dve sezone sam zimovao u banskom i ni jednom nisam imao proveru ski pass-a.
za sliku nisam siguran,ali msm da je nema...
Pogled za štampanje
dve sezone sam zimovao u banskom i ni jednom nisam imao proveru ski pass-a.
za sliku nisam siguran,ali msm da je nema...
Hvala Sale na odgovoru, mnogo bi bilo da placamo po 160€ za pola dana.
Pri kupovini ski passa od 6+ dana,slikaju vas na samom salteru i na ski passu se nalazi ta slika
Razlika izmedzu dnevne i 6+ dana je mnogo mala,
tako da uzmes dnevnu, za koju ne treba slika,
parkiras kod medzustanice, ili kod stare kotve ili banderice,
i dok jedan skija drugi se igra sa detetom i obratno.
A ne moras ici kolima gore, uzmes jednu kartu za gondolu
za jednu voznju od mislim da je 20leva i opet isto
Kao prvo hvala vam svima na savetima :-)
Znaci moze kolima do zice? Kakav je put do gore? Ima li parking mesta gore i posto je parking? Kakav je sadrzaj za malu decu (3 godine) gore na zici?
Koliko sam razumeo saleta86 nema (vizuelne) provere ski pass-a (slike), tako i da slika nije mnogo bitna.
Ovo sa odlaskom kolima do gore je jako interesantna opcija, ima li nekih poteskoca da se to izvodi svaki dan?
Do kraja gondole možeš kolima,bez problema ukoliko je put čist.Prošle godine u januaru nekoliko dana nije moglo.Na vrhu postoji ski vrtić za decu do 7 godina i nije nešto neprihvatljivo.Ali pitanje da li klinac hoće da se odvoji od vas.Pa da probaš sa jednim šestodnevnim i plus svaki dan poludnevni da proskijate i malo zajedno.
evo i ja da kazem moje iskustvo u vezi ski proverke pass-a:idem unazad 6-7 godina i niko mi nije proverio pass...proslje godine su ispred moje oci redari uzimali karte na adulte koje su vozili sa decji ski pass...DAKLE ipak postoji neki sistem tu.
pozdrav
Standardna stvar je da ima dve provere u svim modernim centrima:
1) obično postoji "lampa" iznad mesta gde se očitava ski pass i svetli različito ako je odrastao (ski pass), dečiji ili se nije dobro čekirao - vizuelno svako može da vidi koji si ski pass čekirao
2) u kućici kod radnika koji rade na žičari se na monitoru ispisuju podaci za svako čekiranje ski passa, pa se pored tipa ski passa ako isti ima slika prikaže i slika tako da radnik u kućici može proveriti da li se poklapaju slika iz passa i ova sa lica mesta, to jeste teško kada nosiš kacigu i ski masku, ali mnogo lakše ako su različiti polovi :)
Mislim da je Trendo dao najbolju ideju, uzmeš 6 x dnevni ski pass (pošto je razlika jako mala u 6x1 i 6dnevnom) na kome nema slike!
Na Banderiskoj poljani postoji onaj mali baby lift (ili kako se vec zove), i dovoljno je liku koji tu radi dati 10 leva onako iz ruke u ruku, i moze dete da ti se vozi ceo dan ;)
Ja sam se svaki dan vozio (do pre 3dana) na tudji skipass..
Bansko je po tome zakon..stoji gomila ljudi koji svoji pass prodaju/preprodaju..
Dnevni je 55leva(regularno) a ja sam placao od 20leva do 25leva..
Doduse od podneva pa do 17h sam koristio..nisam od rane zore ;)
I ja sam svoje ski pass prodao zadnji dan posto sam ranije zavrsio sa skijanjem oko 13h po 20 lev. To ispadne 15 lev posto kupac kad vrati uzme 5 lev.
Postovani,
ove godine prvi put odlazim sa porodicom u Bansko. Skipass i opremu cu uzeti na licu mesta. Na ovom forumu sam video nekoliko preporuka za Toshketa Blagoeva (toshko71@yahoo.com), juce sam coveka kontaktirao, odmah je odgovorio. Cene za usluge koje mene zanimaju su odlicne, pa me zanima da li je neko rentirao opremu kod njega tokom ove sezone, da li je bilo problema, da li je pouzdan, da li je njegova rental firma na dobrom mestu, i sl.
Hvala unapred na pomoci!
Ne rentiras kod njega, on radi za tur org koja ti izda vaucer i javljas se na gondoli u depo br 2 gde iznajmljujes opremu, pouzdan 100 %, usluzan 100%, korektan 100%
Imam broj tel od našeg čoveka koji tamo radi kao instruktor više godina unazad (ove godine su kod njega na časove išle moja ćera i njena drugarica - zadovoljni smo). Preko njega možeš da rentiraš svu potrebnu opremu, i može da ti obezbedi ski pass po boljoj ceni od zvanične. Naravno sve je 100% sigurno. Rekao nam je da se javimo u depo 2, i da se pozovemo na njega. Dali su nam svu potrebnu opremu (za klince) bez lične karte i depozita, poslednji dan smo sve vratili, platili rentu i to je to. Ukoliko ti bude trebao kontakt pustiću ti njegov broj na PP. Pozdrav
Dejane, Vladimire, Osensei - hvala Vam puno na odgovorima!
molim vas i meni kontakt telefon
volela bih da nasim ljudima ostavim pare za ski ucitelja, koliko ste placali za dva deteta?
Jedan čas individualnog rada sa detetom je 20 e (po detetu). Čas nije jeftin, ali računajte na to da će dete da provlači na žicu bez ski pasa ili uz neku minimanu nadoknadu (svi ostali traže da se kupi ski pas za dete).
Vidim da ste dobro upuceni u rad Tosketa, pa bih vas pitao jel taj ski pas kupljen kod njega potpuno validan, tj ako uzimate za 6 i vise dana da li ima vasa slika na njemu posto sam cuo da se to inace radi? Takodje me zanima i kategorija skija koje se mogu uzeti kod njega, da li to menja cenu i koliko ako je menja? I na kraju, da li je i prevoz gondolom uracunat u cenu ski pasa? Hvala unapred :)
Naravno da je validan. Na njemu piše ime i prezime. Za 6 dana nema fotografija, za više ne znam. Prošle godine su bile skije Atomic Izor, a ove Fischer Viron. Imaju veliki broj skija, ali su to samo par modela i u istoj su klasi (nema mogućnosti da se bira klasa skija). Postojipojedinačna karta za gondolu koja važi za oba smera a uz svaki ski pas je vožnja gondolom uračunata.
Za šestodnevni ima fotografija, sigurno, mada se na njoj ništa ne vidi
Da li je moguce ostaviti obucu u renti gde se iznajmljuju skije? Ideja mi je da iznajmim skije i da od apartmana idem u cipelama do rente gde bih se preobuvao i uzimao skije...
Da li je bolje iznajmiti skije u Beogradu ili je tamo dovoljno dobra oprema za naprednije skijase?
Ulenove rente oko gondole imaju skije za sve nivoe znanja.
Momci uglavnom pokušavaju da uvale lošiju opremu, uz malo pregovaranja i 10 leva dobio sam vrhunske skije.
Preko dana čuvaju obuću, preko noći suše pancerice. Ostavljao i svoje pance na sušenju, bez problema.
Istu uslugu smo dobili i par godina pre u renti Lubomira Sankiyskog, logično, zove se Sankiyski. Odlični. I lokacija, 100m od gondole i oprema.
Da li je neko kupovao ski pass, opremu ili časove preko sajtova kao što su www.banskotouristinformation.com, www.bulgariaski.com i sl.
Rekao bih da su to zvanični sajtovi, i nude nešto povoljnije cene za pomenute usluge, ali bih voleo da čujem, da li je neko koristio njihove usluge i kako to zapravo funkcioniše u praksi.
Te varijante po istim cenama kao na bulgariaski.com nude i naše agencije, Filip travel. nor. Mislim da nase agencije i završavaju pakete preko njih.
Probao prošle godine i sve je bilo ok.
U Banskom kod gondole možeš takodje da uzmeš te pakete.
Prednost FT je što sve plaćaš u dinarima.
Dobiješ vaučere za sve i podigneš opremu, pass, ugovoriš časove...
Hvala na savetima.
Ali sta misliš o ovima na http://www.banskotouristinformation....d=18&Itemid=62
Kod njih je npr. samo ski pass 148e!
Verovatno imaju neku kombinaciju, Bugarska je u pitanju.
Bansko je privatno, Ulenovo skijalište i prilično je monopolizovano. Ulen ovo, Ulen ono, ima i drugih, ali slabo. Vidim da je na tvom linku ski škola Skimania, kao da se sećam natpisa na jaknama, ali...
Razlika je 22 evra, nisam gledao cene paketa sa opremom i školom koju, koliko vidim, planiraš. Pazi da te na tome ne zakolju.
Proveri gde im je renta i da li preko noći čuvaju opremu da ne dodješ u situaciju da je vucaraš sa sobom.
Cisto informacije samo Bansko je napravila i vlasnik je FIB ili PIB:
http://www.fibank.bg/
A cuo sam da su od skoro i vlasnici ski centra Borovec.
Na www.bulgariaski.com/bansko imas cene.Sestodnevni je 175 eura(108 deca),a dnevni 35 eura.Ako skijas ceo dan isplati se sestodnevni.Ako ne mozes da vozis ceo dan onda je najbolja kombinacija da kupis jednodnevi skijas do 12 ili 13.00 i prodas ga ispred gondole.To je najisplativija kombinacija.
Evo za one koji se kao ja dvoume ili kao moja žena brinu za pouzdanost, da se i ja upišem na listu zadovoljnih klijenata koji su sarađivali sa Toshkom.. Toshko je brz, poslovan, spreman je bio i na bilo kakvu dodatnu pomoć, tako da od mene ima veliki plus, i preporuku za ostale koji se dvoume.
Koliko ste ove godine plaćali ski pass?
Danas sam rezervisao Bansko za pocetak februara. Skijali bismo ja i moj cetvorogodisnji sin.
Ja nikako ne mogu da pronadjem cene ski passa, ne znam kako ali ne uspevam...
Ono sto me interesuje je
-da li mogu da jednostavno kupim pass bez opreme i posrednika?NE TREBA MI OPREMA!!!
-da li i tamo ima varijante da deca do 5 god starosti ne placaju pass kao kod nas u Srbiji?
-Ako je vec od tamo nekog Tosketa jeftinije uzeti pass, na cije ime on glasi? Sta ako se povredim i pass nije na moje ime?
Koliko vidim, cijena pass-a za djecu do 7 godina je simbolična, tj. džabna: http://www.banskoski.com/en/prices-ski-card
Vidi stvarno:sm021:
Ima li pozitivnih iskustava sa ski skolama?
Uopste,isplati li se dete dati u grupu od 7-8 ucenika?
U Austriji apsolutno da. Za Bugarsku nemam iskustva. :sm004:
Ja imam super iskustvo iz Bugarske. Bio sam u Pamporovu, i odlično je jer je ski škola za klince vrlo jeftina(platio sam oko 120eura ski školu, ski pas i opremu na 7 dana), a i klinci dosta dobro razumeju bugarske instruktore, pa im nije neprijatno.
Klinci do 6 god šestodnevni ski pas plaćaju 6 eura. Ukoliko si zainteresovan za ski školu sa našim instruktorima javi se na PP.