Nisu jos otvarali..
Pogled za štampanje
Nisu jos otvarali..
Sad sam zva otvorili su samo jezerine danas. Kazu de ce sjutra bit sve otvoreno tako da vidimo se tamo :)
Lako je tebi Gorane kad ne moraš na posao.
Mada, i za to ima rješenje :smoke:...
I na sajtu pise da ce raditi VIline vode,nisu pominjali Kljuc
Ne znam nisam pita posebmo rekli su samo da ce sjutra sve radit ... axaxa ni tebe niko ne cera da ides na posa :D
postavite koju slichicu vi koji budete sjutra gore
Trenutni info sa sajta:
VRIJEMEIzmjereno: 27.12.2010 u 20:50
TRENUTNO:
Potpuno oblačnoSnijeg
Snijeg na Skijalištu. Sjutra će raditi šestosjed Vilina voda. Očekujemo Vas!
VISINA SNIJEGA
Podnožje 1450: 40cm
Vilina voda 1841:60cm
Ćupovi 1885:60cm
TEMPERATURA
Podnožje 1450: -6°C
Vilina voda 1841:-8°C
Ćupovi 1885:-8°C
Znači, podnožje 40, gore 60. Sasvim dovoljno.
Ne bih ja baš bio siguran da će uslovi za skijanje biti dobri. Nadam se da se varam, ali ovaj novi snijeg je u znatnom dijelu pao na golu podlogu. Ovakav kakav je, pršeć, vazdušast i male gustine, teško se taba a lako odnosi rubovima skija ili borda. Skijališta (mislim na naše okruženje) baš nemaju sreće, ponavlja se ono što se dešavalo i prošle godine, periodi toplog, jugovog vremena otope sav snijeg, ne dozvoljavajući da se na vrijeme napravi stalna, tvrda podloga. Ali, šta je tu je... Bjelasica opet stoji najbolje i ima najviše snijega. :dziveli:
Evo dvije fotke sa web kamera od 24.12. prije ovog najnovijeg snijega, tj. kada je stanje na skijalištu bilo najgore:
http://img718.imageshack.us/img718/910/bj324122010.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/6755/bj624122010.jpg
Sam početak skijališta će biti problematičan, bio je dosta ogolio, plus je podbaran, bojim se da će brzo propasti. Međutim, sad bi trebalo da odreaguju na skijalištu i iskoriste naredne dane u minusu da konačno uključe topove, popune rupe i naprave dobru podlogu. Srednji, najzaštićeniji dio je očito sačuvao nešto starog snijega i tu bi skijanje moglo da bude dobro. Na vrhu, na prelomnici ispod stuba se nažalost ukazala zemlja, pa bi i tu moglo biti problema bez obzira na ovih 60cm snijega. Evo i današnjih, tj. već jučerašnjih fotki sa skijališta, koje ipak pričaju drugu priču:
http://img171.imageshack.us/img171/7306/bj327122010.jpg
http://img574.imageshack.us/img574/3267/bj627122010.jpg
Nadam se da će neko ko bude sjutra na skijanju ostaviti makar mali raport...
Pa gledajuci visinu snijega na stubu sa VV iz feb ove godine, trenutno stanje i nije toliko lose. Jes da sad nije utaban ali dobro je kako je u okruzenju.
Stit je donekle u pravu. Ali samo donekle...
Snijeg je na donjoj granici, može se skijati, ali već poslije 2 h (skijanja, znači oko 12h) staze su progledale. Zato - uzmite neke stare skije, ili rental, idućih dana.
Bjelasica ipak dobija veliki plus. Staze su bile tabane juče, pa je preko palo još 7-8 cm sinoć. Ljuti minus, -10, malo duva na vrhu, sunce. Divota.
Ujutro staze super, nakon dvije vožnje starim Volklom reko' da probam i ovaj Atomic. Težak, ne odgovara mu neutabana staza, ali ide brate, piči. Ma čini mi se da bi uzbrdo krenuo. Ipak, ubrzo se pojavi malo više kamenja na stazi, tako da se spremih nazad, a i ima nekih sastanaka u PG.
Eto, Jezerine su ipak uspješno otvorile sezonu. Biće gusto narednih dana, kvalitet snijega je baša onakav kako je opisao Stit. NIje mi jasno što malo ne opale iz ona 2-3 topa, ali eto, ne bih da ih kritikujem puno, ipak se skijalo danas.
Slike nisu neke, sa telefona, nisam baš imao vremena. Pejzaži su bili puno ljepši nego što se vidi...
Prilog 6188
Prilog 6189
Prilog 6190
Prilog 6191
Bravo Panzer na blagovremenom i detaljnom izvještaju. :ok: Slike su prelijepe, mogu misliti kakvo uživanje je biti tamo. :sm011:
Bjelasica :sm011::sm011::sm011:
aaaa jedva cekaam...panzer slike su top pogotovo ova zadnja...
evo opet pada snijeg :PP
AJ NEK JE SA SRECOM!!!Dobro je i ovo, bice valjda jos malo snijega da se utabaju staze, mada one topchice kad da za muzej cuvaju.
Panzer znaci isprsio se se za taj Atomic!Zdravo da ga poderes po nasim stazama a i ovim u okruzenju, a Boga mi i ovim po Zapadnoj Jevropi!:)
Slike se odlicne i hvala na izvjestaju!
Hvala drugovi. Dobro bi bilo da padne još makar 5 cm, mada su, po prognozama, slabe padavine moguće tek za vikend.
Ja idem prekosutra na Kop, da vidimo kako je kod njih skijanje sa 5cm snijega :sm021:
bolje bob da poneses:) Neka si uzivao, guzve vjerovatno nije bilo.
Evo snijega za novu:dziveli:
http://www.weather2umbrella.com/sr/v...40/1/meteogram
Na njihovoj FB grupi ima dosta lijepih slika od ove sezone:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...d=215494967139
Interesantno je kako evropski model za prognozu vremena ne daje nikakve padavine dok americki GFS daje padavine.
http://www.yr.no/place/Montenegro/Ot...A1in/long.html
ajde bas da vidimo, ne u smislu ko je dao bolju link sa boljom prognozom, nego da vidimo koja ce tacnija biti. Ja bih bio odusevljen da ovaj moj favorit pogrijesi:)
http://www.hmn.ru/en/index1.php?code=51&value=13465
i Rusi zovu snijeg
kakva je situacija?
Situacija je dobra, mislim nije bila bas savrsena, ali je juce padao snijeg, i sada je dosta dobra.. Ja sam juce iz Kolasina, put odlicno sredjen, sve odlicno. Poz
skiable, znači.
hvala imenjače.
nego, taj link za jezerine.org ti nije više u funkciji - osim ako filtriranje vode nije sušina.
Nista.. Ha ha, tek sad vidim ovo za link :sm022:, mijenjam odma.. ;)
Kako je stanje danas bilo na Jezerinama?Za vikend ce biti jugovina a mozda i kisa.Ima li ove godine onog busa sto vozi do skijalista?
e zaboravih da napomenem to. Dakle, bus ZVANICNO ne vozi bilo koga do skijalista i nazad ali ne vrse kontrolu. Dakle, ako dodjete u Biancu da kupite ski pas i pitate kad je autobus, reci ce vam da je iskljucivo za goste hotela a da se ski pas kupuje na skijalistu. Naravno, dodjite ispred Lipke i prebacite se kao vecina naroda. Guzvi u busu inace nema.
Sto se tice rentiranja opreme, moze se desiti da cekate i do pola sata u zavisnosti od toga u kom periodu dodjete.
KAkve su staze?Ima li kamenja?DA li da nosim svoje skije?Na Zabljaku je haos od kamenja.
A Zabljak je sav u kamenje, a na Bjelasici jos trava nije porasla:))) Svoje skije nikako ne nosi, ima dosta sitnog kamenja u donjim djelovima, a ponegdje i krsa precnika 30 cm. Na nekoliko mjesta ima i ostrva kamenja ali su ona lako uocljiva. Staze su dobre i leda vrlo malo ima (bar je bilo u subotu i nedelju) a hoopsera skoro nidje.
Onda mi se i ne ide kad ima krsa, vjeruj.Radi li Kljuc?
Ne znam, za subotu i nedelju kad sam ja bio, a danas na sajtu pise da nije radio. Ako mislis na kljuc a ne na cupove.
Mislim na Kljuc, Cupovi vjerovatno rade. Na sajtu pise kao i da je radio i Kljuc. Ne znam vjeruj, dvoumim se dali da idem sjutra, jer ce za vikend biti juzno.Danas kao da niko do forumasa nije bio gore.
Bila moja žena :sm021:. Jes' da prenosim iz druge ruke, ali da probam:
Palo je 10-ak cm novog snijega, ali kraljevi nisu nimalo tabali staze. Tako da je staza bila puna kamenja, ali kad sam joj vidio skije - pa, i nije bilo tako strašno.
Ja sutra ne mogu gore (radim), inače bih išao.
Stare skije ili rental.
Prekosutra idem.
Evo ja pravim izvjestaj s Durmitora:)A sta veli, je li bilo naroda gore danas?Ja sam jutros sa sjevera, dosta sam ih sreo sa skijama na krovu.
Ako je palo toliko snijega, onda je teze vidjeti kamenje.
Bilo naroda dosta, znalo se i čekat na žicu (ali ne duže od minut). Jeste, teže se vidi kamenje, to je i bio problem. Ipak, nadam se da će do prekosutra to malo da srede. Ja moram nastaviti sa ispunjavanjem norme za ovu sezonu (do sada 7 čovjek dana, cilj je 30 :sm011:). Ako ko ide prekosutra da se vidimo na stazi (a i pored :dziveli:)
Kako sluzi taj novi atomic?:)
He he, atomic se još ne vozi. Probo onda na jezerinama, prije 10-ak dana, i odma zaradio jednu brazdu odozdo. Tako da ga čuvam za neke bolje staze. Ipak, ponijeću ga prekosutra.
Dužina je 163 (ja sam 173), velicina pancerica spolja 315 mm, pa ako ti odgovara može proba kad se vidimo.
Danas sam ga nesto gledao u Beosportu, dobar ali preskup. Mislim da su moje pance duze,a i prebrz je za mene, ja sam vec polako u staracku grupu poceo da prelazim.;)Ja mozda odem sjutra i rentiracu skije, necu svoje nositi i poslije ovog na Zabljaku cekacu da padne malo vise snijega.