e, Ivane Bgd, hvala puno za info.
i da nam priroda podari i snega i sunca u oba termina...
Pogled za štampanje
e, Ivane Bgd, hvala puno za info.
i da nam priroda podari i snega i sunca u oba termina...
Svuda jasno piše da je mesto i sam njegov centar na 1650 mnv. Ovaj deo gde ćemo mi koji idemo preko SkiBusa biti je na 1800.
Meni su isto rekli da apartmani nisu na lošoj poziciji što se samog skijanja tiče jer je blizu sedežnica i da je ski-in ski-out varijanta, takođe rekoše i da ima prodavnica u blizini. Sigurno će nam trebati više vremena zbog presedanja da se prebacimo do viših delova skijališta nego kad bi išli direktno gondolom i biće možda cimanje uveče otići do centra mesta ali probaću da detaljno napišem kad se vratim da li su to veliki problemi.
u pravu si za n/v,pobrkao sam neke cifre jer nisam skoro bio,a fokusirao sam se trenutno na neke druge ski centre.ja sam bio odamah do DIABLA i imao srece da makar jajetom dodjem do neke tacke(sad citam da je to 6-osed).imas mapu na sajtu pa se lepo vidi gde ti je smestaj.preporucio bih ti nabavku i MARCHE-U koji ima i veci izbor i jeftiniji je od SPAR-A.cini mi se da je on na pola puta od vase lokacije trz.centra koji je bio kod mod app.
napisi obavezno kad se vratis,bas me interesuje utisak sakojim ces doci .po meni je ,ne bas sam vrh,ali odmah tu.sto ne znaci da i nama ne mozes da verujes na informacijama.a agencije znaju svasta lepo da napakuju,pogotovo za prvi put.
meni je bitno da je ski-in i ski-out da ne teglim skije u pancericama, a za ostalo cu lako.
Najveći mi je gušt kad sa skijama doletim do vrata apartmana ili zgrade u ovom sličaju:ski:
I sviđa mi se ovde sto je svuda oko samog naselja lep nagib i jos sve trava bez kamenja i stena tako da samo 2m pršića i eto miline na povratku u apartman.
:sm018:
Sto se tice snega tu nemas brige, najvise skijaliste u FR, glecer, snega ima cele godine bukvalno! A kad pocne da pada za noc moze da napada i preko metar snega (iz iskustva). Ja sam imao srece prosle godine (14-20 jan) bilo je 5 dana bez i jednog oblacka i jedan dan pod mecavom (e to je dozivljaj kao na filmu) hehe sad mi je smesno a bilo je bas za survivor! Inace ima milion topova plus tako da u svakom trenutku ima oko 2-3 m pod snegom. Inace u januaru zna da bude jako lepo vreme, sunce przi, izgoris za pola sata a temp -15 hehe... Tada se oblaci i padavine spustaju u nize predele. Tako da ja opet idem u januaru :)
Radile su skoro sve zice, osim najvisljeg vrha (Glecera) to je na 3600mnm. Ostalo je radilo ali skijanje je bili 10 puta sporije nego inace. Osobu koja ti je dalja od 2m ne vidis, ne znas da li si u stazi ili van staze, ma nezaboravno iskustvo....srecom samo 1 takav dan.
isto iskustvo sam imao pre par godina i ne bih preporucio zezanje,(u fazonu nije to nista).ko nije pre bio u nekom takvom centru(mislim na velicinu skijalista) i nije siguran u skijanje, u takvim uslovima,bolje neka se seta. staze nisu naivne,vreme ume da se promeni za toliko.(sto i nije cudno za glecere).preporucio bih obavezno(bez obzira na maglu)nosenje toki -voki uredjaja.
To samo nek žice rade!!!
Malo sam lucidan kada su takvi uslovi, prosto mi adrenalin skoci i uzivam kao lud u takvim uslovima:sm022:
Par puta me ćapila mecava i takva magla da palac na ispruzenoj ruci nisam mogao da vidim , a kamoli skije i stazu gde idem. Extra osećaj, samo čas propadnu skije, čas eto kolena na grudima.:sm021:
Tada je teško da se sudariš sa nekim , jer je vrlo malo ljudi na stazi i van staze:dziveli:
Zato uvek kad negde skijam pamtim staze da mogu napamet da se spustim bez da ista vidim, ali se ipak drzim blizine zica, bar da ih čujem.(jedini su orjentir na visokim skijalistima bez drveca)
Ali ipak bolje da je vidljivost dobra, više se uživa !!!
Ih Ivanča, bacim ja pogled kad kad čisto da proverim da ne zabušavaju ;)
http://www.2alpes.com/pages/fr/72/we...eux-alpes.html
evo chaghaboo, zabelelo naselje po prognozi.
evo i slike da te malo motiviše na vežbanje
počelo, je počelo !!!:yay:
na Kopu od nedelje, nadam se.
za ove sto su helikopterom leteli iz alpe dhueza, gde slece helikopter u Les deux Alpes-u?
nisam leteo ali sam na ovom linku http://enimages.net/visites/isere/le...o=visite39.xml koji sam vec gore dao nasao.
Evo slike, a na slici slovo H
Ne slece na mesto na slici. Slece na vrh prvog brda iznad naselja, mislim da se lokacija zove Crete.
Cretes je mesto gde sleće, imaš na zvaničnoj mapi obeleženo.
Nasao. Odlicno, hvala
Ivanča, baš sam i ja jutros gledao. Biće dobrog skijanja :ski:
Gde bi usput moglo da se snabde namirnicama? Jel ima nekih velikih supermarketa koji rade 24h ili da planiramo polazak tako da budemo kod tih prodavnica u neko vreme kada svi uglavnom rade?
Busevi, u odlasku, staju u Brianconu, nekih 70 km od Les deux Alpes-a, gde su veliki supermarketi 24h. tu se mozemo snabdeti raznoraznim namirnicama (npr. pivom) po povoljnijim cenama.
Posto idem autom jel znas mozda tacno lokacije tih marketa u Brianconu?
Levo, pa desno :)
Supermarket je pored McDonaldsa, pa prati znake sa Mek....
jel tu pored i onaj market sportske opreme? Posto imam njegovu adresu
da, to je sve kao neki trzni centar
Aha, idealni vremenski uslovi za nas koji ćemo tek da idemo pa da se napravi što bolja baza, a njima tamo danas džaba sav pršić kad od vetra i magle ne mogu da ga koriste kako treba. Al' zato kad propukne sunce... evo jedne slike sa njihove zvanične fb strane od pre par dana između dve snežne oluje... za početak decembra fantastično, e to su idealni vremenski uslovi :sm017:
Preko pola metra svežeg snega i nadalje se najavljuju padavine. U mestu 1m, a gore 1.4-1.8m snega. 30% žica radi. Ima da se skija za sve pare :ski:
Mare pa ti ides za Novu godiun, do tad ima da radi 80 posto skijalista, opusti se :)
Ne brinem džoni, naprotiv. Dok ja stignem tamo biće snega preko glave ;)
Pazi sta zeli. Ko ce da gura kombi? :yay:
Ima jedan prevoj na 2 hiljade i nesto izmedju Briansona i La Grava, ne sjecam se kako se zove