-
Bas tako...topovi se ne koriste da krpis stazu u sred sezone kada je jugovina...nego da je spremis na pocetku sezone i kasnije doradjujes.
Da su radili po onom minusu non stop do sada bi napravili nabijenu plocu od bar 30 cm koja bi im trajala do aprila...
Ali ima vremena....naucice vec jednom.
-
Ne branim ih, ali iskreno, kada 15 dana duva jugo, ne verujem da bi opstalo ni tih 30cm leda ;). Jedno je minimalna temperatura od +2/+3c a drugo je teska jugovina 15 dana sa primesama vlage i magle...
Naravno, da su uradili kako kazete (sto nisu, zato sto tada nisu imali topove, a i akomulacija im je bedna ;)) mozda bi sada imali par cm leda umesto blata. Ali i u to sumnjam...
-
Ima li uopste skijanja na Kopu ovih dana?
-
ima, kako nema, zicare nisu ni prestajale da rade...
bio moj drug prosle nedelje(najgora ove sezone) i kaze da je bilo vodeno, ali da se skijalo ;)...
-
Skijanje i na veštačkom snegu
26.01.2009.
http://www.skijalistasrbije.rs/imvesti/09_01_26/00.jpg
Kako bi skijašima na Kopaoniku omogućili da uživaju u skijanju i kada na stazama nema dovoljno prirodnog snega „Skijališta Srbije“ od ove sezone koriste novi sistem za veštačko osnežavanje koji za 72 sata obezbeđuje snežni prekrivač debljine 20 centimetara na stazama Pančićev vrh, Karaman greben A i Karaman greben B. Postojeći sistem za proizvodnju veštačkog snega prilagođen je tako da može da radi uporedo sa novim.
izvor: www.skijalistasrbije.rs
ma ko kaze da oni ne prate forume hahaha :D
-
Ja sam bio 20 i 21... 21. januara zice nisu radile, osim Karaman greben-a, tako da su ipak prestajale da rade...:)
A i 20-og je bilo bzv...radio je Pancicev vrh, crna duboka - samo do medjustanice, crvena - samo do zicare crne duboke, Karaman necu ni da racunam posto je bila ooogromna guzva, a skijanje na Malom Karamanu je bilo ravno skijanju na vodi. Sve u svemu uzas...
Nadam se da je sada stanje bolje i da ce pasti sneg tokom februara.