Pitanje za poznavaoce Zermata.
Da li kod pocetne stanice cable car Klaine Matehorn postoji ski depo za ostavljanje skija, stapova i pancerica.
Pogled za štampanje
Pitanje za poznavaoce Zermata.
Da li kod pocetne stanice cable car Klaine Matehorn postoji ski depo za ostavljanje skija, stapova i pancerica.
Uglavnom ima po Svici, a konkretno na jednoj od medjustanica do vrha se sjecam da imaju neke mengele za ostaviti skija, ubacis franak ili dva. Nazalost ne vrati ih ti :) Za pance ne znam.
Postoji.......
Kakva je veza sa Cervinijom i kolko treba da se stigne od jednog do drugog skijalista? Idem tamo samo da bih skijao na zermattu pa me zanima da li je realno da stignem da skijam a da pritom ne trcim i razmisljam da li cu stici da se vratim?
Veza je dobra al su skijalista ogromna i iz samog Zermatta do vrha (Klein Materhorn) treba nekih sat vremena voznje liftovima, a odatle se za 3 min spustanja prelazi u domen Cervinje i spustanje to gradica je jos nekih pola sata do 40min. U povratku je slicna prica. Znaci iz Cervinje treba nekih 45min-1h do vrha i onda jos 40min spustanja do Zermatta. Znaci ako odlucis da skijas na italijanskoj strani i ako poranis imas nekih 4 sata skijanja u Cervinji.
Odlicno, hvala na odgovoru.
:)....upisana recka, Zermatt 2012.
I to kakva recka, samo postoji jedan problem sad gde god da odes bice ti bezveze, ja zadnje tri godine skijam tamo a bogami planiram i ove pocetkom marta!
Ja se ne bih u potpunosti slozio.... Vise su mi se svidele staze u Cerviniji. Zbog povrede nisam smeo da pokusavam skijanje van staze koje je u Zermattu sigurno bolje nego na italijanskom delu.
U svakom slucaju, ozbiljnim skijasima bih ipak preporucio Tignes + Val d'Isere u odnosu na Cervinia+Zermatt.
Stvar ukusa, meni je Zermatt br.1 pa onda pet mesta prazno pa ostala skijalista! Staze su mnoooogo bolje sredjene nego bilo gde drugde a ta razlika se primeti i kad se predje u Cerviniu! Ono sto je problem kod Zermatta i ostalih svajcarskih skijalista je sto su preskupa!