Idemo preko Jungle-a :D Sneg ne moze da omane, jer na gleceru pada svaku noc ;)
Pogled za štampanje
Idemo preko Jungle-a :D Sneg ne moze da omane, jer na gleceru pada svaku noc ;)
Snega ce sigurno biti za off vise nego dovoljno, samo da vam ne zaledi povrsina prsica ( 5-10cm pokorica ledena) kao meni u januaru.
U tom slucaju ne odustaj vec samo trazi i negde ces naci da nije zaledjeno.
Inace na gleceru i nije neki off, evo vam nekih predloga:
Pored Bellecombes-a - vidi skicu na prvoj slici
Brdo preko puta Bellecombesa - vidi drugu sliku - slikano sa off-a pored Bellecombes na dole u vrhu slike je to suprotno brdo sa kojeg je slikan Bellecombes sa prve slike.
Pored crne Fee broj 3 na tabli za oznaku staze (nisam siguran za ime ali dubina prsica koliko oces) - vidi trecu sliku
Brdo preko puta crne Fee, .......
I gde god vidis brdo a da je u dnu zica samo pici.
I da na povratku u apartmane mozes off secenjem zelene staze za povratak u apartmane na 1800mnv - vidi cetvrtu sliku
Mislim da nisam prosao sve staze(utabano=dosadno), ali sva zanimljiva brda jesam i extra su.
Verovatno cete imati i izlet 1 dan u Alpe d huez i obavezno idite jer je i tamo za off extra!
Nadam se da sam bar malo pomogao da ne lutate ako prvi put tamo idete.
:sm018:
Hvala Ivane :D nista nije na odmet. Vecina je vec bila u L2A. Ako zaledi, postoje mesta koja ne lede za off. Shto se tiche izleta 99% je u pitanju D'Huez bash smo se juce nesto dogovarali(najrealnije je je jer je nalblize i ne moramo da ustajemo nesto rano) mada ako bude nekih padavina u tom trenutku ja sam za SerreChe :D
@Ivan,
Hvala za detaljno uputstvo, meni je prvi put na L2A a nema nista bolje nego saveti iz prve ruke.
Video sam na nekom stranom forumu da je Chalance dobar offpiste (ako je to ovo sto sam ucrtao strelicom), a La Grave definitivno overavam ako bude radio link. Btw. da li si vozio La Grave, posto mi nije bas najjasnije kako se vratiti. Za odlazak te vuce ratrak, a u povratku izgleda mora deo peske :sm006: (sto nije neki problem navikao sam na Brezi zadnjih par godina da samo peske i funkcionise centar :glavaozid)
Jeste, to je chalance, samo pazi na ulaz, ne vidi se sa staze, treba malo da se vesla ;)
Na La Grave te vozi ratrak, onda se spustas do dole dooosta dugo, do neke gondole (ako me secanje sluzi mala je, za cetvoro ljudi) Gondola te izbaci do nekog kafica na stazi, odatle te ratrak vozi do tanjirace i onda kad se popnes tanjiracom imas jos peske da gines , ako se ne varam nekih 15 min koji deluju mnogo duze, ponarocito posle sputanja od preko sat :)
Ako ne radi link, jel ima buseva koji idu L2A-La Grave?
Da li u Les2alpes sem onog bazena na otvorenom sa toplom vodom ima jos neki zatvoreni bazen ? Jel ima neki koji se placa posto sam skontao da samo ovaj na otvorenom je free sa ski pasom.
Sta cu, volim posle skijanja da se kupam :)
To je zatvoren bazen iz kojeg ulazis na otvoreni deo bazena jer su povezani. Sa ski kucetom su free. Tu je i klizaliste i mislim da je isto freee, nisam bio, ali sam bio na bazenu.