Ja nigde nevidim nikoga. Sve se bjeli dokle se pogled pruza
Pogled za štampanje
Ja nigde nevidim nikoga. Sve se bjeli dokle se pogled pruza
Kako kazu na ovom sajtu http://www.snow-forecast.com/images/...good_piste.png Good piste [7]
Inache svidja mi se kako je odradjena prognoza za padavine recimo ovaj deo kod nas. http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/italy
Ako ima neko ko ide u 3D u periodu 14-21 decembar a nije još riješio ski pass pozivam na udruživanje radi popusta. Više informacija na PM.
Upravo se vratio iz Tri doline...
nakon ovoga, neko drugo skijanje neće biti isto, to je sigurno. 6 dana skijanja, 5 dana bez ijednog oblacka, jedan dan oblacno do 13h i nakon toga sunce. Sneg u Tri doline nije padao poslednjih 15 dana (a u Turskoj haos :) ) pa je samo u Val Torensu bilo uzivanja na pravom snegu, onako kako valja. Doline Meribel i Courchevel uglavnom sa dosta vestaka, staze zaledjene iako je temperatura bila u plusu par stepeni. Radilo je jedno 70 posto staza, naravno, sasvim dovoljno...skijasa jos uvek nema puno pa su Francuzi stedeli, pojedine staze su peglali tek svaki drugi dan
Fasciniran sam raznovrsnoscu staza i zaista ima za svakoga "materijala" da se izvoza do mile volje: nekako sam ocekivao da je vece ucesce teskih staza u ukupnoj kilometrazi ali to ne smatram minusom, cak stavise, zaista svako moze da uziva u razlicitostima...
Ne znam da li je zbog toga sto su uslovi za skijanje bili za dve klase bolji u Val Thorens dolini, ali po mom misljenju apsolutno kada se sve sagleda, ne treba ici ni u jedno drugo mesto sem Torensa. Naravno, znam da je cena vrlo vazan faktor, ali ako sve uzmemo u obzir, skijanje, zabavu, dostupnost kupovine, ponudu...ostala mesta mu nisu ni primaci
Pa da, zavisi kako ga doživiš ;), tj. kakvi su uslovi bili.. To što kažeš da su štedeli na uređivanju staza pošto nema skijaša važi i kada ih ima više ;), već sam dosadan, ali negde ima po dolinama tabela kako se uređuju staze (plave, crvene i crne - koliko često) i svakako ih ne uređuju svaki dan.
Što se tiče mesta, meni lično se najviše dopao Meribel i što se tiče zabave i što se tiče pozicije. Što se tiče skijanja, ako bih morao da izdvojim dolinu to bi bila Kurševel dolina i to onaj deo najbliži Meribelu sa gomilom crnih i crvenih staza. Za offpiste su svi delovi odlični ali opet Kurševel pobeđuje pošto se najmanje iskijaju tereni i više ostane za tebe :).
Meribel ovih dana izgleda kao avetinjski grad...nigde zive duse. Mi smo bili u Meribel Mottaretu, tamo je jos gore. Dobar deo radnji otvoren je tek juce, kafici prazni, nema sadrzaja nikakvih - ali dobro, dosli smo da skijamo :)
Verovatno je sve drugacije kada ima puno snega, sada u ove dve doline koje sam pomenuo preovladjuje vestak i stvarno je velika razlika u korist Val Torensa bila ovih dana kada je kvalitet staza u pitanju. Tamo klizanje, ovde skijanje :)
Da zakljucim...Francuska me je Boga mi odusevila...iskijao sam dosta Austrije, malo Italije, ali ovo je ipak makar za nijansu bolje
uf, još 26 dana, valjda ce napadati prsica do 11.01.2014.
Svaki dan pratimo web kamere kolege i ja i ovo je strasno, vec skoro tri nedelje samo sunce, nikako koji metar snega da grune!:glavaozid
:sm018: