Vetar:dontknow:..nema ljudi...i to je to...petak, subota nedelja...gadjaj ako mozes...bice odlicno!:ok:
Pogled za štampanje
Vetar:dontknow:..nema ljudi...i to je to...petak, subota nedelja...gadjaj ako mozes...bice odlicno!:ok:
Vetar 24m/s zato ne rade ostale zice
Danas su veći dio dana radili samo ski-lift Poljice i Prača... Jak vjetar je pogasio ostalo.
Temperature u blagom plusu, sunčano sa jakim vjetrom, staze solidne ali snijeg u donjim dijelovima Prače prilično mekan. Jako malo skijaša na stazi, gužve ni na vidiku :)
Sutra se očekuje zahlađenje s snijegom...
Kako stoji prognoza tesko da ce se na Jahorini kvalitetno skijati posle srede.....i zato, odoh u sredu da "otkinem" noge jos jedared, a ko voli nek' izvoli...:sm018:
Vala jes merak ucariti jos koji dan gore...valjda ce biti jos koji hladni talas, steta da propadne tolki sneg:)
Pih...omasih i ja jednom od ove sezone:hair:...juce maglustina polelgla na vrhu do pola staza, Praca u magli.:glavaozid..sve u svemu cepaj onaj liftic na Poljicama dok noge ne otpadnu.:dontknow:
Bilo UKPNO 11 automobila na parkingu kod Poljica i 3 kod Snezne Kraljice na Ogorijelici...
A vidi dana od jutros...jos Nedo iz Snezne Kraljice lepo kaze ostanite na spavanje pa ujutro na skije, al' nemere bato...jedan dan smo pobegli sa posla al'2 nikako ne mogadosmo, od silne muke zaglavismo sa Nedom na "po jedno" pa kuci..:dziveli:
No, nije kraj...cekamo sledecu nedelju, - i sneg idu od srede...:yay:
Bice jos snega, samo polako....
Nije problem sneg, vec ideja OC Jahorina da u nedelju, 31.marta zavrsi sezonu (???!!!!) protiv sad skijasi i privatnici pokusavaju da se izbore (to sam juce na stazi i u Rajskim Vratima cuo i nisam mogao verovati!)
Direktno sa Jahorine. Pozdrav
@Jahorina Live...sta je sa ovim glasinama o zatvaranju sezone?:hair: Navodno ostaje samo lift na Poljicama da radi i trka veterna za 06.april na Olimpiku?
:dontknow:
Pa svasta je moguce....ako je prazna planina ima logike.
Ili neko ostave bar 2 zice i smanje skipass na pola...
Ski pass je vec smanjen za -40% a ovo ostalo nisam obavesten o prevremenom zatvaranju ski sezone mada kod nas je sve moguce, nista me ne cudi. vremenska prognoza najavljuje sneg sledecu sedmicu i - temperature
Кафанске приче :dziveli: јер Олимпијски центар још није донео званичну одлуку!
Засигурно се затвара шестосјед "Прача", док ће, све док има снијега, радити један шестосјет, Огорјелица или Пољице то ће тек да се види.
Поздрав, Jahorina Live //Ekip@
Vrati li se underbass sa Jahorine? Kako li se proveo?
Ovo nije prvoaprilska šala, nego slika uslikana danas nakon novih padavina (10cm). Sliku nam je poslao tim hotela Vučko.
Nego, @JahorinaLive kako stoje stvari na licinome mestu? Ima li info za vikend hoce li pokretati neki od sestoguza? Trka veterana na Olimpiku u nedelju?
Danas je održan kup veterana na Poljice. Radila su dva šestosjeda, Ogorjelica 1 i Poljice i dva ski lifta. Pozdrav
Hoce zice raditi za vikend, kakvo se vreme ocekuje?
Eh...teska pitanja postavljas....:cool:
...najlakse je odgovoriti na pitanje vremenske prognoze http://www.yr.no/place/Bosnia_and_He...rina/long.html :smoke:
A pitanje hoce li raditi zice na Jahorini u aprilu je u domenu gledanja u pasulj:hair:....nazalost al' tako je...:glavaozid
Ne pamtim da su na Jahorini ikad radile zice posle 10.-12.4. pa sve i da je bilo metar snega na stazama.
ALI su do tada radile, skoro pa sigurno, Zeljo i Olimpik (2003, 2004, 2005...):yay: sto i jeste najlogicnije jer su najbolje i vislje od Poljica dje sad tanjir SIGURNO radi krajem marta i ponekad u aprilu:dontknow:...ostaje dilema ZASTO je to tako...:glavaozid
Nema uslova, a ni skijaša, za paljenje šestosjeda. Snijeg je mokar i težak za skijanje. Ogorjelica je na nekim mjestima progledala. Uostalom imaš ovde detaljan Ski Info
Ćosović direktor OC „Jahorina“
Objavljeno: jul 19. 2013. 15:37
JAHORINA, Nadzorni odbor Olimpijskog centra „Jahorina“ Pale razriješio je danas direktora ovog centra Branka Koromana i izvršne direktore Draga Blagojevića, Petra Zekovića i Nadu Šljivić, jer nisu postignuti očekivani poslovni rezultati.
Za vršioca dužnosti direktora Olimpijskog centra na period od 60 dana imenovan je Neven Ćosović, a donesena je i odluka da odmah bude raspisan konkurs za izbor i imenovanje direktora, saopšteno je iz ovog centra.
Skupština akcionara je odluku o razrješenju Koromana, Blagojevića, Zekovića I Šljivićke, te imenovanju Ćosovića donijela po preporuci Investicione-razvojne banke Republike Srpske i na osnovu zaključaka sa 21. redovne Skupštine akcionara Olimpijskog centra „Jahoirina“ od 2. jula.
(Srna) www.capital.ba
Skijanje na trasi gondole već predstojeće zimske sezone
U toku su intenzivni radovi na izgradnji gondole Pale - Jahorina, Jahorina Express. Na polaznoj stanici u toku je izgradnja turističkog objekta, dok se na trasi gondole radi punom parom.
Aktuelno je postavljanje električne mreže duž cijele trase, kao i izgradnja prilaznih puteva za postavljanje stubova gondole.
Interesantno je da će skijanje na donjoj trasi gondole početi već predstojeće zimske sezone. U toku su radovi na terenu, sanacija strmih područja i stijena, odnosno izgradnja skijaške staze, na kojoj će biti postavljen ski lift u dužini od oko 1500 m.
U firmi Majnex čine napore da već ove zimske sezone na trasi nove gondole počne skijanje, a cilj je da se na taj način dodatno promoviše sama gondola, koja će upotpuniti turističke sadržaje i produžiti jahorinske staze za oko 10 km.
http://www.palelive.com/aktuelnosti-...-zimske-sezone
Ako sam dobro video za 2eur skuplji dnevni pas :yay::sm022:
Da, nažalost, odoše i ove godine cijene malo gore... Izgleda da trebaju početi sa vraćanjem silnih kredita IRB-u :(
Olimpijski centar Jahorina formirao je cijene usluga „ski-pasa“ i hotela „Bistrica“ za narednu zimsku sezonu.
Cijena polupansiona u hotelu „Bistrica“ od 1. do 28. decembra iznosiće 66 KM, od 28. decembra do 4. januara 2014. godine 88 KM, od 4. do 18. januara 77 KM, a od 18. januara do 1. aprila 66 KM.
Iz Olimpijskog centra je saopšteno da je u ovu cijenu uračunato i korištenje bazena, a da će gosti koji budu boravili u hotelu za novogodišnju noć doplatiti dodatnih 60 KM.
Za goste hotela „Bistrica“ koji borave pet i više dana, biće odobren ekstra popust na „ski-pas“ u iznosu od 20 odsto i popust na treći ležaj od 20 odsto.
Boravak za djecu do četiri godine je besplatan, a od četiri do 12 godina važiće popust od 30 odsto na odvojenom i 50 odsto na zajedničkom ležaju.
Za ovu zimsku sezonu cijena sezonskog „ski-pasa“ sa slikom je 700 KM, a bez slike 1.270 KM, dok je za djecu od pet do 15 godina 445 KM, a bez slike 942 KM.
Ljubitelji skijanja od 1. oktobra do 31.novembra mogu iskoristiti akciju i kupiti sezonski „ski-pas“ sa slikom za 450 KM za odrasle i 270 KM za djecu.
„Ski-pas“ 100 poena košta 129 KM. Skijašu koji koristi šestosjed za svaku vožnju skidaju se četiri poena, dvosjeda dva i lifta jedan poen.
Ove godine uveden je „ski-pas“ 30 časova skijanja koji u toku sezone iznosi 207 KM i „ski-pas“ 60 časova skijanja u iznosu od 397 KM.
Jedna vožnja vertikalnim transportom koštaće sedam KM, dok će korištenje ski-lifta u terminu od četiri časa odrasle koštati 30 KM, a djecu 21 KM. Dnevni „ski-pas“ od 9.00 časova košta 37 KM, a za djecu 21 KM.
Vertikalni transport i ove zimske sezone radiće od 9.00 do 16.00 časova. Srna
Citirati:
Vertikalni transport i ove zimske sezone radiće od 9.00 do 16.00 časova. Srna
Znači do 15:45.
A 6/7 dana nemaju? :sm022:
Da.Prosto za ne povjerovati...
Mada, kada se pogledaju jako male razlike u ceni visednevnih i jednodnevnih za isti broj dana, skijasi nisu ni motivisani za kupovinu visednevnih karti. ovako ujutro uz kaficu snimis vremenske prilike i odlucis da ili ne.:sm022:
Cene su se izjednacile sa Kopaonikom. Tesko da ce me biti gore ove sezone...
pa dobro ljudi, morali su dici cijene malo..sto se sad toliko iscudjavate..bice gondola, bice jos staza...dobili smo na raspolaganju 2 nove zice prosle god...ipak je nesto odradjeno i sasvim je logicno da ce cijena ici ka gore..a i razmisljam, smjestaj ce biti jeftiniji u Palama nego na planini...
Koliko sam mogao da pročitam iz tekstova, gondola (i pripadajuće staze) nema(ju) nikakave veze sa OC Jahorina, to je projekat privatne kompanije..
Nisam citao tekstove cije je sto pa i ne znam. Ali mene kao skijasa i ne zanima sta je cije. Ja znam da za cijenu manju od 20 eura dnevno mogu da udjem u gondolu, odem u planinu skijam po nekih 30km staza i da se vratim na skijama do Pala (nisam siguran za ovo zadnje da ce ovo biti ali i da ne bude opet je "dosta"). A nazad 2-3 godine sam se vozio sporim dvosjedom koji kad te klepi po nogama zaboravis na skijanje i to za 15 eura tj 2-3 eura manje nego ove sezone..
kad bi oni napravili jos ovoliko (jos jednu gondolu, jos 2 sestoseda) doplatio bih im jos 2 eura.. :))
Prošle sezone godišnji ski pas u pretprodaji 350 a ove 450km!?
Neka je na čast svima onima koji su se svojski potrudili da odbiju što više lokalnih skijaša!!!
OK je sve to, samo što gondola ne postoji, i kada bude postojala ko zna da li će je pokrivati ski pass koji prodaje OC Jahorina (pošto nije njihova), ali videćemo.
Fakat je da su cene povećali u odnosu na prošlu sezonu, kada je sve to što pričaš već postojalo tj. nisu ništa novo napravili.
Sa druge strane taj dnevni ski pass nisu mnogo povećali i naravno da imaju na to prava, samo je tu uvek konkurencija pa ne znam da li će im se na kraju uopšte to povećanje cena isplatiti :dontknow:
Od početka priče o gondoli pokušavam da shvatim ekonomsku računicu i ne uspjevam. Pročitah da je to investicija od 20 miliona ojra.
Da li će ona raditi full time i van zimske sezone? A u sezoni se gore neće moći autom, već će se morati gondolom koja se posebno plaća? Gondola praktično nije ni početa graditi, a već se grade restoran i staza na dnu? Čime će se ta staza osnježivati? Pročitah takođe da će izgradnjom gondole kapacitet ski staza da se poveća za 15 km. Kako i gdje? Imam utisak da je sve drugo važnije od gondole, a ne shvatam ni samu svrhu gondole. Ekologija?
Ma ljudi, nije ni bitno koliko su zica novih napravili, gondola i ne znam sta jos. Oni ne umeju ili nece da peglaju staze kako treba. Staze se uredjuju katastrofalno i kada bi to poboljsali bar moglo bi se govoriti o nekom povecanju cena. Oni se iz godine u godinu priblizavaju sa cenom skijalistima u regionu, Kopaoniku u prvom redu ali se ponudom ne priblizavaju nikako. Pa od 2010. napravili su tri sestoseda i to pozdravljam, svaka cast. Ali za stazu npr. na Poljicama sestosed je bacena para. Za to vreme niko da im skrene paznju da staze srede kako valja a ne da skijamo po dzombama. I dok su oni napravili tri sestoseda Kopaonik nije spavao, i tamo se radilo na novim liftovima, osnezavanju narocito tako da oni zadrzavaju prednost iz godine u godinu u odnosu na Jahorinu. Ovo sto ljudi pricaju da ce na Palama biti jeftiniji smestaj, od toga nema nista. Ja sam ga jos 2010. na Palama placao 10 EUR. Kada se pusti gondola bice jos i podizanja cena sigurno. To ce biti gotovo isto kao i gore. Za tu razliku nece se isplatiti da palis kola svako jutro da stignes do gondole.