Dobra vest :ok: . Čim su već sada to montirali, znači da za će sve biti spremno za sledeću sezonu :yay: .
Pogled za štampanje
Dobra vest :ok: . Čim su već sada to montirali, znači da za će sve biti spremno za sledeću sezonu :yay: .
Freak, vijest je super.
Jedino mi nije jasno kakva je to "staza za bordove". Park?
Samo nek se gradi!
Hvala! I tebi sve najbolje! :dziveli:
Vrlo lepe vesti...konacno da i na 1,5 sat od BG imamo neko ozbiljnije skijaliste...a i planovi su super....
Samo, valjda ce da ociste malo stazu od panjeva i kamenja....
Evo promimer kako to rade slovenci na Pohorju http://img530.imageshack.us/img530/7...0707002iy6.jpg
Pozz Freak
http://www.skijanje.co.yu/Oko_Skijan...rogram2007.htm
Kažu i:
Pa eto, nadamo se da će i to da naprave :ok:Citirati:
2) Divčibare – u iznosu od 19.000.000 dinara za izgradnju lokalne putne infrastrukture, izradu projekata vodosnabdevanja kao i izgradnju elektroenergetskih objekata i visokonaponskog voda;
Nazalos, sa ove mape se ne vidi polozaj staze u odnosu na Turisticki centar, odnosno u odnosu na do sada postojecu stazu sa ski liftom...
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri...ibare_mapa.htm
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri...e_mapa2006.jpg
Ima nagovestaja da su radovi na novoj stazi nastavljeni tj da je se krenulo sa radovima na dovodjenju struje do nove staze tako da se nadamo da ce u ovoj novoj sezoni ipak proraditi nova staza i da cemo moci zajedno sa nasim voljenima da uzivamo u njenim blagodetima :D
ako uspem da obidjem u skorije vreme ili saznam nesto obavesticu vas
uzdravljeeeeeee
Dobre vesti friče....
veliki pozzz
Na nasa pitanja vezana za pustanje nove zicare na Divcibarama, celni ljudi SS nisu mogli da obecaju da ce sve biti osposobljeno i pusteno u rad, kako se ocekivalo sa sigurnoscu, u sezoni koja nam predstoji.
:sm008:
Ali videcemo..:sm006:
Godine prolaze a staza na Divcibarama se spreeeema. Po kolicini spremanja malo je reci ca je skoro ista kao neka FIS staza za spust. Barem jedno 2000 - 3000metara duzine. Kad ono stazica sa starim liftom, pa jos jedno dve tri godine, pa ce sigurno proraditi. Nemamo more, ali imamo planine i banje. Pa dokle vise.....
Nova staza je spremna za Decembar samo se ceka malo vise snega. Sve je tu struja i sve ostalo radi probano! Jos se ne zna da li ce ici na licitaciju ali trebalo bi da radi u Decembru!
Stara staza sutra krece da radi. A za to stazica, znas kako kazu kada deca nisu besna ni kuca nije tesna.
yx yx yx yx yx!
Nova staza izgleda bas spooky steta sto je jos nisu pustili a u JPSS kazu radi se na tome da bude pustena ove sezone :( nesto mi ne deluju bas ohrabrujuce
spookyphotos
http://photo.snowboardserbia.com/main.php?g2_itemId=667
http://photo.snowboardserbia.com/main.php?g2_itemId=683
mislio sam da cemo moci i ovaj week da ugrabimo malo skijanja na Divchi ali sa obzirom na najavljenih 14 stepeni :( hardly
mada, daj boze da bude drugacije
Iz mnogo nezvanicnih izvora smo saznali da ove sezone nova staza nece proraditi. Cak su nam i ljudi iz JP SS naglasili da "verovatno" nova staza na Divcibarama nece biti pustena u rad. Navodno nesto skripi sa strujom, dok pravi problem izgleda lezi u odnosima sa vlasnicima imovine kuda je staza prosla. Inace stubovi su postavljeni, staza prokrcena i poprilicno dobro izgleda.
Stara staza radi, a u toku nedelje nema uopste guzve. U sredu je bio samo jedan skijas, a staza je bila solidno spremljena... Inace da bi pokrenuli tanjir neophodno je da bude minimum 10 skijasa na stazi...
Cena dnevnog skipasa je 500din. a zica radi od 10h do 17h. Ima i nocnog skijanja, cena je 400din.
Čudno da to kažu iz SSa. Pre par dana je bio oglas u novinama gde SS traži na 4 meseca sezonske radnike na Dičibarama na poslovima vozača ratraga, prodavaca ski passa itd.
Mislim, čudno da hoće da zaposle sezonce za funkcionisanje ski centra / žičare na Divčibarama - a da žica neće raditi.....
Moja greška, pomešah nove/stare ski centre Divčibare i Zlatibor ;). Ako neko želi da bude rukovodilac ski centra neka se javi na:
http://www.biznisinfo.com/biznisinfo...php?ID=%204682
Ili žičničar:
http://www.biznisinfo.com/biznisinfo...php?ID=%204660
;)
da i ja sam video oglas sto samo pokazuje da ce staza raditi i to negde od sredine Decembra. Razne price kruze a te price poticu i od onih kojima to ne odgovara tj vlasnicima stare staze jer ce izgubiti velike novce ako se pokrene nova staza. Sve u svemu uvek sam realan ali pomalo vise optimista :) mnogo vise ali mogu reci da ce staza raditi! uprkos losim namerama ove druge strane koja naginje da se to ne desi!
zivela nova staza
sto se tice skijanja za vikend je bilo nas 15ak i jos jedno 20ak (preko 30) skijasha na staroj stazi i super smo se proveli. U popodnevnim satima staza je progledala u gornjem delu ali skijanje je bilo super. Ima i fotografija.
poz
Super ako proradi. Ali nešto ne vidim interes vlasnika stare žičare da ne proradi nova (osim ako nije inteligentan = gl*p ;)). Naime, njemu je taj lift samo dodatak, pravi bizMis mu je smeštaj (a poseduje sve od smeštaja) - pa samim tim ako radi nova žica imaće bar 5x više skijaša / gostiju...
Na toj staroj, ne verujem da će da se obogati od prodaje pass-a ;).
Pozdrav svima!
Hteo bih da docekam novu godinu na Divcibarima, pa me zanima ima li sta organizovano tamo, mislim na neki trg? Bio sam tamo kada sam ima 12 godina, tako da se ne secam ima li uopste neki centar :)
hvala unapred
...kazu da je prilicno zapustena>>>>puna stenja, granja i kojekakvih sranja! :glavaozid
Pitao sam na sajmu (na standu skijalista) za kada se planira pocetak rada i kazu kao "sredinom decembra", sto znaci SADA! :yay:
Za vikend sam svakako na Divci pa saljem informacije kada se vratim! Nadam se pozitivne...:ski:
Hehe, stvarno tuzno.I ja sam pitao gospodju na standu Skijalista Srbije kada ce proraditi zica a ona mi je rekla isto to (kao 6. i 7. 12. je radjen tehnicki prijem).Treba ih sve :couto:
Moze li mi neko reci koji je put bolji iz pravca BG-a (citaj - koji je prohodniji), preko Mionice ili posle Valjeva posto nameravam prvi put da odem gore?Kolika je cena iznajmljivanja opreme i gde mogu da je iznajmim, na samoj stazi ili...?
Pozdrav od novog forumasa.
Pošto je bila priča da 15 dec počinje nova žica da radi - a to je ovaj vikend / subota - oni koji idu neka jave da li je počeo da radi taj novi dvosed....
10q
Dobre vesti sa Divcibara ->>> nova staza pocinje da radi u subotu!
:sm019::bday::sm019:
Obilazeci stazu naleteo sam na 10-tak radnika koji ciste teren (kopaju i odnose kamenje, panjeve, granje itd.), kazu sezona pocinje u subotu ako padne novi sneg! Ratrak je spreman, a donji deo staze je vec ispeglan pa sam imao pravo zadovoljstvo da se spustim niz nizi strmi deo :yay:
Nadam se da cemo od sledeceg vikenda svi zajedno i to celom duzinom!!!
:ski:
Cena ski passa je objavljena na sajtu skijalista >>> dnevna karta je 700, 2-dnevna 1300 itd. http://www.skijalistasrbije.co.yu/skipass.php
:sm018:bilo je extra!!!:ski:
Ima li nocnog skijanja na Divcibarama ovih dana?
Evo ja bih malo da skijam u subotu na toj novoj stazi..... ;:)
Je l zna neko da li će sigurno početi da radi ove subote i koliko je ta staza udaljena od ove stare i na koju stranu....
Hvala komuni :+)
Nova staza navodno bi trebala da radi za vikend ako je verovati ovima iz JPSS (informacija koju su dali preko telefona) dok ce stara zhica raditi sigurno samo posto je vikend pretpostavljam da ce biti guzvaaaaaaaaa kao sto tamo zna da bude tj chekanje po pola sata u redu za tanjiric.
sa obzirom da je besplatni period prosao :( mislim da je 700din ipaq mnogo za samo jednu stazu od 900m :( i to krshevitu, za te pare trebali bi da naprave i snowpark i da dele kuvanu rakiju stvarno bezobrazluk
Ja isto nesto kontam da skoknem na dan gore sa cerkom....samo me ta guzva hebe :awm2:
Nego, friče, dal deca od 5 god placaju zicu ?
Zvao ja danas skijalista Srbije....
Kazu ne mogu sa sigurnošću da kažu da li će raditi nova žičara ili ne......ali ja pretpostavljam da neće raditi....valjda bi se znalo unapred dva dana ako radi!
Nova zica nece raditi, stara zica ce raditi sigurno jer su cuvali stazu tokom nedelje. Nisu dozvoljavali da se vozi gornji deo da se ne bi izgulio da bi ostao citav za vikend.
Sto se tice dece i skipass ne znam stvarno kakva je njihova politika. Mislim da ne bi trebalo da naplacuju ali mislim da to sve zavisi od baje na zhici ... ako on kaze ne treba ne treba. Do sada su bili ok ljudi tako da mislim da neces morati da platis.
ajd i uzdravlje i srecno na skijanju za week
ima li kakvih vesti sa divcibara o novoj stazi?
ima li neko da je bio za vikend gore pa da iznese utiske?
Bio ja....ali ne na skijanju :(
Bili malo na sankanju,setnji i na palacinkama :)
Guzva na tanjiru bila ocekivano velika....staza koliko se vidi odozdo ok...gornji najproblematicniji deo isto delovao ok i zaledjen.
Dvosed koliko sam video se vrteo uglavnom prazan...na stazi nema dovoljno snega.
Dobro je, znaci ipak radi!!!
Samo jos da padne novi sneg i :ski:
Radi nova žičara na Divčibarama
10:36 | Izvor: Beta, Tanjug
Divčibare -- Na Divčibarama, na ski-stazi na Crnom vrhu, puštena je u rad nova staza za skijanje sa žičarom vrednom 102 miliona dinara.
JP Skijališta Srbije obezbedilo je besplatno skijanje na novootvorenoj ski-stazi do 20. januara 2008.
Staza na Crnom vrhu Staza dugačka je 850 metara, a kapacitet žičare prenete prošlog leta sa staze Duboka na Kopaoniku je 1.200 skijaša na sat. Javno preduzeće Skijališta Srbije ranije je saopštilo da je ta staza bila spremna za skijaše, ali da problemi pristupa stazi nisu bili rešeni, jer valjevska opština nije sa vlasnicima zemljišta regulisala imovinsko-pravne odnose.
Staza na Crnom vrhu prosečena je kroz državnu šumu, a Skijališta Srbije rešila su imovinsko-pravne odnose sa Javnim preduzećem Srbijašume, od kojeg su na upravljanje dobijene parcele na kojima su žičara i staza.
Žičaru su pustili u rad državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković i generalni direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" Nebojša Nedeljković.
Ja krenuo kolima na Divčibare, nisam mogao da se popnem usled ledene kiše i vratio se! Sve u svemu KATASTROFA!!!
danas sam bio gore. Juce je nova staza radila, danas na njoj nije bilo dovoljno snega pa nije pustana u rad. Tanjir je radio do 13h(kvar).
Danas ce raditi nova staza. Ski pass se nece naplacivati. Ponesite stare skije, jer ima kamenja u gornjem delu! Duva jak vetar i snega ima dosta. Racunajte na malo vejavice na putu koja na mestima pravi manje smetove! Pozdrav!
Još kad bi se to znalo dan ranije, bilo bi super ;). Npr. kad bi znali danas da će da radi sutra :sm006: .