Brate, al vi rano ustajete. ;)
Pogled za štampanje
Žice počinju oko 9h, mi ustajemo oko 7:30h a ovo je slikano pred izlazak iz apartmana oko 8:40h, znači ne mnogo rano.
Juče kako je počeo dan (strašna magla) super je prošao, skijali smo skroz OK. Zato je danas promašila prognoza (prognoza je stajala da će biti odlačno i od podneva sneg) i bio je sunčan dan :ok: taman lepo vreme da se zatvori skijanje za ovu posetu ;). Jutros sam okačio lopate o klin i skijao lagano sa onpiste skijama... Evo par sličica od danas..
Pogled sa Cimeta na drugu stranu:
Prilog 11158
Val Thorens:
Prilog 11159
I skijaški doručak ;)
Prilog 11160
A sada pakovanje pa sutra posle sankanja ;) nazad.
Još ostaje da pohvalim SkiBus na dobroj organizaciji, put ka ovamo je prošao dobro, smeštaj je odličan a drugo i nemamo šta da tražimo :D
Koliko je trajao put?
Put traje standardno ;), efektivno oko 15h (1500km a autobus ide 100km/h) a sa pauzama kojih ima dosta (najveća u Albertvillu) do 24h. Standardno svi krenu dan ranije u 15-16h i onda idu tih tempom 100km/h sa pauzama, kada se dođe u Albervil tu se pravi pauza do check-in-a (znači ako dođeš u npr. 10h a check-in je u 14h onda praviš pauzu 3h pošto nema smisla da se dolazi ranije [i čeka na ulici ;-]).
Bilo bi idealno kada bi bus stigao tako rano, ali nesto me ne greje sunce.
mi tako ranije stigli u Tinj(pretprosle sezone) i pored razvlacenja u Albertvillu.
Ostavis stvari kod recepcije i odes na pola dana skijanja - adaptacije:ski:
Bilo je par momaka koji su to uradili, a ja sam mogao samo tuzno da ih gledam sa temperaturom od 38,5:glavaozid
:sm018:
Moze, moze, mi imali neke manijake od vozaca koji nisu hteli ni pauze da prave.:ok:
Menjali se za volanom malte ne u pokretu ,tj. na sekund u žutoj traci na autoputu.
:sm018:
Evo i ja da se javim. Isao sam preko skifun-a isti termin kao wlad. Prva dva dana lose vreme, i mi smo skijali u Menuiru jer je tamo bilo malo bolje i staze su bile mnogo lepse upeglane. Off-piste je svih 6 dana bio idealan, pudera koliko hoces, sto se lavina tice, ja sam iskreno video samo par malih izazvanih topovima. Treci dan, ceo dan sunce, za pozeleti, otisli do Kursavela, i tamo nikad sire staze u zivotu nisam video... Skijali po stazi na kojoj su trenirale zenske takmicarke i divili se onoj brzini, pored se pripremala staza i postavljale kapije za trku... Cetvrti dan, jutro maglovito i sneg ali se tokom dana popravilo vreme. Najvise smo skijali u Menuiru i Meribelu. Peti dan ista prica. Poslednji dan smo vozili uglavnom Meribel, nizi deo gde su staze kroz sume i odusevili se predelom. Sve u svemu, moje neko opste misljenje, Menuir je imao najbolje upeglane staze, Kursavel, najsire i najlepse staze, Meribel je po meni imao najlosije upeglane staze gde smo samo treceg dana mogli normalno da skijamo a ostalih dana kada smo isli uglavnom su bili hupseri a na nekim delovima i led. Torens klasicno mesto za mlade, mnogo mesta za provod, skijanje solidno ali i dosta ljudi na stazama. Na mene ostavio poseban utisak off-piste jer moze da se vozi bukvalno gde god zelis ali smo mi imali srece da svih 6 dana bude preko pola metra pudera van staza. Krivo mi je samo sto nismo vozili Meribel i Kursavel po sumi malo jer ima dobrih terena. Centar kao centar, nisam posetio nikad bolji i vraticu se sigurno opet.
Slike cu okaciti ovih dana.
Pored onakvog snega van staze nije važno stanje na stazama ;). Teško da su mogli dobro da srede staze kada je skoro svaki dan padao svež sneg.. Pošto nije bilo mnogo skijaša na stazama (po mojoj proceni najveća gužva je bila u VT) a samim tim i van staza moglo je svuda da se skija van staza pošto je bilo čistine (neiskijanog snega). Meni lično najbolji offpiste je bio u Kurševel dolini, tu sam imao i društva i dobro vreme (četvrti dan, sreda je bio ceo sunčan) i odličnih terena. Ne mogu da se požalim i na ostale dane, tj. bili su više nego dobri. 5 dana offpiste skijanja i 6ti dan kuliranja, laganog onpiste skijanja i ne može se poželeti ništa više od toga.
I da, iskusni u SkiBusovoj ekupi su poneli po 2 para skija, onaj ko je poneo samo onpiste skije u ovoj smeni se grdno za*bao ;).