Stanje je takvo da skije možemo da okačimo o klin, barem do sledeće nedelje jer snega NEMA!
Pogled za štampanje
Stanje je takvo da skije možemo da okačimo o klin, barem do sledeće nedelje jer snega NEMA!
Stanje je takvo po prognozama, da ni sledece nedelje nece biti skijanja. Ali opet ostaje nada da ce neko zahladjenje stici.
Koja je fora da se žičara vrti a skijalište ne radi (13.01.2014. - web cam)
Panoramsko razgledanje :-D
Iako je na Torniku pravo proleće (procvetale bele rade ) ukoliko neko planira vožnju do vrha, samo da bude informisam da su posljednje tri krivine pod asfaltom zaleđene! Bolje je parkirati na nekom proširenju ispod vrha pa prošetati nego rizikovati vožnju po ledu.
Trenutno je oko minus 3 na Zlatiboru...
Hoće li sneg?
Ma kakvi, vedro ko staklo...
Podmazujte skije, ova prognoza za sneg po Jovanjdanu deluje vec realno i minusne temperature su skoro zagarantovane, a i ona "tempetaturna inverzija" polako prolazi, a i setio sam se da je djedo govorio da je do Savindana, a ne do Jovanjdana kako sam pre negde rekao i ovim putem zelim da se zahvalim " heroes-u" na korekciji. Inace sad mi pade na pamet, u ponedeljak 13.1. sam isao na docek nove godine u Jablanicu i usput proverim temperature: Uzice -5,Cajetina -1,Zlatibor( Kraljeve vode) -4, Beli kamen ( skretanje za ski centar ) plus 2, Djurovica groblje ( malo ispod vrha Tornika) plus 4, Jablanica-minus. Neverovatno, al djedo u pravu. Inace s Tornika mi javljaju da su topvi spremni da naprave kanonadu pahulja, tako da erupcija pozitivnog raspolozenja nece izostati.Nestrpljivo cekam da tako i bude. Jeremija pali topa!, da skija cela Jevropa! :-)
Što je cvetalo, cvetalo je :) Od jutros pada na vrhu Torniku, a sad će to i na donju stazu :D
Info s Tornika: Jutros je poceo da pada sneg umerenog inteziteta. Napadalo je desetak cm, i dalje pada. Temperatura na vrhu -9,a na podnozju -5. Sistem za vestacko osnezavanje radi.
Sad gledam kamere, osnezavaju stvarno I sneg lepo pada..
Ima li neko ideju koliko im realno treba da to srede u upotrebljivo stanje?
Dal je moguce da sajt skijalista nikad ne radi kad treba. Video Sam jutros da osnezavanje radi, ali pojma sad nemamo sta se desava.
Ja sam na nekom forumu pre par dana stavio link do kamere na Torniku i sad ladno može da se vidi kako je stanje. Rade topovi, ima nešto snega, al sve je to još tanko. Ko zna da li će ga pasti dovoljno da puste Zmajevac. A gledam prognozu, za sledeći petak plus 7 i kiša. Ja ne mogu da verujem.
Daj taj link :D
Ja nasao smestaj, planirao da krenem veceras i sutra ceo dan..
Medjutim, ne mozes da vidis nista.. Imaju tri strena ne tom sajtu i svaki cas nesto ne radi..
Ne verujte mnogo u prognoze od sedam dana,ne mogu za toliki periodu da pogode ni temperaturu,a kamoli da li ce u na pr 17 casova sledeceg petka,padati kisa.
Ja racunam da uz ovaj minus,dovoljno je 3-4 dana,najvise, da osposobe ove staze sto su i radile do nove godine,za Zmajevac i "Bananau",mislim da nece skoro.
Sad sam na Zlatiboru, sneg jedva da pada. Minus 6 je.
Prema nezvanicnoj proceni SS s Tornika, u utorak jutro bi trebali da otvore staze za skijanje.
Nema jutros skijanja...gledam sad izašli ratraci. Izgleda da će sutra biti.
Odlično! Hvala za info :)
To su slike od pre neki dan :)
Na kamerama izgleda odlicno, i nema guzve... Pojeo bih sebi **** sad, sedim u kancelariji i gledam ovo...
jel se zna sta od staza radi?
Izgleda da je danas odlicno gore, ali i ja moram na posao. Je..m te posle!:sm022:
Prvo spuštanje kao po betonu, toliko je tvrda staza bila. Radila je samo ova od vrha do dna, bez levka i Zmajevca. Nije uopšte bilo gužve tako da je staza i u 2h bila odlična! Nigde progledala.
Lepo je videti ove fotografije. A tek uzivo, nema cenu.
Ima cenu,i to finu...
zna li se da li spremaju Zmajevac, i kad se moze ocekivati pustanje te staze ?
Od Zmajevca nema ništa ako ne padne bar jedno 30cm snega, ako ne i više. Juče su radila samo donja dva topa na Zmajevcu. Ne znam zašto nisu ostali radili... Vide se oni kanali, trava... Slabo skroz!
Hvala na informaciji !
Staza izgleda odlicno. Ovo je savrseno skijanje na Torniku. Bolje od ovoga ne moze (mislim bez Zmajevca). Da je sneg tvrd, vidi se na fotografijama, a nije zaledilo. Blag mraz i sunce. Nema guzve. Sta jos covek moze da pozeli? Sem slobodnog dana i love :sm012:
Na Zmajevcu su radili sinoc i jos dva topa,ima tu lepih gomila,mogao bi Zmajevac,ako minusa bude,da proradi,sledece sedmice,bar tamo od srede,po mojoj proceni,kada se to razvuce,moze biti dobro,pogotovo sto i danas "drzi" gore lepo od dna Zmajevca do vrha.
Ja nešto i ne videh te lepe gomile... Iskreno, mislim da od veštačkog osvežavanja teško može da proradi. Evo kako je bilo juče... Kanali i trava.
Slika ti bas i ne govori mnogo,a mozda nisi dobro ni gledao,a danas vidim,da nisi ni bio...nisam ni rekao da su ne znam kolike,ali ih ima na nekoliko mesta "lepih",i onako Zmajevac ne bi sigurno radio celom sirinom.
Obično slika ništa i ne govori ;-) Danas nisam bio a ne verujem da su od juče 4 topa nabacila metar snega. A gledao sam, gledao... :-)
Obicno da,ali ova tvoja ne,ako nisi video napravljene gomile snega,na nekoliko mesta,onda...nisam ni pricao o metru snega,ali da isto snega naprave u podnozju Zmajevca,a nadam se da ce to moci ako vreme dozvoli u narednim danima,uz razvlacenje tog snega po stazi,sigurno bi obezbedili da se Zmajevac vozi celom duzinom,uz sirinu 4-5 tabaca,bez ikakvih problema.Ko je redovan gore,zna o cemu pricam.
Ako je Ledeni tu,mozda ce moci on bolje da objasni....:-)