Ako je neko u mogucnosti da skenira tekst koji je izasao u Vecernjim Novostima i baci ga ovde na forum,to je prvo pisanje o SKI MANIJACIMA i lepo bi bilo zabeleziti to.Pozdrav,POP:dziveli:
Pogled za štampanje
Ako je neko u mogucnosti da skenira tekst koji je izasao u Vecernjim Novostima i baci ga ovde na forum,to je prvo pisanje o SKI MANIJACIMA i lepo bi bilo zabeleziti to.Pozdrav,POP:dziveli:
da li neko moze da mi objasni kako funkcionisu stvari na kopu, vidim da ste vi manijaci potpuno uigrani:)...vise od dvadesetak dana pokusavamo da nadjemo smjestaj, u centru, zvale sve agencije u gradu...naravno- nemoguce- ni konaci, ni jat apartmani, rtanj....niko ne zna da mi kaze je l' na kopu moguce naci taxi, tj ukoliko budemo osudjene ( 2 drugarice i ja ) na smjestaj u nekom od vikend naselja, koje od njih odabrati, kako mozemo stici uvece do grada... ili je to zaista nemoguce.
i kako se uopste snaci za sobu, apartman, bilo sta u poslednjem trenutku, da li postoje neke opstepoznate varijante priv. smjestaja, za koje neko od vas zna, jer je termin 14.-17.feb. nezgodan. :dontknow: :cool:
tnx
Cekaj ne kapiram najbolje??? idete 14tog a vracate se 17tog, to cete tesko naci po agencijama il priv. apartmanima, jer i jedni i drugi teze nedeljnoj renti, probajte sa hotelima, Bane i Pop su bili skoro, i koliko sam ja upucen nije bilo problema.
p.s. Ako mislite da izlazite zaboravite vikend naselja.
pa da, jesmo mislile da izlazimo, jer bismo dosle na 3 dana bordanja koje se poklapa sa snowboard cup-om, tako da uvece i jesu zurke.:cool:
pa koji su to hoteli...mi smo zvale sve redom, svi hoteli su rezervacije prepustili agencijama, i nismo nasle nista. pokusacu ponovo, mozda neko otkaze konake:) ...hah
Izgleda da agencije ne interesuju takvi aranzmani za 2-3 dana, tako da je najbolje da pozoves direktno hotele i da rezervises telefonom ako imaju slobodna mesta, a platis tamo na licu mesta. Tako smo Bata Bane i ja bili smesteni u ponedeljak -> utorak u Olgi Dedijer (300-400m od centra). Nije nista ekstra, nema TV u sobi, ali klopa je odlicna. Oko 1900 din polupansion.Citirati:
Originalno postavljeno od marija
Trebalo bi da telefone mozes da nadjes na http://www.kopaonik.net/
Moguce je da je vikendom popunjeno jer vise ljudi ide vikendom, a verujem da radnim danima ima da se nadje slobodnih kapaci-teta (i kapaci-chika)
Postoje taksisti koji stoje kod Konaka, ne verujem da rade na taksimetar, vec po dogovoru, ali ionako gore nisu velike razdaljine.
Srecno
Probajte sa Olga Dedijerom
Postoji neki tip koji vozi kombi od vikend naselja do Konaka. Ide ceo dan i samo treba da se raspitas gore koji mu je broj telefona. Cimnes ga, pitas kad prolazi (a ide na svakih 15 min), sacekas na putu i sve te to kosta 80 din. u jednom pravcu.
To je sto se tice prevoza po Kopu.
Smestaj mozes da probas u vikend naselju - 063 - 505-780. Privatna kuca, iznajmljuje apartmane. Sobe nisam video uzivo, na slici izgledaju pristojno - ali zato klopa!!!! I to po korektnim cenama. Da se malo zagrejete pred vecernji izlazak ;)
eej, hvala vam puno na informacijama, snasli smo se, mislim da ce biti potpuno ok- vila paraglajder. najjednostavnije je. :)
vidimo se tamo :dziveli:
Pa sta bi za ovaj vikend ? Idu li manijaci na Kopaonik ili ne idu zbog
moguceg loseg vremena?
Koliko znam ne ide se, informacija od cetvrtka ako se nesto nije izmenilo u medjuvremenu a da nisam saznao:(
Citirati:
Originalno postavljeno od marija
Mmmm, koleginice...
Zenska board ekipa, nista lepse... :ok:
Misko, sta ti mislis ? :yay:
;)
bila je danas najava na B92
Ono je smesno sto su prikazali na B 92, isto kao iskrcavanje americkih trupa u Somaliju pre neku godinu, sve pad do pada:kez:
Sve najbolje! Sve najbolje! :ok:Citirati:
Originalno postavljeno od Flow
Alo manijaci, ima li koga na Jahorini sledeće nedelje od srede do petka ? Planiram da budem tamo pa da znam ima li šanse da peglam zajedno sa nekim ?
Mogli bi lepo da organizujemo vikend 25. februara npr. tamo, da vidimo onaj hotel olimp na Palama (ako ne nađemo nešto gore) i da napravimo merak sebi
:cug:
Bojane,vidjet ću da u tom periodu dođem makar na dan da skijamoCitirati:
Originalno postavljeno od bojan
zajedno.Veliki pozdrav!!!
Vazi druze! Valjda cu naci smestaj ...... U stvari, moram ga naci
Pozdrav i vidimo se !
Kopaonik03.-11.02.
Upravo sam stigao sa Kopaonika i moram vam priznati da sam bas zadovoljan,prijatno sam iznenadjen stazama a odusevljen sam novim cetvorosedom...Sada cak i mala deca izlaze gore bez pomoci roditelja...
Staze su se dosta dugo drzale u dobrom stanju a jos jedno iznenadjenj je pojava TOPOVA!!! Cak sam vidjao i ratrake kako idu stazama u toku dana...Zvuci neverovatno ali je istinito...
Imali smo tri bas lepa dana ali smo imali i par onih kada je temperatura isla do -20 kod Grand-a,zamislite kako je gore...:ok:
Cene me nisu iznenadile,iznenadilo me to sto nema vise malo lepsih objekata na stazama,vreme je i da o tome neko pocne da vodi racuna ipak je ruzno da sedis u nekoj zadimljenoj Vucijoj stazi a da ti naplacuju konzervu soka 150 dinara...Treba da je naplate toliko ali ipak u nekom malo lepsem objektu i sa dosta ljubaznijim osobljem,zar ne?:glavaozid :
Imam par zanimljivih slika pa cu otvoriti novi album u galeriji imam i par lepih klipova pa cu i to nekako probati da okacim...
Toliko za sada idem na spavanje pa pisem opet...:yay: :dziveli:
P.S.poseban pozdrav za Ski manijake koji su dolazili gore!!!
TOPOVI??????:confused: :yay: :dziveli: :ski: :dontknow: ,aj mi malo to pojasni molim te
Topovi za sneg,upravo ubacujem klip na galeriju pa ces videti,radili su na vrhu i nabacili poprilicno snega...Citirati:
Originalno postavljeno od ski dude
Citirati:
Originalno postavljeno od bojo
Pa gde ti je taj klip ja nigde ne vidim
Gledajte spust na RTS 2, brate kako je opeglana staza
MANIJACI ja juce skocih neplanirano sa porodicom na Divcibare i doziveh novo iskustvo,naime 10 puta se smenjivalo sunce-oblak-slab sneg-gust sneg i sve tako u krug.Bilo je puno ljudi kao i svakog vikenda i veliuka je guzva na tanjiricu.Na zicu se ceka po 10 min a snega bi bilo prilicno da nije bilo tako puno bordera koji su maximalno exploatisali stazu,cak su i malu skakaonicu napravili pa smo i mi stariji sa skijama probali odnosno poletali,neki dobro neki manje dobro,ali sve u svemu bilo je lepo biti na snegu i medju poznatim i dobrim ljudima.Evo i jedne fotke,pozdrav,POP:dziveli:
pogledaj malo bolje...:yay: :kez:Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
A nasao samCitirati:
Ej,Bojo,povodom tvojih slika na galeriji-zasto meni nece da otvori te topove,(slika pancic topovi)samo vidim malu slicicu,jel to samo meni nece,ili...?
Kaki crni topovi, stavili crevo i pustili jak pritisak vode i napreve led:mad:
Stvarno je Bane u pravu,Bojo je hteo da pohvali napredak koji objektivno postoji samim tim sto su izveli instalacije za topove i po mome misljenju to je dobro,ali nije dobro gde su prvo postavljene.A sto se tice samih topova,oni na zalost ne postoje vec postoje dve glave topa koje ovi momci na KOPU ne umeju da koriste.Postavljeni su tako da u jednom smeru baca vodenu maglu ili ledenu prasinu i talozi je u pravcu izbacivanja pa nakon naporavljene HRPE leda dodje RATRAK polomi i razvuce taj led po stazi,eto to su VODENI TOPOVI na Kopaoniku!Pozdrav,POP:dziveli:
Prilog 179
E to su topovi za sneg i oni se postavljaju sa obe strane staze na razdaljini od 25 metara
Neznam sta si ti ocekivao,do pre dve godine smo skijali po stazama i vozili se zicama iz kamenog doba...Pa cak su i bugari ispred nas!!! Ovo je za mene veliko i prijatno iznenadjenje,vidi se neki napredak,ne stoji se vise... Taj led kako Pop kaze su ratraci razvukli po vrhu crne i crvene tako da je moglo normalno da se spusti. Da li to bili topovi ili ne posluzili su svrsi...Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Hvala za lepu sliku topova ali to jos uvek nije nasa stvarnost...:yay:
niko se nije zalio...:yay:Citirati:
Originalno postavljeno od Super Girl
Danas je ekipa SKI MANIJAKA u sastavu Kum Stevan,Aca,Igor,Verica ski manijakinja u pokusaju koja nikad nece postati SKI MANIJAK i Symon pohodila ski stazu Mackov Kamen.Utisak je odlican staza kao staza raj za pocetnike i decu i SKI MANIJAKE u startu.Duzina oko 300m, ski lift uze.Osvetljena i za nocno skijanje. Gazda MIRKO fantastican covek i DOMACIN.Ski centar u razvoju koji ce sledece sezone pomrsiti konce ski centrima u okruzenju.Kad se zavrsi sve sto je planirano za sledecu sezonu oduvace Divcibare ima samo da prsti.A tek kuvano vino:dziveli: :cug: haos.Toliko za prvi put.Vredi razmisljati o odlasku na jedan dan.Na zalost fotki nema.
Citirati:
Koliko si para potrosio za ceo aranzman za Kop za sve to vreme, sigurno preko 400 Eura, Ako je preko toga mogao si ladno sa nama u Francusku pa da vidis i topove i brze zice, a o stazama da i ne govorim. Pozdrav tebi i iduce godine da se malo bolje organizujemo za neko skijanje u Evropi:ok:
8 dana sa ski pasom,smestajem,klopom i malo provoda je nesto manje od 500 evra. Inace mi niko nista nije ponudio a i ja sam bio malo lejn u potrazi za odrovarajucim zimovanjem u Evropi ali ima dana,skijacemo:ski: ...Ako bude organizovano nesto za sledecu godinu ja sam u ekipi...Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
A i kad malo bolje razmislim zasto se mi ne dogovorimo i do pocetka sledece sezone napravimo neku malo vecu ekipu pa se svi potrudimo da pronadjemo sto povoljniji aranzman? Jesi li za? Ko je jos?:dziveli: :yay: :ski:
Bravo Symon-e, pravi si ski manijak! pozdravi ekipu!Citirati:
Originalno postavljeno od Symon
Ne mora bas ovako rano ali je fora da se izdogovaramo npr u novembru i da tad pojurimo najbolje uslove, ja sam svakako za. pozzz.Citirati:
Napravicemo neki aranzman za oktobar-novembar za neki glecer u Austriji!
Tada smo svi gladni skijanja
Postovani SKI MANIJACI,
U cilju formalizovanja naseg za sada neformalnog udruzenja pocinjemo sa pravljenjem ID kartica i evidencije o clanovima:deal:. Molim vas da mi, u nekom razumnom roku, posaljete licne podatke (ime i prezime, JMBG, adresu i broj telefona (dosta je samo mobilni)) i sliku (na kojoj vam se dobro vidi lice, po mogucstvu sa MANIJACKIM kacketom na glavi:ok:), na email
stv607@yahoo.com
Pozdrav svima,
Stevan, vas blagajnik, sekretar, izvrsni direktor i buduci premijer
:dziveli:
Naravno, prethodno se odnosi i na sve one koji jos nisu SKI MANIJACI, a jesu manijaci kad je skijanje u pitanju i zeleli bi da nam se pridruze:ok:
Citirati:
Brate iduce zime za te pare ima da skijas u Francuskoj