Da ja umem da skijam i da imam para za novu opremu i za skijanje, kupio bih ovu skiju... bar da probam :)
P.S.
Na linku je lanjski model...
Pogled za štampanje
Da ja umem da skijam i da imam para za novu opremu i za skijanje, kupio bih ovu skiju... bar da probam :)
P.S.
Na linku je lanjski model...
Tadija, prvi put sam prošle godine merio brzinu GPSom i pri 85 nije da sam se osećao nesigurno, ali nisam se osećao ni toliko prijatno na daskama koje su 160 dugačke i 65 u struku. Zato bih i da probam neke od GT (Grand Tour) modela, evo Wlad nove definicije preuzete iz auto industrije ;) - tvrđu, malkice dužu, težu...
Ajde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.
Nadam se da postoji neko "one fits all" rešenje kada su pancerice u pitanju, i zbog novca a i ko će vući sa sobom i dva para pancerica :sm022:
Jedne cipele naravno :). Ako već imaš neke sa kojim si zadovoljan ne menjaj ih..
Sada offtopic (mora malo ;)), čudi me da niko od proizvođača nije do sada smislio neki sistem da se skija "rasklapa", npr. da može da se rasklopi u delu ispod cipele ili sl. (ionako je "race" kategorija gde vez ide na neku ploču ispod cipele skroz ukrućena - tu bi mogla da se "rastavlja"). To bi bilo lepo s' obzirom da bi takva skija mogla da se ubaci u gepek (ma koje dužine bila originalno), i u ranacu da se nosi, na put/avion i sl.
Dva para pancerica ima smisla samo kod skijaša koji imaju dva para nogu.
sto se pancerica tice treba uzeti iskljucivo ono sto pase nesto u cemu mozes provesti dan ali jos uvijek dozvoliti da se skija kontrolise bez problemaCitirati:
Ajde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.
Nadam se da postoji neko "one fits all" rešenje kada su pancerice u pitanju, i zbog novca a i ko će vući sa sobom i dva para pancerica :sm022:
puno freeride skijasa koristi race pancerice za off-piste skijanje dok sa druge strane dosta njih preferira progresivan flex sve je stvar ukusa nekima je flex index milion malo dok drugi preferiraju ako je ikako moguce u carapama da skijaju:dontknow:
sa svim danasnjim antiteroristickim zakonima i metalnim ivicama ta skija bi bila deklarisana kao hladno oruzije i prilikom putovanja u avionu bi morala i dalje da putje sa ostalim prtljagomCitirati:
nebi se dobilo nista osim tezine
ali posto i dalje vecina relevantnog svijeta skija na skijama za dojencad nema ni potrebe za rasklapanje
zbog cega rasklapati 150 cm skije kad ih vec sada mozes staviti u dzep:sm021:
neznam po kojoj teoriji dva para skija si dosao na ovaj izborCitirati:
Će da probamo i taj Atomic Savage, a i onaj Nomad Blackeye
nekako bi mi logicniji izbor bio d2 race gs i bent chetler ako vec mora atomic
sto se atomic/salomon vezova tice ako se uzme u obzir cijena jedini upotrebljivi vez koi imaju je team 16 sve ostalo je plasticno smece:confused:
ali mi se cini da covjek moze da nauci samo na svoim greskama
da se i ja prikljucim dva para skija teoriji
kada bih ja uzimao sada dva para skija
prvi par bi bio izbor ismedju olympus mons i spire 190/187 zavisi koje nadjem jeftinije i ove skije bi mi pokrile od leda do pola metra friskog
a drugi par bi bio za one dane o koima ces unucima pored vatre uz gusle junacke pjesme pjevat pola meta pa nagore
armada ak jj
i sve to sa p18 vezovima
chaghaboo, uspeo si i starog guslara da raspevaš sa ovom temom :D
@wlad
Pa ne znam da li sam samo ja u pitanju, možda ga je iz letnjeg sna prenula tvoja ideja sa rasklopivom skijom :dziveli:
@Flexon
Nije da sam izabrao te Atomike, nego rekoh čisto da probam i to... A što se tiče tvog predloga za skije, gledajući iz ugla jednog vrsnog poznavaoca dasaka kakav sam, rekao bih da je to kombinacija za dubok i još dublji sneg?
Izgleda da imamo raslojavanje u taboru pristalica "dve skije" filozofije na one koji su za varijantu karving skija + off-piste skija, i onih koji su za varijantu off-piste skija + šira off-piste skija. Pre bih išao na ovu prvu varijantu. Da li je off-piste skija 100 ili 115 u struku mislim da za moje potrebe nije toliko bitno i da neće praviti značajnu razliku. I verujem da na koju god od pomenutih tog ranga da naletim po dobroj ceni neću pogrešiti, A ako već imam jednu takvu "široku" skiju pre bih uzeo neku karverku za po stazi. Opet, moje iskustvo i na skijama po stazi nije bogato, a sa širokim skijama je ravno nuli, ali ovde ima ljudi koji su isprobali skija duplo više nego što imaju godina i očigledno opet postoje oni koji bi karver + off-piste i oni koji bi dve varijante off-piste skija, pa sam sad malkice zbunjen.
Ako ovako nastavimo probudićemo još neke :ski:, ali dosta je i bilo spavanja, vreme je za skijanje!