Ma kontam Ja tebe, i ja sam redovan gore, skijam tu ima 30 godina. Video sam te gomile, al mislim da je nedovoljno. Daj bože da mogu nabaciti dovoljno za tabanje, ja bih voleo.
Pogled za štampanje
Ma kontam Ja tebe, i ja sam redovan gore, skijam tu ima 30 godina. Video sam te gomile, al mislim da je nedovoljno. Daj bože da mogu nabaciti dovoljno za tabanje, ja bih voleo.
Kada je Zmajevac u pitanju, kao i ostali deo skijalista koji trenutno ne radi, problem su dva faktora: 1. Priroda, i 2. Tehnika. 1. U prethodnih 4-5 dana bili su idealni uslovi za proizvodnju vestackog snega, sto je i rezultiralo ponovnim otvaranjem skijalista. U narednih par dana se ne ocekuju minusne temperature. 2. Sto se tice tehnike, ona je uslovljena prirodnim faktorima ( temperatura, vlaznost vazduha,kombinovana temperatura, vetar i dr. Kako se na Torniku radi parcijalno osnezavanje, to dodatno komplikuje, odnosno odlaze osnezavanje Zmajevca i ostatka skijalista. Nije samo problem nedostatka topova, vec razni drugi faktori. Npr: kapacitet pumpi,elektricna energija,kvarovi na sistemu i dr.Ali da ove sezone zima nece da bude zima to je strasno.
Citam ovde postove na forumu i vidim da vas dosta vec dugo skija na torniku,pa bi mi dobro dosla vas pomoc i misljenje....Mnogo puta sam bio na Zlatiboru ali nikad nisam skijao na Torniku jer mi se uvek nekako lose vreme potrefilo,i sad sam rezervisao od 05.02 do 09.02 prvenstveno kako bi se malo spustio.Ne znam sta da radim :dontknow: Sta mislte oce ostati nesto od tog snega do tada,makar radili i jedna staza?
Iskreno, ne znam šta bih ti rekao. Evo sinoć, najtoplije mesto u Srbiji je bio Zlatibor sa plus 4 u ponoć. Trenutno je plus 1 a u bg, npr. je minus 6. Katastrofa. Mada, neće taj plus tako lako da otopi sneg, najvažnije je da ne dune jugo... Tad smo nadrljali.
Skijah juče na Torniku. Dobro je skijanje do odprilike 1-2 sata posle popusti. Zadovoljan ...:yay:
Dakle kao sto se da zakljuciti,ima i kvarova na sistemu za osnezavanje,eto i odgovora Dogcu zasto nisu radili topovi na Zmajevcu i ako je bilo prirodnih uslova,ako se tako nastavi,i kada budu vremenski uslovi za pravljenje snega,onda se moraju i vracati pare,ljudima sa sezonskim i ostalim ski pasevima koji zbog kvarova nece moci da ih iskoriste.A Dogac je u pravu,gledam vremensku prognozu,Zlatibor, a i Sjenica, jebote najtoplija mesta u Srbiji,neverovatno.
Nista onda cekam od nedelje da vidimo kakvo ce vreme biti....valjda ce nesto snega ostati dok ne dodjem i ja :) ako budete gore ovih dana i ako nadjete vremena pisite kakvo je stanje :)
Evo sada se vratih sa Tornika,nisam skijao vec sam se provozao,i moram reci da jos ovo nisam video,kod tunela ispod Palisada,temperatura -1,cak u momentu i -2,do Tornika koji je odatle udaljen nekih 7 km,polako se temperatura dizala,da bi u podnozju,na parkingu bila cak 7 stepeni,ali mislim da nije u pitanju ona "inverzija" koju je pominjao Finac,vec jednostavno takav neki talas naisao,ali mu se ovog puta izvinjavam na neki nacin,jer mu bas i nisam skroz verovao,da tako moze biti uopste na tako malom podrucju,i pri tako malim visinskim razlikama.Desavalo se i pre da na Torniku bude toplije nego na primer u Cajetini ili na Palisadu,ali ne za 7-8 stepeni,do 2-3 najvise,a naravno da je mnogo cesce hladnije,cak i po nekoliko stepeni,i gledam prognozu za naredne dane,skoro svuda u minusi ili malo iznad nule,samo na Zlatiboru po 5,6,7 stepeni.Mada danas koliko sam mogao da primetim gore,nije bilo vetra kao juce,i uopste mi nije delovalo da je i uprkos temperaturi, bilo lose skijanje,cak sta vise.
Ja sad stigao kući, skijao od 12 do 4. Taman htedoh da napišem isto ovo za temperature. Neverovatno. U 4 sata na vrhu je bilo 1c, u dnu 4. Čajetina već minus 2, Užice minus 3. Katastrofa. Staza lepo popustila, pogotovo ova donja... Žuta. Možda još sutra ako se uhvati od 9 do 11 i mislim da je to to... Celu nedelju sledeću najavljuju dobar plus. :-(
Nije vise "inverzija", tacno od Savindana je postalo hladnije u "brdu",nego u dolini.U ovom sada slucaju je sudar hladnog talasa koji dolazi sa istoka i toplog sa zapada. Nazalost ovaj hladni dopire samo do Palisada. Zbog toga je i ubio jak vetar juce. Inace vise ne gledam prognozu. :-(
Ne znam šta je, al znam da me nervira :-) Evo u Negotinu pada ceo dan, kaže drug da ga ima 40cm. Pogledajte sad temperature. Cela zemlja u minusu, samo Zlatibor, Sjenica i Kop plus 1.
Nije vise inverzija, tacno od Savindana je postalo hladnije u brdu,nego u dolini.U ovom sada slucaju je sudar hladnog talasa koji dolazi sa istoka i toplog sa zapada. Nazalost ovaj hladni dopire samo do Palisada. Zbog toga je i ubio jak vetar juce. Inace vise ne gledam prognozu. :-(:sm006:
jedno pitanje. nisam do sada bio na Torniku, ali razmisljam da sa decom odemo sledeci vikend 15-17.02.
Da li sa samom Torniku postoji neki smestaj? Moze i privatni.
Koji mi smestaj preporucujete?
Ne moram da naglasavam da me interesuje normalan smestaj sa normalnom cenom, zato i ne gledam smestaj na Zlatiboru.
probaj ovde da pronadjes smestaj...:sm018:mozda bude nesto po tvojoj volji....
http://www.zlatibor.org/smestaj/apar...php?ct=rlest21
Juce i danas veoma dobro skijanje,na ove dve staze sto rade,u blagom plusu,ali uvece prskaju snegom, kada padne temp..Juce jos i bolje,nije bilo 30-tak kola,danas vec dosta vise ljudi,staze dobre ceo dan,i ako je danas zbog broja skijasa doslo do formiranja ledenih ploca,ali nista strasno,malo bolje da se pazi,i to je to,vreme suncano oba dana.Izgleda mi da s`obzirom na prognozu, za sada su "odustali" od Zmajevca i Banane,jer bi u podnozju trebalo bas dosta snega,da bi se osposobile,a prognoza im ne ide u prilog.Ovo moze prilicno da "drzi",ako ne okrene opet na neki Jugo.
Odlicno,jer sutra planiram da idem!
Dobro je dok ima noćnog minusa. Heroes, kako je pri dnu donje staze? Ne vidim najbolje na kamerama...
Propadoše mi dva desetodnevna u sezoni, koliko vidim nećemo ih devojka i ja iskoristiti...
Dobro je to,malo tokom dana popusti,nista ozbiljno,ali vec sutra to srede,ako mislis na kamenje i slicno,toga stvarno nema...a ja sam vec iskoristio 4 dana od desetodnevnog u sezoni,a 2-3 dana pre nove godine,sam kupovao,kada su bili oni popusti.Ja mislim da cu iskoristiti i ovih sest preostalih,odnosno, nadam se...dobro je sto i Finac planira da dodje...:sm021:
E to, znači nema kamena!
I ja sam 2 dana na otvaranju sezone kupovao. Za naredne dane najavljuju neku kišu i plus, od 16-23. sam na Kopu, posle toga daj bože da uhvatim koji dan...
Sveze informacije. Malopre sam dosao sa Tornika, gornji deo staze prilicno dobar ceo dan, malo pred kraj su se pojavile ledene ploce, ali nista strasno, dok je donji deo rano popustio i u tom delo je sneg bio kao kacamak i pomesan sa zemljom ali nije mnogo pravio problema.
Večeras je toplo, katastrofa...
Kako su im iskusno "crkle" kamere baš sad kad se ljudi dvoume da li ići gore...
NEma sta da se dvoume, ne vredi se cimati, zima je raspad...
Na torniku vise snega nego cele godine... u aprilu :)
Drustvo, ima li neko kakve informacije, radi li se nesto povodom najavljenih novih staza na Torniku? Ja ne mogu da nadjem nikakvu informaciju o tome a najavljeno je za proslu godinu jos.
Pozz svima i spremaj te polako opremu :)
Dachonije, prema mojim saznanjima sva potrebna " papirologija " za nove staze je zavrsena sto je u nasoj zemlji jos uvek tezi deo posla. Sto se tice konkretnih radova samo sam cuo od par mestana da je dodeljena seca sume izvodjacima, ali na terenu jos uvek nema aktivnosti u tom pravcu. Inace oprema je podmazana, vidimo se uskoro!:ok:
„Letnja sezona se na srpskim planinama razvija iz godine u godinu. Izgradnjom brojnih sportskih i adrenalinskih sadržaja, Kopaonik i Tornik na Zlatiboru sada, pored veoma uspešnih zimskih sezona, rade punom parom i tokom leta. Ideja Skijališta Srbije je upravo ta, da planine tokom cele godine rade, da privlače turiste i da se na taj način podstakne privreda zemlje“, kazala je za Al Jazeeru Ana Jovanović, viši saradnik za odnose sa javnošću Skijališta Srbije.
Bravo,bravo!
Dolazi zima i vidim da je ovaj deo foruma prilično neaktivan. Imam eto takvu sreću da ću ovde zime morati poslom da idem u Užice 5 puta. Pa kad već idem tamo bilo bi zgodno da svratim i do Tornika, na Zlatiboru sa bila pre više od 10 godina i nikad nisam bila na skijalištu. Ima li prevoza od centra (ono kod jezera) do skijališta ili je bolje ići kolima, ima li parkinga kod skijališta, ima li rente opreme kod skijališta ili treba da je nosim iz Bg?
Unapred hvala
Ima prevoz, ali nesiguran.
Ima renta skija u centru i na torniku, ali bezobrazno skupa a kvalitet krajnje sumnjiv.
Ima na torniku parking do same sedesnjice koji ciste i naplacuju.
Dakle ides autom i nosis svoje skije, ako te posreci sneg.
Pih šta reći tužna sam :(
Draga suncice, nemojte biti tuzni jer informacije koje je izneo Ivan i nisu bas objektivne. Naime, Skijaliste Tornik je udaljeno oko deset km.od centra Zlatibora i brzo se stize dobrim putem koji se redovno cisti i prohodan je cele zime. Na skijalistu ima parking kapaciteta oko 500 vozila i naplacuje se stotinak dinara. Sto se tice ski renti na samom skijalistu ih ima 5,6 razlicitih asortimana i cena, za sve uzraste i kategorije skijasa. U samom centru Zlatibora ima desetak renti. Sto se tice organizovanog prevoza, on postoji u sezoni , ima vise polazaka dnevno po povoljnim cenama i vrsi ga prevoznik GAGA , gde se mozete blize informisati. Sto se tice ski pasa kupuje se na samom skijalistu a cene variraju u zavisnosti od perioda i broja dana ( imate cenovnik na Skijalistasrbije.rs ). Ali radi objektivnosti je najbolje da posetite Tornik i sami se uverite, a ja Vas ovom prilikom najsrdacnije pozivam da to i ucinite, a preporuceni period je radnim danima i van raspusta jer tada uglavnom nema guzve.
~Bio je dobar decak dok nije seo na bicikl i otisao na skijanje ~ :)
Ледени Финац је на прави начин презентовао стање на Торнику. Скијалиште није велико и треба избјегавати викенде и празнике. Само је битно да падне добар снијег и за једнодневне варајинте се може очекивати квалитетно скијање.
Uh malo nade ste mi dali, ja i onako idem tamo neki ponedljak i utorak posle raspusta. Pisaću kako sam prošla, hvala svima.
Dolazim na Zlatibor skoro svakog ljeta na odmor sa porodicom, na desetak dana .
Bili smo i zimi često tamo i super se provodili. Ove zime dolazimo prvi put na skijanje , odma posle Božića ... Nadam se da će biti snijega .
Koliko je poludnevni ski pass ? Koja je cijena i vremenski , od kad do kad ?
Zezaš se? :sm018:
http://www.skijalistasrbije.rs/sites..._2014_15_0.pdf
U sezoni 13/14 ja sam skijao samo 28.12.2013. i to je bilo to od skijanja prethodne sezone jer sneg nije pao posle toga i nije bilo snega u tom periodu oko Bozica. Jedan dan (oko Bozica) sam zvao da pitam moze li da se skija i nakon uveravanja radnika da moze, otisao sam do centra i video da moze da se skija, po kamenju.
NAdam se da će ga biti ove zime ...
Izgleda da ce biti snega:
http://www.snow-forecast.com/resorts/Zlatibor/6day/bot