Samo za izvlačenje, ali danas nisu radile. Duvalo je celog dana i Gvozdac je bio zatvoren.
Pogled za štampanje
Da, danas zaista uzas na Kopaoniku, a cele nedelje pratio prognozu i bilo najavljeno perfektno vreme. Nisu radile Bele reke, Gvozdac, Ledenice, jedna Gobelja. Ono sto je bilo ok za skijanje su bili Crna Duboga (donja polovina) i Krcmar (donja polovina, ali i gornja ko je mogao da izdrzi vetar do gore). Zbog juga staze omeksale, ali nista kriticno.
Rekao bih da je tekst prilicno glupav.
Poprilično...
Najbolje mi ono: Како сазнајемо, ускоро ће забаранити да се спуштате без кациге, а биће и ограничавање брзине (тоатал екстремна глупост)
Pa sve poredimo sa drugim skijalištima a onda ovo ne uzme u obzir ? Pa svugde ljudi nose kacige to je najnormalnije..
Jbg, nisi platio lopataru, a pandur je lopatarov brat od tetke
nisam autor niti imam veze sa autorom, samo sam postavio link ka tekstu o Kopaoniku
Pa nisam tebi ni rekao, nego onako...u vetar
Tekst je tupav i netačan... npr... do Gobelje realno treba maksimum pola sata iz centra. Išao prošle nedelje sa decom... možda bi brže bilo da sam išao sam.
Kopaonik je stvarno sređen odlično. Staze su odlično uređene, obeležene.... Na moje veliko iznenađenje, žičničari su uslužni i ljubazni. Žice su cele prošle nedelje radile do 16:30. Radnim danima se nije čekalo ni na jedan lift... u subotu... ponegde mali red (možda i zbog lošeg vremena),
Da ne ispadne da ih mnogo hvalim, kao nedostatke bih naveo što još uvek nema normalnih javnih WC-a što bi olakšalo ženama i deci.
I još jedna stvar koju nisam video da ljudi spominju. Isklopive žice ne rade punom brzinom. Da ne bude zabune, merio sam GPS-om i rekao bih da Pančić radi na 4/5 brzine, a KG, Gobelja, Duboka I i II rade na 3/5 brzine (ovo je moja slobodna procena). Punu brzinu možeš da provališ kada uhvatiš zadnju žicu u 16:29 i vidiš da "leti". Pitao sam žičničara "Jel ima šanse da radi brže?", odgovor je bio "Može, ali nema šanse". Nije sad to neki veliki problem, umesto 5 min penješ se 7 npr....ali čisto da spomenem.
Merio sam ja pred novu godinu uz pomoc My Tracks.
Pancic i Duboka 1 su isle oko 11-12 km/h, Mali Karaman 7-8, tanjiri oko 10. Ubedljivo najsporiji je bio Krst sa oko 4 km/h. Isklopivi bi trebalo da mogu do 18 km/h (5 m/s), ovi stari upola toga.
prijatno iznenadjen Krcmarom koji je drzao oko 8 koliko se secam.