Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
Po meni je bnolje otici na Moltaler Glecer i skijati na 3500 m za te pare:ok:
Pogled za štampanje
Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
Po meni je bnolje otici na Moltaler Glecer i skijati na 3500 m za te pare:ok:
Ali nisu te pare u pitanju:Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Ajd da uzmemo ta 3 skijalista (Durmitor, Jahorina, Bjelasica):
Durmitor 3-4 dana: dodjes ujutru skijas taj dan, platis smestaj 10evra, skijas sutra platis smestaj 10evra, skijas sutra i ides kuci, smestaj 20evra, aj nek je minimum 3 noci to je 30evra 4 dana skijanja, skipass 4 dana 40evra, put 15evra povratna: ukupno 30+40+15=85e
Jahorina 5 dana: ista prica ko sa durmitorom 4 noci, 5 dana skijanja: skipass 50+ prenociste 40+ put povratna 20=110e
Bjelasica 3-4 dana: ista prica ko sa predjasnja 2, krenes vozom, 3 noci spavas 30evra, 4 dana skijanja 40evra i put ne je opet smesan oko 15 povratna, ukupno 85e
hranu i ostale troskove nisam racunao, jer gde god bio jesces, to je uvek isto, ostali troskovi takodje.
za 13 dana skijanja, na jedno 40+km staza sve ovo izadje
285evra, ako kupujes hranu u prodavnici, treba ti jos 130evra, iliti oko 10evra dnevno, znaci za manje od 400evra ima da se skijas.... dzeparac naravno ko moze i koliko da se pruzi....
Slicno za livigno ili bilo sta drugo za 7 dana ispadne skuplje, ali naravno bolje je.
Pitanje da li je bolje 13 dana sa 7 patuljaka, ili 7 dana sa 1 Snezanom?
Ja cu najverovatnije da idem na varijantu sa 7 patuljaka :kez: , plus ostaje mi jos jedno min 50evra u dzepu
Ma nije samo da se ja pitam. Jedva smo se dogovorili da idemo 10 dana i nikako nam ne odgovara da idemo vise puta.
Ne treba nam extr ski!
Ma mi idemo pocetkom marta ali se vec raspitujemo.
Misko, Misko lako je tebi razvratnice jedan i ucitelju ekstremnog skijanja, onako bez obaveza, samo bih voleo da jednom odes gore i zaboravio bi sve te vikend varijante:glavaozid
Misko, za Bjelasicu da se oglasim, 10EUR je ski pass (dnevni). Naveo si kombinaciju od 10EUR smestaj + 10EUR hrana (prodavnica).
Mislim da je bolje da ides na varijantu 18EUR PP, odlicna hrana, smestaj + prevoz do staze i nazad :) (Vila Jelka). Takvih imas jos u Kolasinu...
Moguce moguce, preko nisam nigde bio, a bilo bi glupo da pricam o necemu sto nisam video :confused: . U mojoj glavi je totalna konfuzija svaki dan promenim 5 destinacija :kez: .Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Super tim jos bolje.Citirati:
Originalno postavljeno od wlad
ima li neka varijanta za jahorinu?????
Ima dosta varijanti za Jahorinu,Bojan i ja idemo za Novu Godinu na Jahorinu i iznajmicemo apartman u jednoj kuci na samoj ogorjelici 2!Citirati:
Originalno postavljeno od yt7sif
Citirati:
Originalno postavljeno od wlad
Postoji li neki kontakt tel. od te "vile"..?
svi u zermatt
jeste da je ovde sve luskuzno ali moze da se nadje i neki jeftiniji smestaj
Iznajmljivanje skija je 55 chf na dan (samo nove skije)
ski pas je oko 70 fr za jedan dan.
ali ljudi, ovde je sve neverovatno
ima 38 planina sa po preko 4000 metara nadmorske visine
Matterhorn je prica za sebe
ko ima priliku,mora da vidi sve ovo...svake godine se naprave 2-3 zicare..u prosloj godini je ulozeno cak 170 miliona CHF u nove zicare i vozove..
Ako neko ima nameru da dodje,neka se javi..Pozdrav
Imaj u vidu da mi zivimo u Srbiji
imam u vidu..ovde stvarno moze da se nadje i neki jeftiniji smestaj...zato vam i kazem da se javite,mozda mogu pomoci drugari..ako ne ove,onda sledece sezone
@Atomic-Gs Sad mi je jasno otkud ti Vapor + c60 na prodaju. Opasan setup. Ali bi bilo žalosno takvo nešto arčiti po našim kamenjarima. Jeli to tvoj setup tj. jesi li ti vozo. Pitam pošto me interesuje da li je velika razlika pri vožnji između aluminijumskog i drvenog core-a.
ne,ne ja skijam.Od njihovog predstavnika i ljudi koji imaju Vapor sam cuo da je daska vrlo laka za upravljanje, sto je i logicno posto ima 2.7 kg, ja mislim.Merio sam pre neki dan ali sam zaboravio.Mislim da cu prodati sutra dasku,za vez ne znam
JEZ vam se javlja iz Slovenije i ima savjet za one koji vole skijanje, nemajo puno para i imajo snjega do 150 km od stana.
Zaboravite uredene staze i liftove, kupite opremu za turno skijajanje i otkrivajte uživanciju snjega i planina. Koliko znam, na "jugi" to još uvjek nije popularno. Samo da znate, kod nas moraš da ideš prvi dan poslje novog snjega rano ujutro da ne padneš u gužvo.
I novac trebaš samo za bezin
U sezoni 07/08 idem na skijanje u Alta Badiu /Pedraces/, uplatio več kaparu......Željan Dolomita (dve godine nisam bio tamo)........:sm018: Skiman
Pa nije valjda ja merkam isto Alta Badiju ili Val Gardenu. Skiman neki dobar dobar hotelčić ili apartmančić.
apartmani Lijines San Cassiano (potraži na www.altabadia.org) bi mogli biti jeftini.......Ali Alta Badia je opšte poznata, da je relativno skupa........Ja sam ove godine uložio dosta truda, da sam našao apartma za 4 člnu familiju za 460 eura. Inače sam bio u apartmaninima za 700-800 eura (dok su deca bila još mala i trebali smo direktan pristup na proge). U Italiji se plača benificija, da imaš pruge na vratima, a šta češ.......A kada ideš???:sm018: Skiman
I nas je 4 a možda nas bude i 2x4. Deca velika tako da mogu i malo da se voze kolima ili ski busom, a i nisu problem kada im se piški. Voleli bi da probamo taj ski krugić po Dolomitima Sella Ronde. Termin nam je školski 12-19/01/07. Cena od 460€ je više nego prijatna. A gde to ima :)
Pa ovisi o znanju skijanja. Ako ti je prvi put, da dolaziš ovamo, mogu ti reči, da si dobar za par godina, jer nečeš moči, da sve preskijaš (ako uzmeš SuperskiDolomiti kartu). Ja več osmu godinu idem, pa još nisam bio na svim centrima. Za familiarno skijanje preporučujem skijališta u Alta Badii, onda Passo Pordoi, skijališta iznad Colfosca....ustvari možeš sa decom da skijaš svugdje... Moj sin je npr. u nenavršenoj petoj godini proskijao Sella Rondu bez problema i to u oba smijera.....A za malo bolje skijaše preporučujem Gran Risu (crvena i crna) iznad La Ville, Sasslong (čuveni spust i SG) u Val Gardeni, i skijališta iznad Arrabe (Porta Vescovo).....Marmolada kao čuveni ledenik? Pa mene nije impresionirala, dosta hladno, i gužva na gondoli (Malga Ciapela), a ako ideš sa sedežnicom umreš od mraza dok dođeš na vrh.....Lep odmor želim Skiman
Ajde da aktiviramo temu....
A sad stvarno "gde na skijanje" kad nigde nema dovoljno snega. Kad kazem "nigde" mislim na nase neposredno okruzenje, Crna Gora, Makedonija, BiH i naravno Srbija.
Vidim-citam da na Kopu radi par staza , ako se u tih "par" racunaju Masinac, Bebi-lift i jos neke tog ranga sledi zakljucak da se trenutno moze skijati na Karamanu, Pancicu i Dubokoj 2. Dakle sve u svemu 3-4 staze za cenu ski-pasa koja je kao da je svih 40-setak km. staza u funkciji.
Ako neko ima neki predlog gde bi se moglo skijati u naredna 3-4 dana javljajte!!!
Na Popovoj Sapki ima snega. U Banskom takodje. Bacaju vestacki ali i najavljuju padavine. Trenutno su mi prijatelji tamo. To je sto znam za blizu okolinu. Mene interesuje Italija marta. Da li zna neko u kojim skijalistima ili preko koje agencije ima ski paketa tj. da uz najam apartmana ili sobe dobijes dzabe ski pass. Koliko sam video ima Madona od 19. marta ali me interesuju i drugi ski centri. Bio sam tako u Francuskoj prethodne 2 godine pa bih sada nesto blize tj. Italiju.