Evo ti odgovor sa druge teme:
Pogled za štampanje
malopre sam stigao sa stare planine. isli smo pute svrljig -kalna(macak road) i nisam se pokajao.stvari stoje ovako:
Leskovac-svrljig-kalna-jabucko ravniste= 130km 2 sata i 20 min
Leskovac- nis autoput,putarina 190 din.ne ulaziti u nis,vec odvajanje za sofiju,autoput sve je full.zatinm do svrljiga odlican put. e sad deo od svrljiga je asfaltiran i deo kod kalne je sredjen,rupa ima,put jeste los ali je kraci,povoljniji,ekonomicniji pogotovo kad je suvo kao danas... svrljig kalna je tacno 30km,uz opreznu voznju moze se preci za 40-45min. priroda je neopisiva i ako se ne zurite vredi ici zaista ovim putem.... kalna jabucko ravniste,suvo,ocesceno ,pristupacno,bez ikakvih problema......
cuvena kuca na ovoj deonici......
[IMG]http://www.dodaj.rs/t/v/LS/2mCLL5Sy/dsc09747.jpg[/IMG]
nova deonica ispred kalne... uradjeno je oko 4-5 km
[IMG]http://www.dodaj.rs/t/2W/Mt/1Ig4CgZt/dsc09751.jpg[/IMG]
Taj deo su pustili krajem leta ove godine.
ne znam u zimskim uslovima ali kada je vreme ok kao danas,definitivno se isplati ici ovim putem...preko knjazevca je i skuplje i duze... ako stignem posle ubacicu i klip
Sada ti je jasno zasto rasprava traje ovoliko dugo... :sm022::bootyshak:sm019:
Definitivno:
1. Kada NEMA TEŠKIH padavina, lepo vreme - Niš - Sopot (Pirot) - Kalna - 80KM - NAJDUŽI PUT SA NAJMANJE USPONA I PREVOJA, NAJBOLJI KVALITET KOLOVOZA (u proseku)
2. Kada je LOŠE vreme i uslovi puta - Niš - Knjaževac - Kalna - 73KM - PUT SREDNJE DUŽINE, NAJVIŠE PREVOJA I USPONA, DOBAR KVALITET KOLOVOZA - Uštedi se do 50 dinara u odnosu na broj 1.
3. Kada NEMA padavina, magle, dan je i kolovoz je suv - Niš - Svrljig - Kalna - 54KM - NAJKRAĆI PUT SA LOŠIM KVALITETOM KOLOVOZA - Uštedi se do 250 dinara u odnosu na br. 2
Preporučena brzina vožnje je relativna stvar u zavisnosti ko vozi, koga vozi i šta vozi :)
Evo ja danas dosao na S.planinu putem Svrljig - Kalna ... prvih 5km Odlicno, narednih 5-6 solidno, 5-6 katastrofa morao sam par puta stati da ne iskrivim felne, i zadnjih 5-6km odlicno.
U slucaju padavina ( kisha, sneg ) ovaj put ZAOBICI u sirokom luku, ima previshe udarnih rupa.
@ jopopo @
Definitivno :sm019::yay::sm019: