majku ti sve ludo!!!
Pogled za štampanje
majku ti sve ludo!!!
Baš je lepo što su se i zaposleni iz Skijališta Srbije uključili u diskusije na forumu, jedina moja primedba na njihove komentare je da je šteta što ne idu malo više po stranim ski centrima da vide kako je tamo. Ovako o svemu napolje saznaju iz priča po kafanama, a uz piće i priče postaju lovačke...
Na kraju će ispasti kako vas napolje pored registrovanja i tuku po stazama hahahahah :). Toliku količinu izmišljotina nisam video ni u crtanim filmovima o šilji, a ne zaboravite da smo od tada mnogo porasli i da nismo deca :D
Naravno da treba uzeti ski-pas zbog nepostovanja pravila i redana stazama ..to je za dobro onih koji su dosli dauzivaju u skijanju ...
pozdrav svima, novi clan sam ...
da ne otvaram temu, zanima me zna li ko dal se krenulo ista graditi na juznoj strani kopa ( dole ka belom brdu) ?
na `Zikinoj sarenici` bilo 2-3 puta neke price ali ....
nisam bio davno na kop-u, al ako bog da eto me za mesec dana ;)
pozdrav i hvala na odgovoru, ako iko i odgovori :)
PS imaju pravo da ti oduzmu pass, pa ...
Zato što se zakoni i propisi u ovoj zemlji ne poštuju zato smo i dogurali do ovde. I kao država i kao društvo u celini. I nije bitno da li je zakon loš ili manjkav. Riba smrdi od glave, da se razumemo.
Danas sam bio svedok na sunčanoj da je redar zaustavio dvojicu klinaca koji su vozili ispod žičare, u donjem delu na 5 - 6 stubova od početka žice. I to u momentu kad su se vraćali na stazu.
Baš me zanimalo šta će se desiti pa sam ispratio situaciju do kraja. Rekao im je da je zabranjeno voziti ispod ili oko stubova i van obeleženih delova skijališta. Samo ih je upozorio na to i napomenuo da postoji mogućnost i da ostanu bez skipass-ova ako ponove kiks i još im je držao predavanje oko sigurnosti itd itd.
Nemam nista protiv ljubitelja free ride-a ali ako je nešto zabranjeno propisima onda je vrlo licemerno za kršenje tražiti opravddanje tamo gde ga nema.
Samo za info bratu ciganu (od brata grobara ;-) ), jp skijališta Srbije ne mora biti vlasnik zemljišta na kome se nalaze ski tereni jer je tom preduzeću zakonodavac (i osnivač) dao na upravljanje skijališta koja su u nadležnosti Republike Srbije (Tornik st.pl i kop) i pri tome zakonom propisao uslove korišćenja skijališta kao i sankcije za kršenje tih uslova.
A da se malo vratimo i na sam kop. Danas fenomenalno vreme ali i gužva zbog koje je dosta staza otišlo već posle 12. Sreća pa ima gde da se pobegne.
I opet sam se"zeznuo" da se povezem dvosedom na krčmaru i tako provedem pola sata u razgledanju Kopaonika. :-)
I naravno nekoliko idiota kojima je izgleda dosadno pa moraju da vežbaju spust kroz početnike i decu, na krstu!!!
Znači od sada ako ti ispadne rukavica sa žice nema traženja ;)
Ja evo obećavam da neću, pošto sam legalista
BTW ne znam kako se na sunčanoj "vozi" frirajd, jedino da se štapovima odguruješ :D
Ma znam ja sve to,komunisticki fazon,zemlju koju je ta ista drzava oduzela od pravih vlasnika,i jos im ne vraca,vec jos zaradjuje na njoj,a jednom ce morati,pa cemo da vidimo sta ce tada biti.A do tada bih bas voleo da vidim kako ce mi uzeti ski pas zbog freeride,ili ako su tako revnosni,da li ce mi svaki put platiti krpljenje skija,kada naidjem na po neki kamen,na zvanicnim stazama,i ako im je Drzava dala upravljanje stazama,nije im dala upravljanje svim ostalim povrsinama,i privatnim posedima,ili nek tacno pokazu koliku povrsinu zemljista je drzava dala na upravljanje Skijalistima,svakom skijalistu ponaosob,da znamo dokle SS ima nadleznost,i sta se sve od zemljista racuna kao skijaliste.
Jos jednom bravo,i to pokazuje koliko je zakon supalj,ili ce se revnosni SS-ovci, sami ponuditi da pronadju rukavicu,ako su toliko zabrinuti za nasu bezbednost...;)
Subota fenomenalna na Kopu, dan predivan, sve staze lepo drzale i nije bilo guzve...
Off piste je bilo na Gvozdcu, puder fenomenalan.... Inace sam sreo redara i pitao jel oduzimaju ski pass za ovo, na sta je on potvrdno odgovorio :-)
http://www.dodaj.rs/t/43/sH/1DN6K4B5...6506317401.jpg
Bio sam u subotu na Kopu, dan je bio idealan. -10 sa dugim suncanim intervalima. Sto se freeride-a tice, posto vidim da se velika polemika digla i za to je bilo idealno. Mora se samo biti oprezan, jer su redari kao i saobracajni panduri, cekaju na par uobicajenih mesta. Video sam ih kod medjustanice Duboka 2, redom su zaustavljalli ko vozi ispod zice, nisam video da li su samo opominjali, ili oduzimali ski pasove. Takodje je stajao redar na polaznoj stanici Duboke 1 i gledao ko ide ispod zice. Mi smo vozili staru Duboku (izmedju Crne Duboke i Krcmara) fora je samo da se presece i izadje na stazu kada se posle potoka izadje is sume. Redara uopste nije bilo oko Gvozdca i Ledenice, ukljucujuci i "Lavinu" tako da je tamo opusteno moglo da se
pici off. Kupio sam polovne ski pass-ove nesto ispod cene i lokalac od koga sam ih kupio mi je upozorio na oduzimanje, tako da u ovim varijantama treba biti oprezan i kao pri voznji kola znati izbeci patrolu :couto:. Sve u svemu, dan za uzivanje, neka ih bude jo ovakvih:dziveli:. Meni i mojoj ekipi ne pada na pamet da postujemo glupe propise i zabrane, jer nikoga ne ugrozavamo, a redare cemo eskivirati kako znamo.