Duži je oko 10km ali je 2/3 puta kvalitetnije i mnogo bolje što se tiče trase.
:ok:
Pogled za štampanje
moram da dodam da sam na izlazu iz kalne prema temskoj vedo odvajanje za svrljig preko jalovik izvora, u tom momentu je put kojim sam isao za temsku bio potpuno suv i cist, znaci nigde snega, a ovo prema svrljigu odvajanje ni po kome kriterijumu se ne moze nazvati putem, opisao bih kao podlogu sacinjenu od blata i vode, bez ikakvih odlika cak i makadamskog puta, u tome momentu skrenuo bih tamo jedino u opciji da imam ladu nivu, znaci recimo da je to kao neki sumski put recimo
Sutra prvi put idemo na Staru preko Temske. http://www.viamichelin.com kaze 92 km, preko Knjazevca 86... Razlika je beznacajna, probamo da vidimo kakav je utisak. Javljam uvece.
Ako probaj. Ja sam isao preko Knjazevca danas na tamo jer smo svracali nesto u Knjazevac a povratak direktno Kalna - Svrljig. Od hotela do ulaza u Nis za nekih sat i po vremena u povratku. Ne znam da li je to zato sto je nizbrdo :). Od samog odvajanja za Svrljig nema asvalta ali je suvo i tvrda podloga tako da polako i prodje se nekako, nije blato kao sto se desavalo da bude. Bili su neki kamioni i ljudi na tom delu puta sto ukazuje da su poceli ponovo da rade taj put. Sta tacno rade ne znam. Ja sad znam od prilike gde su lose deonice pa tu povedem racuna da izbegnem rupe koiko moze da se izbegne. Tako da takva je trenutna situacija na tom putu. Sutra idem ponovo i verovatno ista deonica. Videcemo ujutru.
Auuuuu, skroz pogresan pristup :) Povratak ide preko Knjazevca... Da ne bude reklama, ali ne treba propustiti kafane u Knjazevcu. Em jeftino, em kvalitetno... I nije ono - "Pa gde to ima?" - "Nema nigde ali lepo zvuci!":)
Stvarno ima! Ako moderatori misle da je reklama, neka brisu... Prva kafana se zove "Sport" i nalazi se na ulazu u Knjazevac, sa leve strane 200-ak metara pre raskrnice Nis-Zajecar.
Druga je Picerija "Pariz". Ne znam da li imaju pice, ali rostilj je odlican, posebna preporuka za "carsko meso". A ima i pikanterija - pohovani skembici, šuš-muš (ko ne zna - čorba sa škembićima) itsl...
Cene... heh, za one koji su navikli na bgd cene, stvarno za smejanje. Sacuvao sam racun od pre neki dan, pa cu sa zadovoljstvom da ga postujem ovde.
Do ove kafane stizete tako sto na jedinom semaforu iz pravca Zajecara skrenete desno, pa prva levo i pravo mozda 150m do bloka zgrada. Kafana se nalazi u prizemlju zgrade sa leve strane. Jedina je, necete pogresiti.
P.S. Ako je u smeni konobar Rade, obavezno ga oslovljavati sa "dete" :)
Izgleda da se ne vidi dobro. Bas me mrzi da sve kucam detaljno, nabrojacu na brzinu:
2 rakije, bob, kiseo kupus, mineralna voda, 3 piva, punjena vesalica, carska vesalica, pileca dzigerica, lepinje, kupus salata, belo vino 0.5, kafa...
2.720,00 dinara...
Ako vec svracas u Knjazevac a imas malo dete ili vise njih svrati u bivsu fabriku Leda a sada se zove Naturino patofne su 1000 dinara, cipelice 1500 dinara a drug uzeo patike za sebe za 3000 dinara. U krugu fabrike je prodavnica.
Juce isli preko Temske. U odlasku 1h 45min... Preporuka!
Mi se juce vratismo preko macak road-a. Objektino put je u losem stanju, na pocetku nije ni put... ali jbg, mi smo juce imali srece :ok:, ono blato na pocetku je bilo fino utabano tako da nigde nismo stali. Od Kalne do Svrljiga trebalo nam je 40-tak minuta lagane voznje. Ustedeli smo malo vremena a i goriva. A brate mili lepo je i proci tuda makar i po rupama...:yay: