-
Nije off, sto bi bio. Generalno gledano ima skupih mesta na kopu, ali isto tako i skroz ok mesta. Recimo meni koji dolazim iz Beograda je u masincu topla cokolada od 120 dinara skroz ok. Primera radi u masincu smo narucili 4 nesa, 2 tople cokolade, 1 porciju palacinaka i izaslo je oko 900 dinara sto je po mom misljenju ok cena. takodje za rucak smo u sobu narucili dve velike pice i celo pile plus sto smo kupili sokove i nas sedmoro se najelo a sve to smo platili oko 2000 dinara.
-
Kafić između kgb i masinca se zove buongiorno. Ne znam posto je čaj (nisam bio bolestan ;) pa ga nisam pio ali znam da je topla čokolada 170 što je po meni za to mesto neka srednja cena. Da je džabe, nije ali nije tragedija. U onom kafiću na gobelji gde si se slikao je limenka Coca Cole 180 dinara a u starom jarmu flašica je 120.
Nikad neću zaboraviti da sam u nekom lokalu na mašincu u septembru 2003 godine platio flasicu kisele od 0.25l 130 dinara sto je tadašnjih preko 2 eur što danas nigde više nije slučaj.
Što se smeštaja tiče, on na kopu može biti i skup i povoljan. Kako za koga i kako gde. Na kopaoniku se kvalitetno može skijati 7 dana i za 250 i za 1500 eur. Isto kao što se čovek može voziti i u renou i u BMW-u.
Još jedna opaska: naši ljudi su generalno jedna neodgovorna tupa masa. Pre mesec dana kad sam bio, spustajuci se niz 4b sa pancica na onom delu gde se mora uzeti zalet pred uzbrdicu pored mene je proleteo otac sa detetom NA RAMENIMA.
-
Pa ja sam se na Jahorini oceva lokalaca sa decom na ramenima nagledao i nagledao. No comment.
-
@Gio
Vala bas neodgovorni! Ne sumnjam da ti ljudi odlicno voze, ali kako ne shvataju da ljudi cesto nastradaju usled tudje greske. To je ista situacia kao kad ljudi stave klince na rednje sediste i vicu: 'ma ja sam dobra vozac'... Takve stvari bih izricito zabranio i oduzimao pass.ove...
-
Pa u dobrom delu Evrope je dozvoljeno da dete voziš na prednjem sedištu i isti su uslovi kao i na zadnjem (do X godina mora da se koriti booster seat). Države ex YU su nasledile stare zakone gde do X godina starosti moraš da se voziš nazad što je problem ako ljudi voze dvosede (npr Smart).... A siguran sam da su u tim odgovornim EU državama izjednačili prednje i zadnje sedište zbog nekih statistika o bezbednosti koje pokazuju isti stepen vozilo se dete nazad ili napred (naravno da se podrazumeva da i napred kao i nazad koristiš booster seat i pojaseve).
-
Takodje i na skijama, doduse u posebnim nosiljkama tipa Deuter Kid Comfort ili McKinley Kiddy Plus.
Nije nikakva retkost videti dete na ledjima roditelja na zapadnim skijalistima. Jedino ogranicenje je ogranicenost na gondole, mada negde dopustaju i na sedeznice. Nedavno sam se za svaki slucaj raspitivao zbog sebe i evo odgovora iz Skirame:
There are not special limitation for using ski lifts. Actually you'll only
have the possibility to go on cable way with the carrier and not on
chairlifts.
Kindly
Giuliana
Giuliana Chiodega
SKIRAMA DOLOMITI adamello brenta
-
Gledam sad prognozu, kažu sutra sunce, a danas pada sneg :)
Biće to dobro sutra ja mislim..
-
samo da ne bude vetra, bice super...
-
Evo i da se ja prijavim, stizemo veceras, pa sutra, na stazu..nadam se da ce biti ok vreme i subotu i nedelju
-