Ajde ako neko zna broj telefona na koji mogu dobiti informacije o stanju neka mi pusti na pp. Od jutros vrtim neke brojeve ali niko mi se na javlja, izgleda da vrtim pogresne.
Pogled za štampanje
Ajde ako neko zna broj telefona na koji mogu dobiti informacije o stanju neka mi pusti na pp. Od jutros vrtim neke brojeve ali niko mi se na javlja, izgleda da vrtim pogresne.
Evo ja sam zvao sad buraza koji gore zivi, trenutno ponovo pada sneg, ima ga u proseku oko 60cm. Za put ne zna ni on dal je ociscen, ali kaze da je toliko zavejalo i da ima smetova da iz kuce niko ne izlazi.
"Generalni kreteni", sve one brojeve koje ima na sajtu nemojte da zovete jer ljudi lazu i to katastrofa.... Prohodan put.... k..... prohodan.... Dzaba sam isao.... Sad sam posao gore i nikad vise, lepo sednes u auto, odes na Kop platis 2500 ski pas i skijas kao covek koliko zelis a ne kao kod ovih kretena...
Kad vam kazu da je prohodan put lift ne radi, a kad lift radi onda je put neprohodan, u svakom slucaju nema skijanja, oslim ako ne nosite skije na ramenima 1 h uzbrdo po kozjim stazama ili idete bulduzerom (helihopterom nemate gde da stanete gore), a onda se tim istim stazama vracate nanize.
Pozdrav svima, nadam se da ce ove moje lepe preporuke pomoci mnogima koji su resili da posete ovaj "ZIMSKI TURISTICKI CENTAR".
jednostavno neprocenjivo..
http://www.youtube.com/watch?v=syOQbwwfmb0
Aaaaaaaaaaa, odlicno... Nema dalje odovog, ja sam posle gledanja dobio zelju da sutra pesaka odem :D
Mislim sta reci :cug:
U nedelju bio gore, put prohodan, evo snimka puta do gore
http://www.youtube.com/watch?v=dCSdh...gUWSYp6Ujug_13
Dosli oko 10, drug nije mogao da iznajmi opremu jer je vec bila izdata, tako da ako hocete da iznajmite morate da dodjete medju prvima.
Ratrak stoji pored staze, a staza ko zna kada je zadnji put utabana, uzas!
Lift radio do 12.30h otprilike, posle nije radio sat vremena, pa ga iskljucili oko 14.30h
Visina snega preko jednog metra.
Evo da se nadovezem na diskusiju o B.K. Trenutno radi jedan lift neka kombinacija bebi lifta i tanjirace.Staza je dugacka 350m i spada u plave staze.Postoji tabac koji radi od pre petnaestak dana(bio u kvaru).Tu je i renovirani planinarski dom,sasvim solidan i sa pristojnim cenama.Ski pas i oprema za iznajmljivanje kostaju po 200dinara.Sto se tice puta redovno se cisti ove zime jos nisam stavljao lance a bio sam nekoliko puta.
Na kraju da rezimiramo.B.K. je daleko od skijalista,bajke o zicarama,liftovima i gondolama i master planovima slusamo godinama.Lepo je popeti se gore proskijati malo a najlepse je evocirati uspomene na detinjstvo provedeno na B.K.Generacije klinaca,a sada ozbljnih(da ne kazem matorih)ljudi ne samo iz Vranja i okoline nego iz citave Srbije provodilo je zimske raspuste na B.K.
Juce bili neki drugari na B.K. kazu da je bio najbolji ski vikend do sada.I sto se tice sredjene staze i sto se tice vremena.
Jel neko zna kakvo je trenutno stanje na BK?Mozda idem sutra sa drustvom na jedan dan da malo skijamo i vidimo uzivo kako to izgleda.....Ako neko ima info da li zica radi svaki dan i slicno tome,neka napise...unapred zahvalan...
Zica radi svaki dan,ali zavisi od broja skijasa do kad radi. Obicno radi od 10 do 15. Put je cist i prohodan.
I ovog vikenda bilo skijanje na BK.Vreme bilo suncano,snegO.K.
Bio sam u nedelju 04. marta i juče 06. marta. Dva potpuno različita utiska za ova dva dana. U nedelju nije loše što se tiče skijanja. Radila je duža sajla, nije se čekalo puno - uvek 4 ili 5 ljudi ispred, sve u svemu nije loše. Staza odlično sređena, gužva nije bila prevelika, dan sunčan. U restoranu i bašti ispred ogromna gužva, čaj i kafa se čekaju po pola sata i više organizacija očajna.
Utorak situacija obrnuta. U restoranu sve funkcioniše odlično. Na stazi i u bašti restorana oko 10 ljudi. Ali, ne znam kako neko misli da izpred svog naziva ima uopšte reč SKIJALIŠTE ako za nas 8 do 10 ljudi koji bi skijali ne puste ni manju sajlu??? Pa koliko nas treba da dođe da bi bar ta kraća žica proradila? Za sve to vreme se divlja motornim sankama po stazi - verovatno zbog toga što nema kontrole jer su svi nadređeni u kancelariji u Vranju, a i lakše je blejati u bašti i malo se voziti sankama, nego uključiti bar malu žicu i dežurati pored nje. Dan odličan i u utorak, ali veliko razočarenje što nije radila nijedna od dve žice. Napominjem opet da je bilo nas 8 ili 10 koji bi skijali.
Ali sam u utorak uspeo da sednem u restoran. Cene više nego pristupačne. Gotova jela po 180 dinara - gulaš, ćufte u sosu, paprikaš, pasulj sa kobasicom. Ali je organizacija očajna, jer kad ima ljudi kao u nedelju u restoranu je haotično, kad nema mnogo ljudi onda žice ne rade i doživi se razočarenje što se skijanja tiče...
Sve u svemu ogroman novac koji je država uložila tamo od 2005. ili 2006. je izgleda uludo bačen, ili je njegova namena bila nešto skroz deseto od promocije i omogućavanja skijanja na BK.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...16806566_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...91127266_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...39484837_n.jpg
Kad macke nema, misevi kolo vode.. Nema ko da nadrlja ni od koga, zato je to tako. To se lako lechi ako neko bude hteo - samo toliko, ybg. :(
Elem, na poslednjoj slici je krov automobila ili neki saht? Ne mogu lepo da vidim, a zakleo bih se da je krov..? :D
Krov je naravno, morao sam da ga fotografišem :D
fenomenalno! :D
Nazalost Alex potpuno si u pravu.Zbog problema sa strujom u rad se pusta samo duza zica i to vikendom od 10 do 15h.Preko nedelje mali broj skijasa i ne isplati im se .Ljudi koji su u skijalistu nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa skijanjem,a sujeta im ne dozvoljava da pitaju nekog koji nesto zna.A kad bi znao koliko se tu para skrka u toku godine bolela bi te glava do sledece sezone.Idem za vikend gore ako si gore javni se da pijemo grejanu.Naravno poziv na grejanu vazi za sve forumase.
Ne verujem da ću ovaj vikend gore. Ako imam vremena idem na staru planinu, ali mislim da ću teško da uhvatim slobodno vreme ove subote i nedelje.
Danas na BK bilo stotinak ljudi vreme lepo,temperatura oko nule.Staza izdrzala,bila sredjena,lift radio od 10 do 16.Osoblje u restoranu nikad usluznije i brze.Ne znam da li su nase kritike urodile plodom ili je bila slucajnost.Sve u svemu provod bio super,osim novokomponovanih SHABANA koji su brljavili motornim sankama.
Pa možda su i urodile, ali možda je i slučajnost, ko zna?! Ali pošto je prošli vikend bilo čekanja u restoranu onda je možda neko i čitao ovo što smo pisali.
Ja nažalost ovaj vikend nisam mogao da skijam jer sam u utorak na BK "zaradio" prehladu i temperaturu, sa tri izlaska pešaka do vrha bio sam sav znojav svaki put a onda se takav spuštao niz stazu...
Ma daj boze da su kritike urodile plodom,al ja mislim da je ova smena radnika bolja od one druge.Na BK ce skijanja biti sigurno do kraja marta tako da cemo uhvatiti jos neki vikend.
Juce i danas bez guzvi na BK uglavnom ljudi isli na KOP i St.Planinu.Staza sredjena lepo i drzala do podneva,kasnije popusti ali moglo da se vozi.Snega jos uvek ima jako puno,ali pitanje do kada?
koji problemi sa strujom,koja zica,o cemu pricate bre,"tabac"na sred staze,ne verujem ni "tehnicki"da ima uspinjaca,O CEMU PRICAMO,zalosno bre,ispala sajla,krenuo dim da kulja,da se pali,5 min im treba da primete a na 5 metara od njih,kultura na stazi -0,koja postava bolja od koje,LJUDI gde se i na sta ulozilo
ne asvaltiran put,krenuo sneg da se topi,blata do krova,ono nisu kolotrazi nego ambis,ostanes bez tockova,ladno neki matori koji radi kaze da ne pale uspinjacu(da je tako nazovem)jer je hladno,okrenu se i ode,horor,alo o cemu pricamo,ej HLADNO
E moj ULIBORE u nekim prethodnim komentarima sve je lepo objasnjeno.Sledeci put kad krenes na neko "skijaliste " prvo se informisi o istom.:sm022
Uzgred sezona na BK je zavrsena.Vec se krenulo sa dogradnjom necega,bog zna cega.Cifra sa kojom se barata oko ovog "skijalista"je da te strah uhavti.Zato mi iz Vranja bezimo na skijalista udaljena po 200/300km od Vranja.
jesi ti u pravu,al sa drugom culi i ajde idemo,inace on je iz tih krajeva dole,ima gajbu na 40 min odatle,kad ono,HOROR,i morao sam da ostavim komentar,da se ljudi informisu,da procitaju,pa ce mozda dopreti do necijih savestnih usiju i odgovornih,da neko nekom sugerise,znas,ne vredi cutati,have fun,dedinac
Potpuno se slazemo,samo mi je zao em krivo sto oni koji treba da cuju ne cuju.Bas ih boli uvo i za skijanje i za skijaliste,drugi su tu interesi u pitanju.
Zakasnela vest:
18. maja 2012. godine počela je realizacija javnih radova u Javnom preduzeću "Skijalište Besna Kobila". Angažovano je 25 ljudi na sredjivanju i uredjenju nove ski staze za postavljanje novog ski lifta - Sidro, dužine 1500 metara. Adaptacija krova na Planinarskom domu "Dragan Spasić" u Krivoj Feji. Uredjenje i čisćenje prilaznog puta od Krive feje do Planinarskog doma i pošumljavanje goleti u okviru ski centra uz pomoć stručnih lica.
Ukupan iznos sredstava iznosi pet miliona dinara. Plate angažovanih iznose od dvadeset do dvadesetčetiri hiljade dinara. Javni radovi će trajati do 18. avgusta 2012 godine.
Nova donacija od JP Skijališta Srbije
Odlukom Upravnog odbora JP „Skijališta Srbije“, Javnom Preduzeću „Skijalište Besna Kobila“ je doniran novi Agregat za napajanje električnom energijom marke Cummins Power Generation, snage 44 kVA, vrednosti 2 milona dinara, koji je danas dopremljen na Besnu kobilu.
Nakon prošlogodišnjih donacija Tabača za sneg „Jumbo“ i Ski lifta „Suvo rudište“ , od strane JP „Skijališta Srbije“ , ovom najnovijom donacijom Agregata za struju , dokazana je velika i nesebična podrška menadžmenta JP „Skijališta Srbije“ prema nama, istakao je direktor JP „Skijališta Besna Kobila“ Dragan Janjić.
I u ovoj vesti lepo piše da će radovi trajati do 18. avgusta, a od onda nigde nove vesti da li je sidro uopšte postavljeno. Mnogo sam sumnjičav u vezi svega sa Besnom Kobilom jer se od 2004. godine samo u vestima pojavljuje sve i svašta i lete cifre od kojih ti se zavrti u glavi, a onda odeš u neki utorak gore i ne radi ni sajla za izvlačenje :( Jedva čekam da vidim da to sidro proradi, ali sam mnogo sumnjičav... Čak i ako proradi, ne zanam da li će raditi utorkom!?
Na BK se radi punom parom.Najbitnije struja je sredjena i liftovi ce raditi normalno,a ne na agregat.Zavrseno je trasiranje staze za sidro.Ali iz opravdanih razloga nece biti postavljeno ove godine vec iduce.Ove godne ce biti u funkciji tri ski lifta,vezani jedan za drugim,od planinarskog doma do panjeva.To je onaj prvi vrh desno na usponu ka releju.Tako da ce biti staza u ukupnoj duzini preko 3km.Bice angazovani instruktori skijanja i GSS.Trenutno se radi na formiranju ski kluba.JP skijaliste BK imace svoju prezentaciju na Novosadskom sajmu i u nedelju 30.09. u Nisu na prvoj Inline Alpine Slalom trci.Ski klub takodje uzima svoje icesce u trci i tada ce biti i zvanicna prezentacija ski kluba.Dolaskom novog direktora vide se ocigledni pomaci u radu JP Besna Kobila.Prema ovome ocekujemo jednu veoma dobru i uspesnu ski sezonu na BK.
Ako sve ovo što si napisao bude tačno onda će to biti lepo skijanje. Samo treba srediti i da sjle vuku uvek na istoj visini, a ne negde je tanjir do ramena a negde do članka...
U pravu si za sajle to mi se nekako podrazumevalo,masine vec su uradile nivelaciju.Planovi novog drektora su vrlo realni.Nema obecanja kula gradova.Ovo ce biti najuspesnja sezona,za iducu se vec rade projekti ali otom potom.
Posetite stand JP Skijaliste Besna Kobila na sajmu turizma u Novom Sadu do 30.
09.2012.godine.Takodje posetite nas u nedelju 30.09.2012.godine u Nisu na prvoj Inline Alpine slalom trci.Vozicemo i radicemo promociju naseg skijalista i novoformiranog ski kluba.Promociju u Nisu radimo zahvaljujuci nasim prijateljima iz ski kluba Nis.
Ski klub Besna Kobila na prvoj Inline Alpin Slalom trci u Nisu.U kategoriji mladji cicibani Andrej Stojanovic zauzeo je sesto mesto,Mia Dedinac u kategoriji st.cicibanke zauzela je peto mesto,dok Melanija Dedinac ukategoriji deca nije uspela da zvrsi trku.Video snimak sa trke moze pogledati na sledecoj adresi;
https://www.youtube.com/watch?v=xCzS...e_gdata_player
Jel mozemo da vidimo neke slike, da vidimo kako teku radovi...
Nisam se peo skoro,al sledece nedelje sam gore pa cu da slikam.Inace trenutno rade geometri na razmeravanju terena i masine na ravnanju trase.Struja pojacana,stigao internet,Sve u svemu radi se mnogo ozbiljnije nego prethodnih godina.
jedva cekam da vidim sve to,a sta je sa prilaznim putem do skijalista,dali se on radi,prosirava,asfaltira i sve sto treba da bi priso kolima normalno a na tenkom
Za asfaltiranje dela puta od 3km.pare su odobrene od NIPa ali nikako da stignu.Verovatno da za ovu sezonu nece biti asfalta.Iz skijalista obecavaju bolje odrzavanje puta od Krive Feje do skijalista.Prema onome sto je novo rukovodstvo skijalista uradilo ima razloga za optimizam.