ja planiram mozda ujutro da se provozam do skijalista i popijem kafu, ako uspijem od posla ...
http://www.yr.no/place/Montenegro/Ko...A1in/long.html
Pesimisticno djeluje sve ovo...
Ne djeluje nego jeste..a sve mi se cini da ce u februaru napadati jedno 3m snijega kao prije 2 godine pa se nece moci doci gore..
A nek napada vala, pa cemo skijati u martu. Nego sumnjam da ce ga biti ove zime da valja.
Jedna slika napravljena dok sam letio iznad Jezerina...nesto sam gledao slike iz telefona pa rekoh da je postavim...
haha ja sam letio 23.12 i bas sam vidio stazu iz aviona koja se bijelila.
Kakva susa..
Zaludu nam nadanje , nema snijega do kraja januara .
Gledam dugorocnu prognozu za Kolasin, i najavljuju moguca dva snijezna dana do kraja januara ...
Paaada na Bjelasici . Gornji dio staze je pod snijegom.