Sta je sa parkingom kod Kragujevackog odmaralista? Jel se nalacuje ili ne?
Pogled za štampanje
Sta je sa parkingom kod Kragujevackog odmaralista? Jel se nalacuje ili ne?
Nisam siguran da li će ovaj broj parking mesta da bude dovoljan za vreme visoke sezone...
I mislim da je cena od 2000 za nedelju dana previsoka.
Može parking da bude i besplatan ali da ski pas bude 2.5x veći nego sad.
Lepo sam ja govorio da ne treba kukati na lopatare :), platiš 500 dinara i oni ti očiste vozilo pri odlasku.. A svi su tražili "uređene" parkinge, pa evo stigli su pa ćemo da vidimo da li će da se isplati...
Verovatno će sada da se plati parking tih 2000din, a videćemo šta će da se dobije za te novce, 99.99% ti niko neće čistiti auto kada je mećava, pa će biti metlica i lopata u ruke i pevaj :sm021:
Isto tako je i na razvijenom zapadu gde svi težimo, u Francuskoj npr. platiš parking za auto (10EUR dan), a onda kada odlaziš lopatu i metlu u ruke i otkopavaj auto. Oni samo čiste parking mesta kada su naravno prazna - što je i logično. Naravno, ako imaš mesta u garaži onda nemaš problema, a ako je puna onda kao ovo gore što sam pisao ;).
Radije ću platiti i 2 hiljade nego 500 din lopatarima. I to je 2x500 din jer će ti ga namerno zatrpati nakon što se uparkiraš.
U Francuskoj se čiste putevi na parkingu, malo je nerealno očekivati da će neko baš sa tvog auta da skida sneg a iskreno ne bih ni želeo da mi neko lopatom čisti sneg sa kola. Trebalo mi je celih 2 minuta da nogama sklonim sneg da bih se isparkirao a ostatak parkinga je očišćen buldožerom.
Pritom ako već pominješ zapad bilo bi lepo pomenuti i Austriju gde je većina parkinga besplatna i uvek očišćena a na nekima te čak i vozić vozi sa parking mesta do početne stanice :)
Uze mi rec iz usta vezano za austriju, nigde gde sam isao a parking je bio vezan za skijanje, nisam platio parking...tako da respect sto se tice austrijanaca
Kakve su staze na Kopu ovih dana obzirom na više temperature? Brine me da li ima kamenja na stazama odnosno da li su neki delovi staza loši? Pretpostavljam da je tu Duboka (onaj strmiji deo) narjizičniji. Dolazim na tri dana skijanja u petak, imam nove skije pa nebih da ih izgulim na početku sezone. Trebaće mi još:)
Ja bio prošli vikend, drugar sada i isto su super staze, noću je minus pa se ispegla sve
Iskreno, obe duboke su bolje nego ostatak skijalista, osim onog donjeg ravnog dela crvene gde na par mesta progledava. Crna je u super stanju jer je donji deo zatvoren svako jutro, neki treniraju a posle toga je poledjena pa vecina nas amatera ide sitnim vezom po strani.
4b je losa na pojedinim mestima, KG uglavnom rasturen vec od 11, Krst je super i tu uglavnom skijamo sa cerkom, mali karaman se drzi dobro kako moja bolja polovina kaze, nisam isao.
Cudno je vreme, i pored sitnog plusa sneg se ne topi i rasturene staze se pretvaraju u "puder" tako da je bezbednije skijati kroz rastresiti hupser nego ici okolo gde je uglavnom poledjeno.
Sto se kamenja tice, na zalost iznice tu i tamo, cak sam video i nekoliko komada velicine pesnice. Vidim da osnezavaju Gobelje i veliki topovi su postavljeni na vrh Suncanih dolina, bolje bi bilo da porade na postojecim stazama i zakrpe rupe.
Ako se nastavi suvo vreme, mislim da ce biti OK za vikend, ako bude vlaznije bez snega a u plusu, ne dolazi. E sad nesto najavljuju za cetvrtak pa ako mozes, sacekaj. U svakom slucaju, mi smo to do subote pa cu da izvestavam
Bogami i ja sam vec par dana ovde ali bih procenio da ce skijanja tesko biti od petka ukoliko ne padne malo veci sneg.. .inace ove staze koje rade su do 12h i nekako, posle toga su izrazito u losem stanju i dosta povreda ima ssvakoga dana