Dobro, dosta o snegu, sta cemo za hranu? Jel da nosim ovciju plecku i kesu cvaraka? :couto:
Pogled za štampanje
Dobro, dosta o snegu, sta cemo za hranu? Jel da nosim ovciju plecku i kesu cvaraka? :couto:
Dogovoreno. I jos da povedem Brku Prepecenog Sumadinca i mog druga Jack-a iz Tenesee-ja, svakog u po jednu pancericu da sto udobnije putuju, i pride jos jednu pljosku u njedrima junackim, za slucaj da nas negde usput zaveje! :cug:
Ja bi licno izbacio Jacka iz savezne drzave Tenessi i ubacio jednu Osu (zute boje), da odma pechi u prst ako dushmani na carini zavuku ruku. :dziveli: Naravno ako prezivi do carine
Imam ja jednu tako prepecenu da izuva, bolje od Zute Ose, ali cini mi se da smo malo promasili temu, da ne kazem zastranili , hihihi. :sm023:
Sto sta fali??? Cuj offtopic, Pa ova tema je po meni najbolja uvertira za vashu zvanicnu i radnu posjetu Italiji.....Ihaaa ja bi sad vec vilenijo da sam na vashem mjestu.....
A dje si vidijo skijanje bez A-pre i A-posle-skijanja:cug: I definitvno nema zimskog shtimunga bez domace prepecenice :sm017: Ko nije mamuran skijo taj nesmije da kaze da je ski-expert:sm022:
Svaka ti je na mestu, al' ti je ova poslednja ka' u Njegosa !!! :yay:
Ne zaboravite karton piva za Bus
Al se puvamo, bas me zanima ko ce sta da ponese! :cool:
Mada, ne bi bio los jedan koordinacioni sastanak par dana pre puta za Sestriere, da se dogovorimo ko sta nosi (gace, carape....). Ja obicno pre puta (na koje idem kolima) utrcim u Rodic ili Tempo i napunim gepek. U Bugarskoj sam poznat pod nadimkom "smrt za vanpansionsku potrosnju". :awm2:
Ne budite lenji pa pogledajte sledeci lnik:
http://www.skijanje.hr/forum.php?a=5&b=1860
Vise nego zanimljivo!!!!
"...Carabinieri su opasni i ima ih "undercover" po svim skijalistima, pa zato pazite kako vozite i nemojte jurcat jer vas mogu kazniti.
Isto tako mi je pricala cura koja radi u jednoj osiguravajucoj kuci da znaju nasi ljudi imati velikih problema ako dodje do nesrece na talijanskom skijalistu jer da ako se sudare s talijanom, bez pardona uvijek okrive stranca http://www.skijanje.hr/forum/sm008.gif
Bata Bane, ovo nisi prijavio. Jel ce da nas teraju da duvamo u balon pre skijanja ? Da ponesem ja vozacku za svaki slucaj ? :bootyshak
Sapa, kako bi ti prosao ovde, oduzeli bi ti skije na 6 meseci, garant! Hahahahahahahahaha ! :sm021:
Kad vidim kakvi sve idioti voze pistama onda nemam specijalan problem sa ski patrolama i karabinjerima koji naplacuju kazne, nek naplacuju nek ih sve oderu....
Onom Rumunu iz one price sa Krvaveca ili dje ono bi??? bi ja licno naplatio kaznu:couto: nebi mu trebala policija (seljacina).
Neki dan sam imo prepirku sa Tataratirom; objasnjavam da svak onaj ko je gornji na pisti mora da vodi racuna o onom donjem, pa taman da taj donji vrti zavoje sve sa jednog na drugi kraj staze, ta nasa domaca pricha: 'presjeko mi stazu', haloo???? osim na ukrstanju dvije staze, nikad nisi duzan da se okreces i gledas jel ima neko iznad tebe. Ja to licno radim uvjek, jer nikad neznam kakav ce Rumun da naleti......
Inace da je Rumuna uhvatila neka ski patrola ili policija i napravila zapisnik, onda bi on ili njegovo osiguranje platilo sve trskove lijecenja i oporavka one nesretnice kojoj je polomio koljena, kakav kreten.....
@bajastrasni: A ne nikad pijan na stazu, samo mamuran :smoke: Vozio sam zimus pripit (ne bi ja, nego me natjeralo iz kafane, a kafana na vrh brda, a nebi balkanac sisho zhicom taman kad nebi na nogama mogo da stoji ) i mogu ti reci plasio sam se za vlastitu sigurnost, neslusaju noge, a iz mozga signali tipa: ma zgazi taj gas sta kocis mishu.... :sm003:
Sapa, sve se slazem za gornji-donji. Sto kaze Gaga u utiscima sa Kopa, tamo bi bolje bilo da hvataju ludake na stazi nego sto jure decu koja sa 15 godina voze na deciji ski-pas. Sto se mamurluka tice, ja tradicionalno nosim pljosku, ali kad svi cugnu po malo, to je dovoljno samo da otvori apetit. Jednom me cerka, kad je imala 6 godina, kritikovala sto nosim alkohol na stazu, a ja joj kazem, to je kao ona kuca bernandinac, sto spasava zatrpane u snegu! :cug: Vickasto, ne !? :sm022:
hahaha, jes vidio sta ti je kcerka, klasicni glas razuma, al dobro si se snaso sa ovom o bernardincima. Nego znas da ih sve vishe izbacuju iz upotrebe, kazu preskupo obucavanje i ne dovoljno efektivno spasavnaje, pa mos mislit kad se kera nacvrca; bole njega dal neko izdishe ispod dva metra snjega:jester:
Francuzi za metar dana cemo biti kuci, sto znaci da za tri nedelje polazak :)
Allez, allez vous bravez les skieurs serbes:)
Eto u Meinieru 130 cm snega:dontknow: :sm022:
U Francuskoj za vikend palo na nekim mestima i po 50 cm snega :ski: , a Sestriere 20cm, jos se ocekuje do srede ! Ura, ura ! :yay: Bas mi je drago zbog sebe (sto idem, naravno) :bootyshak .
Evo ga taj mart, sad ce sve biti lakše inače u FR 150 cm, i povoljna prognoza na naredne dane,
E pa bajastrasni, apropos one tvoje PLJOSKE, da je redovno dopunjujesh tamo u Italiji, nikad se ne zna ka’ ce da spase zivot…...
Slusam juce na radiju; u Saint-Gervais kod Mont Blana, nekih 120 skijasha sjedilo 2-3 sata na cetvorosjedu, bio neki kurcschluss sa mehanikom. Spustilo ih na kraju na konopcima na zemlju…Fina stvar da je uprava centra obecala da ce da im nadoknadi troskove skipas-a, cini mi se za citavu sedmicu!!! Ovo je drugi slucaj prinudne 'sjedeljke' u zadnjih 7 dana u francuskim alpima. Elem pljosku kraj srca ….a duge gache na se', nemoj da se stidis da ih navuces:smoke: : onda nema zime ni na visini od 20-tak metara od zemlje.
Svim 'zhabarima' od srca zelim dobro skijanje:ski:
Hvala na lepim zeljama, bus sa ski manijacima (i manijakinjama :sm019: ) krece za Sestriere veceras u 2000, tako da se odjavljujem i ponovo se cujemo za 8 dana sa utiscima, slikama i ponekom "(ribo)lovackom pricom" :awm2:
p.s. pljoska je napunjena i repetirana :cug: Ratne rezerve su u bunkeru, pardon, gepeku! Izdrzace bar do Sida :sm021: !
Baja hocu da se vratis sa jednom dobrom pricom (pa ako mora i sa lovachkom), tipa: "nagib 40% ja u snijegu do pupka, publika gore na zhici u transu, zene vichu 'mamma mia questto ragazzo', pa da kazes ko nije vozijo cjelac u Italiji taj nezna sta je skijanje"..........."onda doshla noch, a zenski dio obozavatljki mi nedade da se odmorim od dnevnih aktivnosti"....pa da dodash onu chuvenu: 'ko nije umo.io kod Talijanke taj nezna sta je sesso'.:sm019:
Buon viaggio maestro:dziveli:
PS
Ne zaboravi "kaputic".
Evo nama i prvog izvestaja iz Italije
STRAVA STRAVA STRAVA
po ovlascenju Baje Strasnog
Kratko i jasno: u dekoru talijanskih alpa se snima horror motion picture: artcinema-grandioso;Remake cuvenog alpinistickog filma iz 30-tih godina; sa Leni Riefenstahl: 'Der Weisse Rausch 'Bijeli Div'.:ski:
This is true story; staring: Bajastrasni.
Pozdravi ga ako se cujete.
Danasnji SMS Baja Strasni
"Danas nije bilo guzve, sve je radilo, napravili smo vise od 25 dugackih zica, mislim razvalili smo se od skijanja.
Francuzi još nedelju dana, nešto ste svi mirni.
Pa naravno da smo mirni kad smo osedeli i onemeli od cekanja:couto:
Svaki dan mi zapocinje sa stanjem snega na stazama:sm022:
A snega ima - samo sto je sve toplije i toplije!!!!!
Jel se zna koliko ljudi na kraju ide? Jel smo popunili taj autobus? Kod nas je cifra sa 15 ljudi pala na 13. Samo sto jos nemaju svi vize!!!! Ali 7 nas je sigurnih, vize spremne, bordovi podmazani!!!!
Nego Lorde, jel ti skijas? Cuo sam da ides tamo da se setas, ono tvoje opusteno:bootyshak
Mislim da temperature nece biti neki problem,jer se vecina skijalista nalazi iznad 1800 m.Bitno je da su temperature po noci u debelom minusu.:ok:
Mislim da ima 55 prijavljenih.Koliko ce tacno da putuje ne znam!:sm018:
Meinier 170 cm snega:sm017:
Nego, "Francuzi" zna li se kada tacno krecemo? U cetvrtak-petak sam isao da platim ono sto mi je ostalo, ali osoba koja organizuje ovaj aranzman nije bila tamo pa su me uputili da pozovem kasnije. Ocigledno to nisam uradio :) inace ne bih ovde pitao, pa ako neko moze da zadovolji moju znatizelju pre nego
sto sutra mogu da ih okrenem telefono, bio bih zahvalan.
Vratili smo se jutros... :bootyshak
Nije mi žao.... Sve je bilo super. Čak i onaj blesavi trenutak kada skijaša po stazi a pored tebe prolazi gola zemlja.... Bilo mi je malo belsavo kada sam se sudario sa mušicom dok sam skijao... Nisam navikao.. :dontknow:
Staze... Lepe i dugačke... Sa veštakom a i bez njega...
Ostalo ovih dana... umoran sam...
Pozdrav
Polazimo u petak u 20h, ali ja mislim da ce nas sve jos jednom obavestiti. Inace, saznala sam u petak kada sam bila u agenciji da je u subotu 24.3. planiran povratak oko podne, pa sam pitala da li je ipak moguce da se ostane malo duze da bi iskoristili i taj dan (mada nemamo placen ski pass za sedmi dan, ali doplata je 22.50 eura) i receno mi je da to mozemo da se dogovorimo samo ako bas cela grupa pristane. Znaci ako se jedna osoba pozeli da napusti onaj raj u podne, krecemo svi u podne! Tako da obavestim ovim putem sve koji putuju da racunaju na to da cu nagovoriti sve one koji se budu protivili, a nadam se da takvih nece ni biti, da ostanemo par sati duze!
Ja sam bio prosle godine i mislim da je mala verovatnoca da se organizuje skijanje u subotu. Moraju da se ociste i predaju apartmani te da se stvari ubace u bus.Do tada je vec 12 sati.Ali ako nas vreme posluzi bice dovoljno i 6 dana.Inace gledajuci prognozu ova sedmica ce biti suncana.Valjda cemo i mi imati srece.:ski: