ako cemo sad realno, ujutro mi je 3 puta ove godine kad sam isao na skijanje bilo vedro, realno 170-180, a u povratku stvarno umoran po mraku 140 je sasvim ok i nekako ima i vise saobracaja, narocito nedeljom predveche
Pogled za štampanje
pa ja ti kazzem BG-skretanje za temsku 1h45+40=2h25
a od kalne do gore moze za 25 al da se stisne, al imam malo dete koje je sklono povracanju pa ne smem da ga gazim po krivinama (meni lakse da razvucem po autoputu), jbg ipak ima 25km nije to malo, ima i krivina, pa onih uskih delova, pa imas jos onaj kataklizma razrovan deo od odvajanja za konjarnik prema falkenst
Izvinite sto se javljam ovako kasno, ujutru idem na BZ pa sam se malo pakovao :ski:... Jeste da je off ali hajde da pojasnim... Ono 300+ u stvari je Audi S2, napravljen sa Porsche-ovim motorom, trapovima, kocnicama. Sto je najludje to je karavan, ali da se razumemo, TO ne ide, TO SKACE!!! :sm017: Rekao sam da je vrlo neprijatno iskustvo, tim pre sto nije vozio neki majstor volana nego je covek jednostavno hteo da se pohvali autom. Secam se da je pre OMV-a, posle Naisa, trazio da mu kazemo gde je tabla OMV( do pumpe 5km), dovoljno je bio pametan da tu pusti gas... Desavanje je 02h izjutra...
@macak011 kilimaker@
Evo objasnjenja i za preostala dva slucaja. Napomenuo sam da nije vozeno po autoputu :ok:, u stvari nije bilo obicnog saobracaja, a ono sto nisam spomenuo to su uslovi voznje :sm004:... Fica je 785ccm gr.A, konkretno vozeno na "Beranovcu"-Kraljevo. Posle tornja ide duuugacak pravac NIZBRDO pre boxa i S-ova i upravo tu se postizu ekstremne brzine (boze mili, brisaci stoje na sred sofersajbne). Inace, koliko se secam, najveca brzina izmerena Fici je 177 km/h - zvanicno... A nezvanicni rekord je bas na auto putu... doduse pokvarenog Cofija je slepovao ni manje ni vise Ferari te je vozac Ferarija zaboravio... da slepuje Ficu :yay:
@macak011@
Na slici su Yugici klase hobi, a to je do 1600ccm sa vrlo liberalnim propisima oko pripreme automobila... Elem, kada sam pricao o Yugu imao sam na umu gr. N, tj. prakticno auto kakav bi trebalo da izadje iz fabrike. I opet uslovi voznje :sm004: ... Konkretno, nema saobracaja, okolina Kragujevca tacnije Pcelice, duuugacak pravac, naravno nizbrdica (a nizbrdo se i g..na kotrljaju), dugacak prenos(17/64), 8000 o/min i to je ... opet vrlo neprijatan osecaj :hair:, prosto imas osecaj da se prednji kraj auta podigao i da bas ne vladas situacijon i samo treba da istrci neki ker i da UZLETIS!!!
Ali ovo stvarno ide u off te necemo vise...
@Roman
sve jasno, pretpostavio sam da je tako nesto, sem sto sam pod jedan tipovao na motor. Palo mi na pamet da je mozda stara Lotus Omega, mada je to matoro zlo retkost kod nas...
Necemo vise off, resili smo dileme. :D
:ski: Sutra pisem sa licima mesta :bootyshak
svaka cast onima koji su u stanju da od skretanja za Temsku do Kalne stignu za 35 minuta ...... nama je trebalo vise, ne racunajuci kratku pauzu ispred Bigrenih vodopada
Apsolutno opušteno moguće, bilo kojim autom (naravno, bez snega na kolovozu). Dokazano više puta. To je inače tačno 29km, dakle ni 50kmh u proseku.
Inače, od Kalne do parkinga na Konjarniku je tačno 21km, a put je dobar (na 2/3 i odličan) - to je dodatnih 20-25 min (opet kada nema snega na kolovozu).
ima jedno parce puta pre i nakon Bigrenih vodopada, sa par krivina i krpljenih delova puta (neko je ovde vec ranije opsao tu deonicu puta do perfekcije, ali ne mogu da se setim naziva sela), gde je mimoilazenje 2 automobila jako komplikovano ......... takodje prva 2-3 km od skretanja sa magistralnog puta ka Temni je bas lose i ne moze bas da se juri ........ tu bez veceg rizika ne moze da se ide vise od 40-50 km .......
Mi smo u povratku isli putem od Kalne prema Knjazevcu (ima delova puta gde se preporucuje ne vise do 50 km, uz kraci obilazak ovog simpaticnog gradica), pa onda preko Tresibaba do Svrljiga (dosta dobar deo puta, sem poslednjih par km pre Svrljiga, ali je bilo magle, pa se opet nije moglo brze). Sve u svemu , kada se sve sabere i oduzme, mislim da je odlazak prema Pirotu (iskljucenje kod skretanja za Temnu), iako nesto duzi, manje zahtevan, cak i kada ima nesto snega na putu.