Aoooo kakva ce sezona da bude u CG ne daj Boze skijacemo se na Vucje u najboljem slucaju.Kolasinci strajkuju, na Zabljak Grbovic fuserise i lopuza, mrka kapa :(
Pogled za štampanje
Aoooo kakva ce sezona da bude u CG ne daj Boze skijacemo se na Vucje u najboljem slucaju.Kolasinci strajkuju, na Zabljak Grbovic fuserise i lopuza, mrka kapa :(
Dosao sam do cijena skipassa za predstojecu sezonu.. Sve je isto, sem cijena sezonskih passova, koje su nesto snizene. Sezonski pass sa slikom je sada 400e umjesto nekadasnjih 648e, a bez slike je sada 500e umjesto nekadasnjih 765e.
Evo pao prvi snijeg:sm019:
Konacno!! :dziveli:
Razmisljam se da opalim pjeske do VV za 10-tak dana i da se spustim jednom cisto zelja da me prodje!
Jel bio neko prije otvaranja zicara? Racunam da mi osim krplja nista vise ne treba od opreme?
+piće i hrana ;)
Šalu na stranu, treba ti ski buddy da ti pravi društvo i da prtite na smenu :ok:
Planinar sam u dusi, pa pod opremom ne podrazumjevam pribor za prezivljavanje :)
Za drugara naravno da racunam na nekoga, a vidjet cemo na koga cim preciziram datum!
Hvala na komentaru :)
Danas do 11 padao fin snijeg, a onda se izvedrilo i ugrijalo sunce..
Milose, ti si se malo setao gore ili?
Nisam jos, nego mi slike salje jedan prijatelj koji radi gore.. Nesto sam nacuo da ce iduci vikend biti otvaranje(bice nekih manifestacija u gradu i na skijalistu), ali sve je to bzv ako ne bude snijega za skijanje.
U subotu 17.12 najavljeno otvaranje ili losa informacija...???
Informacija je tacna, ali tesko da ce biti ista od snijega tada, tek posle vikenda se ocekuju neke padavine, a topove nisu nikako palili do sada
Vi ste mladi momci i pichite,a mi starci cemo cekati snijeg da se SKIJAMO!:sm018:
Otvaranje zimske sezone
''Opština Kolašin i Lokalna turistička organizacija u saradnji sa ski centrom Kolasin 1450 organizuje dvodnevnu manifestaciju kojom ce 16. i 17.decembra biti obilježen pocetak zimske turističke sezone.
Ski openining party će se održati u subotu, 17. decembra, na ski centru Kolasin 1450 sa početkom u 11h, pod pokroviteljstvom agencije MTS, Plantaže 13.jul, Tuborg i Jägermeister. Zagrijavanje atmosfere uz kuvano vino, dobru hranu i ritmove najpoznatih DJ-eva će biti odličan početak zimske sezone koja je pred nama. Voznja žičarom je planirana 17. decembra u 12h za sve posjetioce, a u gradu će tokom dvodnevne manifestacije biti organizovan bogat program za odrasle i najmlađe. Od 16. do 25. decembra privatni smještaj i hoteli su obezbijedili 50% popusta na usluge noćenja.
Puno je razloga da u dobroj atmosferi zajedno obilježimo početak zimske sezone. Pozivamo Vas da nam se pridružite i nadamo se da će nas već za vikend obradovati prve obilne sniježne padavine.''
Izvor: www.kolasin1450.com
''Cijene u Kolašinu kao lani''
''Cijene tokom zimske turističke sezone u Kolašinu biće na nivou prošlogodišnjih, a do 25. decembra u hotelima i privatnom smještaju u ponudi je popust 50 odsto, saopšteno je na prezentaciji zimske turističke ponude u tom gradu.
Direktor ski centra Kolašin 1450 Ivana Peković, rekla je da su završene sve pripreme na održavanju staza, kao i remont instalacija i priprema objekata.
Ona je navela da u ski centru i ove godine očekuju porast broja gostiju, dok će cijene biti na nivou prošlogodišnjih, a neke i značajno niže, poput sezonskog ski pasa.
“Primjera radi, petodnevni ski pas je 55 eura tokom radnih dana”, pojasnila je Peković.
Direktor Nacionalne turističke organizacje NTO Saša Radović, najavio je formiranje specijalnih vikend paket aranžmana sa Montenegro Erlajnzom, hotelima i ski centrom, u cilju bolje promocije na tržištu Srbije.''
Detaljnije: http://www.cdm.me/index.php?group=43&news=218432
Omladino,kako bi na otvaranju?
Ovi sto administriraju zvanicni sajt skijalista opet malo sa kamerama i datumima prave zahebanciju.
Ipak ni mi ne odosmo.. Nevrijeme brate, a znali smo da skijanja nece biti.. A ovi sa sajtom konstantno prave zajebancije.. Mada ce proraditi cim krence snijeg sad, vidjeces;) .. Ja mislim da ce od sljedeceg vikenda biti dosta snijega za skijanje.. Vidjecemo
Nama propade otvaranje sezone u Austriji, pa na Kopu i sve su prilike da ce nam prvo skijanje biti upravo gore.Sto ces..
Džaba promocija domaćih skijališta, Crnogorci hoće Kopaonik
http://www.vijesti.me/vijesti/dzaba-...k-clanak-52321
Kamere opet rade, pao je snijeg, ne mnogo veliki ali padace ovih dana.Za vikend ako Bog da skijanje...:sm019:
To je na zalost istina jer niko ne voli da bude odran a da pri tome i ne bude siguran da li ce skijaliste funkcionisati ili ce jadni i opljackani radnici da strajkuju. Dokle god se ne opamete da izbace lopovluk i "muda za bubrege" poslovnu politiku te cene i kvalitet dovedu na neki logicniji racio, skijalista u Crnoj gori ce propadati i nestajati - od Lokvi i Turijaka je ostala samo uspomena . Kao sto rekoh na pocetku - na zalost.
Mogli bi ako ga dovoljno padne sutra. I ako ovi utabaju staze.
Ja sam inače izvukao skije iz skladišta, pa će se ovih dana podmazati i naoštriti. Sa starim pancericama, da vidimo kako će ove sezone da rade.
Naoštri i ti onog blizarda i hodaj malo kroz kuću u pancericama :)
Ako proradi i prije vikenda (recimo u petak), idemo :yay:
"Hotel “Bjanka” u Kolašinu je najljepši planinski hotel u Evropi, ali su cijene tamo visoke i skijalište nije na potrebnom nivou", kazao je Avram.
Izvinjavam se.......Ko je taj Avram?:sm022:
Da si odmakao u čitanju dalje od prvog pasusa video bi "Direktor kompanije „Mountain Resort" Nikola Avram".
A ja mislio Avram Grant:sm018:
@Panzer, ti znas da sam ka zapeta puska. Nista ne reci da sjutra ne odem.Ih da su mi na onog X5 zimske gume...Mogao bi vala kod Misa poci.Zovi po dogovoru.
Za ExBaker-a i Panzer-a, ukljucujem se i ja...ako padne neki dogovor,samo javite da se izorganizujem...naravno ako ste raspolozeni....mislim da bi i milos htio pa bih ga pokupio pa da skijamo zajedno gore taj dan...samo se glasnite...poz
(z)dogovoreno:)
Milose,posto ti imas info iz prve ruke, a na kamerama vidim i da je gore solidno napadalo, znas li mozda kad cemo moci skije na ramena?
Za par sati najkasnije cemo imati info iz prve ruke, direktno sa skijalista.. Malo strpljenja momci, jos malo i eto nas!:):ski:
Milose,ipak taj info iz druge ruke;)
Nebi te sa informacijama o stanju sa lica mjesta
Ja cisto sumnjam sudeci po webcamu da ce srediti to za petak...jedino mozda za nedelju....
Meni se čini da bi mogli. Ima snijega preko pola metra sigurno. Neka tabaju sutra i prekosutra a u petak upale žice i eto..
Dobro, barem subota.
U subotu i nedelju odrzava se seminar za ski instruktore...Mislim da je to onaj seminar koji se svake god odrzava na Zabljaku....Tako da ce u sub i ned biti skijanja ako vrijeme dozvoli...
Dvodnevni ski pass za ucesnike seminara 25 eura
Da Peja. Ovaj odozgo mi je javio da su juce poceli da tabaju staze, danas cemo znati hoce li paliti zice prije vikenda. Za vikend hoce 100%, jer se tada odrzava seminar gore u organizaciji CUUTS-a(Crnogorsko udruzenje ucitelja i trenera skijanja). Udruzenje je osnovano ove godine i oni ce sada biti glavni za licence za instruktore. Seminar se organizuje u saradnji sa ministarstvom sporta i prosvjete, Zavoda za strucno obrazovanje, Ski saveza CG, Kolasina1450 i Fakulteta za sport iz Niksica. Sve ovo je uvod u seminar kji ce se odrzati u martu. Kandidati koji prodju ovaj seminar dobidje privremene licence za rad na skijalistima u CG(Zabljak, Vucje, Kolasin), a na martovskom seminaru kandidat stice zvanicnu, zakonom propisanu licencu!
Kotizacija za ucesce na seminaru je 15e, a za sve ucesnike obezbijedjen je dvodnevni ski pass od 25e!
Evo jedne slicice od jutros:
Juce su poceli da azuriraju zvanican sajt. Snijega ima izmedju 35 i 50cm.
Evo i zvanicne izjave sa sajta:
''Na skijalištu je trenutno vedro, a niske temperature su očekivane za ovo doba godine. Staze su uređene tokom noći, kako bi se pripremila idealna podloga za nove padavine koje se očekuju prije vikenda. Očekujemo da će se najdalje do vikenda steći uslovi da staze budu dobro pripremljene za prve skijaše.''
Eto nas mozda i u petak ako zice puste...