ovo je strašno sa snegom, kao neka kazna majke mi !!!
hoće li ga ikako biti !?!?
hoću da idem ovih dana da uplatim kop ali sam skeptičan zbog snega !!
ne znam šta da radim !!!!!!
Pogled za štampanje
ovo je strašno sa snegom, kao neka kazna majke mi !!!
hoće li ga ikako biti !?!?
hoću da idem ovih dana da uplatim kop ali sam skeptičan zbog snega !!
ne znam šta da radim !!!!!!
U narednih sedam dana nemoj nikako da ides jer od skijanja nece biti nista.Ako si u mogucnosti prati sta se desava pa pali kad padne sneg.
Sledece nedelje treba da padne brdo snega tako da planiraj da odes oko 01.02.
ma ja planiram da idem tek krajem februara ( ispiti ) ali uvek ranije uplaćujem jer kasnije nama mšanse za mesto u JAT-u !!!
ali se i dalje tripujem za sneg !!!
Ja imam isti problem! Isto idem krajem februara, ali sam odlucila da uplatim. Odbijam da poverujem da moze da se desi da nema snega!
Da li neko zna trenutno stanje. Da li uopste ima snega i da li radi neka zica?
Ski info imas na stevsovom sajtu - www.infokop.net
infokop.net
ma i ja uplaćujem početkom sledeće nedelje pa nek ide zivot !!!
spuštaću se po livadama sa kravama ili po kamenju na pančiću ako treba !!!
Pa imate ski info i na ovom sajtu
Na naslovnoj strani skroz gore desno!
I dobar je
Pada sneg !!! :yay: :yay: :yay:
Ili bolje reći MEĆAVA :D
i da pada - džaba. http://www.weather2umbrella.com/
pa još :
Zima prošla, leto nepredvidivo
(preuzeto iz http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/tema.htm )
Da ne prodje nezapazeno. Beli li se parking ispred Jat a, 17cm. Vreme je za ski vikende.
Da li slucajno neko ima telefone od vile Ivane, Nikole i Bijanke?
Ne znam na kom sajtu to citas ali na www.infokop.net lepo pise 40 cm snega! :yay: :dziveli: :yay: i to u 7 ujutru danas!!!
Pitanje je da li ce se to zadzati... Nada se da hoce i da ce padati jos jos jos!!!
Let it snow, let it snow, let it snow!!!
E ljudi ovde je extra za skijanje !! Sve staze su eeeeeextra sem suncane doline i krcmara !!! Prvi put u zivotu sam se spustio na krcmaru i ne mogu da verujem kako divna konfiguracija staze !! Medjutim cim prodjete medjustanicu ima gomiletina kamenja, stencina (!!!), blata JEEEEEEELKI, leda i jos gomile gadosti :sm022: !!!!!!! I zica je ocajna !!! Dok sam se ja peo na njoj, od pocetka do vrha zaustavljala se bar 10 do 15 puta !!! Motor se stalno pregreva (ja mislim) i staje !! Zica uopste nema kocnice tako da kad ona stane pocnete da se vracate unazad !!!!!!!!!!!!!!!!!! Inace stolice i stubovi na njoj vibriraju ko vibratori :sm008: Prosto pocnu da se stubovi ljuljaju levo-desno (!!!!) ! Inace ne znam sta se lozite, danas uopste nije padao sneg !!
Danas se pokvario i novi cetvorosed na dubokoj, stajao je par sati :(
U cetvrtak se na knezevskim barama ladno otkacio tocak sa stuba (ne veliki nego onaj mali, ko na sidru sto obezbedjuje da ne iskoci sajla ), a zica je i dalje ladno radila !! Juce se pokvarilo i suvo rudiste (po obicaju) !!
Danas je bila uzasna maglustina a na kraju dana se jos vise progustila i poceo je leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeden vetar !!!
Na pancicu je bilo neuporedivo hladnije nego u centru !!!
Sve u svemu skijanje je ovde super i snega ima sasvim dovoljo !!!
Pozdrav za sve !!
Posto volim da citam izvestaje i utiske sa Kopaonika evo i mojih.
Poslednji put na Kopu sam bio pre dve godine a u medjuvremenu sam bio u Banskom, tako da cu malo uporediti sadasnje stanje ova dva ski centra. :)
Ajd prvo pozitivne stvari, kojih je mnogo mnogo vise, srecom.
Cetvrosedi su prava stvar, pogotovo ovi "isklopivi" i sada se zaista mnogo vise vremena provodi u skijanju, nego u voznji. Ono sto mi nije bas jasno, zasto ne rade uvek u najvecoj brzini. Primetio sam da u Dubokoj 2, pale 4sed na brze tek kad se formira red. Dok 4sedi sa pokretnom trakom rade jako sporo, iako se guzva cesto napravi.
Sto se tice sedanja po cetvoro na zicu kad je guzva, cini mi se da se ljudi trude da to ispostuju, tako da su korpe obicno bile pune.
Sredjivanje staza konacno izgleda kako treba, staze su sredjivane svaki dan i to sve, cak i Gvozdac, Ledenica i Krcmar. Izgleda da su kupili nove tabace, il ovog puta mogu da se uspenju
uz Gvozdac :) . Par dana zbog vetra nisu radile sve zicare, al kako se brzina vetra menjala, postepeno su palili i ostale zicare, npr. Gvozda je proradio jedan sat pre zatvaranja, al je ipak radio. Ovo predhodnih godina je bilo nemoguce.
Sad jedna VELIKA zamerka, Krcmar, nije mi jasno kako su pustili stazu na kokoj su izrasle jelke, a tabac kad je prosao i samo ih izlomio. Tako da su sad ostali samo panjici koji strce iz snega. Jako jako opasno. To je onaj crni deo, dok je gornji deo staze raltivno dobar. Ovaj deo sa panjicima se moze izbeci koriscenjem precice prema Dubokoj. Zicara je posebna prica,
jako je spora, svaki cas staje, tako da se mnogo vise ispalti ici na Krcamr preko Duboke 2 i Centra.
Sve u svemu Kop je postao najbolji ski centar u regionu, po meni bolji i od Banskog a neuporedivo bolji od Jahorine.
E bio ja juce na marinim vodama i prodjem onu rampu za ski pass kad dodje zicnicar i pita jel moze da vidi moj ski pass (iako deciji vazi do 12 ja sam ga ipak uzeo iako imam 15) ! Dam mu ja ski pass i pita on mene koliko imam godina, a ja kazem 12 :) Pita me koje sam godiste, ja reko '94 :) Pita kreten koji je to razred srednje skole, ja reko 6 osnovne (sto bi po tim godinama i trebalo da bude:) ) Pita on jel to sigurno, ja reko jeste i on mi vrati ski pass i pusti me na zicu :) :ski:
E da, ceo kop je izlepljen Stevsovim nalepnicama :) :) Tj na svakoj ski pass rampi, ponekoj korpi pa cak i na "plafonu" pancic express :) :)
Koliko sam video Admin je zalepio samo jednu na Marinim vodama :)
Koji plakati o cfemu>????
Nisu plakati ! To su nalepnice i na njima je reklama za Stevsov sajt (www.infokop.net) :) :)
to se zove jeftin marketing:dziveli:
kosac (mobile)
20.02.2007. 10:29 kucica na Centru se zapalila. Cetvorosed ne radi do daljnjeg!!
Ovo sam zatekao na utiscima sa infokopa !!! Sad mozda se neko zeza, ali ipak ovako zvuci uzasno ! Inace ne vidim zasto cetvorosed nebi radio (i o kom cetvorosedu je rec ??? )
Evo i zvanicno je potvrdjeno da je na cetvorosedu pancic express izbio pozar...:couto: :couto: :couto: Vidite vec na infokopu - prvi kao i uvek :ok:
Naravno, na sajtu skijalista srbije se ne pominje nista... sramota
Vratio sam se bas juce sa Kopaonika...Hm, sta reci... Bilo je dosta stranaca, Engleza narocito a i bilo je dosta ljudi iz Svedske i Norveske, ne znam doduse mozda zbog onog EuroCupa u snowboardu. Cene katastroficne pocev od ski pass-a, preko nocnog provoda(MB pivo od 0,33 kosta 225 din u novootvorenoj diskoteci koja se zove Vrh) do mleka u prodavnicama... Cene su uzasne, snega je bilo za skijanje, mada neke staze su progledale kao npr Krcmar. Neke staze bi trebalo cesce odrzavati(kao npr Gvozdac, zbog doooooosta kupsera)
Sto se tice radova na Dubokoj1 sajla je postavljena ostaje jos da se namontiraju korpe... Stvarno ne mogu da verujem da ce je otvoriti tek 9. marta... Ma strasno... Ljudi u JP Skijalista Srbije u Konacima(gde se prodaju ski passevi) su toliko neljubazni da je to strasno, jer kad sam ih pitao kada bi otprilike trebalo da se zavrsi sa radovima na Dubokoj, su reaovali kao da sam ih oterao u PM.
Sve u svemu ne zalim se na skijanje mada je bila velika guzva za ova 3 dana koliko sam bio, zbog vikenda naravno, tako da je na nekim stazama bila ogromna guzva(sa jedne staze se spustim za otprilike 2-3 minuta, a na zicarama sam znao da cekam i po 20 minuta)
Mogli bi bolje da odrzavaju staze, i da snize cene, posto primecujem da iz godine u godinu postaju sve bezobrazniji...
Toliko od mene sa Kopa
Pozdrav svim onima koji zive za skijanje :)
Jej popravili su Pancic Express za samo 2 dana (jer su od onog pozara izgoreli neki kablipovi i valjda jos nesto) !!! Nisam mislio da cu ovo ikad reci, ali svaka cast ovima iz skijalista srbije :dziveli: :)
Ima li snega ?? Skoknuo bi na par dana ako je skijanje moguce ?!
Sada se sneg topi i svaki dan najavljuju neku mecavu ,a nista da padne :sm022: Po vremenskoj prognozi deluje da ce sledeca nedelja biti mnogo bolja po kolicini snega i temperaturi :)
u utorak/sredu nesdto novog snega a od vikenda otopljenje...teperature do 10 gore :glavaozid :glavaozid :glavaozid
Meni ovi iz skijalista srbija uopste nisu jasni !! Duboka 2 je progledala jos pre tacno nedelju dana ! Znaci sve sam led i kamenje ! Mogu da zamislim kako je tek sad !! I sad sto ne nabacuju sneg onim novim topovima ???
Verovatno zato sto nema gde da ga utakne tamo,koliko se ja secam instalacija je sprovedena samo na centru i na malom jezeru doduse nisam bio par god ali cisto sumnjam da su nesto promenili.A mozda je i previse toplo nocu nisam obracao paznju na temp
Da, verovatno si upravu ! Ali ljudi vidite koji su to degeni - kupili su 2 mobilna topa za sneg, a mogu da pokrivaju samo 2-3 staze :sm022: :sm022: :sm022:
mislio sam da u sredu -cetvrtak odem na kop. ima li snega? kakva je prognoza? jel frka da se nadje smestaj u konacima?
pozdrav svima
Dzonka, ne idi ukoliko ne padne josh snega.
Bio sam na Kopu do 24-og Februara i poslednjeg dana nismo skijali jer su se staze pretvorile u smrznutu meshavinu kamenja i leda. Do 23-eg je moglo da se vozi, ali je oprema istrpela dosta oshtecenja.
Najveci problem je u samom odrzhavanju staza, snega je generalno bilo ali ratrak majstori ne hebu 2% skijalishte i jednostavno prepushtaju celu situaciju sluchaju. Pricham o ozbiljnijim stazama poput Gvozdca, donjeg dela Krchmara, donji deo Duboke...
navodno bi veceras trebao da padne sneg... nisam pametan, tim pre sto je jedini smestaj koji sam pronasao je u grandu... pa ne bih da skupo platim sedenje po kaficima (po ceo dan)
Ej bre ljudi imamo razloga za veselje !! Pogledajte koliko je oblaka nad Srbijom,svi ovi zuti i ljubicasti !! Bas su se najvise nacickali oko Kopa !!! :dziveli: :dziveli: :dziveli: I pogledajte koliko ih jos dolazi :)