tacno tako...ja se danas vratio iz zajecara ni gram snega....u nedelju bio do stare planine, snega ima negde do ispred knjazevca...a na dalje ka zajecaru ni za lek...i onda malo oko cestobrodice, do paracina i cuprije, posle ka beogradu opet nema...
Pogled za štampanje
tacno tako...ja se danas vratio iz zajecara ni gram snega....u nedelju bio do stare planine, snega ima negde do ispred knjazevca...a na dalje ka zajecaru ni za lek...i onda malo oko cestobrodice, do paracina i cuprije, posle ka beogradu opet nema...
Danas konačno proradila staza na Kraljevici :dziveli:!
Sidro radilo svega par sati i kvar :sm008:. Valjda će srediti do sutra. Staza je bila prilično loše utabana, čini se da su jedva prešli jednom ratrakom. Mnogo ljudi je došlo na skijanje, zajčarci željni snega. :sm021: Čuo sam čak i neke bugare!
Видин је близу, а њима ја јефтино... Има доста Бугара и на Бз... ;)
blgarite sakaju karanje na skii:D
искају Бугари, а Македонци сакају :)
Naše komšije Bugari redovno dolaze na skijanje u Zaječari i dobrodošli su kao uostalom i svi skijaši. Problem je što je već tri dana lift u kvaru. Zapravo proradi, pa se pokvari, pa pauza par sati, pa proradi, pa kvar......
Očigledno je da ljudi iz Ustanove za sport u čijoj je nadležnosti ski staza misle da je dovoljno na kraju sezone ugasiti lift i ponovo ga upaliti sledeće zime. Neki remont i kontrola u toku leta im nije pala na pamet.
Srpska posla :sm008:
у руском језику нема тог глагола ;)
Što se tiče komentara o održavanju ski lifta potpuno si u pravu, ali se ne slažem kada je reč o komšijama Bugarima. Po meni nikako nisu dobrodošli, jer i kada samo Zaječarci izađu na skijanje gužve znaju da budu velike, a uz to dolaze ljudi i iz Bora, Negotina i okoline i samo nam još Bugari nedostaju. Staza na Kraljevici je lagana i trebalo bi da služi pre svega za učenje najmlađih, a ne razvoju turizma. Pri tome dobar deo Bugara (mislim na one koje sam viđao na Kraljevici) o skijaškoj kulturi i ponašanju na stazi nije ni čuo, dok skijaško umeće pri tome nije potrebno komentarisati. Na žalost, nisu takvi samo Bugari već ima i Zaječaraca. Zbog bezbednosti, pre svega najmlađih, smatram da bi likovima koji sa trećeg brda voze spust, u farmerkama, koji na kraju moraju da padnu jer drugačije ne znaju da se zaustave (i njima sličnim) trebalo zabraniti da skijaju. Tada bi bilo bar upola manje Bugara, pa bi i gužve bile manje.
Jel staza radi? :confused:
Pa zashto tako bre, komshija?
I meni nije dobro kad idem na Pamporovo i je puno s englezima, srbi, makedonci, nemce, irlandci i pola svet je tu, chovek ne moje da se skija ot nim, ali to je to, svet e mali. :)
Ja idem na Zajecar kad su radni dane, nema velika guzhva.
Tako je - u vechima bugara nema skijashkoj kulturi i ponashanju. Ali to ne vazhi za sve.
Ponekad i meni mi e sramota deka sam bugarin, kad gledam ostali bugare na stazu. Ali kako sam kajesh, ima i ljude iz Zajcera, koji ne se ponashaju dobro.
Da se vratimo na temu - Jel staza radi? :dziveli:
-16...toplotni indeks -20...
nachi, ladno je do koske.
tako je godzillata, ima svakakvih i to nema
veze sa nacijom...mada moram da priznam
da je vecina komsija malo u manjku sa ponasanjem, ali
jbg. ima dosta toga u tome da je stazi PREKO POTREBAN redar ili
kako ce vec da se zove neko ko ce da sparta gore-dole i uvodi red...
p.s.radi, al nemoj nikom da kazes:D
Necu, ovo ce da bude nasha mala lepsha tajna! :ok: ;) http://cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif
Kod nas ima ski policia.
kako stoje stvari na kraljwevici ovih dana? jel ima snega i skijanja? dosao bi u rodni grad oko 15.feb, pa bi decu pustio na skijanje...
sta reci o skijalistu u zajecaru, a da ne budem previse grub i vulgaran?
s obzirom da sam rodjen u zajecaru i ziveo do svoje 19god, dajem sebi za pravo i da kritikujem.
sa porodicom sam dosao u za da obijem svoje, za vreme predhodnih praznika 15-19.02. hteo sam da se i deca malo skijaju, mosto su mali i za njih je kraljevica idealna. sve je krenulo lepo, krenuli jos u utorak u 18h da ne bi od srede gubili dan. u 21 i 15, pravo sa puta na kraljevicu da im pokazem stazu. prizor fenomenalan, staza sredjena, ima snega, osvetljena...
u sredu ujutru oko 10 mi svi na skijanje. prvo razocarenje, sto zicara radi tek od 11h???
drugo, jos vwece, zicara se pokvarila u utorak uvece. cekaju da im dodje neki lik iz bora, koji je trenutno u vranju. na moje pitan je zasto iz bora, zato sto je on projektovao i sa njim imaju ugovor o odrzavanju???? idiotska kombinacija. nisam znao da u boru, a i uopste u srbiji postoje takvi projektanti koji mogu da prave zicare. pa ljudi se time bave decenijama, a mi pametni angazovali coveka genijalca iz bora...
i ta vise ne gnjavim o borskom genijalcu, jer koliko sam cuo da je on predlagao, a cimi mi se i realizovao, naravno neuspesno, pravljenje damper kamiona u boru...
idemo dalje sa razocarenjima u skijaliste kraljevica.
naravno ni u cetvrtak zica nije bila popravljena.
u petak su je popravili u popodnevnm casovima, cini mi se oko 17h. svaka cast majstori! nema veze sto je praznik, sto je neko dosao sa strane, sto deca ne idu u skolu, sto ljudi ne rade, iskoristice letnje odmore za skijanje. pri tom, opet svaka cast, radili su cak do 18h. pa sto bi duze, nije vanredna situacija. pokvarena zicara je njima redovna situacija.
u subotu je zica naravno krenula u 11h. u 11 i 45 ispala je sajla i opet je bila redovna situacija. ne znam kako, ali nisu cekali majstore iz bora, vec su radnici sa zicare krwenuli sami da rese kvar. ovoga puta, stvarno svaka cast, pozitivno su me iznenadili. to su uradi rwecimo za sat vremena i svi smo opet bili u redu. kad, ne lezi vraze, moraju da cekaju nekoga da tu nesto nasteluje... nista od skijanja jer je vec bilo oko 13h, a u 16 je takmicenje i staza je zatvorena.
i najzad u nedelju je sve bilo kako treba, bar do 14h, dokle smo skijali, jer se moralo na put.
draga gospodo iz skijalista, ne krivim Vas sto mnoge stvari oko skijanja, zicara, ratraga, topovo i slicnih stvari ne znate, ali pitaj te one koji se time bave, duze nego sto Vi zivite...
PA cuvena firma FOD iz Bora http://www.fod.co.rs/start.html
vrsi remont žičara i sl...
Čak su bili i na Babinom zubu :smoke:Nekak..:smoke:
hvala za adresu sajta. pogledas sajt i pametni odmah shvate o cemu sam pisao. poslednji update je uradjen u sept2010. sajt im je najverovatnije pravio neki osnovac...
dobro ti je ovo "nekad" su bili i na babinom zubu. oni tamo su brzo shvatili ko su oni i kakvi su...
nekada su bili na zubu, a u zajecar su dosli kao vrsni strucnjaci za ski liftove.
jedva sam na sajtu nasao da se bave i ski zicarama....
Heh, ne pise im se dobro. Ski lift je po podacima sa neta u Zajecaru napravio i postavio "Sam ing doo Bor" , dok je ista firma dobila i zadatak rekonstrukcije Rajkova:
http://www.tvojglas.rs/news/sve-dalj...nja-ove-godine
citat iz teksta o Rajkovu:
"Inače posao izvođenja radova dobilo je privredno društvo „SAM ING“ doo iz Bora, registrovano za „Konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem“, preduzeće koje shodno finansijskom izveštaju za 2010. godinu ima samo dva zaposlena radnika i koje je u 2011. godini čak 81 dan bilo u blokadi zbog neizmirenih obaveza i njihove prinudne naplate."
Toliko. Tuzno.
Nadam se da sposobni momci iz Zajecara mogu da nadju nekog da im odrzava lift kako bi trebalo, navijam za to.Takodje svim srcem i uz Rajkovo... :)
Bice da je Sam Ing u vlasnistvi nekog sa zutom knjizicom
nije problem da neko iz Zajecara odrzava lift. to se u normalnim gradovima i zemljama tako i radi. neko projektuje lift ili sta vec, drugi izvedu radove, a onda se oni koji ga koriste obuce da ga odrzavaju i popravljaju. pa zamislite, da je kojim slucajem bilo pameti u zajecaru kod pojedinaca i lift uradila neka strana firma? pa cekali bi ih po 7 dana da dodju i poprave lift. ovde su "pametni" borani uslovili da oni i odrzavaju lift, kako bi uzeli jos para. ali, dok ima ovci ima i sisanja...
nisam bio par dana u ZA, malopre se vratih,
kad imam sta da vidim...napadalo je oko 15-20cm snega,
a zicara stoji netaknuta, jos nisu namontirana sidra...
neki momci su zeljni snega, vec izasli bordovima na neuredjenu stazu ...
mislim se, ajd ne moramo da se skijamo od prvog dana, al` ljudi
ajmo u akciju, sta ako napada jos 10-20cm a staza nije stavljena u funkciju.
eto to je najnoviji info iz ZA.
pozdrav!
bas greota...ja sam isto rodom iz zajecara, ona staza je pravo bogatstvo za grad..naravno kod nas to ljudi ne cene...ihh da bg ima onakvu stazu...
zdravo svim Zajecarcima,a posebno skijasima. drago mi je da je ponovo krenuo forum....
pa zar samo ja treba ovde da pisem?
da se nisu, mozda, kojim slucajem, odgovorni drugovi, uuuups, gospoda, resili da nesto porade na zicari, kako bi mogli da se skijamo?
mozda bi veliki ucesnik farme da se malo aktivira...
pa nije bas toliki medved da se bacio u zimski san, cccccccc
tako je snowbeliever, mnogi gradovi bi dali stosta za ovakvu stazu.
ako nekoga zanima sidra su namestena, lift bi trebalo da je ok, ali postoji
drugi problem...
inace, za one koji ne znaju, posto vidim da prozivas gradonacelnika,
da nije njega to gore bi i dalje bila zapustena staza sa trnjem, kao sto je bila godinama pre nego sto je on pomogao da se napravi novi lift, staza, osvetljenje i sve ovo sto danas
lici na pravu stazu, na koju dolazi pola timocke krajine i pola vidina...
kada bi jedan covek mogao sve da radi, to bi bilo lako...
tako da ti kazem jos i ovo, kada do istog dodje informacija sta je problem pa se ne pusta staza, mislim da ce najmanje par ljudi da stoji mirno.
toliko o tome.
ja sam uvek optimista i ocekujem da se skijamo koliko vec za vikend...
pozdrav!
dakle, ZLI ja kontam da si u stvari TI gradonacelnik grada Zajecara... :sm021:
de si macak, jel znas da te ljudi traze po forumu, a ti ovde
laprdas...:D
by the way, nisam, samo moraju neke stvari da se znaju, nas narod
voli da proziva sve i svakog, pa to ti je.
Ma tu sam, evo citam iz pocetka tvoj post, "sa razumevanjem", ko onomad u skoli, ali ja I dalje ne razumem sto vam ne radi staza?!? Neko uzeo pa poludeo pa NECE da je pusti namerno, tera inat ili crko blajbinger na katablajzeru, pa dok neko ne donese iz Nemacku rezervni deo...? Sta je u stvari problem? Mislim, mene ne kaci, u Zajecaru sam bio samo u kasarni, al' mi zao svih onih skijasa iz ZA, svaka sezona je pocinjala sa fotkama topova u pogonu sa Kraljevice, a sad cvrc...
posto mene prozivaju da prozivam velike zajecarce, licno mislim da zajecar ima i bolje ljude za neke funkcije, a ne ljude koji su bili u zatvoru zbog muvanja sa cekovima, 90-tih. da ne spominjem kako se ne spominjem kako se kupuju ulice u zajecaru tatama i ostalima, ima mozda o pravljenju privatnih kuca na kraljevici. toliko o tom coveku. neka me neko ispravi ako gresim.
svaka cast za sve sto je uredjeno u zajecaru poslednjih godina, ali ono sto je lose je za kritiku.
ja ne zivim u zajecaru, tamo sam rodjen i ziveo do svoje 20-te godine, ali volim taj grad i rado dolazim u njega.e
drugo
Zesci OFF :sm023::
Ma vidim koliko je sati. Dzabe nama i sneg ovoliki i staze i zice i sidra i i topovi i dobra volja za skijanjem kad smo skupa uzev ovakvi kakvi smo, svako od nas pomalo... Gledam bre nbgd blokove gde zivim, samo po neki penzos izasao sa lopatom da skloni sneg oko svoje garaze ili prilaza ulazu, ulice neociscene, mladi kukaju na led i sneg, a jedina im briga dzokavac, a niko BRE nista nece da radi, a lopata 460 dindzi ona metalna sa drvenom drskom... Ja iskopo svoju garazu i dva parking mesta i ceo prilaz tome i dosta od mene, a ovi pored samo gledaju i zalecu kola kroz dubok sneg, je*e im se da pomognu, a imam TRI lopate! Evo, na jedno mesto se uselio komsija dok sam bio na poslu i neka ga, sta sad, nije moje dekretom, ali ovi drugi ni makac, a kukaju kako je sve zavejano, bla bla. Samo jedna zena iz radnje prosula kutiju soli ispred i neki momci iz firme ocistili malo oko stepenica, valjda moraju po zakonu... Eto i kod vas na stazi, zato sto je neko ili nesposoban ili ga boli ona stvar ili tera inat, pa nema skijanja. Neka i nema i ne treba vise nista da ima, to smo sami i hteli kad necemo da se borimo protiv takvih parazita nego samo kukamo i gajimo ih ko da su od zlata.
Ja odlepio jutros na nekog mentola sto 15 minuta pokusava da sa LETNJIM gumama izadje uzbrdo iz garaza, a nece mene da pusti da prodjem, ja iza njega i cekam imbecila koji besomucno gasira svoj noviji audi, a table mu U(zick)E. Rekoh bracala, stavi neku gumu za zimu, nece sa tim slik pneumaticima na 20 santima suvog snega.. kreteni vode glavnu rec, zato je tako kako je, verovatno i u ZA, kao i svuda i u svemu, uostalom.
Zelim vam da poterate i oterate koje god budale bile i preduzmete sve sto je potrebno i da uzmete vise bre stvar u svoje ruke i da to radi kako treba. Ko ce ako necete vi sami, ozbiljno? Ako njih budete cekali samo cete se na kraju sezone osecati ko popishani...
Meni bre muka vise od takvih - inace, ovih dana se selim i peglam sa raznim majstorima svaki dan, pa sam malo prso, sto se vidi, jelte. Kazu, kad vidis coveka da prica sa samim sobom il' je lud il' gradi kucu... :glavaozid :sm023:
izvinjavam se forumasima za malo mesanje politike u forumu. malo sam bio isprovorican. cujem da ratrak jos uvek nije u funkciji? kazu, cekali da dodje zima pa da ga poprave, ccccccc
U Zaječaru već nekoliko dana radi staza. Upotreba žičare se za sada ne naplaćuje. Nažalost staza nije u idealnom stanju. Očigledno postoji problem u organizaciji skijališta. Trava na stazi nije bila pokošena pa je sneg pao po rastinju visine pola metra. Sad ta trava proviruje iz snega i pravi problem. Ratrak je servisiran tek pre dva dana tako da sad kad se sneg topi i nema neku funkciju. Njegovom upotrebom staza samo još više progleda. Topovi za sneg nisu ni bili korišćeni i ako je bilo desetak idealnih dana za njihov rad. Umesto dobro pripremnjene i utabane staze (veštački + prirodni sneg) koja bi potrajala verovatno do kraja sezone sad imamo situaciju da će skijanje uskoro biti prekinuto do novih padavina ili odgovarajućih niskih temperatura za rad topova. :glavaozid
kako vidim, stvari stoje bas kako treba, ali u srbiji. kazu neki zli jezici da ti topovi i ta masinu koju zovu ratrak treba da se koristi u s proleca, a moze i pocetkom jeseni. a i ko jos kosi travu i zvunje pred sneg?
salu na stranu, cini mi se da se neke stvari nece nikada promeniti u zemlji srbiji, pa da se stvari odradjuju na vreme, a ne kada zagusti, pa se uglavno odrade brzo i lose....
hoce proraditi staza ovu zimu?
Hoce proraditi staza ovu zimu?
da li ce proraditi staza ove zime?
mislim da je neophodan uslov za tako nesto da prvo padne sneg, koji ce morati da padne jer ne moze da ostane gore (kako su nam jedne zime objasnili starosedeoci na Jahorini, kad je sneg bio vise nego neophodan za nastavak skijanja).
e, ako I dodje do toga, onda ce trebati jedno mesec dana da se ljudi zaduzeni za skijaliste podno Kraljevice, organizuju. Treba I njih razumeti, nije bilo snega cele zime, pa nisu imali kada da se organijuzu, uigraju...
salu na stranu, nadam se da ce ove zime bili dobrog skijanja na Kraljevici
sutra otvaranje staze.Radnim danom 250 a vikendom 350 din.