Evo malo slicica sa ljetnog skijanja:
Pogled za štampanje
Evo malo slicica sa ljetnog skijanja:
Baš si nezgodno doskočio ;)
Bravo za letnje skijanje :dziveli:
Bilo kuda skimagare svuda!!!
Les2Alpes iz gondole :
Vise ispod 3 000 necu da razgovaram :sm022:
A posle skijanja malo na bazen,da se misici opuste:sm021:
Ova slika je za cika Arsu . . . ne kazu dzaba "bez starca nema udarca" :dziveli:
Izvinjavam se zbog ovih slika,blentavi shofer skrenuo na semafou lijevo pa smo malo promasili put :sm022: . . . fucking beach,ther's no snow :dontknow:
Ovo moze samo "skiMAGARE"!!!
Evo jedan video iz snow parka . . . steta sto nije kamera bila blize prvom skoku!
http://www.youtube.com/watch?v=RdOHjbuKVfA
Dok neka lica sa ovog foruma u ove vrele dane marljivo vjezbaju freestyle na nadmorskim visinama iznad 3000mnv(sto od srca pozdravljam, kao jos jedan znak da je moderno skijanje zakucalo na vrata balkanskih prostora), druga lica se odaju porocima na - 8 mnv (ovo iz pouzdanih izvra). Drug-jaran oggy sad u ovaj cas dolazi sebi negdje u glavnom gradu niskih zemalja. Izvjestaj sljedi kad se sretnemo sutra navece. :sm022:
Da se podsetimo zimslih čarolija ;), možda je ovaj video već bio ali vredi :sm022:
http://www.tubefaster.com/show/246skiing_accidents
joj kad ce zima ?
smorilo me ovo leto.!
Ja, ljeto je vrelo i pomalo dosadno, ali odlicno za vjezbanje balansa i ravnoteze...Sapa se polako navlaci na kitesurfing, a pokojna legenda Shane je u svoje vrijeme picijo extreme powder skiing na klasicnim skijama za skijanje na vodi....cojek je stvarno bio genije:
http://www.vimeo.com/3888353
ps
sad ce drug Oggy kod mene na pivu....:dziveli:
Ajde oggy cekamo te, da vidimo jel ovaj Sapa postoji u stvarno, a ne samo na internetu :D
pozdrav iz Moskve!
Nije valjda da jos neko veruje u postojanje druga Sape....:sm019:
Izgleda da je i Oggy-ja progutala virtuelna realnost :eek: :sm021:
http://www.skijanje.rs/Index/Img/bullet.gif Novi albumi na Galeriji sajta -Letnje fotografije sa skijališta
Hvala Filipu (na forumu KOP), koji je imao priliku da tokom ovog leta poseti nekoliko skijališta i pošalje vesti i fotografije...
- Golija, Dajića brdo (55), Golijska reka (25 fotografija)
- Tara, Mitrovac (31), Beli bor (26), Iver (26 fotografija)
- Kopaonik, Gobelja ... (5 fotografija)
- Stara Planina, Babin zub(19 fotografija - Poto: Micsa Zlatni)
Mozda ce nekom biti zanimljiva informacija. Pocelo je iznosenje ski opereme ( konkretno skija ) u rafove, bio sam u ponedeljak kada su se iznosile i slagale skije u Idei super u Turbo sportu.
P.S.
Izvinjavam se ako je reklamiranje ove vrste zabranjeno
Zaboravih, Beograd, Bezanijska Kosa. Ima zanimljivih skija i cena ( ako ih ne prelepe novim cenama ).
Reči nam čoveče da ne moramo da idemo do prodavnica? :)
(modele / cene)
Pravili su rafove i ubacivali skije, nije se bas moglo prici da se dobro osmotre cene/modeli., na zalost :(
Trenutna situacija evropskih glečera na kojima je moguće skijati čini se bolja nego ikada...
U Austriji je trenutno moguće skijati na tri mesta. Najbolje uslove nudi Hintertux glečer na kojem je otvoreno 23 km staza, uz visinu snega od 165cm. Zanimljivo, ovog se leta i u avgustu može skijama sve do Fernerhausa, što inace nije slučaj, pa je stoga Hintertux, barem što se tiče Austrije, definitivno najbolji izbor.
Koruški Mölltaler glečer, iako s najviše snega, čak 320cm, nudi 9 km staza. Nešto lošije uslove ima glečer iznad Kapruna . Iako je do nedavno skijati bilo moguće sve do Alpine centra, topljenje snega zatvorilo je sve staze na Kitzsteinhorn glečeru, osim najgornje s jednom vučnicom, uz 132 cm snega.
U Francuskoj muku muče s (pre)toplim vremenom koje ubrzano topi sneg. Les 2 Alpes, koji je prema najavama trebao biti otvoren do kraja avgusta, mora će izgleda prevremeno zatvoriti vrata jer se količina snega smanjila na svega 10 cm. Tignes je u nešto boljoj situaciji s 180cm snega i ostaće, kako je i predvideno, otvoren ceo avgust, a nakon kraće pauze s radom će početi sredinom septembra.
U Italiji rade Val Senales, s pet staza, te Passo Stelvio, jedino mesto na kojem je moguće skijati i kasno popodne.
Švajcarska vec tradicionalno ima najbolje uslove. Glečer iznad Zermatta, na kojeg je moguće doći i s Italijanske strane iz Cervinie, nudi 20 km staza, dok u susednom Saas Feeu radi celi glečerski deo uključujući i poznati snowpark, uz 160cm snega.
Ha'jmo poznavaoci geografije i informatike: Koja planina je 8 puta veća od Velebita?
Cu koja je? pa zna se, evo ja nijesam informatike ni vidijo, a kamali se informiso, ali znam da je to Velebajt i nalazi se naravo u Crnu Goru. Naj visi vrh velebajta je 8x 'visociji' no Vagansk Vr' na velebitu i iznosi 14056 mnv.
Pocela i mene kriza da drma..Al ne ova globalna ekonomska vec ova skijaska...Al proci ce ljeto...
Ljeto je pravo vrijeme za nabavku opreme. Evo jednog oglasa sa Web-a:
Prilog 3085
Za vrstu skija koje se zovu Curving sam čuo više puta, ali ovo na oglasu je posve nova vrsta.
Carmin je zakon skija!!!
evo vec nekoliko dana ne pratim te skijaske trendove
i eto sta se desi
jel to znaci da je ove seone carminanje u modi
valja zamijeniti silne carving skije sada:sm022:
Moja lepsa polovina probala i kaze da joj Carmin odlicno stoi
Iako je leto zavrsilo pre dve nedelje i jas je rano za skijanje, nije rano za pripremu za skijanje, pa zagrejte se sa ova dva filmica
http://www.skipasslivigno.com/eng/mappe/ski_area.php
u donjem meniu izaberite foto-video, pa video.
Preporucujem 1. Livigno Film Festival
2. Al Di di Dreza - Pozza e Derby
Je l' to počelo leto?
Svi vrlo dobro znamo da leto počinje 21. juna! :bootyshak
E baš neka si googlao... pametnica moja :*
nije jos, ali izgleda da su samo "Ljetni posetioci" ostali na forumu