Sve je spremno za otvaranje ski centra, mozda se cak sjutra otvori ski centar. Radio bi samo 6sjed.. Treba da se instalira neki novi program za ski pasove valjda na ski data sistemu, trenutno to rade, objavicu cim dobijem 100% tacnu informaciju ;)
Pogled za štampanje
Sve je spremno za otvaranje ski centra, mozda se cak sjutra otvori ski centar. Radio bi samo 6sjed.. Treba da se instalira neki novi program za ski pasove valjda na ski data sistemu, trenutno to rade, objavicu cim dobijem 100% tacnu informaciju ;)
Sjutra krece sa radom ski centar Kolasin1450! ;)
Kakva je situacija? Jesu li donre staze, ima li dovoljno snijega?
Ne bih isao sjutra ako je zaledilo, ako nema lijepog powdera.
Nemam pojma kakvo je stanje, dako neko javi.. Snijwga ima sigurno, za to ne brinem.. :)
Info sa skijalista od jednog mog vec bivseg druga(otisao na skijanje bez mene:cool:) je da radi sestosjed, ukupno troje ljudi skija i pada kisa.
Snijega ima dovoljno.
Pada kisa?
To ce bit' katastrofa sjutra...
Ipak cu sacekati ljepsi dan.
Sve je počelo sinoć. Ne pratim ja baš te popuste, ali žena kaže da je u Delti shoping night, ima popusta, ajmo u kupovinu, bolje sad kada je jeftino.... Uglavnom, pođemo mi i završimo sa punim kesama a u kesama između ostalog i jedno lijepo žensko skijaško odijelo. Tako mi treba kad ne pratim savjete drugova skijaša ( http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=5160 ).
Odijelo šareno, pastelnih boja, lijepo stoji, ali... kako sve to izgleda na snijegu? Pa, ajmo u šetnju do Kolašina, ima još snijega iako je kiša. Skijanje? Ma nema šanse, 15-ti je decembar, oni su štrajkovali donedavno, a i kad ne štrajkuju pitanje je.
Rano ujutro upalih sajt, i vidjeh u ćošku stidljivo napisano: Ski opening 15-ti decembar.
Hm, bolje staviti skije u auto, neka se nađu, nove rukavice svakako grudvaćemo se sigurno.
Mic po mic stigosmo do skijališta. Pada kiša, oko 3-4 stepena, loši uslovi, ali šestosjed... radi. Staze utabane. Nigdje nikoga.
Ljudi, što niste malo bolje najavili ovaj ski opening? Momak na kasi kaže: jbg, nismo znali do zadnji minut.
Restoran radi, ski pas cijene kao i dosada (12 € poludnevni), samo što je sada tanji format ski kartice. Krenuh na šestosjed, ispozdravljah se sa radnicima - samo što se nismo izljubili, sretni što se vidimo.
Vremenski uslovi loši, pada kiša, snijega preko metar. Kamenja nema nigdje, staze na vrhu neutabane.
Krenem prvu žicu, lagano, pa onda pomalo slalom - evo me ko Marsel Hircher. Malo po malo, fata se forma, zadnja vožnja je bila skoro pa spust.
U neka doba sretnem jednog skijaša i jednog bordera na stazi. Momci kažu da su vidjeli još jednog engleza koji je lutao stazama u magli i pokušavao da dođe da dna. To je sve, ukupno 4 skijaša do 12h.
Prvi skijaški dan sezone, neočekivano dobar i pored lošeg vremena. Svaka čast momcima koji rade u ski centru, potrudili su se da što bolje pripreme staze i otvore sezonu što ranije :ok:
Par sličica
Prilog 11086
Prilog 11087
Prilog 11088
aoo kako me je zelja minula za skijanje citajuci ovaj Panzerov tekst...
Treba predloziti ljudima iz ski-centra da organizuju i prodaju desetodnevnog ski-pasa, koji se moze iskoristiti bilo kada u sezoni (na Kopu imaju takvu ponudu), koji je jeftiniji od 10 poludnevnih...
Predlagano im je to prosle godine, ali trebalo bi pokusati i ove. Novi direktor, valja pokusati.
mozda neka peticija da se sastavi ili jednostavno da ih bombardujemo sa mailovima...
Evo i ja cu ispred udruzenja ljubitlja zimskih sportova Snowhunters, poceti da ih bombardujem.. :)
Mogli bi, kada krenete u nedelju na skijanje, da sastavite peticiju :)
50 potpisa - nije malo :=?
Ljudi, ajmo malo realno, ipak to skijalište jedva sastavlja kraj sa krajem. Da nije onih Albanaca, pored domaćih skijaša jedva da bi opstali. Treba malo skijaška zajednica da se zamisli - naravno da je povoljniji ski pas svima nama u interesu, ali prvenstveno treba da nam je u interesu da skijalište uopšte radi.
Sa ovakvim tržištem i klijentelom najbolje prolazi model skijališta kao Vučje - bez ulaganja u skijašku infrastrukturu, ali zato restoran, motel...
Kolasin 1450 doprinosi cijelom Kolašinu, a i šire, a kako ubire prihode? Od njega koristi imaju svi hoteli i restorani u gradu, a koliko oni doprinose skijašima?
Nikako ne doprinosi, po meni.. Jer im je politika vodjenja skijalista 0. Moje licno misljenje..
Ima li neko info kako je gore, je li padalo novog snijega? Oće li pripremat staze? Vidim na fb komentar da nijesu zadovoljni kako je bilo u neđelju ili poneđeljak... Planiram da pođem u subotu..
To i jeste najverovatniji problem sa skijalistem, SVI ga rabe na ovaj ili onaj
nacin, a da se uchipe nesto/nekolk'o slabo, to bi se moralo nekako raspodeliti,
prosto ne mogu da verujem da ljudi ne razmisljaju o tome, verovatno k'o i
sve kod nas, tek kada bude sr..nje onda kuku-lele, unapred nista,
a ko zna koje su tu jos igrarije oko skijalista, trebalo bi da ne radi jednu sezonu,
ondaK bi se naslo "pametnih", "odgovornih" i "briznih" onoliko.
Mislim da je problem i sto puno ljudi u Kolasin dolazi "dnevno" i posle skijanja
idu kuci, pa hoteli i ostali izdavaci ne vide/prepoznaju svoj "udeo"
Je'l gresim ?
To je to, bezveze je što su CG skijališta u rukama nejakih investitora. Bjelasica ima potencijala, to je valjda jasno, i više nego npr. kopaonik ali...
Zato meni nešto nikad nije žao platiti taj ski pas kod njih jer znam da ljudi koji rade na ovom skijalištu se barem trude (za razliku od recimo onih na Žabljaku).
Da te nismo vidjeli barem 7,8 puta da oni momci hvataju da uskaces bez ski pas-a, mozda bi ti forumasi i vjerovali...Ovako,ne...Moracas da uplatis pojednim sezonski pas da bi se opravdao...:sm022:
Kolasin kao turisticko mjesto mogu zakljucati bez skijalista, odgovorno tvrdim. Imao bi isti turisticki znacaj koliko trenutno ima Mojkovac. I sa Mojkovacke strane je Bjelasica lijepa, ali Mojkovac nema ski centar i onda ko tamo ide na zimovanje?!Niko...
Poređenje s Mojkovcem ima smisla.
Nego, oćemo li mi ovaj vikend put gore? I cimbo bi rado, prokleta je Amerika :sm021:
Greska, idem ja,Citirati:
Originalno postavljeno od ExBaker
I sa Mojkovacke strane je Bjelasica lijepa, ali Mojkovac nema ski centar i onda [B
doduse skijacu u Kolasinu :kez:
Ja hocu, imam sponzora za sezonski skipass...
Bice ok vrijeme za skijanje...
Ja idem u nedjelju, pa se gledamo:))
Je li padao snijeg ovih dana na stazi?
Nadam se da dovoljno snijega ima za dobro 'skijanje'...
Sjutra, za nas, pocinje Nova sezona...
Konačno su obnovili web camere na sajtu, pa godinu dana ponovo možemo viđeti stanje .. :yay:
po slikama se moze zakljuciti da nije bas sjajna situacija,
ali ipak sjutra se posjecuje skijaliste...
Ja sam bio i juce i danas a i sjutra cu...staza danas perfektna, tvrda i predobro ispeglana...juce oblacno, nidje nikoga...danas dan perfekcija, albanskih drzavljana koliko hoces i u hotelu i na stazi...kamenja na stazi nema sto je za veliku pohvalu...parking i dalje euro po satu...
Slike cu postaviti cim sjednem za komp...
Po slikama od danas vidjecete da je situacija sasvim solidna.
Jutro prohladno, nesto oko -6, skoro da uhvatih prvu zicu. Na parkingu svega 20-ak auta, za nevjerovati koliko malo naroda. Staze super ispeglane, cini mi se ne toliko siroko ispeglane ali potpuno OK. Uzeo sam poludnevni skipas i prosao bukvalno svaki dio sem Kljuca koji je bio zakljucan:cool:.
Kamenja nema skoro nigdje iako je snijega prema mojoj slobodnoj procjeni ispod 50cm. Momci sto rade isti kao i svih ovih godina, osim onog sto radi na rampi parkinga. Vrati mi 5evra vise, pa kad ih dobi nazad rekoh mu da svaki sledeci put trebam za "dz" parkirati auto.
Elem, najvaznije, skijanje je bilo extra, pa ako se po jutru dan poznaje onda ce sezona biti dobra. Svako spustanje iz cuga, bez pravljenja pauze negdje na staze prijatno me iznenadi. Ni sam nisam mogao vjerovati da nece noge izdati, ali nisu. Staze tvrde, drzale su i do iza 13 casova dobro, nidje ni jednog hupsera. SoMi je super odradio servis tako da skije idu k'o luda, plus naostrene i ne proklizavaju ni na najstrmijim dijelovima.
Jedan od radnika rece da navece malo prave vjestaka, jer u donjim dijelovima ce faliti snijega. Po sredini Jezerina ima jedna povrsina bez snijega, jes obiljezena znakom, ali opet previse opasna. Mislim da je bilo bolje da su stavili ogradu jer da neko naleti, mogao bi se polomiti. Cini mi se da fali jedna korpa od sestosjeda, neuspjeh vidjeti broj. Oko 1 se parking vec pripunio, a inace na stazama nidje nikog...Nevjerovatno je da je neki lik sto je sjedio pored mene na zici zvao turisticku organizaciju i nisu mu znali reci radi li danas skijaliste!?! Od sredine sedmice ce jugovina tako da ne propustite sjutrosnji dan, vrijedi svaki minut vjerujte.
Danas isto super dan, malo toplije nego juce, ali staze drze odlicno.Opet varijanta poludnevni skipas i jedno 15-ak spustanja, malo noge bole ali nista strasno. Naroda mnogo,mnogo vise nego juce. Parking gotovo popunjen, kafana puna. Jedino ako bude neka strasna jugovina, bice zeznuto. Ovako, na ovoj temperaturi staze mogu citavu zimu. Kljuc opet nije radio, mada je ratrak prolazio i tabao staze. Jedne korpe na sestosjedu definitivno nema.
I ja sam bio daans. Odlicno skijanje, za prvi dan u sezoni. Staze dobro pripremljene.. Nije lose.. Nesto kasnije cu okaciti par slicica i po koji klip..
Evo dijela Snowhutners ekipe od danas.. ;)
Vrijeme fenomenalno, a i staze oba dana vikenda odlične! Kao da je kraj februara ili početak marta! Nikad bolje skijanje u decembru. Loša info je što ni ove sezone neće raditi druga brzina dvosjeda..
Mislio sam sjutra da idem da se izmeracim ali vrijeme je katastrofa, tako da cekam bolje dane - vise snijega...
http://www.weather2umbrella.com/sr/v...40/0/meteogram
Pa mozda i nije toliko strasno...a ne vjerujem ni da je skopnilo vise od 15cm ovih dana...
Super dan na Bjelasici. Doduse,malo smo kasnili jer Panzer i Cimbo podkose sa suprugama, al ajde...nadoknadice se, tek je decembar. Elem, snijega casti mi ima dosta. tek na nekoliko mjesta malo se pojavilo kamenja,ali nista strasno. Sta znaci kad na pocetku dosta napada pa ga poslije ratraci sabiju. Temeratura u blakom plusu, topi se sa zice, rece momak na VV da je oko 2 stepena bilo. Staze koej su u hladu i dalje super drze, a mi smo skijali bas brzo i zestoko, od proslogodisnjih penzionera ispadose momci:yay:.
Cak je i Kljuc radio s tim sto mi odvozismo samo dva puta da pomenute gopodje nebi galamile. Vidi se kako je snijega dosta manje ali ipak sasvim dovoljno za dosta dobro skijanje i ocjenu 4-.
Naroda znatno manje nego prosle nedjelje, a spremaju naplatu i bebi lifta.Mozgovi..
ExBaker je sve rekao..
Ja cu samo da opisem kakav je dan bio na ovaj nacin
Da kazem da ne izdaju fiskalne racune ni za restoran/kafic ni za parking. Usput pokusavaju konobari malo da kraduckaju.
Ako pocnu sa naplatom bebi lifta (ulazak u ogradjeni prostor) dotakli su dno!
Mislim da ce grudvanje biti besplatno tako su obecali tako da im ne smijemo zamjerati...katastrofa ljudi,sramota !
Ja sve nesto sto sam i pljuvao po njima do ovih godina stadoh, frka bjese ove godine najveca hoce li uopste otvararati...Nije mi ni skipass ni parking toliko ove godine parao oci...ali ovo sa bebi liftom, to mi je stvarno bzv!
Ja sam inace pobornik teorije da bi jedan dobar domacin na skijalistu i jedan u Kolasinu napravili cudo. Politiku negdje drugo. Djeci do 10 godina ljudi ne treba ni naplacivati skipass!!!Aj da im se naplacuju dvosjed i sestosjed, ali bebi lift i Jezerine nikako! Pa ko ce im skijati sjutra?!Kad se kao klinac "navuces" na nesto citav zivot si tom fanatik.Evo, ajde razmislite po sebi za neke stvari...jedan drugar prica kako u Americi prodaju pancerice par puta nosene za 20$ i ja odmah kontam kako bi trebalo ugovoriti sa turistickom organizacijom da nekako subvencionise, recimo, prevoz i troskove carine i ovdje te iste pancerice prodajemo za 20eura...Ali na zalost, kako se ne vodi racuna o turizmu sem formalne sminke na drzavnom nivou tako se jos manje strateski razmislja na mikronivoima. Samo kad covjek pomisli sta bi taj Kolasin bio bez skicentra...
Ovih dana Panzer i ja mnogo puta na zici pricasmo i "kucasmo u drvo" kakva je Bjelasica i Durmitor u odnosu na Kop i ostale planine u okruzenju sa Bogom danim padavinama i klimom i ostalim potencijalima.Ali na zalost glupost, nemar i nerazmisljanje cine da par sati prije nove godine pricam i razmisljam o ovakvim temama...