Nisu 3 doline Val Thorens ;), super je Val Thorens ali 3 doline zajedno su mnooogo bolji centar nego sam VT, da biram samo jednu od te tri doline pre bi odabrao Kurševel od VT doline, ali srećom ne mora da se bira pa imaš sve tri na dlanu ;).
Pogled za štampanje
Nisu 3 doline Val Thorens ;), super je Val Thorens ali 3 doline zajedno su mnooogo bolji centar nego sam VT, da biram samo jednu od te tri doline pre bi odabrao Kurševel od VT doline, ali srećom ne mora da se bira pa imaš sve tri na dlanu ;).
Val Thorens- Poboljshanja 2012/2013
Objavljeni su rezultati letnjih investicija koje ukljucuju, poboljsanje polozaja nekih staza, vishe masina za pravljenje snega, vise od 4 miliona evra ulozenih u poboljsanje najprometnijih ski liftova kao i novi avalanche trening park.
http://www.valthorensguide.co.uk/images/cascades.jpg
Jedna od najprometnijih staza Plein De Sud na kojoj 4/5 skijasha sa celog skijalista Tri Doline prolazi, koja je do sada predstavljala problem prolaza slabijim skijashima i borderima ispeglana je dodatno i prosirena tako da je sada dosta lakse za sve skijase.
http://www.wheretoskiandsnowboard.co...ens_1635NR.jpg
Pravljenje vestackog snega obogaceno je za 15 novih necujnih topova postavljenih u podnozju staza u blizini ski lifotva. ValTho je jedno od tri skijalista u Francuskoj koja omogucavaju pocetak ski sezone vec u drugoj polovini novembra.
Novina na stazama je trening park za obuku prilikom dodira sa lavinama(avalanche training camp) koji sadrzi 8 beacon-a za pronalazenje prilikom testiranja sigurnosne opreme za lavine. Slobodan za sve park ce se koristiti za trening i ucenje sigurnosnih tehnika.
https://lh3.googleusercontent.com/-o...menuires10.jpg
I poslednje, 4.3 miliona evra je ulozeno za radove na poboljsanju najprometnijih sektora na skijalistu. Uz pomoc skijasa i njihovih komentara od prosle godine prihvacena je nova gondola dosta komfornija i veceg kapaciteta na ski liftu Péclet Funitel. Nove kabine imaju kapacitet od 22 skijasa od kojih 19 sede cime je kapacitet uvecan za 25% a komfor za 60%.
https://lh3.googleusercontent.com/-k...enuires03b.jpg
Lepo lepo, steta samo sto u skorijoj buducnosti ne planiram u taj centar ali jednog dana kad se vratim imat cu sta novo za videti
Pozdrav svima!
Ove godine planiram da idem na skijanje ili u Val Thorens ili u Meribel, pa sam u strasnoj nedoumici...Mene interesuje sam centar,cene po kaficima,prodavnicama,sadrzaji...jer sto se skijanja tice znam da necu pogresiti bilo koje mesto da odaberem.Nisam nigde mogla da nadjem da li postoji nocni zivot u Mebelu?
Molim sve one koji su bili i posetili oba centra da mi pomognu da resim ovu dilemu!
Imaš na ovoj temi raznih izveštaja iz 3D...
Zvanično, najbolji provod je u Val Thorensu, a najmondenskije mesto je Courchevel. Nabavka, supermarketi u Albertvillu....a cene po kafićima....uglavnom je sve skupo u FR.
@TijanaB: u provod neki poseban ne idem pa tu ne mogu ništa da ti kažem, ali ako možeš da biraš - ja bih odabrao smeštaj u Meribelu. Bio sam smešten u gornjem Meribelu (Motaret) - što se tiče samog mesta bolje je u "donjem" - ima više zabave, pubova, masaža itd :). Val Thorens je isto dobar (verujem na reč da je bolji provod tamo ;)) ali Meribel ima najbolju poziciju što se tiče skijanja.
Ako ti je izgled mesta bitan, dolina Meribel i Kurševel su daleko lepše doline (što se arhitekture tiče ;)) od Val Thorens/Les Menuires.
Da neka agencija/udruženje organizuje smeštaj (ili barem prevoz) uvek bi najpre odabrao Meribel - ako ideš sopstvenim prevozom onda nema priče :), kada smo mi išli kolima išli smo u Meribel, preko agencije u Val Thorens (pošto ni ne vode nažalost nigde drugde osim u VT/LM).
P.S.
Od Meribel doline do ostale dve stižeš jednom žicom (to im je i reklama ;)).
Hvala Vam puno na odgovorima!
Poslednjih dana sve detaljno pretrazujem, ali sam se odlucila za Val Thorens, upravo iz onog razloga koji si wlad ti napomenuo jer nema ponude za Meribel.U svakom slucaju,najvaznije je da me vreme dobro prati,da ima snega dovoljno,a za ostalo cu lako :).
Pozdrav!
Jos sam zoboravila da dodam da sam se odlucila za agneciju SkiFun,dali su mi veoma korektnu ponudu,pa me zanima da li neko ima iskustva sa njima (ne znam da li smem da pominjem ime agencije :/)?
OK su, imaju dobru organizaciju i smeštaj (naravno koliko para toliko i muzike ;)). Jedina mana je da ako se za taj termin za VT prijavi malo ljudi onda imaš "presedanje" u Ljubljani (od BG do LJ ideš jednim busom - miks za razne FR destinacije - a onda se u LJ prebaciš u drugi bus za VT)...