ma koji beacon i probe...sigurno tamo nisu culi za te stvari...
nece grom u koprive :D
Pogled za štampanje
ma koji beacon i probe...sigurno tamo nisu culi za te stvari...
nece grom u koprive :D
http://www.ski-mag.com/en/ski/clanak.php?id=18635
http://www.eskimo-freeride.com/index.htm
ja ne znam ali ovdje zvuci iole profesionalno
naravno sve se to moze uraditi samoinicijativno
ali kad neko dodje sa strane
neka vrsta organizacije dobro dodje
i tu stoi na gornjem linku da nude svu opremu
:sm022::sm022::sm022:
mozda se nismo razumeli oko iznajmljivanja skija mada to mi je mnogo sumnjivo.
Kako i da je, ja mislim da je mnogo blizu ovog
"ali koliko ja poznajem prostore bivse jugoslavije prije ce biti da se radi
organizaciji eno ti planina tamo idi i skijaj ako ti se skija"
a ko zna mozda imaju i neki vodic. Vidzao sam ih kako se spustaju niz karpu.
Ali kada bi radila zica do vrha 2510m nad.visine "Ceripasina" dokle i ide to vozilo kako se vec zove onda ti stvarno ne treba nkakva organizacija, samo smestaj i dobra volja.
Nazalost zica ove godine uopste nije pustena (mislim da to ima neke veze sa tom agencijom - mnogo sumnjivo)
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri...sapka_mapa.jpg
link ski mame. Ide se sa vrha 2510 i nadole gde ti je volja.
Na sredini kao senka tamo se nalazi karpa i tu je najveci nagib ali i najdublji sneg, powdra koliko oces
Možeš da poneseš svoje skije naravno, ali oni rentaju Armada-e:
http://www.eskimo-freeride.com/rental.htm
Men' s' čini da to izgleda dosta ozbiljno, ja sam mislio krajem sezone da uhvatim jedan krug, al' posao me je zeznuo i za to i za druge stvari :dontknow: .
Nadam se da ću sledeće godine uspeti jedan krug ;).
Flexone, mora cu opet da se saglasim. Ovaj put u vezi cjene od 150 evra po danu za cat-skijanje. Cat je naj efikasniji nacin da se u jednom danu odskija maximalan broj offpiste padina.
Usudjem se da izjavim da se sa cat-om se za jedan dan odradi vise terena nego sa helikopterom, jer te mashina ceka na kraju svake padine, a helikopter nemoze tek tako svuda da se spusti i poleti (bar ne u Evropi) i naravno Cat je jeftiniji od helikoptera.
Jos prije par godina sam gledo neke kombinacije za Cat-ski u Kanadi i US i cjene su bile oko 4000 dolara za jednu (ili dvije sedmice). Smjestaj, skije, 2 vodica i mashina.
150 evra mi je zvucalo puno za jedan dan, ali sam potpuno smetno s uma rad masine. U alpima za cjenu od oko 50-60 evra mozes da iznajmis vodica (za solidne freeride skije racunaj jos makar 30 evra po danu) i od onog mjesta gdje prestaju zice pocinje 'hike'. Iskreno ja sam sad odusevljen setnjama uz brdo, ali na taj nacin za jedan dan ne moze da se odskija ni 50% terena sto moze sa tim Cat-om. Kolko ja znam u Alpima ne postoji cat-ski.
Meni ova ekipa iz Eskima (ja zapamtijo Yeti :confused: ) zvuci ozbiljno, ako je suditi po prici na sajtu. Ocigledno se orijentisu na zapadno trziste, tako da pretpostavjam da imaju i know-how i materijal.
Dakle 150 evra je puno para, ali nije skupo za ovakav vid skijanja. (E dal imaju kakve jeftine letove za Skopje??? pa ako kad napada dobro da se to planira)
Evo ga linak za cat-ski vo Amerka: www.monasheepowder.com
Ih na zalost nisam pretjerao sa onom cjenom od 4000 dolara / 7 dana cat-skijanja. Evo otvorih sad 'prices' i imam sta da vidim. Dan kosta od 400 do 700 dolara u zavisnosti u kom djelu sezone koristis njihove usluge.
ps]
Dal ste obratili paznju na cat-mashinu??? Covjek navarijo Adria kamp-kucicu na najobicniji Bombardier ratrak i za malo voznje gore dole ubire 700 dollara po danu (od kraja januara do pocetka marta kad je shpic njihove sezone).
UPS :dontknow: izvinite momci ja se zaneo :smoke:
Meni Sapka na 65km (sat voznje autom) pa mogu takoreci kada ocu pa za cas pomislio da to mogu svi :glavaozid.
Pregledao som taj njihov sajt i verovatno to je to. Hotel Bora mislim da je poceo raditi sada vec prosla godina a Komuna house valjda misle na smestaj u lokalne vikendice koje su odma iznad.
Od tamo gde prestaje zica (2510m) verojatno idu i do sledeceg vrha (2525m-sto nije neki problem i ispesaciti ha ha) sto se moze zakljuciti iz galerije na datom sajtu da to i rade- voze se ne pesace.
Verojatno vise puta idu gore dole u toku jednog dana.
Dal ima letova sa Skoplje ???? verovatno mislite iz Sarajeva - veliki znak pitanja.
U naselju ne racunajte na neku zabavu (zato ce vam dan biti prilicno zabavan)
Morate pratiti vremensku prognozu. Druga polovina Fevruara i nadalje je bolje jer je dan duzi i vise suncanih dana ali pazi vetar!!!
evo sad sam i ja analizirao malo ove eskime...imao sam dosta predrasuda o domacem freeride-u, ali ako ono na sajtu nije cist marketing, onda je to stvarno ozbiljno...
sapa je to vrlo lijepo opisao kao i obicno :dziveli:
cat/heli skijanje prelazi u segment luksuznog skijanja
i za takve usluge su cijene obicno astronomke jer
zive od ljudi koima ta sitnica od nekih 1000 za dan dobrog skijanja nije nista
ova organizacija mi izgleda sasvim pristojno tereni izgledaju odlicno
naravno nije to Aljaska ili BC ali ni cijene nisu kao tamo
neznam o koim vrstama padavina se radi ali koliko mogu da vidim
ako se zvijezde poklope pa se naleti u vrijeme kakvih vecih padavina
moze prilicno da se usere od skijanja (izvinjenje na vulgarnim rijecima)
izgleda da ima za svakog ponesto
jer ruku na srce prosjecan turista nece doci tamo platiti nekih
70-100 eura po danu da bi se bavio turnim skijanjem
i odskijao jednu voznju za taj dan
pogotovo kad se uzme u obzir da je nocni zivot nula
(sto smo mogli vidjeti da nekim ljudima znaci vise nego samo skijanje)
tereni jesu odlicni ali ruku na srce ima mnogo privlacnijih destinacija
za turno skijanje sa mnogo boljim kulturnim zivotom (kome je to bitno)
a ovdje za svega nesto ekstra love se dobije nezaboravna sansa za cat skijanje prava avantura a da se bas i ne uznois za istu
oprema koju imaju izgleda sasvim zavidno tu mislim na vozilo koje se vidi na slici a da ne zaboravimo koliko samo kosta oprema potrebna za tu vrstu skijanja a oni je koliko razumjeh stavljaju na raspolaganje
plus mogucnost iznajmljivanja vrhunskih freeride skija (armada)
jedina zamjerka koju imam je njihova web prezentacija koja je zaista
oskudna ali i to ce se sigurno popraviti
sve u svemu ako se nadjem na tim prostorima tokom zimskog perioda
obavezno cu pokusati da posjetim tu destinaciju :ok: