Ja sam prsle sezone placao taxi 15 e po danu, povratna karta :). I to mi je dao nesto jeftinije! Inache, skijaliste je udaljeno 9km od centra grada.
A Tadija, snaci cemo se nekako! :)
Pogled za štampanje
Beppler & Jacobson kreće u nova ulaganja na Bjelasici
Najmoderniji šestosjed
Kolašin - Turistička ponuda planine Bjelasice od naredne zimske sezone biće bogatija za novu žičaru, a iz kompanije Beppler & Jacobson najavili su da će ove zime skijaška ponuda Nju Ski centra imati i žičaru šestosjed, kao i dvadesetak kilometara skijaških staza.
Predsjednik Borda direktora Nju Ski centra Mile Šuković je naglasio da je već sačinjen ugovor o radovima koji predstoje na Bjelasici.
- Sa austrijskom kompanijom Dopelmajer postignut je dogovor da nam isporuče opremu, da je montiraju i da 17. januara naredne godine nova žičara bude u funkciji. Naziv žičare biće „Vilina voda“ i time će podsjećati na prirodno-istorijske poruke Bjelasice. Ovako moderna žičara– šestosjed do sada nije montirana na prostorima bivše Jugoslavije – kazao je Šuković.
On posebno očekuje da će novim skijaškim prostorima planina Bjelasica postati jedna od prestižnih skijaških adresa, uz napomenu da će u novi projekat kompanija Beppler & Jacobson uložiti pet miliona eura.
- Polazna stanica nove žičare šestosjeda „Viline vode“ je 1.450 metara i ona se približava samim vrhovima Bjelasice i dolazi do 2.000 metara nadmorske visine. Kapacitet je 2.800 skijaša na sat, brzina žičare je pet metara u sekundi a ono što je zanimljivo jeste da će se za manje od pet minuta stići od polazne tačke do vrha ove žičare – kazala je izvršni direktor Nju Ski centra Ivana Peković.
---
Ako bude 17 januara onda :ok: , mada... ;) U vesti još piše da dolazi "do 2000" metara, što je u kontradikciji sa 1800 "i kusur" koje kažu iz Doplmajera..
:ok::yay::yay::yay::yay:
[QUOTE][/Ovako moderna žičara– šestosjed do sada nije montirana na prostorima bivše Jugoslavije – kazao je Šuković.]
ski centar Kozuf ima istu ovakvu od istog proizvodzaca i to sa istom brzinom montirana prosle godine i mogu da kazem da je stvarno dobra-brza a mora se reci i moderna pa ce ova vasa biti modernija jer ce biti novija
Pa nek vam je sa srecom
Da, i na Kožufu je 6sed (i na Zlatiboru, ali od Poma-e), ali ova valjda ima i još neke spec. dodatke - kao što je "pokretna traka u redu", ne moraš da se guraš štapovima dok čekaš u redu - "$ediš, a ideš" :D.
jezerine.org nije u funkciji?
tehnički problem...
Ukoliko vas zanima privatni smjestaj u Kolasinu, za predstojecu sezonu:
Pronađi smeštaj 2008/2009
Na prvoj stranici sajta je osvežena tabela hotela, vila i privatnog smeštaja. Kontakt podaci su provereni i dodati su novi smeštajni kapaciteti koji su izgrađeni u toku prošle godine. Sa 24 smeštajna objekta u narednoj sezoni Kolašin nudi daleko veći izbor domaćim i stranim turistima, kako po ceni tako i po kvalitetu smeštaja.
Takođe smo dodali i podatke za Kolašin iz brošure "Pronađi smeštaj" (Region Bjelasice i Komova, Plav i Rožaje) na lokaciji RBK09.
V.B.
Izvor: http://jezerine.org/ --- Sve potrebne info. mozete naci na sajtu.. Pozdrav :sm018:
Kolašin 1450 Ski Resort
Novo ime Ski-centra Bjelasica / Jezerine je "Kolašin 1450 Ski Resort". Pored promena imena ski centra izgleda da je došlo vreme i za tehnološke promene.
Naime, pored novog imena napravljen je i web sajt, doduše "under construction" ali se osnovna organizacija sajta već sada vidi, a to znači da ćemo preko ovog sajta najzad moći da vidimo stanje na skijalištu (live cam), meteo podatke, informacije o ski-pasu i sl.
Kako sajt još nije završen, ne postoje podaci osim linkova, ali je ovo dobra polazna "stanica" u razvoju ski centra na webu.
V.B.
Izvor: www.jezerine.org
Ovo mi se veoma svidja.. Cini mi se da su stvari konacno krenule na bolje(dok ne izbace cijene passova za 08/09 :) ) ..
bice ovo fin sajt.. samo naprijed:) http://www.kolasin1450skiresort.com/eng/english.html