'naci tebra; pike svajcarske :)
'naci ides i ti sas ekipom cetvoronoznih uvo-striga-repo-mlata, haj neka, nek vam druid aspirinx daruje jedan nikad vidjeni dump 31og januara, i onda 1 janura rano ujutro nek pusti sunce da rastjera oblake...
Pogled za štampanje
Neko mi poslao ovo, pa sam bio pod utiskom ;) A iz tvojih usta u aspirinixove usi...
:sm023:
''Сацам звао Видару реко има на те веу сериа о теби рањени орао а кумара патос'' :sm017: :D
ps
a sa ako ti kaem da sam pantelu upozno i da mogu potvrditi da je covjek psihijatrijski slucaj, ali nije jadan los. Inace svaka druga recenica pocinje sa: ''Moj Kum...'' ma kaki svaka druga, jednostavno sve pocinje i zavrsava sa moj kum...postedi cu daljih detalja, depresivno je :confused::
svima koji danas/veceras putuju u pravcu Savoje, ali i drugih oblasti u Alpima, sretan put! mnogi prevoji su zatvoreni zbog (ne)vremena, ovih dana se ponegdje ocekuje i do dva metra svjezeg snijega ;)
Ako se obistine prognoze, moci cu i u Podgorici da skijam sjutra, preksjutra.. :))
Ja koji god model da pogledam vama dole sledi ili potop ili zatrpavanje, kako gde, u svakom slučaju odvaljivanje! Vidi mapu! :hair: Javi kako je prošlo.
http://www2.wetter3.de/Animation_00_...rad/180_24.gif
Samo neka zatrpa!!:) Javljam sve:)
Ljudi, ne pamtim ovakav snijeg u Podgorici, mogu misliti kako gore pada!
Ja sam mislio da se šališ, kad ono...
http://www.rts.rs/page/stories/ci/st...%98%D1%81.html :sm019:
@milos pg 91
Imaš li informaciju koliko je snega palo na vašim planinama ovih dana? Prema onoj mapi što sam okačio, pošto se automatski menja, u trenutku kad sam je postavio predviđali su do ove srede oko 130 cm/mm snega/kiše (ako uzmemo najčešći odnos 10:1) širom CG. Ovakvi uslovi za zatrpavanje kakvi su sad se ne poklapaju baš često.
Oko 2ipo metra na planinama ima..
E dzaba sve prognoze,ono kad oce da zatrpa zatrpa.Ovo niko nebi mogao da prognozira.Brinuli smo se oce li biti snijega a sad se brinemo ocemo li moci skijati od prevelikog snijega!!!:dontknow:
Opet pada fino i u Pg.. bice CG sjutra opet blokirana, tacno vidim :) ...
mogu misliti kako oni neradnici na ski centrima trljaju ruke 8citaj jahorina).
Ovo im spasilo i produzilo sezonu. ja vec drugi vikend odgadjam odlazak zbog velikih hlandoca i snjega
Sad dodjoh iz grada,ljudi u Podgorici je opet pao snijeg ima ga do iznad clanka.Nevjerovatno!
Jesmo se fino dogovorili da ne izlaziš do kasno... :sm021:
Kojih članaka, preko pola metra ga ima i još pada. Apsolutni rekord od kako se mjeri. Opet ništa za ovaj vikend, jedino mi pade na um uzeti skije i niz Ljubović.
Sa sajta republickog hidrometeoroloskog zavoda
11.02.2012. Visina snijega u 7h
(u cm)
ZABLJAK: 185
PLAV: 130
SAVNIK: 125
KOLASIN: 119
ROZAJE: 101
CETINJE: 94
B.POLJE: 84
NIKSIC: 82
PLJEVLJA: 70
PODGORICA: 52
ULCINJ: 6
Mislim da je do sad napadalo jos 10cm
Nocas Ljubovic ili Gorica definitivno.. Samo da poranimo, bice guzve!!:)
Gde je barrcode da nam objasni kako je ova hladnoca i sneg zbog globalnog zagrevanja?
Ovi otkad su im skresali budžet baš nemaju šta pametnije da rade http://i.ikimg.com/m/images/smilies/rotf.gif
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/307...lazi-iz-Rusije
Mislim da amerikanci mnogo vise obracaju paznju na meteorologiju kao nauka nego evropejci, ili evropljani.
Mozda zato sto tamo jedna drzava izdvaja mnogo vise sredstava nego ovde jedan kup od drzavica, jer kada bi evropske zemlje mnogo vise obracali paznju na meteorologiju kao bitna nauka onda ne bi ne toliko iznenadzivale klimatske promene.
A poenta tog meteorologa je veoma bitna. Talas i jeste bio sibirski i sada bi trebalo se istrazivati mnogo vise oko toga da bi smo bili spremniji u buduce.
Načelno se slažem sa tvojim rezonovanjem, nego čitam kako je svemirska agencija radila istraživanje meteoroloških pojava i došla do zaključka da se radi o poznatoj klimatskoj šemi. Pa već nedeljama na svim tv stanicama se priča da nam je hladan talas došao preko Rusije, ništa nam novo nisu otkrili ovi naučnici iz mighty NASA-e. A i otkako su im prsli svemirski programi i skresan budžet postali su meta sprdačine pa je u tom duhu bio i moj komentar.
Nema ni svrhe porediti koliko oni izdvajaju za istraživanja i ostali, ne bi me čudilo da njihova NOAA, koja je zadužena za istraživanja atmosferskih prilika i ostalog a ne NASA, ima veći budžet nego naše države zajedno.
Krecu veliki plusevi ovih dana, ode nam snijeg :(
Snijeg u Banjoj Luci, staze se rade... :)