Kakve su staze u Kaprunu? Prvenstveno me zanima ima li dosta plavih jer smo pocetnici koji skijaju tek dve sezone. Unapred hvala:sm019:
Pogled za štampanje
Kakve su staze u Kaprunu? Prvenstveno me zanima ima li dosta plavih jer smo pocetnici koji skijaju tek dve sezone. Unapred hvala:sm019:
Petra ovako staze su bash za pocetnike a ima i malo tezih
ali uglavnom siroke tako da pocetnici nece morat brinut dal ce nekog udariti
Hvala ti. Mi pocetnici vise brinemo o tome da nas neko ne udari :D Inace posto vidim da si u toku, verovatno si i bio tamo, posto mi nemamo kola isli bismo preko agencije, jedna od njih ima u ponudi apartman Hauslhov, kazu da je odaljen 100 m od stanice busa, jel busevi idu redovno? Na koliko minuta? Oba voze do 2 skijalista Kitzsteinhorn i Schmitenhöhe, jel si na njih mislio kad si napisao da su staze pretezno za pocetnike?
Inace kakvo je samo mesto, kakva je klopa, jel skupa...? Ako nije problem napisi sve sto ti padne napamet a mislis da bi koristilo:ski:
Unapred hvala:sm004:
Sad sam gledala na ovoj mapi http://www.skigebiete-test.de/bilder...tenplan_l2.jpg i ima bas puno plavih, jel bi mogao da uporedis sa nasim plavim, ili recimo u Borovecu, da li u kao te ili strmije?
Konkretno sam mislio na Kaprun Glecer Kitzstainhorn
Ovako jedan put sam bio isao tako sa busom i nisam se bunio taman do 17 idu redovno posle ima neki drugi rezim koga se ne secam
a Schmitenhohe ti je povishe Zell am See jezera tamo ima jacih staza a i opet za pocetniku vishe.
A klopa imash u shutedorfu sve vece lance koje imaju super cene naprimer bila neke austriske spagete za manje od eura koje po meni bolje od onih barilla koje su skuplje
a restorane e neznam sta da ti kazem dal skupo ili nije to vec merodavno
Mozesh doci sa vozom do shuddedorfa samo cena nisam siguran koliko kosta
tako da znash
Pošto u martu idem u Zell Am See molim nekoga ko je bio da napiše cene u restoranima.
Da malo ozivi tema.:ok:
Skijanje u Austriji:
Prosle sedmice sam po prvi put skijao u Skigebiet Stuhleck - Semmering. Na nekih sat vremena voznje od Graca, jako lako za naci, dimenzije 24Km staza, vise namjenjen za pocetnike o osrednje skijase posto su sve plave i crvene staze. Sve staze su ogradjene sa strane pa je jako tesko off road i zamisliti. Top atrakcija je staza zenskog spusta i ona je ujedno i najbolja staza. Inace ski centar je krcat ali prekrcat s Slovackim burzujima kojima treba oko 1,5 da dodju ovde tako da svi s porodicama dolaze ovde. Jednom recju pravi porodicni ski centar. Ne bih preporucio za odlazak s drustvom.
http://img600.imageshack.us/img600/5295/p1310333.jpg
Sutra sam na Kreschberg- Murau pa cu podnet izvestaj kako je bilo a za vikend sam na Schladming-Planai pa referiram i s te strane :cool:
Jedva cekam da vidim utiske iz schladminga {iz mog mesta }
E baš si doživeo Stuhleck na pravi način :sm022: Ja skoknem sa vremena na vreme (kada sam u AT) i super je za poludnevni ski-pass jer dosadi ceo dan se voziti istim stazama. A džipova (SK, HU) koliko hoćeš, kako si i primetio :ok: čak su i Bečlije počele da izbegavaju Semmering/Stuhleck u poslednje vreme a bila je omiljena ski-vikend destinacija.
Danas bilo skijanje u Kreischberg - Murau. Oko sat i pol voznje od Graza. oko 42Km staza, malo za bolje skijase namjenjen. Mnostvo crvenih staza,dosta i crnih. Snowboard park, mala guzva. Vreme perfekt a staze jos bolje sredjene. Slican Semeringu sto se tice ogradjenosti staza pa sprecava off road ali zato staze daleko sire ( tacno kako treba ).
Ski centar poznat po tome sto je 2003 svetsko prvenstvo u snowbordu odrzano ovde.
http://img201.imageshack.us/img201/5257/img1821p.jpg
http://img805.imageshack.us/img805/7582/img1818c.jpg
Za vikend Schladming pa se tada cujemo s izvestajem :)
Pogledao sam i na sajtu njihovom. Izgleda OK. Jedino mi misterija, kako si nasao BAS ovo skijaliste :) . Zavuceno, nikad cuo za njega, ali vidis, 42 km staza, 2 godnole..itd. Skroz OK
Katschberg je na 20km odatle ako se ne varam
PS: Obzirom da kazes da je na oko sat ipo od Graza, zanima me jel zivis u Grazu? (Vidim da ti na profilu pise BL). Ja sam cesto u Grazu, i povrsno sam bacio oko na okolna skijalista, i cini mi se da je ovo ipak najblize
Zivim na relaciji Graz - BL zbog posla. Nasdao ovaj centar po preporuci prijatelja, nisam pozalio. Za jednodnevnu opciju s prijateljima i s pljoskom rakije bio je odlican :)
Interesantno skijalište, nije ni toliko daleko. :ok:
gledam prvu sliku iz tog Muraua, vrijeme prestrasno, prava vremenska nepogoda. ozbiljno. izgleda da je skijanje strogo na umjetnom snijegu. bas tuzno. kad je tu zadnji put padalo?
Za viken bio na skijanju u Schladming Planai ski centru. Sta reci?!
Ski centar s nekih 32Km pisti ( sredjenih ) i ko zna koliko kilometara off road potencijala, pravi raj za off pistase. Ski pas vredi za ostala 3 brda jos tako da se dodje do 100Km staza. :ok:
FIS staza prava crna staza, ludilo od nagiba, staze sve jako siroke, bez ograda s prelepom slobodom kretnja. Prepuno ski i snow board parkova, parkova za decu za skijanje. Jako puno zabavnog karaktera je prisutno.
Schladming pravi Austriski gradic ali visoko luksuzni, cene su 20% vece nego na drugim ski centrima. :sm008:
Skijnje bi bilo raj da vreme nije bilo kako je bilo. Oba dana u talu ( zona FIS staze ) stalno kisa a gore prema vrhu gusti sneg i magla. Nazalost. :glavaozid
Pogled na FIS stazu
http://img155.imageshack.us/img155/789/img1831sq.jpg
http://img87.imageshack.us/img87/8931/img1829cj.jpg
Schladming na moju zalost
@Grazer
Jel to crveno/crna staza broj 3? Oko 4200m dužine sa vrha, odlična pista, pogotovu kada ima prirodnog snega, na crnom delu sve prišti :) Uživanje!!!
Ova slika zadnja da 3, tacno! Ali taj dan je bio samo mokri sneg, neizdrzivo za skijanje
eee nisi imao srece da te potrefi katalosko vreme a ta je staza bomba . Prosao bi jeftinije sto se tice klope ako bi kupovao samoposluzi konkretno u hoFeru KOJI SE nalazi u ulazu grad.
Sledece sedmice planiram opet. Moram zaskijati na jednom lepom danu pa da ugodjaj bude kompletan
Skijalo se jucer u Tauplitzu/ Bad Mitterndorf.
Smesten nekih 20tak km od Schladminga prema becu. Situacija s snegom kao i svagde, u dolu slabo,sve vestacki a onda prema vrhu na sve strane. Piste njih oko 42Km, 2 ski centar stajerske po velicini jako uske, bukvalno putici, jedna ili dve staze da su bile siroke i za lepo uzivanje. Off road jako lose posto je sav sneg zaledjen i tvrd kao kamen. Prednost jako jako malo ljudi tako da je bilo milina uzivati sam na pisti ponekad. od zabavnih parkova nista u ponudi. Zice jako kratke, osim glavnog 4seda i gondole, ponekad se moralo i uzbrdo da bi se doslo s staze na stazu.
Iskreno razocaran :sm008: ali ekipa je bila dobra i pljoska je radila pa je proslo ok :ok:
http://img96.imageshack.us/img96/8530/dscn4796.jpg
Sledece sedmice planira se opet negde pa cu da referiram
kod nas je super sneg u Soeldwenu i Obergurglu ponesi pljosku pa se vidimo
Daleko ste, to mi je par sati voznje da bi se skijalo samo dan ili 2. :(
Sneg je pao, a forum spava :(
I ja gledam ali ne rade zica tako da nista =(
Kako gdje, kako gdje... Upravo sam se sinoc vratio sa Hintertuxa. Malo je padao snijeg, malo je bilo suncano (vidi sliku)...
u Soeldenu liftovi rade ali za planinare za skijse tek u septembru bio sam juce gore na 3400 mertara pada sneg ali jos uvek nista od skijanja
Kakvo ce biti skijanje nakon 4 mjeseca pauze (od marta), nego odlicno? :))
Salu na stranu, skijali smo samo dva dana, nazalost zbog posla nismo mogli vise vremene odvojiti, ali i to cemo sljedece godine ispraviti :))
Prvi dan je padao snijeg, (10 cm novog snijega) i bila magla, tako da uslovi nisu bili idealni. Ipak, manji broj ljudi nego u zimskoj sezoni i cinjenica da svi koji su gore posjeduju malo bolje skijasko znanje i kulturu (citaj: niko ne stoji nasred staze), omogucila je da se i taj dan dobro naskijamo... S tim da sam primijetio da je snijeg poceo mekaniti usljed temperature tek oko 14.00. Temperatura na vrhu je bila oko -3, a kod restorana oko -2. Spust do restorana (pocetna stanica trece gondole) je radio.
Drugi dan nas je docekalo sunce, i temperatura -6 na vrhu... Mi poranili, zice krecu vec od 08.15. Medjutim, pomenute temperature nisu realne, jer cim nema oblaka, sunce przi... Ne bas kao da si na plazi, ali ga dobro osjetis dok si na zici... Staza odlicno uradjena, mali broj skijasa omogucuje da se dugo sacuva u tom stanju pa vozis kao po tracnicama :))) Kada kazem mali broj skijasa, to znaci da na zici ispred tebe uvijek ima 5-6 ljudi. Vecinom se radi o ski timovima, najbrojniji su bili britanci, a jako zanimljivi neki austrijanci koji su vjezbali turno skijanje/telemark tehniku... Kad smo odlazili sreli smo i citav autobus grka koji su dosli na ljetne pripreme....
Da se vratim skijanju, taj dan smo skijali (bez pis pauze :)) ) u komadu do nekih 12.00 kada je staza u nizim dijelovima vec osjetno popustila, da bi oko 13.00 opet doslo do naoblacenja i slabog snijega na vrhu... To je bas uticalo na sve da se vec oko 14.00 povuku sa staza, pa smo i mi odlucili da je bolje uzivati u Zillertal pivu, nego kvariti prosjek odlicnom jutarnjem skijanju.
Da rezimiram: skijanje je bilo bolje nego sto sam ocekivao, jedan dan je bilo gotovo zimsko a drugi dan pravo ljetno... Jako zanimljivo iskustvo, mislim da ce preci u tradiciji...
Da parafraziram poznatu reklamu: ski pas za dva dana - 67 Eur, jakna i hlace za ljetno skijanje - 100 Eur, lica carnika i granicnih policajaca u Gradisci kada sam im rekao gdje idem tj. odakle dolazim - neprocjenjivo!
Bravo za reportažu, i super što ste se lepo iskijali & ispijali to lepo pivo :cug:
Mi smo ovih dana u šetnji (ali ne ozbiljnim kao Trendo :ok:) pa evo jedna "zimska" slika od danas:
Prilog 7321
Mi u MK imamo izreku "sekoja planina svoja tezina"
tako da nemoj se sramiti, pohvali se gde si gazio sneg u ovo vruco leto
Ova turistička slika je sa Marmolade, bili smo tri dana i obilazili šetačke staze po Dolomitima..
Pitanje za sve - ko god pozeli da odgovori. Treba mi vasa preporuka za skijaliste u Austriji. Uslovi: dosta plavih staza, sirokih staza, da mesto nema problem sa deficitom snega( prva polovina marta), da nije mondensko - zaista mi se ne placa "ime" skijalista". Apsolutno ne mora da ima nocni zivot, setalista i sl, samo da valja za skijanje. Jos ako neko i smestaj preporuci, svaka mu cast. Svestan sam da je smestaj tipa "preko puta gondole" papren, pa i ne ocekujem tako nesto, ali svakako da je ski bus blizu. Isli bi kolima i kilometraza nije nikakav uslov. Hvala unapred.
Ima jedno "malo" skijalište o kojem je neko pisao 2004-te, a isti još uvijek tamo ide skijati: http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=107
Tamo davne 1999 g., probali Oetz, Oetztal,
15-tak km od Soeldena, fenomenalno
"malo" skijaliste/skijanje, a i u Soelden
po potrebi skoknes za 10-15 min.
pozdrav primam neke poruke na koje ne uspjevam da odgovorim vezano za smjestaj i skijaliste Soelden i obergurgl molim vas ponovite pitanje ne meil hausaida@lpd.at ili tel 00436507604046 inace ove sezone sam vec 11 pua bio na skijanju i uslovi su super fotos se mogu vidjetri na Faceebooc Haus Aida Milicevic
Jedna facebook anketa o najboljem skijalištu u Austriji:
http://www.facebook.com/questions/10150343389351750/
Prvi je Ischgl, sad bi onaj vaso bio sav sretan :)