Kranjsku Goru smo ostavili za zadnji dan pre povratka i to nisam računao.Idemo da gledamo letače :) Ako sve bude ok skijaćemo bar pola dana.
Pogled za štampanje
Znači svi smo tu negdje taj vikend? Mi smo na takmičenju u veleslalomu Lussarissimo u Tarvisiu 12.3.2011, što je nekih 15 km udaljeno od Kranjske Gore odnosno nešto manje od Planice....nešto razmišljamo,da po takmičenju malo svratimo u Planicu....:smoke::cug:
Bio sam u Hočkom Pohorju, hotel bellevue koji je praktično na stazi. Spa centar i hrana i ljubaznost ljudi tamo je bilo sjajno, imali smo i ulaz na bazene u bolfenk. Bilo je dovoljno snega ali staze su bile baš loše urađene i kratke a 2 dela skijališta su spojena ski busom tako da mi i nije bio neki doživljaj, onaj gornji deo mi se činio bolji od donjeg.
MB Pohorje i Areh nista bila spojena sa stazama jer nije bilo umetnog snjega...kad ga ima onda možeš i sa skijama vozit između. Na koji gornji dio misliš? BTW ove godine imaju staze baš dobro sređene, tako da me to jako čudi- čak i više ...po mom mišlenju mnogo bolje od npr. BKK u Austriji....BTW trenutno smo marta i skijanje iz vrha u MB je još uvek fenomenalno, kao da smo u januaru....snega ima dovoljno, tako da ćemo se voziti u dolinu najmanje do 15.3. (najboljih godina smo se vozili do 20.3.).....sad za mene su ipak ovi ljudi čarobnjaci, jer to sve uradit na 304 n/v nije mala stvar.....Al da se razumemo, ne može se Pohorje usporedit sa Dolomitima to je jasno, ali za vikend skijanje je sasvim pristojno.... Evo za sad vremena idem gore, da malo odtreniram.....:sm011:
Pa bio je jedan deo gde je i hotel a drugi se voziš malo ka gore(na mapi je to gore desno) i stižeš na taj deo skijališta koji ima par ok staza. Sneg je padao dan pre pa možda zbog toga nisu stigli da srede staze kako valja a sa te gornje strane smo išli skijama do donje ali smo morali da "štampamo" jedno 200 metara.
Planiram da sledeći petak, subotu i nedelju provedem na Mariborskom Pohorju pa me zanima kakvi me uslovi očekuju (sneg, kvalitet staza itd).
Pretpostavljam da jesmo jer mi je taj naziv areh poznat. Znači taj hotel je na stazi gde ima nekoliko staza a malo gore je taj drugi deo gde ima isto toliko staza koje su malo kvalitetnije čini mi se.
Kakva je situacija s snegom. Isao bih na skijanje? Ima li nocno?
Ima svega....u 2 - 3 dana se ništa nije promenilo....:sm022:
Pozdrav svima,
Planiram sa porodicom da idem u Maribor za novogodisnje praznike u hotel Arena**** koji je valjda tacno ispod staze. Zanima me od nekoga ko je bio, kakva je ponuda vanskijaske zabave u Mariboru (cerkica ima nepune 3 god)? Sto se skijanja tice, ove godine samo ja bordujem, pa cu se vec nekako snaci.
Imaš u hotelu fitness, wellness, u hotelu Habakuk i bazene...a do grada ti je 5 minuta sa kolima i tamo imaš, ako ne šta drugo, Europark (shopping centar), a sa ostalom zabavom je tako-tako mada si ti baš preko nove godine, pa če biti velika fašta u centru grada i sigurno još jedna na vrhu Pohorja na gornjoj postaji gondole...:cug:
Kao sto sam na temi o Rogli napisao proteklih dana sam posetio Mariborsko pohorje. Moram da priznam da sam ocekivao mnogo vise. Popevsi se gondolom prvo sam se odlucio za staze Videk, Partizanka, Ruska... Moram da priznam da sam tog prepodneva mnogo vise radio na svojim rukama, nego na skijanju, jer je veslanje bio moj primarni posao. U nekim momentima sam mislio da sam zalutao na ski trcanje, ali dnevni ski pas od 29.5 evra u mom dzepu me je opiminjao da sam ipak dosao na skijanje. Infrastruktura: stari dvosed i sidra. Do sestoseda nisam stigao, a zeleo sam, ali nije bilo vise snage u rukama. Same staze su jako kratke i blage iako su sve okarakterisane kao crvene. Nedostatak snega na njima je vidljiv na mojim skijama. Plave staze nisu staze vec spojnice, precice, koje od skijasa ocekuju mnogo snage u rukama.
Sa druge strane situacija nesto bolja. Crna staza zatvorena, kao i deo staze 5a od pocetka cetvoroseda do arene (dvosed od arene nije ni radio). I pored toga na tom delu skijalista je moglo da se skija, izmedju cetvoroseda i do pocetka gondole. Tu postoji par varijanti staza na kojima covek moze da uziva. Staze su tu bolje, bilo je i nesto vise snega pa se i skijalo, a cetvorosed je bio pravo osvezenje u odnosu na sidra iz prepodnevne avanture.
Moram da priznam da mi je Kopaonik nedostajao (i pored svih mana koje su nam dobro poznate i koje mi isticemo kad god imamo prilike), jer po mom, skromnom, misljenju Kop je za klasu (da ne bi preterivao pa kazem i dve) bolji od pohorja. Mislim da je mnogo bolje jos malo produziti put i uzivati u nekom austrijskom skijalistu ako zelimo da skijamo van Srbije.
"...prvo sam se odlucio za staze Videk, Partizanka, Ruska..."
Nazalost los izbor, jer su te staze dosta nepovezane. Kad si vec dosao do Ruske, sestosjed ti je bio pred nosom...
Najbolja varijanta je ujutro se cimati oko gonole i onog cetverosjeda, pa oko 11 - 12h kad se ove vec pokvare, preci ski busom na Areh i staze oko onog sestosjeda.
Prelazak "pjesice" sa kraja na kraj je patnja.
Povratak je dosta bolji, ali opet imas malo veslanja, ali ipak prihvatljivije (~40min). U toj varijanti mozes "ovjeriti" Videc i Partizanku.
Slazem se da se iz Beograda ne isplati ici na Pohorje, jer za dodatni 1-1.5h voznje vise imas Gerlitzen, Nassfeld, BKK.
Evo i malo slika sa prethodnog vikenda...
Kakva je cena ski passa na Pohorju van glavne sezone odnosno posle 04.03. , nema nikakvih informacija na zvanicnom sajtu ?
https://www.youtube.com/watch?v=qpaeV3j2gDk
:confused::eek::sm008:
Šta je propalo??
Pa ski centar...očigledno ide sve u stečaj, što znači, da ove sezone nečemo skijati na MB Pohorju.....e doovde su nas dovukle banke i tajkuni....mamicu da jim j...m....:sm022:Pohlep ljudi nije bez veze jedan od 7 smrtnih grehova.....ma Šabani smo, da večih nema.....
http://www.24ur.com/novice/slovenija...zi-stecaj.html
Žao mi je da to čujem :sm008:
dajte ljudi uradite nešto. Neće valjda Štajerci da izgube glavno skijalište, ne dajte to što je vaše
E sad.....dali to zavisi od nas....neka tajkuni vrate 46.000.000 (sveukupno sa KG i Kopama 70.000.000) € para...inače nema druge...Avstrija je blizu-kupit čemo tamo sezonske karte i šljakati u Esterajhu što se skijanja tiće (pa i mnogi naši rade gore dnevno-takozvani dnevni migranti) .....a ovo naše? Ma dat čemo to mi nekome za sitne pare...bez brige.....ma marš u ....znate več gdje...
Izgleda da će Pohorje raditi ove sezone: http://www.skijanje.hr/vijesti/clana...-radu?id=25563
Gazprom preuzima 80% vlasništva http://www.skijanje.rs/vesti/pohorje...-i-skijalista/
čista dezinformacija...Rusi su preuzeli samo Terme Maribor, koje nemaju nikakve veza sa skijalištem,. Skijalište je u vlasništvu "loše banke" koja TEK TRAŽI BUDUČEG VLASNIKA. Trenutno je loša banka (za ovu sezonu) dala u upravljanje skijalitše gradskom prometu MARPROM (mariborski promet), koji je u vlasniištvu občine. Ne mogu verovat , da u dobi interneta pišu takve dezinformacije....ako niste znali pitali bi idao bi vam odgovarajuče linkove.....jao, jao....Jedino je istina da su Terme Maribor preuzele u upravljanje (a ne u vlasnitšvo) hotelske kapacitete ŠC Pohorje (hotel Arena, Hotel Bellevue i Videc, te apartmajsko naselje) i to opet od loše Banke.
Skijanje.rs je preuzelo ovu vest sa Dnevnik.si sajta a ja preneo ovde :)
:hair:Ovako...ako se zna, da se piše o Mariborskom Pohorju, onda je treba znati, da je (ako se več preuzima) lokalni časopis Večer najupučeniji, a ne ljubljanski Dnevnik......to bi bilo isto kao da ja o događanjima u BG preuzimam vesti iz lokalnog časopisa iz Gudurice (ništa loše, ali dano kao primer).....pa neču ja sad tu učiti novinare kako da rade svoj posao.....ovako nastaju dezinformacije umesto informacija.....al da nam u budučnosti ne ginu Rusi (ako ne i Kinezi) to je skoro neminovno...pa mi smo u k....u...:bootyshak
ne volim ovakve vesti (moj deda je iz Ormoža Šoštarič....). Javi ako bude snega i smučanja da možemo doći.
Šta na kraju bi sa Pohorjem, kakva je sada situacija sa skijalištem ?
Neki prijatelji iz HR me zovu za katolički božić da skijamo u Pohorju. Šta mogu da očekujem za božić, da li bude gužva kakvo bude skijanje ?
ma kod nas se ne zna ko pije, a ko plača....trenutno ti ne mogu ništa reči....gužve obično za božič nema....:sm018:
Hvala na odgovoru !
Ako sam te dobro razumeo, još uvek se ne zna da li će skijalište raditi ove sezone ?
ma radit če sigurno....al kako če biti staze sređene več je pitanje...ma ned mi se više j...t sa ovim govnarima ....svako malo pa neka pi---ja...
Porodično proveo sretenjske praznike na Pohorju. Smestio seu Bolfenk apartmanima, koji su na 50 metara od početka staza (Belvue deoskijalista).
Samo skijalište bih podelio na 2 dela. Prvi je Belvue deo –nekoliko staza od izlaska sa gondole. Na samom vrhu je bebi lift sa blagomplavom stazom koja se nastavlja na tkz mariborski slalom i dalje do snežnogstadiona u podnožju. Staze ispod baby plave staze su za ozbiljnije skijaše,crvene, niti preširoke, niti preuske.
Drugi deo je Areh, koji se sastoji od 4-5 staza, od kojih su3 plave za učenje i 2 crvene, široke, dosta dobre za karvanje. Skijaliste Arehje nekih 300m više od Belvue dela i prosto je neverovatno kako se tu zadržaoprirodni sneg u potpunosti, dok je niži Belvue deo skoro potpuno pod veštakom.Postoji opcija da se od Belvue do Areha dodje skijama, ali moraju raditi 2vezivne staze/žice. Nisam ovo pokušavao, već sam isao kolima (8 km), a ima iski bus koji saobraća nekoliko puta dnevno između ova dve dela.
Sve u svemu, Mariborsko Pohorje je ok centar da se dodjeporodično, pogotovo ako su deca početnici, a ima i dosta afterski mogućnosti(bazen, sankanje, Maribor...). Za neko ozbiljnije skijanje nije, jer je boljeiscimati se jos 100 km i skijati skijalista austrijske Koruške.