-
Ok, znači Kalna - Knjaževac - Zaječar i kako dalje, meni je čestobrodica kao geografski pojsam skroz nepoznata, jel bi mogao neko da opiše taj put, od kog do kog mesta se tamo ide? Knjaževac - Vučje - Dobro polje - Boljevac - Paraćin? Ne mogu nikako tu Čestobrodicu da našem na karti?
-
Čestobrodica je manja reka i prevoj u istočnoj Srbiji, leva sastavnica Grze. Njena dolina odvaja planinu Samanjac od Kučaja, praveći široki prevoj Stolice, koji je najpovoljnija veza između moravske udoline i Crnorečke i Timočke kotline. Kroz dolinu Čestobrodice i preko prevoja vodi magistralni put koji povezuje Pomoravlje i dolinu Timoka. Dužina doline (klisure) Velike Čestobrodice je 5 -{km}-, a dubina oko 250 -{m}
-
put od kalne do knjazevca. od knjazevca imas par sela do zajecara, gornje i donje zunice, minicevo, mali izvor, vratarnica i grljan. od zajecara do paracina, takodje par sela i varosica, gamzigradska banja. savinac, boljevac, lukovo(gastarbajtersko selo), krivi vir (sa leve strane). posle krivom vira nailazi cestobrodica. posle cestobrodice, izvor i donja mutnica, glavica i najzad paracin:)
moj predlog, posle boljevca, sa desne strane ima benziska pumpa i restoran Rtanj, Balasevic. obavezno svratiti i uzeti domacu gibanicu, a drugu i nemaju, i kiselo mleko, koje slobodno mozes da okrenes naopako, nece da ispadne iz solje...
-
Izgleda da ce biti opasna guzva ovih dana.
-
inace, za kraj, cestobrodicu treba proci s proleca ili leti. put sredjen, a okolo puno suma. da covek pomisli da nije u zemlji srbiji... zimi, cestobrodica nije ono pravo:(
-
guzva? mislim preterana. bice problem parkirati se kod gondole...
-
Na sp smo vozili BG-NIS-SVRLJIG-KALNA put nije tako los,nema guzve,ali zato ima rupa. Sp je super planina,vreme nas je bas posluzilo,staze dobro utegnute,divno je,dosla bih vrlo rado ponovo! I doci cu!!!
-
a da li ste se vracali preko cestobrodice?
-
Nismo se vraćali preko Čestobrodice, jer smo hteli da odemo u kafanu "Kamiondžije" u Svrljigu. Kafana je stvarno dobra, imaju nešto što oni zovu povoljni meni i to je
250gr mesa (pljeka, vešalica, batak, ali stvarno meso 100%:ok:)
Kupus salata
Pomfrit
Lepinja vruća
Cene pića normalne, od sada OBVZ idem preko Svrljiga, osim ako ne preporučite nešto jednako dobro za pojesti kad se ide preko čestoprodice :sm023:
-
Vec su napisali...kafana odmah ispod Rtnja.