Organizuje Savez za rekreativni sport Grada Niša a karte se prodaju u Turistickoj Organizaciji Nisa. Evo ti link za prethodnu akciju, mislim da se detalji nisu menjali:
http://www.juznevesti.com/Drushtvo/N...a-sneg.sr.html
Pogled za štampanje
Organizuje Savez za rekreativni sport Grada Niša a karte se prodaju u Turistickoj Organizaciji Nisa. Evo ti link za prethodnu akciju, mislim da se detalji nisu menjali:
http://www.juznevesti.com/Drushtvo/N...a-sneg.sr.html
a sad jdna ne zvanicna informacija da povezivanje ski centra BZ nece biti do kraja februara...
Mi dolazimo sada u subotu ali ne u hotel. Nama je olaksavajuce sto smo prvenstveno zainteresovani za ovaj stari deo. Ne bi imali nista protiv da se sve spoji, ali mozemo i bez gondole.
Koliko znam organizovan je prevoz do Konjarnika i nazad tako da vam nece biti problem.
U svakom slucaju sam si rekao da je nezvanicno... Mozda dodje mr.,,Colmar,, licno, rasiri jaknu, zaustavi vetar, presece vrpcu... jel te... Cuda su moguca!
Ujutro idem na Bz pa ću se raspitati da li je ta informacija tačna a ako jeste koji je razlog odlaganja početka rada novog četvoroseda. Moguće je da posle testiranja nešto nije u redu :(
a da li postoji organizovani prevoz iz hotela do konjarnika za nas koji necemo da skijamo na novoj stazi jabucko ravniste,nego hocemo na stare staze.....
Znam da je bio sada za vikend organizovan prevoz do konjarnika kad ne radi gondola za goste hotela - ali da li to postoji uvek kao mogucnost, to ne znam...? Verujem da je odgovor DA :)
Da li u novom hotelu postoji neka prodavnica? Frizider u sobi?
Cuo sam da unaokolo kilometrima nema nicega, a treba pregurati od dorucka do vecere.
Zna li neko kakva je situacija gore? Vidim samo Konjarnik radi. Je l' opet lose vreme?
http://www.knjazevac.rs/babinzub/wxindex.php
-12, nema vetra, ali pritisak lagano pada...padavine unutar 24 ili 48h :(
Upravo sam razgovarao sa covekom koji se nalazi u hotelu, danas mu je bio prvi dan skijanja i po njegovim recima gondola radi, vetar se smirio do podnosljivih 5m/s. A sto je najvaznije, razgovarao je sa ljudima koji rade na zicarama i oni pretpostavljaju da ce novi cetvorosed biti pusten sutra. Radili su testove, sve je proslo kako treba a testiranje se nastavlja i nocas. Naravno ovo je sve nezvanicno, ali ja se nadam da ce se to obistiniti.
Posto su isli autom preko Tresibabe rekao je da je sve ocisceno perfektno, mada se ocekuje novi sneg.
Eto malo optimistickih vesti!
Meraklija, da li si na licima mesta? Obecao si neki info?
jer ima novosti o novom cetvorosedu,oce li biti tog povezivanja?
posto niko nista ne izvestava,ne bih lenj i pozvah hotel na staroj planini,kazu da ce novi cetvorosed proraditi:yay: danas eventualno sutra....
@ZLI:
Ja i ovaj vikend penzioniram, a sledeci 'vala ima da bude i dvosed i cetvorosed, po potrebi, u zavisnosti od one pljoske! Priskijalo mi se opasno! Jos ako proradi zicojka, pa da spajamo dva skijalista: jabucko ravniste i babin zub! :D
Boga mi, mi sutra krecemo - definitivno. Sve je spakovano samo jos sutra skije da okacim. Probacu da vas obavestavam o stanju na SP, ali problem je u tome sto u kuci u kojoj cemo biti nema signala mobilne telefonije. A iskren da budem ne skija mi se sa lap-topom na ledjima.
Ma pisacu sigurno, mozda ne svaki dan ali bice info. A najbolje od vega sto u kuci nemam signal, niko ne moze da pozove... A sto se telefona tice, evo: 064 1296983, ako nekom treba informacija, pomoc, bilo sta... jedino uvece nema signala, a preko dana na stazi sve fercera.
https://lh3.googleusercontent.com/-g...karata.jpg.jpg
Iako je danas na Babinom zubu bilo vedro sa vidljivošću od čak 300 metara bilo je veoma hladno sa dnevnom temperaturom od -14 °C i vetrom koji je duvao brzino od 3-11 m/s, skijaše će svakako obradovati vest o popustu od 50 % na cene trodnevnih i četvorodnevnih ski karata od 20. februara, kada će početi da se primenjuje u svim ski centrima Skijališta Srbije (Kopaonik, Stara Planina, Zlatibor ).Očigledno je da se ovim marketinškim popustom pokušavaju zadržati takozvani vikend skijaši da produže svoj boravak na više dana u ski centrima i time povećaju zaradu ugostiteljima ovaj popust se trenutno neće značajno odraziti na smeštajne kapacitete na Staroj planini koji su prema rečima ugostitelja popunjeni do marta meseca.
Za sutra je najavljeno otvaranje novih staza na Staroj planini odnosno puštanje u rad novog četvoroseda čime će biti povezano skijalište sa jedne i druge strane planine. Ovo otvaranje najavio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković za 10.februar koje je danas otkazano zbog loših vremenskih uslova, odnosno pomereno je za sutra ukoliko se steknu povoljni vremenski uslovi.To će biti skijalište za sladokusce sa 13 kilometara staza – od plavih udobnih staza za početnike sa izvanrednim i savremeno opremljenom školom skijanja, do crnih staza za one koji vole adrenalin i uzbuđenja sa Vrha Babinog zuba, što je i najduža skijaška staza
u Srbiji”, rekao je Petković.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...05464390_n.jpg
Na Staroj planini će 11. i 12. februara biti održana pokazna vežba Gorske službe spašavanja Srbije. Ova vežba je deo programa obuke spasilaca za rad u ekstremnim uslovima i izvodi se u najhladnijem delu godine na terenima poznatim po svojoj izolovanosti. Učesnici će zbog vremenskih uslova obići najzabačenija sela
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21899
Upravo sam okacio skije, tako da krecemo za 15min. Malo kasnimo, cisto da damo fore sluzbi za odrzavanje puteva.
Kako sam cuo, danas je bilo lose vreme, sa jakim vetrom. Radio sam Konjarnik :(
dobro si cuo Ivane samo konjarnik i smrzli smo se ko p....
Putevi isto lose ocisceni bez lanaca vrlo tesko do hotela SP neki su izasli a neki se okrenuli pa nazad do Konjarnika a i tamo smo ostavili automobile pa pesaka onih 300m
Ne nadaj te se za sutra za novi cetvorosed ako duva kao danas nema sanse da ga puste.
Tek od Ponedeljka kad se stabilizuje vreme
Upravo dodjoh sa Stare planine,jbg,nisam stigo da se javim ranije! Danas radile i konjarnik i jabucko ravnite,mada je dosta bilo magle! Juce vetar ubijao na konjarniku,put je rasciscen tako da lanci nisu obavezni,lagano se izlazi! Sto se tice cetvoroseda, kazu da u ponedeljak ce da puste sigrno,dolazi valjda Dinkic!
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...36881679_n.jpg
Danas se vreme na Staroj planini stabilizovalo ali ne u toj meri da danas dozvolilo otvaranje novih staza.Tek za sutra su se stekli uslovi da se konačno otvore nove staze odnosno pusti u rad novog četvoroseda ( veznog lifta Rudine i cetvoroseda Babin zub) čime će biti povezano skijalište sa jedne i druge strane planine.Dnevna temperatura na Staroj planini iznosila je od -3 °C do -11°C vetar je duvao brzinom od 3-6 m/s sa manjom maglom .Na opšte zadovoljstvo više od 500 posetilaca koji su danas bili na Staroj planini radele su sve žičare i nova gondola (Konjarnik, .Sunčana dolina, Jabuč.ravnište, Dečiji park).Za sutra je potvrđeno zvanično otvaranje novih staza te će ih na Staroj planini – Babinom zubu od sutra na raspolaganju skijašima biti 13 kilometara staza svih vrsta (od plavih udobnih staza za početnike, do crnih staza za one koji vole adrenalin i uzbuđenja sa Vrha Babinog zuba).Kako nam je najavljeno na ovom otvaranju se predviđa dolazak brojnih političara zaslužnih za investiranje u Staru planinu.Od 20.februara 50% jeftiniji ski -pas na svim ski centrima u Srbiji.
Nisam stigao ranije, ali nikada nije kasno. Krenusmo u subotu, i vectored od jutra se videlo da na skijanje necemo stici. Auto put od Bg-a nije ni ciscen ali sto se vise islo prema Nisu bilo ne sve bolje. Tresibab ociscena, dok ne Knjazevac- Kalna prohodan. Ovde na SP je takodje prohodno ali sluzba radi jako lose. Prema parkingu Konjarnik niko nije ni prosao. Juce cak ni staza nije spremlnena sto me je prilicno iznenadilo. Ali danas je staza druga prica, vrlo pristojno. Doduse ima jos nesto, izgleda da smo malo razmazeni pa nam sve smeta. Vest dana je da je jutros pusten novi cetvorosed!!! Jos nismo bili zbog magle ali ima vremena.
Roman, znaci sad je povezana planina skroz...???
Jel' moze od jabuckog do konjarnika gondolom, pa tanjir, pa cetvorosed i onda si tamo,a???
Ja bio juce preko "Svi na sneg" akcije. Mogu reci da se organizacija obrukala propisno jer smo krenuli sa dva busa, a vratili se s jednim bez pola stvari. Od Babinog Zuba do Nisa (nekih 3h) sam stajao u busu u pancericama. Stvarno uzas jedan.
Sto se skijanja tice, vreme nas nije posluzilo. Cetvorosed nije radio pa na nove staze nisam isao, bilo je previse cimanja. Na starom delu skijalista radile obe staze s tim da je Suncana dolina bila u strasnoj magli i da je vetar propisno brisao. Spustili se jednom na slepo, ali staza je bila extra, steta sto nije moglo da se vozi kako treba.
Konjarnik me je smorio kao i prosli put kada sam bio (nekada davno). Kad smo poceli da skijamo gornji deo nije bio dovoljno napeglan tako da su brzo poceli da se stvaraju hupseri. Dobra stvar je sto na tom delu nije bilo mnogo magle pa je moglo pristojno da se vozi. Meni je najbolje skijanje bilo na zatvorenom kraku Konjarnika po dubokom snegu. Tu sam najvise i vozio. Dobra stvar je sto nas niko nije ganjao iako je na pocetku stajao znak da je zabranjeno skijanje. Eto barem jedna pohvala za SS od mene :D
Sto se puta tice, bus, a i neki moji prijatelji su isli preko Tresibabe i Knjazevca. Skroz ok do odvajanja za Konjarnik. Na toj raskrsnici nas je bus ostavio pa smo pesaka isli na gore, a video sam da su ljudi imali problema sa kolima pa su stavljali lance za poslednjih 300-400m.
Da sada je povezana skroz, ali... evo upravo se moja supruga i moj otac(72god) vratili odande i u glas rekli da je to promasaj strasan. Dakle livada najstrasnija. Od pre pola sata sija sunce i stegao je minus. A sada izvinite, moram da idem... znate zasto. :-)
@IvanQ:
ti druze, stvarno nisi imao srece sa skijanjem, bas pratim sta ti se desava..mislim, prvo zavejavanje proslog vikenda, pa sad opet, 3 sata u pancericama u busu, pa jos samo razrovan Konjarnik za skijanje..auu! Aj lepo opet sledeci vikend gore, ako Bog da lepo vreme da overimo i ove nove livade. I batali te akcije "svi 'vamo sneg 'namo, trte-mrte", nego sedaj u neki auto pa pravac Konjarnik.. :D
doci ce i taj tvoj vikend jednom na red, pa makar
u maju...:D
elem, stavljanje lanaca za poslednij 500m sam iskusio par puta,
ah kako se lepo stavljaju na minusu, a recenice cistog punokrvnog
srpskog same teku:D
`de su slike nove staze?
Pa sve sam napisao, kvalitet novih staza je livada. Dakle iskljucivo za pocetnike, i kraj price. Nema sta da se doda.
I dalje je problem oko odrzavanja puta, a ni staze nisu na nivou proslih godina. Sve u svemu super je. Nadamo se da ce se vreme stabilizovati, danas nije duvao vetar, cak se i sunce pojavilo a temp je- 12c. I sada je vedro...
....koliko vidim nema zice koja povezuje Suncanu i Babin zub....
logicno bi bilo da mozes da odskijas od hotela do konjarnika i vratis se!
aj nek mi neko razjasni!