Nema frke, 90flex (ma koji proizvođač) ne može ti biti pretvrd - ako su ti udobne, tj. ako si potrefio "kalup" (dužinu/širinu)..
Uživaj :ok:
Vidim da će ove godine biti i skijanja pored bordanja :)
Pogled za štampanje
Nema frke, 90flex (ma koji proizvođač) ne može ti biti pretvrd - ako su ti udobne, tj. ako si potrefio "kalup" (dužinu/širinu)..
Uživaj :ok:
Vidim da će ove godine biti i skijanja pored bordanja :)
Wlad, super su mi . Široke , odnosno još šire nego Head , i mnogo udobnije . Neće mi biti napor skijati u njima nadam se iskreno .
Što se tiče snowboarda , sa tim je gotovo. Ponovni snimak odnosno magnetna je pokazala oštećenje diskusa na istom mjestu đe sam imao operaciju, i predlažu mi veliki oprez jer je rizik da se moram ponovo operisati ogroman. Doktor koji je pogledao snimak je predložio da odma uradim operaciju , mada ja dok god hodam bez velikih bolova, i vozim motor 400 - 500 km dnevno , ne idem na operaciju :dziveli:
Padovi sa borda na stražnjicu su veoma teški za kičmu , pogotovo već operisan diskus , a i 41 godina života ne dozvoljava više toliki rizik .
Iskoristiću ovu i naredne sezone da unaprijedim stil skijanja , i da uživam .
Izzvinite na off topic-u .
@Freerider
U zdravlju i sreci da ih potrosis :)!!
Mozda se nisam najbolje izrazio, probao sam te pancerice na suvo u prodavnici. Tj. ne bas taj model Salomona, ali ono sto mi je bio utisak je da su izuzetno nove Salomon pance udobne i imaju sirok kalup.
Kako nosimo isti broj, verujem da ti 90 ne moze biti pretvrd flex, tj. slazem se sa wladom. Sigurno imas visinu i tezinu koja prati tu velicinu stopala, pa cak i za pocetnike koji su visoki i imaju tezinu to nije prejak flex.
E, sad moja 2centa na temu fleksa, mislim da ljudi cesto insisitiraju na prevelikom fleksu. Kada sam se vratio skijanju vozio sam neke stare polovne Head pacerice od druga. Nismo bili sigurni koji je tacno fleks, jer su se sve oznake izgubile :), ali sigurno debelo ispod 100. Ipak stari sistem skoljke u kojoj deo sa stopalom uopste nema kopce vec je izliven iz jednog komada plastike je bio dovoljno cvrst da ne mogu da ih deformisem.
I super se skijalo, sve vrste staza.
Ko je skijao na vodi zna da se skija bez pancerica :), a ako imate dobar balans mozete da kontrolisete gole daske bez vezova.
Tako i u skijanju na snegu ako imate pravi balans skijacete bez da jako natezete pancericu. Cvrst fleks pre svega donosi preciznost u trkackom skijanju, kada svaki milimetar u polozaju skije pravi razliku, pa vam treba kruta veza noge sa skijom. Tu su sile velike, uglovi ekstremni, a tranzicije iz zavoja u zavoj maksimalno brze.
Tu preciznost u polozaju skije obezbedjuje najtvrdji fleks.
Sa druge strane krajnosti su pocetnici koji ce cesto natezti pancericu nepravilnim drzanjem tela i nogu, dok uce. Pa tada pancerica ne treba da bude tvrda da im ne povredjuje noge i da amortizuje koliko moze greske.
U zoni izmedju gde smo mi ostali, treba imati pancu koja nije meka da mozete da je deformisete svojom tezinom u skijaskom polozaju, a da nije pretvrda da vas muci dok skijate ceo dan. Tu negde treba naci optimum. Najvaznije da vam lepo lezi na nozi, da imate sto potpuniji kontakt potkolenice i stopla sa skijaskom cipelom. Tada se ostvaruje najbolji prenos pokreta sa noge na skiju.
Tvrdja pancerica ne znaci obavezno da cete skijati bolje.
Sinisha, odlican post I hvaLa na lijepim zeljama.
Mislim da je flex 60-80 dobar za pocetnika , 90-100 za rekreativce I preko 100 za napredne skijase. Javljam prve utiske sa skijanja sa novim pancericama.
I zaboravih da napisem , visok sam 190cm I imam 95 kg.
Da li je to dovoljno za flex 90 ?
Nemoj da brigaš, niti su to pretvrde cipele niti si ti sitan momak :D
"Vozio" sam 90flex (Rossignol cipele) i radi to posao za sve uslove/skijaše (ja sam 190/86).
Wlad, e sad mi je laknulo :ok:
Jedva cekam da ih isprobam ...
Mene najvise brine ova oznaka X, da li je ovo neka odrada za Intersport?
Valjda novi model, 2014/2015 ...
Provjeri na Sport Chek . Na internetu se prodaju za 400 dolara .
Bio sam u pravu, Intersport verzija cipele Salomon Impact X90. Nadam se da nisi dao 400 dolara za nju :)