Ako ove prognoze ne lazu nocas staje vjetar
Pogled za štampanje
Ako ove prognoze ne lazu nocas staje vjetar
" Snijeg je i tokom dana nastavio da pada, praćen vjetrom. Sniježni pokrivač je premašio nivo od 75cm u podnožju, dok na vrhovima iznosi preko 115cm.
Tokom dana se očekuje nastavak padavina, a u nedelju će vremenske prilike veoma dobre "
Hm...
Sajt proradio!
Pa trebalo bi biti Ok vrijeme i prilike na skijalistu bar sjutra.
Bio je odlican dan za skijanje.. JEDINI problem je sto je taj VELIKI ski centar bio bez struje skoro do 11h.
Upravo tako!Dobar skijaski dan, dobra trojka na skali od 1 do 5 jednog naseg snowederly-a. Snijega ima dovoljno, fali ga na Kljucu i na off-u na Cupovima jer ga je ovaj gromovnik oduvao. I pored konstatnog minusa snijeg je bio prilicno spor ili su nama mozda skije prezrele za servis. Da ne zaboravim, direktorica rece da im kasni vosak iz Slovenije (mora da je neki specijalni cim se toliko ceka) i da ce odobriti onaj free servis sto je Peji obecala. Ce vidimo...
Pustili su bili do 14 poludnevni pass zbog tog nestanka struje, a dnevni obecali kao do 17,al se stvarno nebi moglo jer je vec oko 16 bilo poprilicno mracno. Na izlazu sa parkinga ogromna guzva i dobrih pola sta treba da bi se izaslo.Komentarisali smo da bi mogli i na onu suprotnu stranu pustati na kraju dana(na ulaznu rampu).
Umora ima, ali obirom da je pocetak sezone dobro je.:ok:
Da.. Bas mi nikako ne idu u glavu te izjave, da ce skijaliste fora raditi duze zbog onoga i to do 17h, a vec u 16i30 je mrak.. Ali eto, sta im mozemo.. Evo par slicica..
Ima li kamenja po stazi? Jel` palo bas toliko snijega koliko im pise na sajtu ?
Ima još kamenja, ali manje nego prije. Ne bi rekao da ga je baš onoliko palo - doduše ima nameta od preko metar...
Video od juče. Peja, Baker i još dva snowelderlya
http://www.youtube.com/watch?v=xI9MWGPKKpY
:smoke:
Ima pomalo kamenja, vise popodne naravno. Bice ga dok god ne shvate da moraju neke dijelove polivaditi i rukom to kamenje maci. Sve u svemu nije toliko strasno.Kako je na Vucju?Mislili smo djecu povesti neki dan ove sedmice?
Tuzno je na metar snijega naici na kamen...to govori o neozbiljnosti skijalista tokom ljetnjih priprema skijalista...Ali na sta smo se bili navikli protekla 2 vikenda danas smo se bas naskijali...barem ja...
Mislim da koliko god sad snijega napadalo da ce se uvjek javljati kamenje na stazi jer ih sad ratrak povlaci sa sobom poslije svakog peglanja..
Za vikend iz hidrometeoroloskog zavoda najavise opet snijezne padavine...
Daleko je vikend.. Oni jedino mogu od danas do sjutra pa i to ako ubodu:) Ali, valjalo bi da su u pravu..
Zna li ko sta je sa kamerama...?
Isteklo ono sto su platili...
http://www.pgportal.me/vijesti/drust...skijanje-.html
Samo ne znam odakle direktorici da ce od 01.02. biti visocije nocne temperature!?:sm006:
http://kolasin1450.com/
meni sad otvori sajt, azuriran sa informacijama ali kamere ne rade>
http://www.youtube.com/watch?v=-hZrm...fD5HL8Mx2rdKqE
Evo jedan video od nedjelje..
Slicica od danas ..
svaka cast za snimak:)
Hvala.. fino bi danas.. Zurka, akrobata iz SLo sa motornim sankama, dobro skijanje.. ;) Bice kasnije slicica i klip neki
Danas na Bjelasici skoro idealan dan.Temp jutros oko minus 11 kasnije malo visocija ali konstantni minus. Pomalo je bilo vjetra, smjenjivali se divni suncani intervali i bukvalno mecave na vrhovima.Staze do pola dana dobre, snijega dovoljno utabanog, na pojedinim dijelovima ispod Kljuca i Cupova oduvan prilicno. Kamenja ima onoliko koliko ga je bilo na otvaranju 24.12. i bice ga do kraja sezone jer ono sto ratrak utaba kasnije izvale skijasi i tako u krug. Ljudi dosta i na stazama i u redu za sestosjed i u restoranu. Sminke i poziranja koliko volis, pomenuti slovenac sto skace u vis sankama, DJ zurke i tako to.Obzirom da snow elderly nisu bas za taj program tako su oni napravili pauzicu od pola sata i objedovali 3 supe, 2 porcije kobasica(2 x 5), dva kuvana vina i caj i to platili ravno 30 eurica. Je li malo ili puno ili taman procijenite, a neko veli da je toliko i na pjeni od mora. Elem, skijanje je bilo dobro, narocito off sa Cupova, snijeg velik na tom dijelu i ja sa svojih 95 kila napravih 2 povelika kratera u prinudnom ateriranju nedje po sredini padine.Sve to izazva smijeh i sprdnju pomenutih starkelja, al ajd,mora ziv coek ponekad i pasti.Ako se nismo zabrojali sto puno, prepeglali smo danas nekih 50-tak km.Par slicica sa mobilnog za one koji planiraju ici gore.
Rekordna posjeta juce, ali nista ne smeta profesionalcima sa ski centra Kolasin1450:) !
http://www.pobjeda.me/2012/01/15/na-...3-000-gostiju/
Problem je sa ovim parkingom. Kada se kreće nazad čeka se preko pola sata u koloni dok oni uzimaju tikete i naplaćuju po satu,
Ako ga već moraju naplaćivati neka idu sa fiksnom cijenom koja se plaća na ulazu, a ne ovako.
Em se čeka, em nervoza, rizik da se ćukneš po onom ledu. Naš šofer se umalo nije pobio s jednim što mu je uletio pred rampu.
Oces reci sofercina:sm022:
Nedjelja, 15.01. with goPRO ;)) http://www.youtube.com/watch?v=QQJ8Y...ature=youtu.be
Je li ko danas bio na Jezerinama?Kakva je situacija?
Kaze mi burazer koji je danas bio da je jako hladno,ali staze dobre i nema puno skijasa
Sta ti je nasa mala CG:)
Vucje nije mnogo daleko vazdusnom linijom, a tamo bi idealno vrijeme, skoro bez vjetra.
Mi idemo sjutra, trebalo bi da bude fino.
Fino skijanje danas na Jezerinama.. Nije bilo guzve kao proslog vikenda, ali bilo je naroda.. Oblacno, na Cupovima je bilo malo mecave, ali bilo je sasvim ok skijanje.
Jedna zajednicka slicica od danas ;))
Video od nedelje 22.01 na skijalistu i ja u glavnoj ulozi...:)
Kolasin1450
Pjesmu koja ide uz video volim da slusam dok skijam tako da se zato nasla tu gdje jeste.
http://www.cafemontenegro.com/index....43&news=226166
I sam ponekad pomislim kako sisaju!
Ladno ima 130+ cm snijega na vrhu...
Ladno cemo se za vikend uvjeriti da li je tako:yay:
182 na vrhu ;)
Danas je bilo fenomenan dan na Bjelasici!Temperatura u 9 i 30 kad smo stigli,minus 11,sunce sa vrlo malo oblacaka,milina.Snijeg napadao dosta(naravno ni priblizno onoliko koliko se zvanicnici hvale), ima ga dovoljno na svim dijelovima, pa i na off-u gdje ga nije bilo do zadnjih par dana.Nas trojica zeljni skijanja poslije dvonedjeljnog posta, odvozismo 4 sestosjeda, ps onda na Cupove i fantasticni netabani dio.Onda na Kljuc, pa na medjustanicu dvosjeda, pa gore-dolje sve do 14 kad napravismo pogresku s tim sto sjednosmo da objedujemo i ohladismo se.Igubili sat vremena skoro, noge otezase i onda nam to malo pokvari ugodjaj.
Staze su inace standardno dobro drzale do pocetka drugog dijela poludnevnog skipassa, kamenje se i dalje pojavljuje na stazama 1 i 2 sa Vilinih voda i pojavljivace se sve dok ih neko ne pokupi kad nema snijega.
I dalje dosta Albanaca koji prave guzvu na sestosjedu, ali nista strasno.Cini mi se da je danas bilo malo vise neopreznih ili bolje reci bezobraznih sto se popere na sred staze i sjede. Ajd kad to rade negdje na sirini, nego divane ispod same padine, tj strmine. Morao sam danas u desetometarsko prevrtanje da nebi u naletu polomio kosti i sebi i dvojema kretena sto se mracvare po sred staze na strmini koja se spusta na Jezerine sa Cupova. Sve u svemu dan je bio odlican, mozda bi sto veli Panzer, dobio cistu peticu da nije bilo tog kamenja i da nam ne pokvarise zadnju voznju zatvaranjem dvosjeda u 10 do 4 tako da moradosmo skracenu verziju odvesti sa Vilinih voda.Jedna dobra cetvorka bi bila taman za danasnji dan.:dziveli:
Malo slika za one koji ce nam se sjutra pridruziti.
Slike prelijepe...svaka cast za offpiste...
joj, nije ovo ništa, ima još slika a i snimaka. Elderly je nabacio novo odjelo i kacigu i letio danas ko onaj didier cuche. Offpiste je bio odličan, posebno ko umije. Ko ne umije (kao mi) se mogao fino valjati po onom cijelcu. De Elderly, daj malo onih slika što jedva virimo...
Dan super, gužva na stazama i u kafani. Bolje da ne jedosmo, al nas onaj treći nagovori, kaže žena mu spremila slab doručak. Pa mu je i ovo što je pojeo kasnije prisjelo, ali smo barem zato brzo utekli sa parkinga... :sm011:
Evo odjela i kacige:
Prilog 8849
I nemoj me ljutit sutra inače ću je poslati onom cimbaljeviću :sm021: