koliko je sad jednodnevni ?:sm006:
Pogled za štampanje
završio sam ski sezonu i odnio sam skije na servis.:sm018:
serviser ih je pogledao i pitao me jesam li ove godine bio na kopu ili možda jahorini!
ubuduće trošku zimovanja na kopu pridodajte i trošak popunjavanja brazdi na skijama:ski:
Ja sam uzeo onaj 10 dana u sezoni i kosta 10400 dinara!Znaci imam sad da biram 10 dana kojih ja hocu za skijanje da krenem od 9h do 16h i plus mogu da ga koristim i za nocno skijanje na malom jezeru :) Ispada 1000 dinara celodnevni ski pass i mislim da je jedino to OK od svih ponuda koje imaju ;)
Aj molim te obaveštavaj nas o uslovima gore, jer po sajtu skijališta srbije gore ima 47cm utabanog snega (ne sećam se da je ikad bilo ali nije važno)
Evo spremam se da krenem na Kop i veceras kad se vratim prenosim utiske o danasnjem danu i stanju staza ;)
http://www.skijanje.rs/Index/Img/bullet.gifGSS dual-slalom trka spasilaca na Kopaoniku
6. mart 2010. subota, 19:30h, noćna staza Malo jezero, Kopaonik
Na Kopaoniku će u subotu, 06. marta, biti održana tradicionalna trka spasilaca. Gorska sluzba spasavanja, kao i svake godine organizuje skijasku trku dual-slalom na noćnoj stazi Malo jezero na Kopaoniku.
Gorski spasioci će dokazivati svoje skijaško umeće u trkama "jedan na jedan", na ispadanje po kup sistemu, sve do velikog finala i konačnog pobednika Detaljnije ...
http://www.skijanje.rs/Index/aktuelnosti/elan_logo.jpg
http://www.skijanje.rs/Sponzori/plan...anetbike_m.jpghttp://www.skijanje.rs/Index/Img/bullet.gifSki - Snowboard test ELAN-a na Kopaoniku
U nedelju 07. marta, utorak 09. marta i sredu 10. marta 2010. na Kopaoniku će se, u organizaciji Planet Bike-a, održati ski i snowboard test novih modela ELAN skija i snowboard-ova i ARTEC snowboard-ova za sezonu 2010/2011.Detaljnije...
Danas je bio vrhunski dan za skijanje :) Malo u pocetku su bile zaledile staze ali kasnije ih je uhvatio malo jugo pa je bilo extra za skijanje . . . Danas je bilo 3-4 povrede i to ozbiljne sto sam ja uspeo da vidim na stazi i treba se paziti jer se posle nekog vremena skine gornji deo snega i ostane led i mnogo je opasno ko ne pazi!Veliku zamerku i danas sam imao na onu rupu na Ledenici koje neoznacena i ko ne zna moze lose prodje a na Knezevim barama je vec oko 11 poceo da se topi sneg,Crna 6 prvi deo staze vrhunski ceo dan ali zato onaj donji deo sve led . . . Crvena 6 isto dobrim delom kad se razbila ostao je led a mi smo najvise skijali danas 4b i 4c i evo jedne fotografije kako je izgledala nasa omiljena staza za izivljavanje jer na njoj skoro nikada nema skijasa :sm021:
Jel to Ledenica?
Pa nije Ledenica, otkud, tamo nema sedežnice. A ovde na slici su čak dve.
Ovo je 4c sa Pancicevog vrha ;)
Ako ima leda ko sto se prica sve staze su ledenice :sm008:
Bice bolje jer da napada sneg ovih dana pa da skijamo ako Bog da sve do kraja aprila :)
E ja sutra ujutru paljba na skijanje :yay: Po prognozi treba da bude dobar dan za skijanje ;)
danas pada sneg ceo dan, mozda jedno 10-12cm napadao, i dalje pada...
nesto malo sam ujutru skijao crnu duboku, koja je bila ledena i preko ovaj novi sneg... nije nesto, makar nije za ove moje skije sto kao da nemaju kantne. tako da sam odustao od skijanja po stazama...
ispod duboke, duboke II, i iza vucije staze ( pajino preslo) isto lose, dosta ledenih dzombi kao podloga i malo novog snega preko. izmedju duboke i krcmara nije bilo lose, mada je imalo dosta tragova... na lavini je bilo ubedljivo najbolje, ravna trvrda podloga i jedno 10tak cm novog snega, uzivanje... al jbga zabolese noge od sidra... spustih se i par puta niz belu reku, gornji deo do malo iznad levka odlican, onda do pola levka onako, moze da se prodje uz desnu ivicu, i onda od pola levka uzas... gornji deo je bio toliko dobar da sam se spustio nekoliko put bez obzira na kamenje dole... sutra skije u servis...
Pa ja se nadam da skijamo bar do 10. aprila ako ne i do 15. :dziveli:
danas odlicno (da ne kazem perverzno) na lavini i gornjem delu bele reke, cak je palo i nekoliko faceshotova... najbolji dan offpiste ove sezone... vreme takodje odlicno... koliko sam cuo u prolazu i staze su bile dobre...
Ja stigao danas.
Skipassovi OSMODNEVNI poredicni paket 2 decija i 2 za odrasle 22.500 ukupno
Smestaj Jatapartmani 7 dana najam 30.000 ukupno
Deciji kompleti 2 komada za osam dana 3.000 ukupno
Snega prilicno.
Staze odlicne, tvrde i jako dobro sredjenecak i oko 13h obe Duboke jako dobre, Pancici i oba Karamana cetvoroseda takodje. po negde tanak sloj prsica.
Malo maglovito, ali bas hladno, mislim da temp nije prelazila -10 stepeni.
Internet veza u Jatapartmanima odlicna,
Sve u svemu i pored velike hladnoce dan je bio odlican za skijanje :) Crna 6 vrhunska i ceo dan smo se vracali na nju dok je crvena 6 bila katastrofa,ledene grudve po celoj stazi i nemoguce je ako se ide brze imati kontrolu nad skijama!Knezevske bare razbijene vec u 10h a Gvozdac i Ledenica vrhunski za skijanje,Suncana dolina zaledila . . . Kao i uvek 4a,4b i 4c vrhunske a na Gobelju danas nismo isli!Bas sam ispunio merak sa danasnjim skijanjem pa sad pauza zbog radnih obaveza bar do srede :)
I danas odlicno. Hladno tvrde staze jedino malo vise leda popodne.
Gobelja za 10. Nema zive duse u odnosu na ostatak skijalista.
Jos jedan jak utisak u odnosu na prosle sezone su Maxi i Idea u Konacima. Cene su kao u drugim objektima u Srbiji. U Idei ima i gotove hrane i to vrlo raznovrsne, pa ko ide u apartmane mozda mu je od znacaja. U restoranu Boing u Jat apartmanima imate ceo rucak za 370 din.
Slike od danas.
Stvarno zanimljivo. Ja sam ove godine bio na Kopu prvi put u životu, ali nisam tamo ni spavao ni pazario, tako da ne znam kakve su cene. Ono što sam pre odlaska čuo jeste da je i u Maxiju skuplje nego u bilo kom drugom Maxiju. Znači stvari se izgleda menjaju. A taj ručak u restoranu zvuči stvarno neverovatno s obzirom na to da je poznata priča da čaj na Kopu košta malo manje od toga, barem u januaru. Možeš li da opišeš šta taj ručak podrazumeva? Šta si tačno video?
Fine su ti slike, baš me obradovao prizor, pošto sutra ponovo palim tamo :)
Ujutru sam na stazi a posle podne imate izvestaj :sm021:
Danas dan potpuno drugaciji od jucerasnjeg! Celog dana magla, na Pancicu jaaaakoooo gusta, vetar oko 10m/s, provejavao je sitan sneg, temp oko 10 ispod nule. Na vecini staza ledeni delovi, ali sve u svemu moglo je da se skija. Naravno guzve nema.
Slika govori vise od reci!
Rucak u Boeingu:
1. Supa ili corba
2. Salata
3. Prilog (nekoliko vrsta)
4. Glavno jelo (Becka snicla ili pljeskavica ili prebranac sa kobasicom ima jos par varijanti)
cena 370din
kafa i caj 50din
topla cokolada 100din
Bio super vikend, samo da je bilo malo manje budala u nedelju po onom lepom vremenu
Jeste bila magla na Pancicu i jeste bilo hladno,vetar ali sam danas izmeracio bas kako treba :) Spor je sneg ali je bilo vrlo malo skijasa pa se mogu po stazama izvoditi razne kerefeke:yay: A kad smo kod cena i u hotelu masinac nije skupo i cene su im vise nego povoljne . . . Kafa,caj 60 dinara,Sokovi limenke 110 dinara i slicno a usluga i ambijent pravi domacinski,jedino tu i svracam kad sam na stazi ;)
I meni je bilo sasvim pristojno u Masincu. Dobra topla cokolada i palacinke. Jedino ne drze pivo, odnosno alkohol.
danas maglovito (oblacno) sa dobrom vidljivoscu, ali bez vetra i ne mnogo hladno. staze tvrde i dobre, mestimicno ledene ali nista strasno. van staze sve iskijano a nije palo dovoljno snega juce da bi moglo ponovo da se skija. sve u svemu lep dan za skijanje po stazama...
Jutro je izgledalo kao juce. Magla, hladno i vetar. Vrlo brzo je bilo mnogo bolje i malo toplije. Oko 14h je vec bilo i pomalo suncano tako da je dan bio mnogo bolji nego juce.
Staze drze jako dobro, na ruku im ide manji broj skijasa nego za vikend i povoljni vremenski uslovi. Pred zatvaranja mestimicno leda i hupsera svuda.
Gobelja se i danas izdvaja od ostatka. Nema zive duze, staze odlicne.
planiram da idem za ovaj vikend :)
da li neko zna broj telefona za hotel Srebrnac ?
zovem onaj broj sa info kopa 036/471-009 ali niko se ne javlja :(
Javlja se na 036/471-025 ali svejedno... puni su.
Kao i Rtanj, JAT, KG odmaralište.
U Jugobanci je 2200 din. + 130 taksa po osobi za jedno noćenje sa doručkom.
U konacima ima slobodnih apartmana, trokrevetni je 5000.
Ja tražim bezuspešno trokrevetni apartman od jutros, takav da se ne mora ići kolima do žice.
danas bas los dan, obalci (magla) samo tako, ne vidi se nista. dzaba dobre staze kad se nista ne vidi... ali zato na beloj reci extra, mestimicno se upadne i do kolena u sneg (u gornjem delu ispod i oko zice po sumi), donji deo kamenit ali moze da se prodje... obzirom da je juce/nocas padao sneg i da i danas pada rekao bih da ce sutra biti super off piste dan... gvozdac nije radio zbog vetra danas tako da sutra ujutru pravac lavina....
Danas mnogo lose . . . Magla,jak vetar i preko svega toga politicari na stazi :)
Aha ha tako smo mi jedne godine skijali pored Dinkića i svi u glas se drali "Joj pade Vlada!!!", ali nije pala.