Juce...
Prilog 16511Prilog 16512
Pogled za štampanje
Juce...
Prilog 16511Prilog 16512
Konačno :sm019:
Prilog 16513
Ajd' što je ružno vreme, nego i golema gužva... :cool::cool::cool:
Prilog 16515
Bio od četvrtka do subote..
Generalno ok, nije neka gužva...
Do 12 se krajevi staza ogule, a na sredini napravi par cm nabacanog snega, ali opet, nije strašno jer nema prevelike gužve..
Dve stvari po meni kvare utisak:
1. Kad se krene sa vrha, nekih 50-tak metara posle vizitor centra, opasno se oseća kanalizacija.. Da li su to neke septičke jame od kafića ili šta je nemam pojma, ali je stvarno katastrofa da na vrhu planine smrdi kanalizacija..
2. Posle pauze u dnu, krenuo sam da se prvi (i jedini) put izvučem sidrom.. To je bilo oko 13h... Znači na putu sidra su katakombe bile.. bukvalno mora da voziš skijama oko predviđene staze.. Ima dosta početnika koji se izvuku do prve međustanice, i to im pravi dosta problema, bilo je i padova itd..
Niko da priđe i da nabaca malo snega i utaba, bar na kritičnim mestima..
Inače, snega je generalno dosta na torniku, i mislim da će da potraje (na stazama)..
Ima li skijanja na Zlatiboru?
Zašto ne bi bilo?
Od Ski openinga 21.12. Tornik nije prekidao rad, doduše Zmajevac je počeo sa radom pre mesec dana. Ja sam skijao početkom februara i koliko je malo bilo prirodnog snega staze su bile OK. Zadnjih par dana je palo snega tako da samo može da bude bolje skijanje.
Čisto informativno, ako neko planira produženi vikend na Torniku da računa da je 02. i 03. marta FIS Zlatibor CUP – Tornik .
Barem na webcam staze izgledaju odlično. Za raspust je temperatura bila u konstantnom plusu, bez padavina, tako da su tada staze držale do 11, posle toga je bilo baš mučenje. Na Zmajevcu nešto manja gužva i samim tim staza u neznatno boljem stanju. Za Sretenje je do nedelje gore bio Hejsel, ko je u mogućnosti sada da ode gore garantovano će uživati :)
Usput da pomenem da je drugaru board Nitro Diablo na Torniku dobio noge... Ako ga možda vidite negde u oglasima javite ( navodno je samo jedan takav u Srbiji).
Prilog 16601
Da li neko u skorije vreme planira da ide na Tornik na skijanje?
Nadam se da ima dovoljno snega za neko pristojno skijanje. Radno vreme takođe promenjeno, rade od 8:00 do 15:30. Narednoh dana se očekuje zahlađenje tako da možda nije loše iskoristiti predstojeći vikend za zatvaranje sezone na Torniku.
Prilog 16644
Da li se zna hoće li biti skijanja na Torniku za vikend 23-25.marta?
Skijalište ne radi već 3-4 dana a u petak će se znati da li će raditi za vikend.Inače trenutno pada sneg
Toga sam se i plašio jer sam planirao da krenem na Zlatibor u petak a najverovatnije će se znati tek krajem dana da li će raditi za vikend...
Radi za vikend garant, da ne planiraju da otvore oni bi vec zakljucili sezonu gore jer je ovo ujedno i poslednji vikend sa prihvatljivom temperaturom. U aprilu se na Torniku skija samo ako padne pola metra sneg dan ranije, tako da nemaju kad da puste u rad ako ne sad. I ja planiram posetu za vikend ako se uklopim sa poslovnim obavezama.
Prognoza za sutra je 20 cm novog snega tako da su padavine tu, minus je tu (za sad) i zicara radi cak i ovih dana iako nema skijanja.
Ako uspem i ponedeljak da pridružim vikendu zbog posla,tri dana skijanja za kraj sezone puna kapa:ok:
Vidim na kamerama da baš pada jak sneg,nadam se da će napadati do subote...
Tabac je na stazi...
Haaha,nisam jedini koji gleda web camere...Odgovorili su mi iz Skijališta da je kiša napravila veliku štetu na stazi i da rade sve da je osposobe za vikend.Ja krećem sutra pa šta bude...
Prilog 16673
Stiže zver iz magle...:sm021:
Nije to magla, to veje sneg :sm019:
Postavlja se ograda...
Ja ubacujem stvari u auto[emoji6].
Vidimo se onda sutra ;)
Puštene staze...Tornik,Čigota i Zmaj...
A i SS se zvanično oglasila :)
Prilog 16674
Jutarnja gužva na parkingu :sm004:
Prilog 16678
A to si ti ;)
"This is the end, beautiful friend
This is the end, my only friend, the end..."
Do sledeće godine :dziveli:
Prilog 16692
U nedelju je bio onaj pravi dan,skijanje za vikend na ovaj datum premija na Loto-u...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f548dbc347.jpg
Ove godine ponovo zapostavih Tornik, nepravedno I bez izgovora...
Drago mi je da ste uzivali u skijanju,nadam se da cu ako se moji planovi ostvare na Zlatiboru imati svoj apartman, I da cu tamo provoditi zimu, a I ljeto :)
Srdačan pozdrav za sve skijaše kojima je Tornik draga planina, do decembra !
NOVA TRASA SKI LIFTA BANDERA
Prilog 16759
Nedavno smo na strani sajta imali vest o demontaži ski lifta Bandera na skijalištu Tornik na Zlatiboru. Postojeća trasa ski lifta je smetala izgradnji buduće panoramske Gondole, pa se pristupilo njegovoj demontaži i premeštanju. Tada nismo znali tačnu novu lokaciju na koji se ski lift premešta osim da će trasa od postojeće biti udaljena 20-50m.
Pročitajte predhodnu vest: Demontaža ski lifta Bandera, šta sa stubovima žičare?
Nakon tendera za demontažu starog ski lifta Bandera, od strane JP Skijališta Srbije raspisana je Javna nabavka - tender za "Geodetsko obeležavanje bezbednosnog pojasa žičare na lokaciji ski lifta Bandera, u ukupnoj dižini od oko 1500m za potrebe izmestanja - izgradnje ski lifta Bandera.
Sada možemo da vidimo i gde će se polazna i izlazna stanica novog ski lifta nalaziti u odnosu na staru trasu.
https://www.skijanje.rs/vesti/zlatib...lifta-bandera/
Kako stvari stoje, mislim da ove ski sezone neće menjati trasu ski lifta Bandera.
Naravno da nece ove sezone,to je vec izvesno.Gondola bas i nije toliko blizu zavrsetka,koliko sam upucen nedostaju im jos neke dozvole,znaci ima jos vremena do tada.Zao mi je samo tih `novih staza` na Torniku,sto se izgleda nema ni volje,niti zelje,a ni bilo kakvih naznaka da ce se tako nesto i desiti,i normalno da je glavno objasnjene nedostatak novca,ok.Samo upada u oci da se nekim drugim planinama,nove staze i zice rade bez problema,gotovo za svaku sezonu,i na bilo kom delu planine,bez obzira da li je na tom mestu moguce i koliko dana po sezoni normalnog skijanja.
Mislim da sam negde pročitao da gondola treba da proradi do kraja godine...
https://www.goldgondola.rs/2018/09/2...a-za-ugradnju/
"Takođe podsećamo da je Opština Čajetina dobila dozvolu za podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase kod Ribničkog jezera. Radovi na pripremi terena kreću i podizanje stubova biće završeno do kraja godine. "
Ja kako sam skapirala do kraja godine će biti podignuti ti stubovi do Ribničkog jezera, dok se nigde ne navodi kada će biti završen deo od jezera do vrha Tornika. Nova trasa za ski lif Bandera još nije prokopana tako da sumnjam da će sve to stići do početka sezone.
Znači sa Zmajevca ski putem do šestoseda pa u krug...
Zabijelilo se malo :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4a5d0270b3.jpg
Ljudi da li je najisplativije kupiti 10 u sezoni za Tornik, popust je 15% od 1-15.novembra?
Moje misljenje je da jeste.