Citirati:
Originalno postavljeno od Super Girl
Greska,
Bansko je mnogo jeftinije nego Kop, a ono sto dobijes u Hotelu Vila Roka u Banskom za 215 eura to bi na Kopu bilo 600
Pogled za štampanje
Citirati:
Originalno postavljeno od Super Girl
Greska,
Bansko je mnogo jeftinije nego Kop, a ono sto dobijes u Hotelu Vila Roka u Banskom za 215 eura to bi na Kopu bilo 600
Bata Bane, je l to istina, imam neku kombinaciju za tu Vila Roka?
za onos sto nudi po zlatiborskim cenam je skuplji od kopas barem duplo. i jahorina (broj zica koje rade - ski pas) je itekako skuplja od kopa.
sigurno je jedino to ako nam jednog dana ukinu vize kop ce biti poluprazan ali bez obzira na sve ja idem na jahorinu zato sto mi se svidja (dok ne ukinu vize)
Ovo mi nikako nije jasno?Citirati:
Originalno postavljeno od amater
istina, ja sam uplatio bas u vila roki. standardna soba, pp, upotreba jakuzija, bazena, saune, parnog kupatila, placena taksa, uracunat prevoz do gondole i sa sve povratnom autobuskom kartom kosta me 270EUR. evo ti sajt tog hotela www.villaroka.com/index_en.html baci pogled da vidis kakav je. ja palim tamo 28.01. pa cu vam preneti utiske kada se vratim.Citirati:
Originalno postavljeno od plageton
Ono sto sam ja cuo da tamo sve novo i da ljudi nemaju zamerke osim cini mi se za nocni zivot.Citirati:
Originalno postavljeno od dyape_zmay
E sad kad se vec porede cene: 270+140ski pass (6DANA!)+cca.150E ostali troskovi to te ispadne cca 560eur.Nek bude i 500. Za te pare i na Kopu moze da se prodje lepo 7DANA.
Pa da za takvu kombinaciju ti treba 5glava, a za kop moze dosta jeftinije, ali najtuznije je u tome sto za 5glava mozes da skijas u francuskoj, austriji ili u italiji.Citirati:
Originalno postavljeno od YIBLEX
tu si u pravu, ali to je gradic tj. ski centar koji se tek razvija.Citirati:
ali na kopu nema 56km staza...Citirati:
Citirati:
Originalno postavljeno od dyape_zmay
Dobro nema 56km vec 44km.Bas je velika razlika u duzini staza. Bansko ima 3 cetvorosedeznice kao i kopaonik. Jedino sto Bansko ima GONDOLU i jednu tipa trosedeznice
bicu na kopu 3-4 dana od 3. januara pa cu se potruditi da obidjem sve staze i da prenesem utiske o stazama. obisao sam karaman staze kada sam bio sa bata banetom i popom na onom jednodnevnom skijanju i svidele su mi se, bile su ok. moje jedine zamerke su bile na inspekciju koja je na motornim sankama isla po sred staze i sto su cetvorosedi isli sporo. karaman staze su dobre za vracanje u kondiciju. govorim samo u svoje ime, nekome mozda vise leze strmije piste a neko ce sigurno smatrati idealnim.
Da li neko zna zasto cetvorosedi onako sporo rade na kopu, kad vec imaju traku?
@misko:
dobro si pitanje postavio.
@ kop mania:
moze se naci smestaj na kopu i za 7 EUR dnevno (apartman, naravno). kada budem otisao posle novaka bas cu svratiti u masinac da izvidim situaciju za klopu i pice pa cu javiti.
Jedan moj drugar je iskopao varijantu u Banskom
8 Eur krevet. Ista cena kao u Sutomoru usred sezone.:glavaozid
Termin 2-3 nedelja februara..
@ ai ski:
lozis me?!?!? gde i preko koga????
@topic:
btw, gde je taj "mashinac"?
pa na stazi mashinac valjda
stvarno nemam pojma, poslednji put sam bio prosle nedelje na 1 dan, ap re toga pre 15 godina :)
Na samoj stazi masinac malo iznad onog prolaza za Karaman greben
10x kop_mania, overitju mesto
ne bas tu ali par desetina metara gore, isto na masincu, u nekom odmaralistu je prosle sezone par palacinki, par pica i kafa bilo oko 200 dindzi. Jes' da izgleda kao socijala ali je i bagatela.
Mozda je kod planinarskom domom(Kopaonik planinarski dom).Tamo sam ja bio prosle zime.Smestaj +2 jela oko 11 eur!Citirati:
Originalno postavljeno od Gruja
istina je da su na masincu tako povoljne cene,jer mi smo prosle god pili caj za otprilike 35-40 dinara,a i ostalo je bilo sve jeftino
Jeste. I ja mislim da je oko 30-35 din. Ne morate vi da idete na elitna mesta..
"Bio sam na Jahorini". Zice ne rade, staze se ne sredjuju. Jedan na motornim sankama me je pokosio. Hotel u raspadnutom stanju.
KOPAONIK
2006: Dve palacinke sas plazmu i aerokrem 80din,koka-kola u limenci 80.Sad za vikend udjem kad ono puno engleza,Pitamo konobara jer su tu smesteni a on kaze; ma jok provalili da je jeftino pa svracaju svaki dan. Kafic se zove Beli Andjeo ima spoljni deo i unutrasnji sa separeima.Totalno je ok.Citirati:
Originalno postavljeno od Gruja
10x yublex :ok:
Koje sve žice rade na Kopaoniku (sada)? I koliko ima snega?
JEZERINE
U kome Hotelu si bio? Na kojoj stazi su te pokosile motorne sanke?Koliko si platio smestaj i na kojim stazama si skijao,odnosno kako se zovu staze koje nisu bile sredjene?Pozdrav,POP:dziveli:Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Salio sam se sa tim. Nisam bio na Jahorini. Nego samo da vidite kako to izgleda kada vi to pricate o Kopu.:mad: :mad: :mad:
ljudi ovo stvarno pocinje da me nervira:mad: ,zasto na kopu radi samo 5 zicara:mad: ,jos pise da su oblaci i magla 0/10 + danas je subota:mad:
neki ljudi (ne kazem da ovde ima takvih) su i dalje u 3pu da je u inostranstvu sve mnogo bolje nego ovde. moje je misljenje da je kop sasvim dobar ali da je ipak malo skuplji nego sto bi trebao biti. i dalje mislim da bi ski pass trebao biti 93 eur ali za strance, a za nas mislim da bi bilo najoptimalnije oko 75 eur. ionako bi se ta razlika potrosila u infrastrukturi, ali bi ljudi bili mnogo zadovoljniji. bugari su odradili tu akciju i ispostavilo se kao mnogo dobar fazon.Citirati:
naglasavam da je to moje misljenje. ja idem na kop tretjeg januara i verovatno idem bar jos jednom u februaru na produzeni vikend.
Pazi ja volim Kop, koji nije los, ustvari daleko da je los, ali Jahorina je bolja po svim stavkama sem po provodu, gde je Kop zakon, jednostavno kad vec trosim pare ja cu uvek gledati da za to sto trosim dobijem vise, u ovom slucaju za manje pare dobijam vise sa Jahorinom. A tebi preporucujem da promenis malo skijaliste i da odes na Jahorinu evo mozes i sa manijacima neki termin pa posle sam proceni. :dziveli:Citirati:
Za razliku od tebe koji je ovu pricu izmislio,ja sam napisao ISTINU a bio sam na Kopaoniku za svoga zivota vise uzastopnih godina nego sto ti imas zivota,pa nemam razloga da nekoga ili nesto kritikujem bez razloga!Voleo bih da se upoznamo kada dodjem na Kop 3.01.,a do tada Zelim ti sve najbolje za Novu Godinu i sto vise da skijas i uzivas u snegu i da posetis jos neku planinu(mozes i najbolje bi ti bilo sa SKI MANIJACIMA)kako bi stekao jos malo iskustva!Pozdrav,POP:dziveli:Citirati:
Citirati:
Decko ja nikada nisam opljuvao nekoga u sali, ovo sto smo pricali o Kopu, je ziva istina, ja bih najvise na svetu voleo da Kopaonik bude najbolji svetski ski centar pa da imamo cime da se ponosimo, ali posto to nije treba biti realan:(
P.S. Pop i ja smo pre dve nedelje stazu, Karaman Greben i ona kako se zove Marine vode izvezli za oko 3 minuta po stazi, a na zici provedes 10 minuta na novom cetvorosedu
E jedna stvar mi nikada nece biti jasna cemu sluzi traka za ubrzanje na cetvorosedima kad se krecu jako sporo? Zasto je to tako?
Ma ta traka sluzi samo da ti ublazi udarac stolice, da bi lakse seo. Ja sam se bre vozio ma Moltaler Gleceru, na 8 sedeznici sa vizirom i ta zica se zove Glecer Expres a na vrh od preko 3000 metara te izbaci za oko 8 minuta pa ti vidi:mad:
Expres nema sta:yay:
Ma znam cemu sluzi nego me zanima, sto ide onako sporo, lupam na Jahorine nema te trake i ako ne pazis moze lepo da te raspali stolica po nogama (krece se solidno brzo).Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
Batice svaka ta zica moze da ide brze samo oni to ne daju:mad:
Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Ja ne znam kako se bas to vama dogadja. Ja na Kop idem vec 15-tak godina. I menise to nikad nije desilo(VOZNJA SANKI PO SREDINI STAZE ITD)
jeste vozili su ovi iz gss-a jer su vozili povredjenog.:D :D
Ziv bio ti nama i dobro skijao, i ajmo na neko francusko skijaliste:ok:
A ima razloga zasto pale zice sporije, vecina zica ima 4 brzine, i najcesce se kod nas "voze" na 2goj. Ne zato sto ne moze brze, nego zato sto nece da je puste brze...
Razlog je prost, vecina skijasa su neiskusni, i onda se brzina prilagodjava njima, da ih ne raspali zica i zgadi skijanje ;). E sad, zasto to rade i kad postoji traka za ubrzavanje nije jasno, verovatno po navici :D.
Ista stvar je i sa tanjirima/sidrima, ako je blaga staza, za pocetnike tanjiri ce ici polako (da ih ne bi tanjir "cimao" u startu i sl.) a ako je crna staza onda ce da ga "roknu" na najbrze (ako su normalni zicnicari).
Zato ja npr. obozavam stazu Kljuc na Jezerinama, odlican nagib staze po celoj duzini, brz tanjir tako da mozete da se "roknete" sa skijanjem veoma brzo, sto ja volim, da se isforsiram na pocetku a onda nastavim zagrejan. Kada zica vuce 10-20 minuta to je dovoljno da se ja ne zagrejem ceo dan ;).
Zato ja mislim, da su brzi tanjiri na dobrim stazama sjajno resenje za napredne skijase :D, naravno u nasim uslovima, tanjiri su jako jeftini: i za kupovinu, odrzavanje i eksploataciju!