мачко како је кренуло, нећеш ти ни овог викенда на Бз :)
Pogled za štampanje
мачко како је кренуло, нећеш ти ни овог викенда на Бз :)
A prohodnost do sela Crni Vrh, da li neko zna? Jedino smo tamo uspeli da nadjemo smestaj, pa idemo sutra?
Nadam se da cemo uspeti da stignemo
ajde ako neko prodje sutra ujutru nek postuje kako stoje stvari sa putevima...
hvala unapred!
ви ко да не разумете српски, ил вас мрзи да прочитате оно што сте пропустили: пут се чисти редовно, проблем је што со не може да делује и има леда... ставите ланце и неће бити проблема...
због хладноће комби није мого да упали, а неће моћи ни сутра, тако да ја остајем сутра код куће... у току преподнева ћу питати Романа, који је горе какво је стање са путем и свим осталим, ал мислим да ни сутра неће бити сјајно с обзиром да у Пироту веје... и да, због недостатка струје далековода који иде преко Калне, ВИП (060 и 061) немају сигнал... тако је бар било данас... жичаре раде без проблема, јер су повезане на оба далековода :)
Juče je za skijaše bila katastrofa. Snežna vejevica ceo dan. Vetar jak, staze nesređene sa talozima novog snega, neutabane. Magla ceo dan. Radio samo Konjarnik. Opšti utisak - do sada najgore vreme i pripremljene staze. Žica Konjarnik počela sa radom negde oko 10 - 10:30 sati. Parking rasčišćen negde oko 9:50 (pričam sve o Konjarniku). Putevi rasčišćeni ali bez lanaca ne polazite na put. Kod Ždrme postavite lance na točkove kako vas usput ne bi psovali kad ispadnete konjina i namestate ih na 100 m od parkinga i pritom kočite saobraćaj. Juče je bilo baš dosta konjina koji su mangupski pokušavali da se popnu do Konjarnika bez lanaca a zatim završili na raskrsnici i uz psovanje učesnika kolone zaustavljenih vozila. Sve u svemu dan za zaboraviti.
радила је и Сунчана и касније, колко сам видео таблу Гондола...
мало пре сам се чуо са Јагодинцима (Роман недоступан), облачно, ваљда без ветра, без снега (снег очекују касније)... они су изашли с ланцима до Коњарника и то је његова препорука за све...
ми смо хтели без ланаца до Коњарника :) хвала на комплиментима, ал треба да нам захвалите, јер да нисте чекали и враћали се у колони, чекали би код скидате на Коњарнику, јер су табачи у то време сипали гориво ;)
ако упалимо комби, ето мене горе сутра
:sm023: Moj prijatelj pre desetak godina nasao u oglasima, prodaje se jeftino neki neispravan motor. Ode on u to selo na jugu Srbije, u shupi, pokriven nekim cebadima, prelep zeleni kawasaki. Kazu otac i sin, njegov brat iz Nemacke to poklonio njegovom sinu, ovaj ga terao letos po livadi i onda je kaze, crko, oni to ne znaju da poprave, nece da takne, nema sanse da upali. Crko. On iz kombija izvadi malo goriva iz kante, ma jok, nije to. Da on matorom kaparu, kaze, reci zeni da skuva kafu dok ja ovo probam da upalim i natovarim na kombi. Pritera kombi, izvadi kablove, skine sediste i upali Kawu na pola kljuca! Klinja gleda, vice: "Tatkooo, tatkooo! Upali ovaj chova motOr!" - "Kako BRE upali?!?" - "Pa tako lepo, k'o limuzinu, NA KABLOVI!" :D
Tutnu on njemu u ruke ostatak para, ode Kawa za BGD, a oni u shoku -nisu imali pojma gde se nalazi i da to chudo uopste radi na akumulator! :D
Do skoro je vozena ta Kawa, pa posle lepo i prodata! :D
E, tako i vi taj kombi, "k'o limuzinu, na kablOvi"! :D
ма изгледа му се заледила нафта у резервоару... :/ а празници били није мого да отера у гаражу... ваљда
@mackov
le-le, sg me podseti da moram da kupim novi akumulatore
za motor...pu:D
uzgred, ovde u okolini sve neka nevremena a u ZA sunce,
prelep dan, meni izgleda da ces morati da preskocis i ovaj vikend.
e, nemoj da me ureknes opet, sad bas... bice da cu ja tek motorom gore da se popnem :D
da znas da je ispred zgrade:D
mozda bi i dos`o, da nisam kilav( citaj pod jbn.temp.)...
e jbg, cis' planinski vazduh leci sve! Taman umesto temp dobijes pun pansion na plucnom uz infuziju.. al skijao si, heh.. :D
Ja odo nocas, pa dokle stignem! Zavejan put, pa cu da se probijam. Ako nista, umocicu skiju u sneg pored puta... :D
http://www.smedia.rs/zabava/slike/news_21740.jpg
voditeljka televizije Pink Snežana Dakić sa porodicom provela je više od 2 sata zaglavljena u snegu u svrljiškom selu Periš.
Automobil Snežane Dakić ostao je zaglavljen u snežnom nanosu na putu ka Babinom Zubu na prevoju Jelenjak.
Nakon bezuspešnih pokušaja da se sami oslobode iz snega, pozvali su policijsku stanicu, koja je odmah alarmirala vatrogasno-spasilačku jedinicu iz Svrljiga.
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=22030
Jel ovo selo na putu Svrljig-Kalna?? auuu :D
Doduse, ovo znaci da ce da ga prociste za veceras! :D :D
2
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...QLXICP4iEMafBu
Štab za vanredne situacije u Knjaževcu saopštio je da je vetar, koji je duvao u toku noći, izazvao je nove nanose na putevima u knjaževačkoj opštini, tako da je danas nastavljeno čišćenje svih putnih pravaca . Zbog sutrašnjeg praznika ,,Zadušnice,, pojačano je čišćenje prilazima gorobljima.Deset mašina angžovano je na području Lokve, Kandalice, Starog Korita, Balinca, Šestog Gabra, Skrobnice, Ćuštice, Belog Potoka, Vidovca. Čišćeni su i prilazi grobljima u Gornjem Zuniču, Krenti i Mučibabi. Sa sednice Štaba građanima je još jednom upućen apel da obrate pažnju na ledenice sa krovova, kao i da očiste trotoare isped stambenih objekata. Štab je, takođe, obavezao direktore škola da odmah organizuju čišćenje prostora oko škola i dvorišta, kako bi se osigurala bezbednost dece.
Na Staroj planini temperatura je trenutno – 14 C i pada slab sneg .Visina snega trenutno je 220 cm, dok visina utabanog snega na stazama iznosi 110 centimeta, u funkciji su staze Jabučko ravnište, Konjarnik i Sunčana dolina, dok nova staza Rudine nije u funkciji . Radno vreme skijališta je produženo, tako da sada skijalište radi od 8:30 do 16:30 časova.
U Timockoj krajini je oblacno, bez padavina, osim na Cestobrodici i Babinom Zubu gde provejava slab sneg...
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=22039
He he bas mi ju je zao! Kreten!
Negde oko nove godina na Kopaoniku u Salasu 137 je napravila scenu zato sto za nju i njenog muza nije bilo trenutno slobodnog mesta! Ali su je konobari iskulirali samo tako!!
Ja kad bi se zaglavio gde i ona, mene bi vatrogasci iz Svrljiga iskulirali ko nju konobari!! :D
главна вест... хахахаха :)
разледио се Мерцедес, још пар слободних места и ето мене сутра :)
још да проради Фуџи... :)
Izgleda da je pao VIP ova dava dana pa me nije bilo. Evo ukratko, put do sela Crni Vrh prohodan stalno se cisti, preporuka lanci! Nemojte biti curani nego ih lepo montirajte i nema problema. Vreme je... samo najjaci ostaju, uostalom krenuli smo na skijanje!!!
@Macak, pakuj se i kreci.
SRB PI i ja smo razmenili vatrene vode, moram priznati njevova je ipak bolja.
Velika opasnost preti od kamikaza. Danas na Suncanon caleta i mene pokupio samoubica u pokusaju, da crnjak bude veci sasio nas je dok smo bili na sidru!
evo na poslu jos zvanicno par minuta i krecem, odo da uzmem rezervni filter za gorivo, pa palim motore i polecem! :D
Vidimo se sutra!
P.S. Sto ga niste posle zakacili za konopac umesto sidra?!? taman da se drzimo zubima za meso do vrha! :D :D
Najnovija kletva: bacite ga na rudine! :D
нисам причао до сада, ал између стазе где иде сидро и Сунчане треба поставити ограду, под хитно!
јесте обојица добро?
ljudi ja krecem ujutro pa me interesuje gde je najbolje mesto za stavljanje lanaca
U principu mozes da vozis bez lanaca skroz do onog mesta (neznam kako se zove - da ne unesem zabunu) gde je kuca na putu.
Pre toga imas jednu zaravan i sirinu za mimoilazenje a pregledno s'obe strane pa nije zgoreg tu postaviti, jer u principu odatle krecu zajebancije, ili mimoilazenje pa ides u smet, ili na usponima pocinje jebada. Jedno je sigurno da od onog zadruznog doma obavezno ce ti neko pomrsiti plan da izadjes bez lanaca.
Mozes i kasnije da ih stavis kad vidis da nemozes dalje!
To bi otprilike bilo ovde kao na slici. Na mapama vidim pise selo Crni Vrh
http://www.panoramio.com/photo/65484180
http://www.panoramio.com/photo/46482774
Naravno ne na suzenju puta nego ispred kad ides PREMA Babinom Zubu.
http://v5.cache5.c.bigcache.googleap...rect_counter=2
Do Kane nije pipnut put... Od Kalne prosla grtalca... Parking tako i tako... Lanci! Zicare jos ne rade... Cekamo po snegu i magli, vetra nema...
Vetra ima na izlazu gondole, staze ne rade, svakih pola sata dobijaju info o vremenu sa izalzne stanice. Krecem opet da proverim staze.. Sedimo u hotelu, bez lanaca nikako, savet lance vec u balti berilovac ili posle skretanja kod kalne, lakse je tu montirati
znaci tezak baksuz ...pravac spa,sta ces drugo...
Rade sunc konjarn gondfola. Ne rade tanjir I novi 4s. Tajfun na vrhu gondole I magla pada slab sneg
Zli izbaxuziro si me za sve pare! :)
Jos vozim rc4 rc 175 jel ti zvuce poznato? :D
kad neces da slusas,nije stara planina
pitoma ko ono vase bg izletiste kop:D
u martu ce biti i sunca i snijega, tako da imas vremena za
popravni...
a sto se tice rc4 dobra je to skija, sad me podseti, malo teza
ali stabilna i brza ko djavo...
Ma jbt kad izadjes iz ovog autobusa, odnese te vetar, nemas za sta da se uvatis! Gondolsa pocela sa radom nesto pre 11h, radili jos konjarnik I suncana. Cujem da otkopavaju novi 4sed, sutra ako bude lepo vreme radice full, kazu zicari :)
Srb pi bio na konjarniku, ocekujem izvestaj, mi se pokochili na gondoli. Stazice lepe ali bas bas kratke, 7a, 7b crvene(kao), 7 je plava.. Od vetra se najbrze bezi sasvim desno ispred gondole pa u sumicu na 7a :)
Verujem da kad je sunce da je prelepo, mi smo danas vozili sto rece wlad, zen skijanje, napamet u magli. Skijao sve stazice ali ih nisam video! :)
Dolazak kolima obavezno lanci, garaza hotela puna, nikad toliko lanaca na jednom mestu!
Po svemu sudeci sutra slican dan, verujem da nema shansone da ukljuce pogon pre 10h :)
Oprezno na putu, tamni kamion grtalica knjazevackih tablica ne zna da cisti, odmah iza njega sw nasukali na sneg koji je ostao izmedju levih I desnih tockova grtalice u visini od 35 cm min!!! Pre toga sampion zatrpao ladu nivu koja dolazila u susret, digo I'm bedem ispred haube!!! Ljudi otkopavali auto lopatama, krstili se. Puno hvala momcima iz Nive jer su me kad su se otkopali, mene na sajlu izvukli iz nasukavanja - kosta konkordija!
Stigao grtalicu, pitao ga sto ne ocisti ispred sebe, kaze baja kad spusti noz I naidje na sneg, on se sam podigne!!! Ahahahah. Posle naisao hotelov bager sa momkom koji zna svoj posao, pa je bedem sklonjen, put ociscen a svi stigli do hotela za par mina. Tupava grtalica cekala na raskrsnici ka domu I eps hotelu... Ta kamion-grtalica prolazi oko 7h kroz baltu berilovac I pali ka jabuckom...
Sve u svemu jos jedno skijanje ne tako dobro, ali bolje ista nego nista.
Пирке кад види маглу, запали у шуму... густа магла, ни викторинокс не помаже... јак ветар само на излазу Коњарника... возикао сам цео дан шумицу и на један трен се подиже магла те сам успео једну вожњу целом дужином К2... :)
сутра поправни...
а ти мачко, немој да се вадиш на брата што не умеш да скијаш, него да се довучеш на Коњарник! :sm022::dziveli::ski:
е да, паркинг испод кафића није у надлежности ПЗП, већ у надлежности ЈП СС; наравно није био очишћен... :/
има неко више информација?
неки копи/пејст?
1
https://lh6.googleusercontent.com/-k...40/gondola.jpg
Gusta magla i loše vreme već par dana pravi probleme na Babinom zubu putarima i gostima.Danas je jak vetar sa udarima od preko 20 m/s onemogućavao skijanje i puštanje u rad ski lifta i gondole na vreme.Vidljivost je bila skoro ravna nuli i iznosila je jedva 15-20 m.Jak vetar je pravio snežne nanose koji su bukvalno zatrpali novi četvorosed (Rudine).Sneg je u toku noći napadao dodatnih 20 cm, ali su snežni smetovi dosta visoki i svakodnevno prekrivaju put ka skijalištu te se upotreba lanaca na ovoj deonici preporučuje.Danas su putari zakasnili i dosta kasno očistili ovu deonicu.Za sutra se najavljuje stabilizacija vremena od ranog jutra u 07 časova će se podići magla i ostatak dana biće sunčan sa temperaturama do + 5 C.Narednih dana biće smenjivanje sunca, magle i snega.Gosti novog hotela na Jabučkom ravništu spas od lošeg vremena pronašli su u Spa Centru novog hotela.
detaljnije :dontknow:
http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=22062
@srb pi: Sutra opet jabucko ravniste jer buraz ne skija bas ok, njemu I 7a zajebata.. A da ga ostavim na jabuckom pa da se po onom kacamaku vracam za konjarnik ne dolazi u obzir, ne mogu se mimoidjem ni sa kim.. Ako puste glupavi zakopani 4sed, cu dodjem sigurno! A I ako grane sunce I'll bar stane tajfun, lepo ce se skijaju stazice kad nema nikog, siroka plava 7 rodjena za karvanje :)