Ima snega, rade žičare. Što se tiče puta preko Nikšića ne znam, ja zimi uvek idem preko Mojkovca..
Pogled za štampanje
Ima snega, rade žičare. Što se tiče puta preko Nikšića ne znam, ja zimi uvek idem preko Mojkovca..
kako da saznam da li je put prohodan ili se mozda iz niksića organizuju dnevne ture do zabljaka ?
Iz Nikšića ima kombija koji voze (redovne linije) do Žabljaka, možeš sa njima da ideš do Žabljaka (oni voze ili direktno, ili preko Mojkovca - u zavisnosti od prohodnosti puta).
Za stanje možeš da se raspitaš tako što pozoveš saobraćajnu policiju, ne sećam se sada tačno broja - ali oni uvek znaju tačno stanje i njih ja konsultujem ako je sumnjivo stanje (prema bilo gde ;)).
danas sam se čui sa bratom, kaze da na zabljaku pada kisa već dva dana i da je sneg katastrofa !!!
još mi samo to fali !!!
Mislim da juče nije padala kiša (barem se nije videlo na web kamerama). Danas je padala kiša i sada kiša prelazi u sneg, trebalo bi da sneg pada celo veče a i sutra...
znači ovih dana će moci da se skija !!!
to mi je bitno, da znam da nosim opremu onda !!!
valjda će biti dobar sne !?
Da!
Svakako se javi Daki-ju sa foruma, on je resident-skier na Durmitoru :D.
Samo bi pitao gje to mozes da gledas web cam za Zabljk?
Samo za T-Mobile korisnike:
http://www.t-mobile-cg.com/clanak.as...5&clanakID=562
A preko interneta ne ide?
Djes Ludi Kinže-Konže? :D
Uf, jeste da je offtopic, ali nisam mogao da odolim kada sam video sliku trenutnog stanja na Jezerinama:
Prilog 698
Daki, sređuj Savin Kuk! ;) :D :ok:
Evo da vidite i Daki-jevo (današnje) stanje :D:
Prilog 699
:ok:
Eto vidis kako si poslusao savet ludog konga pa su sad svi zadovoljni :sm019: :sm019:
Naravno, ocekujemo i full izvestaje sa tvojih redovnih izleta na Bjelasicu i Durmitor :sm017:
Pozdrav i nadam se da cemo skijati ove godine negde zajedno :sm018:
Hvala na slikicama:dziveli: Ima li skijaša na Jezerinama?Vremenska prognoza je:dontknow: padni više:sm017: :sm017: padni:sm017:
lepo ide Dakiju ... ako svaka cast , kuc kuc kuc da kucnem u drvo da ne ureknem, tako treba ... a ima i skijasha superrrrr
samo da nas sneg posluzi ove godine
pozzzzzzzzz
P.S: radi li i zhica do savinog kuka tj 2. ?
Radi!
Iznad medjustanice, u tzv. KORITIMA ima metar ipo snijega i skijanje je EXTRA
Staza malo "skripi" Ispod medjustanice, gdje ima kamenja, ali pasce valjda snijeg
kad smo kod kamenja :( onaj weekend kad je bilo polaganje za licence :( ja shebao kantnu na snowboardu :( na stene sa desne strane na kraju 1 zhice :( uzass ... pasce valjda vise snega da to sve pokrije
Juče smo skijalili na Savinom Kuku, rade sve žičare. Snega ima dovoljno (čitaj: nema kamenja) na gornjoj žici (savin kuk 2) i izmedju vrha i međustanice (donje žice) tako da može super da se skija. U donjem delu staze, ispod međustanice ima snega ali ima i kamenja, tako da treba skijati visočije ;).
U svakom slučaju lepo smo skijali i bilo je super vreme! :)
Kakva je situacija na Zabljaku? Ima li snega dovoljno?
Da, snega ima dosta. Ja sam sada na Žabljaku, juče i danas smo se razbili od skijanja - uslovi su idealni: snega dosta, staze sređene, sunce ceo dan, nema gužve, može da se skija i van staze.
Do jaja... Planirao sam sredinom februara sa nekim drustvom posetu Zabljaku pa me interesuje kakva je situacija sa privatnim smeshtajem. Kakva je ponuda i kakve su cene?
Ne znam stvarno za privatan smeštaj (sobe).. Možda Daki sa foruma zna više..
Ja sam 'odseo' u malom privatnom hotelu - mogu samo reči hvale da kažem za meštaj/hranu i sve ostalo.
Hello Symon!
MB Hotel, nalazi se u blizini "Čudne šume", PP je 25eur sada, hrana je izvrsna i u velikim količinama, greju čak preterano i sobe su OK, može da se rezerviše telefonom (može da se pronađe preko Googlea).
Danas je čitav dan padao sneg na Durmitoru, skijanje isto super! :)
Dakijev kafić na stazi radi super, dobra muzika i još bolje društvo :ok: :dziveli: .
Slike su :ok: . Ja sam bio u istoj nedelji čini mi se - video sam i vas kako telemarkujete :D. Onih par sunčanih dana je bilo fenomenalno.
Okači par slika (snega ;)) u full rezoluciji - dobre su za wallpaper :).
Evo i sadašnjeg stanja na CG skijalištima:
http://osmeh.net/dl/cam_20070216_133555.jpg
KAko se i na slici vidi, palo je novih 20cm snijega na Durmitoru(padace jos do sjutra uvece). Staza je OK, na polazu ima oko 30cm snijega a u gornjim djelovima do 3m!
SVE staze rade i skijanje je zaista super
Evo jedan kratki klip SUMMIT SKI TEAM-a sa Durmitora :ok: (4mb,avi)
http://rapidshare.com/files/17761774..._TEAM.avi.html
:sm018:
Bravo Wlad
Jel se kamera smrzla il crkla baterija kad su samo tako kratko snimili,al i za ovo :sm017: .
Ha ha ha
Bice josh
Pozzzzzzzzz
Daki, da li znaš više informacija o nesreći koja je zadesila jednog bordera dok se pešice spuštao ispod žičare SK2?
Nije se spustao, nego mu je ispala rukavica dok je bio na zici, a on je iskocio sa korpe i u kotrljanju se zesce izlomio
Povrijedio je slezena,bubrega,unutr.krvarenje, polomljena rebra........
Transportovan je helikopterom u Bg, sad je valjda bolje
Strašno! Kakva ideja da se skače sa žičare? :(
I još na toj žičari, tamo kad se padne (na stazi) ne može da se zaustavi, a kamoli na "nogama"!
Nadam se da se oporavio...
strasno!!!!!
veoma je cudno to ponasanje ljudi koji svojim postupcima zele da privuku paznju ostalih,a pri tome poginu!!!!!!!!
pogledaj te ispod prve zice,vec postoji jedan spomenik "heroju" slicnog poduhvata!!!!!
PAMET U GLAVU,NA GLAVU KACIGU!!!
Ljudi, jel se ide na Durmitor ovog vikenda????
Kakva je situacija na stazama????
Nesto smo se svi ulenjili, znam da cekamo Francusku, ali ipak...
Ajde ako neko zna jel ima snega neka se javi!!!!!!!! Jedna cetvorka bi rado da isproba taj Savin kuk!!!