Da li postoji neka inicijativa da se reši problem na Bojaninim vodama? Sramota je da Niš nema ni jednu stazu u svojoj okolini.
Pogled za štampanje
Da li postoji neka inicijativa da se reši problem na Bojaninim vodama? Sramota je da Niš nema ni jednu stazu u svojoj okolini.
Ima li sta novo sa BV? Promenila se vlast a problemi ostali isti. Ako se ne varam jedino je Jurica obecao da ce da stavi ovo skijaliste pod Skijalista Srbije ako postane direktor Skijalista Srbije.
Koliko sam pratio vesti planinari su sredjivali planinarski dom koji je odavno izgoreo ali nisam nigde cuo da se nesto radilo na stazi, zici ili bilo sta vezano za skijanje.
Koliko ja vidoh, taj stari planinarski dom nije sredjen ni malo, a onaj drugi objekat ne radi jer se naslednici nesto tuze. U nedelju cu na Trem pa cu opet baciti pogled, ali mi deluje da je mrka kapa za ovu sezonu. Sem da se peske penjemo, sto mozemo jednom da se organizujemo :)
Rasciscavali su teren oko spaljenog doma. Evo linka:
http://www.cityofnis.rs/index.php/dr...janinim-vodama
Hoces da kazes da onaj privatni planinarski dom koji je ranije radio, gde je veliki parking da se oni tuze?
Penjanje moze samo malo da nacim kondiciju :sm004:. Inace sam izlazi ja pod punu ratnu opremu do pannarskog doma ranije kad stane autobus odmah posle sela pa ne moze da izadje. I to jos u rancu flasa 2l vode :sm022:. Umesto da prospem ja tek kad sam stigao u dom i da izvadim stvari vidim da je tu puna flasa :hair:. A tad nije bilo aktivnog vesa nego smo obavezno nosili rezervnu majicu, carape, rukavice, kapu .... u rancu :sm006:
Pa pazi, rascisceno jeste, ali ja ne vidim da ce tamo da se desi skoro da bude nesto izgradjeno.
Prvo treba da se rascisti da bi se napravio novi planinarski dom :sm004:. Logicno :sm022:. Sad je vec kasno da se krene sa radovima. Mozda sledece godine. Videcemo. Javi kako je bilo u nedelju i kakvo je stanje na terenu. Samo da vas vreme posluzi posto je sad grozno ali najavljuju pobojsanje za vikend.
Zna li se da li ce ove godine raditi skijaliste?
S'obzirom da nije radilo prosle godine a da u medjuvremenu nista nije odradjeno onda tesko da ce i ove sezone da radi. @IvanQ je trebao da nam napise kako je stanje na terenu ali ga ziv nema da se javi :sm018:.
Ah, ne znam sta da napisem. Ne znam da li je bilo sta uradjeno. Deluje mi da nije. Sumnjam da ce biti skijanja ove godine, sem ako se ne organizujemo da odemo da popnemo sami par puta :)
Jel imas mozda neku sliku da zakacis ovde? Pa zato je bolje da uzmes turno vez :ski:. Posle ti samo jos fali koza-skin.
Evo nadjoh par slika iz 2004 kad sam bio sa neki drustom na BV. Setali se i popeli na vrh staze gde je izlazna stanica zice.
Evo jos par slika:
Toliko od mene za ovo javljanje :sm021:
Misim da ovaj blog zasluzuje forumsku diskusiju pa cu postaviti ovaj link ovde:
http://www.skijanje.rs/utisci-i-reportaze/cat/209/
Ako gresim neka Admin obrise ovaj post.
Uvek mozemo da se sami organizujemo za skijanje na Bojaninim ;)
Da, ali ako zica proradi nece moci da se skija powder :)
Ma moze samo ne po stazi :ski:
a ako zica ne proradi kako ces se popeti gore?
jes da imas koze na skijama al ces se penjati sat vremena da bi se spustao minut i po:smoke:
Bolje i tako neko nikako :)
A kao bonus imas i dobar kardio trening.
Samo dobar aktivan ves da isparava :sm019:
Pozdrav, evo ljudi se izorganizovali, da nekako , sto pre rese taj problem sa skijalistem. pa ko je voljan, ima i ideju , sta i kako dalje, nek slobodono pusti poruku u grupi. :dziveli: a ovako, lajkujte i sherujte, jer je sramota da Skijaliste stoji prazno. :) :sm022:
Proverite na ovom linku. https://www.facebook.com/pages/Ski-0...65344950298146
Bojanine vode zasluzuju mnogo vise od grada nisa.... Ali evo vec nekoliko godina se sve nesto zakomplikuje....
ZAŠTO NEMA SKIJANJA NA BOJANINIM VODAMA??
-Blog: Zašto nema skijanja na Bojaninim Vodama na Suvoj Planini iznad Niša
-Blog: Zašto nema skijanja na Bojaninim Vodama i BESMISLICE O DINKIĆU
-Blog: Bojanine vode – talac Ski kluba Niš
-Blog: Divljaštvo i Bojanine vode
Javio mi se posetilac sajta Dragan Knežević koji je 12. oktobra 2016. tokom planinarskog pohoda po Suvoj planini napravio snimke koji ilustruju u kakvom je stanju ski lift na Bojaninim vodama.
Već duži niz godina Grad Niš i Ski klub Niš nemaju rešenje da poprave poslednji, gornji, zatezni stub ski lifta :sm006: :hair: :glavaozid.
Prilog 15462
Prilog 15463 Prilog 15464
Prilog 15465
Prilog 15466
Trebali su sad Vučića da vode da vidi Bojanine vode :D. Na žalost ali SK Niš ima prioritetnija posla od BV, niti se bavi stazom a sa druge strane neće da preda nikom drugom da makar pokuša nešto da uradi. Zato sve stoji i zato sve propada. Ne činjenje je gore nego učiniti nešto pa makar i pogrešno. Možda je rešenje pripojiti nekom JP ili napraviti JP koje će da se finansira od grada ili republike ili kako već. Može uvek da se nadje neki model. Kako funkcionišu staze u Zaječaru, Majdanpeku, Boru .... Treba ulagati u takve mikro ski centre sa po jednom do par staza. I to ne samo da funkcioniše u toku zime nego tokom cele godine da ima neki sadržaj. Blizu je Niška Banja. Ima tu potencijala za razvoj turizma. Samo što time ne treba, a i ne bavi se, ski klub nego neko drugi kome bi to bio primarni cilj i zadatak.
Predsedništvo u klubu nosi neke benifice. Dok traje dobro je! Na Bojaninim vodama ne treba popraviti samo stub, već regulisati vodu, postaviti snežne topove, srediti stazu,..Ne postoji projekat koji će dati tačnu cifru koliko novca je potrebno za kompletno sređinjivanja skijališta. Treba počete od nečega. Da li para ima? Naravno, pare se uvek nađju ako je neko sposoboan i pare traži na pravu adresu. postoje mnogi sponori kojima ništa neće značiti par hiljada eura za donaciju. Ako se ne skupi novac za godinu dana skupiće se za tri...ali kako vidimo ne pokušava se ništa samo da bi se sačuvale fukncije. Ja sam bio letos na Bojaninim Vodama i ništa se nije promenulo od pre četiri godine. Tada sam predlagao da se sam dobrovoljno zauzmem oko donatora....U interesu su tada bile male sporedne stvari. Nekom je to u interesu.Ne verujem da se nešto promenilo od tada.