Ne znam za ostale proizvođače, ali Dalbelo i Head prave baš x.5 školjke.
Lajneri 290 i 295 im idu u istu školjku, a onda je logika da to mora biti školjka većeg broja, dakle 29,5.
Pogled za štampanje
Ne znam za ostale proizvođače, ali Dalbelo i Head prave baš x.5 školjke.
Lajneri 290 i 295 im idu u istu školjku, a onda je logika da to mora biti školjka većeg broja, dakle 29,5.
Eto vratih se sa Jahorine - živ i zdrav. Što se tiče pancerica nisam imao problem sa veličinom, koliko sa bolom u stopalu u predelu sredine stopala sa spoljne bočne strane (tu mi je inače malo više ispupčena kost).
Mada razlog za to može da bude to što sam bio na stazi u proseku 4-5 sati bez pauze :)
P.S. Staze su bile u očajnom stanju, tako da lošu kontrolu skija ne mogu sa sigurnošću da pripišem ovim Dalbello pancericama...
Ne mogu da pronadjem ko radi Tecnica pancerice u Srbiji i gde mogu da se probaju(najblize sto sam video u regionu je Slovenija).
ZNam da je distributer bio outdoor sport . Kontaktirao sam par radnji u vezi modela Mach1 MV 130 i u jednoj koja drzi tecnicuodgovor je da nece nabavljati taj model...ovi iz outdoora mi nisu odgovorili josh na mail. Ima li neko neki info u vezi toga?
Nazovi ih telefonom. Kakav mejl u Srbiji, ne budi toliko optimistican. Mescini da sam prosle godine kod njih probao bas mach1 130, ali nisam siguran da li su bile 100 ili 98 last. Izbor je vrlo skroman, za odredjeni broj imaju po dve, mozda tri cipele i to je to. Sve cipele su bile stare bar jednu sezonu, koliko se secam prodavac je rekao da slabo sta nabavljaju jer se slabo prodaje - sa cenom od 60k + nema izbora brojeva + stari modeli, naravno da se slabo prodaje.
Nisam bio seguran gde,pa sam se odlucio ovde
Mnogo njih traze odgovor na pitanja oko kupovine i costum pancerica
https://www.youtube.com/watch?v=mnj_2C6fZ4U
ovo gore je epizoda 4 od njih 8, pa preporucujem odgledati svih 8
i pronaci odgovore, mozda ne sve ali dosta njih
Jesam. Nosio sam ih na Jahorinu na opening.
3 dana skijanja od prve do zadnje žice, sa jako malo pauza.
Za cenu, koliko sam ih platio, nisam im našao manu.
Plašio sam se udobnosti, ali ispalo je da odlično pašu mom stopalu.
Korektne pancerice, sa slabijom završnom obradom. Prilično su osetljive na grebanje, a i farba kojom je napisano Salomon je neka bedna. Ogulila se dobro na sidru od "komšijskih" kopči.
Iznutra, jako prijatan materijal i deluje da je za obuću višeg ranga.
Cekaj, ti si uzeo x access ili x sport?
Zanima me jer gledam u intersportu u CG, u oskudnoj ponudi ima samo 3 modela koja bi mi u teoriji odgovarala - salomon x sport 100, head advantedge 85x i nordica spormachine 90x...sve su oko 160e
X Sport X100 sam uzeo.
Znaci udobne su...nisu pretvrde?
Ne, nisu.
Citao sam svi hvale nordicu da su udobne, dok je za salomon bila prica da su tvrdje, nesto tipa salomon 100 bi bilo ko nordica 110-120, tako sam shvatio pa se zentao od ovih x100
Dugo sam imao nordiku a od prošle godine koristim dalbelo cipele i mogu vam reći da sam prezadovoljan. Predlažem da ih probate obavezno!
Danas uzeo Nordica Doberman gp 110... Od 29. Sam na na planini pa cemo videti utiske :-)
sta mislite o Salomon S/Pro 90 ?
Ja sam prošle sezone kupio Salomon, jer najviše odgovara mom stopalu.
Ako odgovara tvom stopalu i ako je udobna, nemaš o čemu da razmišljaš.
ma vozim vec X godina Salomon nego mi ove godine pukla peta na cipeli (?) pa evo sad gledam da zamenim.. i vidim da postoji X sport , s/pro a i X Access pa pokusavam da dokucim razliku..
Ima li negde nekih vansezonskih snizenja u bg ili ns? Konkretno bih neki model ili nordica ili salomon pazario :)
Gde u NS moze da se odradi bootfitting pancerica?
Pozdrav svima na forumu.
Pre nekoliko dana sam pazario ski cipele, odgovaraju mi dobro mada jos ih nisam provao na snegu. Interesuje me zna li neko od vas ko na Kopaoniku radi boot fitting, uloške itd?
Klinac trenutno ima duzinu stopala 21cm i nosi 33. Koja je to velicina pancerice u mm? Imam neku bagatelnu ponudu za nove paccerice za njega, velicina 265mm. Kojoj to velicini odgovara?
Pa ako je dužina stopala 21cm onda je mondo broj skijaških cipela 21 :)
Naravno, mora da se proba..
Ako na cipeli piše u mm, onda je to verovatno spoljnja mera i ona ti ništa ne znači za nogu nego samo za vez.
Ako su pancerice nove, na njima moraju biti etikete (naljepnice) na prednjem dijelu i na peti sa oznakom veličine. Obično piše oznaka "MP" i broj. Taj broj je dužina stopala u centimetrima.
Kako Wlad napisa, broj izražen u milimetrima na bočnoj strani pete je vanjska dužina đona i bitan je samo za podešavanje vezova.
Ne postoji mondo broj 265 [emoji6] postoji 26.5 kako reče Stekan mondo broj (MP - mondo point) je dužina stopala u cm (ne mm).
Slažem se, ode post bez tačke 😆 Poenta je da MP 26.5 ili ti dužina gazišta od 265mm osgovara broju obuće 42 😉
Zato sam i postavio pitanje ovde. Mislim da je tih 265mm koliko pise s strane odnosi na celu duzinu a ne na unutrasnju velicinu. Dobijam ju od coveka ciji mali sad prelazi na 35 i on kaze da je njegovom malom postala malena. Naravno i ja sam pomisio da je 265mm isto kao 41 ali ocigledno nije. Nema nikakvih etiketa, covek kupio prosle godine za klinca koji je obukao pancericu 3 puta.
Moj klinac koji nosi 33, kad stane pored pancerice, razlika u velicini njegove noge i cele pancerice nije vise od 5cm. Ovih 265mm me totalno zbunjuje
Izvadi unutrašnju cipelu. Mora negdje na njoj biti oznaka veličine (MP).
Каменови, литре, драме... Како бре...
Поред онога што написаше, додао бих да је уобичајено да се та мјера вањске дужине ђона истисне на пластици/шкољки панцерице, али то није релација за величину стопала.
За МП мјеру су уобичајене наљепнице на шпицу и пети шкољке, као и штампа МП броја на боку линера (а за даљу свезу МП-а (не мјере у мм) са еуро величинама потражи таблице величина произвођача).
Извуци и измјери уложак из линера, па и тако сузи потрагу за информацијом.
Zaboravih odmah napisati i razlog: Osnovni način provjere veličine pancerica za dijete (a i za odrasle) je da se unutrašnja cipela izvadi i obuje, stisne peta da legne skroz nazad u cipeli te procjeni koliko slobodnog prostora ima ispred prstiju. Idealno je oko 1 cm.
Hvala na savjetima, odustao od pancerice
Pozdrav, skijam od malena ali u principu na svake dve tri godine po par dana. Sad sam se konacno stabilizovao i osamostalio i planiram bar 20 dana ove sezone. Imam 23 godine, 178cm i 78kg, dobra kondocija. Hocu da uzmem svu opremu osim skija za sad. Uzeo sam jaknu Spyder 20kmm/16kmm, trebalo bi da je okej. Sad gledam pancerice, htedoh nordica doberman, ona mi se bas svidela ali sam procitao da je race cizma i da je hladna i uska. U mom gradu imaju 4 modela za probu, moram preko neta da narucim, nazalost… Odluka je spala na Salomon s/pro 100 ili Nordica pro machine 110? Budzet u proncipu nije bitam ali ono oko 300e bi bilo pozeljno. Skijam sve staze i volim agresivnu voznju. Do sad sam sve rentao i nisam obracao paznju koja je marka, flex itd… Da li bi mi preporucili neke od ove dve ili neku trecu?