Ukljuci search opciju, napisano je bar 100 postova sa detaljnim impresijama o tom naselju.
Pogled za štampanje
Ja sam bio u LM-u (zapravo Reberty, gornje naselje LM-a) pretprosle godine i uspeo sam da obidjem veci deo 3D-a. LM ima odlicnu poziciju, bukvalno sa dve zice stizete do Meribel Motaret-a, a jednom do Val Thorens-a tako da je Les Menuires odlicno mesto. Isto su apartmani bili ski in ski out. U martu je najbolje biti u Val Thorensu jer je visoko, ali siguran sam da ima sasvim dovoljno snega i u LM-u. Pa ja sam skijao u drugoj polovini marta u Isoli koja je juznije i nize neko LM ili Val Thorens. I ja isto mislim da je mart bolji nego januar, ali ove godine necu moci da idem u martu zbog posla pa idem u januaru.
Kako je to regulisano s ski passom. Ako imam ski pass samo za val thorens oblast kako znam gde prestaje ta oblast a gde pocinje druga. Hocu se spustiti negde pa hteti uci u lift a ono mi ne da pa kupuj tu na licu mesta voznju ili kako je to regulisano. Gde je uopste granica Val thorens oblasti da znam gde da se krecem
Ima li u VT supermarket i bankomat? I sto se tice nocnog zivota,treba li da idem u neko drugo naselje ili da ostajem u VT. Kako je nocni prevoz regulisam,kako da odem a kako da se vratim nazad ako se bude negde islo?
Granice oblasti su ucrtane na mapi, a na prevojima koji "razgranicavaju" oblasti imas table sa upozorenjima (mada ako bas ne obratis paznju, postoji mogucnost da zaglavis). Ali zasto bi dovraga isao u VT a da ne dokupis pas za sve 3 doline? :dontknow:
Za nocni zivot, nisam bio u VT ali je sigurno najbolji izbor za nocni zivot u 3D. Prodavnica naravno ima.
ja imam za celu oblast ali ne i ostatak ekipe pa da znamo dokle mogu da me prate. Od granica na mapi nemam nista kad na stazi ja to moram odrediti
Evo na ovoj slici sa Galerije sajta mozes videti kao izgleda oznaka za prelazak u Meribel dolinu. I na kojoj stoji upozorenje za ski pass.
http://slike.skijanje.rs/v/3doline_d...8+050.jpg.html
Ovakve table sa oznakom prelaska u drugu dolinu i potrebnog ski passa postoje na svakom prelazu koji je ucrtan na mapi.
Generalno prati mapu i ako se penjes zicom koja vodi na prelaz izmedju dolina, obrati malo vise paznje.
Znam mnoge koji su imali samo ski pas za Les Menuires ili Val thorens. I kada dodju na ovu granicu kao na ovoj slici i pogledaju stazu koja vodi ka Meribelu, a ne smeju njom dole... Vracali su se i doplacivali ski pass za sve 3D.
ma od nas 4 nas 2 imamo za celu dolinu ali ovi ostali 2 nemaju pa me interesuje koliko daleko nas mogu pratiti. Zato sam pitao. Hvala na odgovorima
ajde ba, ne komplikuj. kad dodjes tam sve ce ti samo kasti; svi cve te se naskijati vec u dolini thorens, a vrlo je logicno gjde se zavrsava ta dolina u kojoj ste vi, ne beri brigu. tu ce te se naskijati da opadnete s nogu a onda ce te vi sa kartom za 3D loziti ono drugo dvoje kako ne znaju sta su propustili :D.
a nocni zivot zaboravi, ako si naviko na austrijski apresski toga tu nema. al ako te austrijanci nisu previse razmazili onda ces prezivjet.