Možda bude od pomoći za organizaciju aranžmana u svojoj režiji:
Pogled za štampanje
Možda bude od pomoći za organizaciju aranžmana u svojoj režiji:
Planiram skijanje u svom aranžmanu, a L2A mi je ušao u uži izbor pa me u vezi sa tim interesuje:
- koliko je bitna pozicija smeštaja u smislu da li su neki delovi mesta visoko nepreporučljivi iz nekog razloga?
- ukoliko od smeštaja nije moguće peške do polaznih stanica da li postoji neki organizovani prevoz?
- da li je moguće na nekoj polaznoj stanici zakupiti ormarić za ski opremu?
- Išao bih kolima, ali najviše volim kada nema potrebe da ih diram dok sam na skijanju, ali ako to bude neophodno da li postoje parkinzi blizu polaznih stanica?
Blizina prodavnica, restorana, klubova i diskoteka mi nije toliko bitna.
Nevezano za to, kakvo je za skijanje ovo manje brdo? Pretpostavljam da je ovo veće koje vodi ka glečeru centar dešavanja, ali ima li šta zanimljivo i vredno posećivanja na ovom manjem?
Pa bolje je kada si blize gondolama ali imas i bus. Ja sam bio odmah uz gondolu a neki drugari nisu pa su isli busom i nista strasno. Na drugom brdu imas par lepih staza i obavezno ih obidji. Inace ako ides u kasnoj sezoni taj deo skijalista brzo progleda i sneg se najbrze topi. Inace vrlo lepo mesto i brzo se stize svuda peske osim ako nisi bas na obodu mesta
@Milanpop
Hvala :ok:
Evo vako:
Ne postoje delovi mesta koji su "visoko nepreporučljivi". Upravo sam boravio na periferiji L2A i kombinacija je ski-in/ski-out, pod uslovom da ima dosta snega.
Prevoz postoji kroz celo mesto i uračunat je u cenu ski-pasa, kao i svuda u Fr. Jedino što bus malo švrlja kroz mesto dok razvozi pa to malo potraje ali to je u povratku pa nije strašno.
Ski-ormarića se ne sećam. Pre mislim da ih nema.
Parking verujem da zavisi od apartmana. Mislim da apartmani imaju parkinge za svoje stanare ali se svakako treba obavestiti ranije.
Kao što rekoh, bio sam smešten na periferiji ali blizu žičari i "manjem brdu", kako ga zoveš. Centar je ipak bolja lokacija ali sa druge strane sam bio smešten u veoma komfornim apartmanima (zovu se "Goleon"), pa je ispalo bolje. I uzgred, mada meni nije bilo bitno, sećam se da je apartman, koji je skoro kao hotel, imao svoj parking.
Što se tiče skijanja, ne znam zašto bi sebi uskratio mogućnost da isprobaš i "manje brdo", makar samo jedan dan, ili čak samo pola dana.
@plageton
Hvala :ok:
Da li se neko spustao u La Grave i da li je dozvoljeno bez ranca sa lopatom, sondom, ... ?
Koja od 4 rute do La Grave je najbezbednija za skije, tj. na kojoj ima najmanje kamenja , stena ?
Da li su te rute obelezene ?
Poz
Dozvoljeno je, imaš na ovom videu deo gde ovi iz patrole kažu da oni ne zabranjuju ljudima da idu gore ali ih savetuju da idu sa kompletnom opremom http://www.youtube.com/watch?v=wlNC4WBi4eM
Ima i ovde na forumu ljudi koji su skijali tuda i koliko sam shvatio išli su bez svega toga. Najbolje da ti oni potvrde, ja se oštrim ove zime da pucam tamo :sm019:
Ovo i mene zanima, vidim na mapama da ima iscrtano nekoliko ruta ali ne znam da li postoje putokazi na samoj planini.
@Ivan Bgd
Mozes kako hoces, ali obavezno skijama ili daskom :). Nisam siguran za te 4 rute, ja bih rekao 2. Levo i desno od velike stene koja krece sa vrha gondole. Desnom stranom ne mozes da promasis a i imas medjustanicu a levom je isto zanimljivo ali moras da isprati znakove koji su nesto manji ali su uocljivi
Ma da video sam da su dve glavne rute samo imaju dole varijacije.
Sa koje strane je kuloar i koliko je isti sirok, moze li se tuda a da ne izrovaris daske ?
Nego gde ti sneg na ovim slikama, da nije to slikano u Martu mozda ?
poz
Ja se juce naostrio i uplatio preko Skibusa termin 12.01.-19.01.2013.
Svidja mi se sto ima i izleta do Alpe D' Huez-a , da vidim tu cuvenu najduzu da kazemo crnu stazu Sarenne.
I moram priznati i da mi je privlacno bilo i to da nema doplata skipasa da je u navedenu cenu sve uracunato cak i bazen cini mi se , a izlet do Ad'H kosta samo 5 eur bus i vazi isti ski dzukac.
Ako je jos neko nisanio :awm2:i pogodio ovaj termin neka se javi pa da se svi lepo skupimo i zajedno sidjemo do La Grave na caj :dziveli:
Cenim da je vise glava pametnije, mudrije i razumnije od jedne , a svakako je i zabavnije:yay:
:ski:
Mare,
posto si izvidnica ocekujem detaljan izvestaj sa slikama i snimcima (La Grave). :ok:
Inace mogao bi kada se vratis i par dana odmoris da ides i moju smenu da utvrdis staze i zaradis pice kao vodic :dziveli:
Skoro ti je duplo jeftinije u mojoj smeni.
:sm018:
@Ivan Bgd
Zadnja nedelja mart (pogodio si). Bazen je smesan u odnosu na onaj u Tinju. Serena nista specijalno ali prodji ( sam d. Huez je zanimljiviji za skijanje od L2A)
Gledao sam ovaj video prosle sezone i tada sam stekao utisak da nije opusteno ici doticnom rutom. teren je dosta nepredvidiv...50/50 da cu ici u L2A u Januaru tako da vredi cuti iz prve ruke...nisam siguran ni za vezu izmedju ta dva mesta. Negde sam procitao da ski pass iz La Grave(gondolu) ne vazi u L2A ali u obrnutom smeru da da. nznm nisam se detaljno informisao ali nadam se da cu to uciniti pre nego sto krenemo.
La Grave: A Skier's Journey Ep2
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...Ux8e0pIFkUPNsA
ali zato nema guzve :ok:
lepo u jednom video snimku kaze da tu iscedis noge, ali napunis srce i dusu.
evo link: http://www.skipass.com/videos/la-gra...ski-tv--1.html
Evo linka sa cenom vodica za La Grave:
http://www.guidelagrave.com/V2/en/winter/winter-ski
na dnu stranice je cenovnik.
ako se skupimo nas 7 do 8 ispada dosta jeftinije i zabavnije.
pozdrav
Jel ovaj kec ispred greška?
Koliko vidim ovde je za 70e uključena i oprema http://evolution2-2alpes.com/lang-en...nt/32-freeride
Oprema vam netreba. Proslo je bar 100 ljudi i niko nije nista zamerio samo su upozoravali da treba da se ima oprema i vodic.
ma ta mi cena od nekud ostala u glavi, mozda za vise dana.
mada pravo da ti kazem nesto mi se i ne tegli taj ranac sa opremom, jedva i ovu svoju kilazu nosim :glavaozid
Shalim se, ne bih zbog balansa teglio ranac.
Nego ona tabela na dnu za low season ceo dan za 320 eur za 5+osoba +10eur za svaku sledecu osobu do 8 , to je za 1 dan ili ?
U svakom slucaju ispada za 8 osoba 44 eur po glavi ceo dan.
Ko izdrzi tamo 8h off piste non stop svaka mu cast!:dziveli:
@Ivan Bgd
Jeste, to je definitivno vodič za jedan dan. Znajući da si zaljubljen u Tignes, živo me interesuje kako će ova varijanta da ti se svidi.
Znaci da ako bi jos uzeli vodica na npr.3 dana trebalo bi da bude jos jeftinije.(3 cela dana za 100 ojra bi bilo ok)
U principu vodic nam treba da nam pokaze sve te lepe rute , a posle nam bas i nije potreban:ski:
Sve u svemu Mare pocni sa fizickim pripremama za 8h off piste :)
evo off piste mape za La Grave
poz
Čuvena gondola Diablo "crveno jaje" zamenjena brzim 6-sedom. Stare kabine na aukciji - početna cena 150 eur.
Svoju poslednju vožnju je imala 31. avgusta i 01. septembra 2012. kada je svečano ali i sa setom proslavljen njen odlazak u "penziju". Svi koji su tih dana bilu u Les 2 Apes-u mogli su besplatno da se poslednji put perovozaju ovom žičarom. Ona je ubrzo demontirana, a radovi na postavljanju novog šestoseda se privode kraju i on će biti spreman za sezonu 2012 / 2013.
Odlučeno je da stare kabine gondole Dioablo, legendarno crveno jaje, budu izložene aukcijskoj prodaji koja će se održati u nedelju 03. novembra 2012. od 16:30h. Kabine mogu pedhodno da se pogledaju od 10h do 12h kod bazena u centru Les 2 Alpes-a.
Kabine su minimalne težine 500kg, a veličine maksimalno 2m u prečniku (Visina: 2 m, Dužina: 1,90 m, Širina: 1,40 m).
Početna cena svake kabine - crvenog jajeta je 150 eur, a licitacija će se obavljati u koracima od po 10 eur. Ko želi da učestvuje u aukciji moda doći na lice mesta i da prtiloži notaru blanko ček. Kupci svoje izlicitirane kabine moraju preuzeti u roku od 15 dana.
http://www.skijanje.rs/vesti/les-2-a...ne-na-aukciji/
http://www.skijanje.rs/assets/Vesti/diabloaukcija.jpg
Drugim rečima, ko se vozio, vozio se. :cool:
Brkina grupa najjjaca u Les2Alpes-u
05.-12. jan. 2013
Skibus najjjbolja agencija u Srbiji!
E, Brko, a najjaca smena je od 12.-19.01.:dziveli:
evo link za virtuelni odlazak do L2A pre fizickog da se upoznate sa mestom, a da tamo niste ni bili.
http://enimages.net/visites/isere/le...o=visite39.xml
Extra je!
Evo i slike lokacije gde bi trebalo da budemo i smesteni na 1800 mnv.
pa nisi se bas usrecio, posto imas da tabanas i do gondole i do prodavnica. a o centru da ne pricam.inace celo mesto je 1800 m/nv.
kazu da je sedesnjica blizu smestaja tako da valjda necu tabanati, a sto se prodavnica tice u patikama svakako moze tabananje da se nadisem svezeg vazduha
poz
Tu bi negde trebalo da je pocetna stanica sedesnice koja ide iznad crne staze vallentin ako se ne varam.Sto se prodavnica tice to ne znam jer sam ja bio u centru naselja a to je onaj gornji deo al voze busevi do 9 uvece cini se a i lepo je prosetati.L2A je meni licno najlepse ski naselje od onih u kojima sam bio.Uvece prosetaj do suprotne strane naselja od ove u kojoj ti je smestaj.Tu je provalija od 900 m n.v :hair: i tu dolazi gondola koja ide dole iz doline i pogled je odatle bas lep na dolinu
samo kreni na vreme,jer treba uda se vratis!
sto se tice nadmorske visine pise ti i na oficijelnom sajtu.inace kao sto sam rekao,i ja sam bio,video i skijao...inace se ne bih ni javljao da nesto komentarisem.bila je neka mladja ekipa smestena tu negde,ali bas nisam video osmehe na njihovim licima,kao nema veze.iz najbolje namere pokusavam da sugerisem da to nije mali problem i sto se tice povezivanja sa zicarama na skijalistu i snabdevanja.mesto je ogromno (treba nesto i procitati pre nego se ode na skijanje,a ovaj forum nije jedini izvor informacija)vec sam negde i napisao da je to zvanicno najvece ski mesto (gradic) u FR,a i sire.po meni impresivan ski centar(ima nekih mana ,ali koji pa nema)spada medju mojih top 5 i uvek cu sa velikim zadovoljstvom ponovo skijati L2A!