Treba mi mala pomoc. Procitao sam da na Gocu sa banjske strane postoji lovacki dom pa ako neko zna broj telefona dobro bi mi dosao. I, sta je sa putem koji povezuje banjsko i kraljevacko skijaliste?
Pogled za štampanje
Treba mi mala pomoc. Procitao sam da na Gocu sa banjske strane postoji lovacki dom pa ako neko zna broj telefona dobro bi mi dosao. I, sta je sa putem koji povezuje banjsko i kraljevacko skijaliste?
Lovacki dom postoji i uz samu ski stazu je(500m) ali je trenutno zauzet u potpunosti i do daljenjeg, jer su u tom lovackom domu smesteni radnici JKP Krusevac put koji jos uvek rade na putnoj trasi Goc V.Banja- Goc Kraljevo.
Koliko je dug taj put i jel moze opusteno da se prodje biciklom?
Pa mislim da je duzina oko 20km, ne mogu da budem bas bas precizan, a sto se tice toga "opusteno" meni ne bi bilo sigurno opusteno hehhehe, ali za nekoga ko se bavi biciklizmom je ok posebno mountain bike ali sam malo skeptican zbog tih radova na putu, video sam i sam da ima prasine kao u cementari a i dosta mehanizacije prolazi posebno teski kamioni pa ne znam ni koliko je bezbedno sad. Odluci sam
Ok. Hvala ti puno na odgovoru. Planirao sam da tuda prodjem za vikend ali cu morati da odlozim za dve nedelje zbog neplaniranih poslovnih obaveza.
Ko nije skijao na Sokolji taj ne zna sta je skijanje haha :)
Cena ski pasa na skijalistu Goc-Vrnjacka Banja je 600din dnevno, nocno 800din.
A jel ima neko informaciju o Dobrim Vodama? Pretpostavljam da se niko nije setio da osposobi jednosedesnicu? Steta bi bila da ovaj deo Goca ostane neiskoriscen i zimske sezone.
Šteta jeste, ali, kao i nekoliko godina unazad, ni ova godana neće biti ništa bolja nego prethodne. Od jednosedežnice ništa, vreme je polako uništava totalno, staza polako zarasta u korov i dok neki novi, sposobni ljudi otvaraju nove staze i ski centre po celoj Srbiji, ovi naši lokalni neumeju da iskoriste i osposobe postojeće. Ali su zato puni sebe i puni hvale na svoj račun jer su postali gazde društvene imovine, a da prstom mrdnuli nisu.
Nažalost druže potpuno si upravu, eto Kraljevo ima već odrađenu finu infrastrukturu ski staze, odradjen je put od Dobrih Voda do Goča VB, ali džabe kad ljudi nemaju sluha za to, čak i ako se odradi ova priča ski lift od Jošaničke Banje do Kopa pa to je extra, jer Goč VB - Jošanička banja je 30km a Dobre Vode - Jošanička Banja preko Goča 40km pa to je fonomenalna stvar, ceo sistem može da se uveže i promoviše ali džaba kad neko nema sluha za to.Takođe i na Goču VB mnoge stvari mogu da se urade kako bi se skijanje poboljšalo ali slaba vajda.
Sta se desava na Gocu VB ima li snega, kad li ce da proradi zica?
pozzzz
Pa ima snega ali ne dovoljno za tabanje staze, ako nocas padne dobar sneg imam informaciju od zaposlenih da ce mozda u sredu ili cetvrtak proraditi skijaliste, postoji jos jedan problem a to je azurnost sportskog centra VB koji gazduje ski stazom i jos uvek nije usvojio cenovnik za skiipass sezona 2012/2013, tako da ce i pored dovoljne kolicine snega to verovatno predstavljati problem ali otom potom, cim skijaliste bude proradilo postavicu post na forumu.
Pozzz
Za predstojeci vikend bi trebala da krene sa radom ski staza na Gocu VB.
Što se tiče sezone skijanja na Goču, upravo sam pronaša informaciju o početku rada i ceni za dnavno i noćno skijanje :) Pogledajte ovde: http://vrnjackabanjasrbija.rs/pocinje-sa-radom-ski-lift-na-gocu/
Dobar dan svima! Hteo sam da pitam , imali na gocu da se iznajme snowboard sa patikama ?
Stifler ima druze, Ski skola Aki radi obuku skijasa i rentiranje opreme ski i snowboard, imas i sajt njihov samo u google kucaj SkiAki, na sajtu imas i cenovnik i tel i sve sto ti treba :). Ja sinoc bio na Gocu nije bilo lose, u petak je bilo vrhunski a sinoc je malo odpustila staza, danas vec nema nista, ceka se sneg ponovo i pad temperature.
Hvala druze, =)Citirati:
Stifler ima druze, Ski skola Aki radi obuku skijasa i rentiranje opreme ski i snowboard, imas i sajt njihov samo u google kucaj SkiAki, na sajtu imas i cenovnik i tel i sve sto ti treba . Ja sinoc bio na Gocu nije bilo lose, u petak je bilo vrhunski a sinoc je malo odpustila staza, danas vec nema nista, ceka se sneg ponovo i pad temperature.
Evo novih informacija veznaih za Goč i noćno skijanje http://www.vrnjacka-banja.org/wp-con...ijanje-goc.jpg
Pogledajte ovde
Kakva je situacija sa snegom jel skijao neko danas, dosao bih za vikend.
Pozzzz
Nema nista od skijanja ovog vikenda na GocuVB, nema dovoljno snega a i prstize nam otopljenje od +13C, od petka moguc sneg, pa videcemo za dalje kakva ce situacija biti, cim budem imao neke blize informacije javicu.
Pozzzz
Juce je tabac sredjivao stazu na Gocu VB, mislim da od danas staza radi. Danas evo u V.Banji sneg i u nizim predelima a na Gocu pada konstantno vec 3 dana sa jacim i slabijim intezitetom, bice i nocnog skijanja preko vikenda
Danas je na Goču ponovo proradila žičara!
http://vrnjackabanjars.com/wp-conten...-Go%C4%8Du.jpg
http://vrnjackabanjars.com/vesti/pon...icara-na-gocu/
Radila je i u cetvrtak. Na moju zalost imao sam vrlo malo vremena za degustaciju staze ali bice vremena drugi put. Primedba je da je zica pocela sa radom tek oko 11-pola 12 a cena ski pasa naravno kao da radi normalno. Na telefon za informacije o radu zice se u sredu tokom celog dana niko nije javljao. Snega po mojoj proceni ima oko 30cm ali sasvim dovoljno za skijanje.
Danas je na Goču bilo malo snega i žičara nije radila : http://smestajvrnjackabanja.com/zicara-na-gocu-ne-radi/
Kakva je situacija ima li snega hoce li da radi zica za vikend?
Staza na GocuVB, radila je tokom vikenda kako dnevno tako i nocno skijanje, zicara je radila i u ponedeljak i utorak ali se niko nije pojavio od skijasa tako da je zicara prestala sa radom a i krece toplo vreme pa nece imati dovoljno snega na Gocu za skijanje.
Steta sto ovu informaciju nisi izneo pre vikenda.
Pa zao mi je bio sam na Gocu za vikend, a do petka popodne se nije znalo hoce li zicara raditi ili ne.
Bilo bi lepo da petkom postavljate informacije o tome da li će žičara raditi vikendom, zbog nas koji nismo iz V. banje a rado bi smo došli na skijanje
Ok, nema problema, cim budem imao neke informacije postavicu ovde. Za sad od skijanja na Gocu nema nista, jer nema dovoljno snega, ako bude pao sneg i steknu se uslovi za rad zice javicu ovde na forumu.
Pozzz svima.
Javljaju sneg ovog vikenda :) pogledajte a ukoliko bude snega radiće i žičara, ovu info možete pročitati ovde. Dace Bog da padne, jer ova zima bese ko proleće :(
Neko to moža voli, ali ja volim da skijam!!
Pored svih najava meteorologa da ce u centralnoj Srbiji biti snega u Vrnjackoj Banji nije ni zabeleo, na Gocu je padao ali ne dovoljno kako bi se stekli uslovi za pokretanje zicare. Na osnovu raygovora koji sam jutros imao sa zaposljenima iz Sprotskog Centra V.Banja vrlo je diskutabilno da ce i sutra u nedelju staza proraditi. Ako bude nekih promena javicu ovde na forum pa svi zainteresovani mogu da posete Goc. Pozzzz
Hvala na informacijama GTO pratimo tvoje izvestaje.
pozzzz
Baš mi je žao što nema snega.
U svakom slučaju, hvala za informacije
Jos uvek nista od skijanja na Gocu, kazu nema dovoljno snega, a ski skola Aki sa malom stazom i decjim ski liftom radi, za njih ima dovoljno snega. Na osovu vremenske prognoze, tesko da ce biti skijanja na Gocu vise ove sezone, ako bude nekih promena javljam.
Da li je ovaj sneg zakacio Banju i Goc? Ima li neko informaciju kako je gore, oce li raditi sidro za vikend?
Pa pre 10min sam se cuo sa zaposljenima na ski stazi, postoji verovatnoca da ce sutra raditi zicara, najverovatnije cu sutra ujutru imati tacnu informaciju pa cu javit ovde na forumu. Pratite
Tabaju stazu, ako bude sve ok radice nocno skijanje vecerasa sutra bi trebalo da radi i dnevno, javicu kasnije dali ce zica raditi
Nema vajde, visoka temperatura na Gocu +8C sve se otopilo
Goc VB na zalost lose ove sezone, zbog nedovolno snega samo 9 radnih dana za celu sezonu, a prosle zime 65 radnih dana.